dagens ridpass

Tänkte komma igång med bloggandet igen tänkte jag!
Jag har som vissa kanske vet praktik en gång i veckan iochmed att jag går Hästhållning. Jag har just nu praktik hos Helena Persson. Det är inte så mycket vi får göra. Första gången fick vi kolla på hoppträning vilket va kul.
Idag så mockade, fodrade släppte in och ut hästar, passade skoning, målade, tvättade krubbor och vattenkoppar och så fick vi rida. Jag och Karro fick rida ut själva på varsin häst. Jag blev lite förvånad över att dem vågar släppa ut oss. Dem har inte ens frågat om vi har egna hästar eller någonting..men som tur är, är vi ansvarsfulla och busar inte. Jag fick rida en häst som kallas QS tror jag, 5 år. Skitfin häst och supertrevlig och Karro red Campo, 7 år. QS va verkligen min typ av häst, inte för hög i manken då de flesta av HPs hästar är. Fick rida Vendela förra veckan och den hästen va inte riktigt min typ, lite för mycket häst för mig. När vi var klara fick vi smörja och sen sluta.
Sen fick jag skjuts av mamma till stallet. Trimmade Calle lite i ridhuset en kortis, red i ca 20-30 min. Red på hackamore och dressyrsadeln. det gick inte så bra då dressyrsadeln inte ligger optimalt på honom så jag ska inte rida mer med den. Han va iaf pigg och mjuk!
Rille skrittade jag ut med Lottas medryttare Marie eftersom hon ville veta vart man kunde rida ut. Han va väldigt pigg och superfin i skritten och mjuk. Ibland spänd som vanligt men när han väl slappnade av var han jättefin och mjuk i munnen.

bilder från NRK


överhoppa sig inte haha


tretorn

Har letat som en tok efter röda Tretornstövlar men dem är slut ÖVERALLT. Så jag undrar ifall någon vet nån butik i Sverige som har ett par 37or eller 38or? Om inte, vad tycker ni man ska köpa, bruna eller blåa?


bilder från Ekeby RS



sjukt sööööt!

tjock hezt hehe


tävling



Ekeby RS

Rilles andra tävlings idag alltså och det gick hur bra som helst!
90 cm: felfri! Superfin, stark emellanåt men lyssnade bra och hoppade fint!

1m: felfri, det vara bara 2 unghästar som var felfria så det var jag och en till.  Ser ni hur fint han hoppar på 6an! Vi fick även vara med på ärovarv! :D Nu är det bara en till 0a och vi är kvalade till 1m avd A! Jag tror helt klart att Rille kommer kunna gå 110 i år, han har bara gjort en 1m och visst ser det stadigt & lätt ut?! jag vill dock först rida 1m i Avd A och testa hans gränser lite i omhoppningen hihi.

Rider runt 4an för jag ville se om han skulle titta men det gjorde han inte, han har mognat min bebis!

ÄROVARV!



Den hära dagen har gått så mycket bättre än jag ens vågade hoppas på, han förvånar mig hela tiden. Fina rundor också tycker jag själv!

stolt mamma & ägare:)



tävling

Imorrn är det Rilles andra tävling, det blir 90 cm & 1m! Önska oss lycka till haha. Nejdå, det kommer gå hur bra som helst! lätt som en plätt!

Rimbo

Tävlade igår i Rimbo och jag är väldigt nöjd!
1m: han var superfin, men det blev lite stressigt när jag skulle hoppa fram så jag hann aldrig hoppa oxern..Inne på banan var han superfin. Springig dem 3 första hindrena så han klonkade i lite men sen samlade jag ihop honom och vi kom runt felfritt! Dock så glömde jag (igen) banan! men kom på ganska snabbt så det blev bara 1 tidsfel i omhoppningen så det räckte till en 6e placering och vi fick även rida ett ärovarv! :D
110 cm: riktigt fin! Hoppade så bra, det var en trippelbarr som jag tyckte va lite läskigt men den kom vi helt perfekt på och han hoppade grymt. Vi fick 1 ner i grunden, han hoppade inte upp sig ordentligt så han rev med bak. Han är smart och rättar sig själv då han hoppade superfint på alla andra hinder. Vi låg 4a (sista placerade) fram tills sista ryttaren var 1 sekund snabbare än mig och lyckades peta ner mig! riktigt surt men så kan det gå.
Finfina häst!

110cm:


födelsedagspresent!

En av födelsedagspresenterna jag fick är en röd Animo kavaj som jag fick av världens bästa mamma! den är beställd från Skara och har redan kommit, ska hämtas ut imorgon! Hoppas den passar för då ska jag ha den på lördag när jag tävlar :D
Red båda hästarna idag och dem va båda superfina. Jobbade lite smått på byten på Calle och han gör dem klockrent men när han blir trött bak så slarvar han igen.
Rille jobbade jag på med byten och skänkelvikning, mjuk som smöör i slutet!

tack!

inte ett enda grattis fick man och ändå var det över 35 läsare inne igår haha, schyyyyysst!

Tänkte att jag kunde slänga in ett inlägg. Hoppträning idag. Rille var med i första gruppen, dock passar det inte oss så bra eftersom det är unghästar som knappt kan galoppera än eller inte kan göra så avancerade grejer, så det blir ganska lätt för Rille men det är bra att träna på låga höjder och finslipa på allt. Han var duktig, några missar från min sida.

Calle gick jättebra, vi fick göra mycket svårare övningar, och hoppade betydligt högre hehe. Det var lite tekniskt och krångliga svängar med det klarade vi bra! i slutet låg hindrena på 110 och 120 och han hoppade jättefiiint! Måste dock jobba på att vara lite elakare haha. Jag är alldeles för snäll, Calle är lat så han bryter hellre av till trav med bakbenen än att byta galopp ordentligt och jag låter det vara "okej". men det ska bli ändring på det för det förstör rytmen när man hoppar. Och han skulle även stanna och skita typ 4 m framför hindret, vadfan? inte okej nånstans, skärpning nu! Nu är det alltså hårdträning för båda hästarna. Rilles ska bara bli smalare då han har blivit rund och go efter betet hehe.

Tävlar nästan varje helg nu också. tävlar dock inte 11-12 september för då är det ingen som kan köra mig! nMen det ska bli skönt med en tävlingsfri helg iallafall!

det va verkligen tråkigt att blogga...


yäääää

tjäna bloggääääääään! vill bara säga att jag fyller år idag tihi! 17 barre, stor chey. nä, skämtar bara. Sämsta åldern, räknar redan dagarna tills jag är 18 hehe.

pösss


?

tycker ni jag uppdaterar dåligt? ;)


dagens ridpass

Rille fick en välförtjänt vila idag!

Calle red jag ute, utebanan och i ridhuset! Skrittade fram och av ute, sen travade jag fram och lossade på ridbanan och övade på att rida genom vattenpölar då jag märkte att Calle tyckte det var lite läskigt när vi red ut men han verkade inte bry sig när vi red på banan! Sen gick jag in i ridhuset och trimmade och galopperade lite, red därinne i ca 10-15 min. Sen ut och skritta av! Han var fin och pigg, red bara i låg form och krävde inte så mycket av honom heller. Sen fick han massa betfor och havre/musli. Glad häst!


hoppträning

ingen lust att blogga men lika bra när man ändå sitter vid datan!

Idag var det hoppträning men hoppade bara Rille, det gick helt okej. Han var olydig i början men blev bättre efter halter och ryggningar. Det var väldigt mycket sväng hit och dit och kluriga vägar men Rille klarade det bra. Han måste tänka när hindrena kommer snabbt så det är bra att han får använda sin hjärna nån gång! Överlag gick det bra!

Calle gick jag och mamma på en mysig promenad med!
Har även bestämt att Calle ska stå inne på vardagar och gå ute på bete med Rille och Exet på helger. På helger slipper jag även mocka haha ;) det är bara för att han tappar skor hela tiden vilket påverkar hans hovar väldigt mycket..


trogna läsare!

Tjena alla trogna läsare! Har ni det bra, saknat mig?

Hästarna mår bra, Rille har väldigt tjock så han ska hårdbantas och hårdtränas nu haha! Fettet ska bli muskler istället! Calle är en häst som inte kan gå på bete då han tappar sina skor hela tiden. Hovslagaren var här förra veckan och han har redan tappat en sko. Det har resulterat i att hans framhovar är väldigt små och han blev även öm av det (hovarna blir totalt förstörda när han sliter av sig skor hela tiden) han lyckades även få in tåkappan in i hoven för ca 1 vecka sen så han vart ju halt av det, ingen blödning i hoven som tur är. Men sen i torsdags är han som vanligt, han har dock vilat eftersom han blev vaccinerad. Är igång nu, tävling om 2 veckor! Lena var schysst och slog på en sko idag men han kommer säkert tappa den snart och min hovslagare är på semester. Så om någon känner en bra hovslagare i haninge trakten hör av er till mig!
Lotta har även flyttat till Jursta så det är sjukt nice! Exet går på bete med mina två och det funkar toppen, dem tycker om varandra och ihopsläppet gick jättebra också.

Idag red jag ut på Rille, han var jättespänd och trippig. Så det var ingen avslappnad eller mysig uteritt.
Jag skrittade ut med Lotta på Calle. Han var pigg och glad, hoppade öven en vattenpöl också när jag inte alls var beredd haha!

Har även en skitrolig grej på g men mer får ni veta när det är helt klart!


lovicious


länk


RSS 2.0