juste!

Fick ju min julklapp idag av Klara! Allt var rosa. humm..ja. Jag är ju inte precis ett fan av rosa men jag gilla pälsglansen som luktar jordgubb! Och så fick jag en (rosa) mankamm, hästgodis från eskadron och hummisnoddar..med rosa (såklart) rosetter på. Bild finns på hennes blogg!


hoppträning

Idag var ju sista dagen av hoppkursen och idag gick det bäst!
Båda hästarna var ju självklart lite trötta men ändå framåt och lyssnade bra. Det var banhoppning, en enkel bana. Vi hade kombination 6 galoppsprång, trippelbarr (som Rille aldrig har hoppat förr! och klara det skitbra!) En till kombination med 1 galoppsprång, smalt räcke, ett till räcke med mur. Den tyckte Rille var läskig, hoho.
Rille var häst nummer 1. Red fram, vi började med att hoppa alla hinder en gång och Malin guidade oss. Rille var lite tittig när det var muren men hoppade det sen utan problem. Det gäller att vara på honom lite och komma i en bra galopp. I slutet hoppade vi bana på 90 cm som vi aldrig gjort förr så det är stora framsteg!
Sen Calle. Det var nog den bästa hoppträning tror jag. Han lyssnade bra och var uppmärksam. Vi hoppade upp till 1 m hela banan. Det jag är mest nöjd med är att vi hade så bra flyt igenom hela banan och både han och jag(viktigt att berömma sig själv!) gjorde ett superbra jobb! *klapp till mig själv på axeln* Då vi avslutade när det gick som bäst såklart.
En jättebra hoppkurs och jag är nöjd!

Imorrn vilar hästarna, dem är nog helt trötta då det är lika bra. Åker till stallet, mockar, palperar hästarna och myser lite, tar in dem andra hästarna. Sen åker jag till Nacka och firar nyår med 2 kompisar. Så vi hörs bara på fredag förmodligen!

hoppträning

Nu har jag tagit tummen ur röven och skriver tidigt för en gångs skull!

När jag kom till stallet och skulle ta in hästarna så såg jag att Rille hade massa blod på ena frambenet. Hoppades på att han inte var halt! Tog in Calle först. Sen när jag skulle hämta Rille så var han helt galen, hoppade runt i hagen och var helt galen! Det var faktiskt kul att han kan var busig. Ställde honom sen i spolspiltan och kollade såret, peppar peppar! det var inte så farligt som jag trodde. Tvättade det med hexocil och sen på med blåspray. Sen visiterade jag honom, ett till litet ytligt sår på det andra frambenet och sen hade han att sår vid ganaschen. Då undrar jag var fan har mina hästar hållt på med idag?! :P Calle hade inte en ena skråma medans Rille hade flera sår. humm, jaja. Det var ju inte farligt alls så det var skönt. Var dock jättenojig när jag red fram och kolalde hela tiden om han haltade men han var fin som en nötkärna!

idag var det ju dag 1 av hoppkursen.
Rille var först ut. Han var väldigt pigg och till och med lite stark. Lite starkare än vanligt men det gick bra, det viktigaste var att han lyssnade på mig vilket han gjorde! Vi hoppade "S". Hoppar hinder som är formade som ett S som gör hästen smidig och rörlig. Studs med 3 räcken och sen en oxer med galoppbommar fram och bak. Rille klarade allting jättebra och hoppade bra men i slutet av banan så blir han så trött att han tappar tekniken i frambenen och slänger sig över det sista hindret. Så styrkan är något vi behöver jobba på och som vi just nu håller på med!
Det var en tjej med idag på sin svarta ponny, den är väldigt het och spinger gärna på. Hon styr in i studsen och kommer in för snabbt så ponnyn bara rusar in, hoppar dem 2 första men det 3dje hindret hinner den inte lyfta på benen (eftersom den hoppar för fort) så den slänger in benen och slår med bommen. Landar på knäna och typ släpas, när den kommit upp igen haltar den..men när ryttaren hade skrittat den ett tag så var den haltfri. Vet inte om hon fortsatte hoppa eftersom jag var tvungen att byta häst. Skulle inte ha fortsatt hoppa om jag var ryttaren.

Sen var det Calle och vilken skillnad det är på honom nu och för 2 veckor sen! Börjar hitta knapparna nu. Han lyssnade mycket bättre och rusade inte lika mycket. jag var själv mycket bättre, kom bara fel på ett hinder 1 gång tror jag så det är jag nöjd med. Måste dock ändå vara snabb när det gäller att ta tillbaka honom då han gärna genar efter hindret. men idag slarvade jag inte med vägarna utan vad väldigt noga och det funka bra! Han hamnade ofta i korsgalopp när jag skulle göra småvolter efter ett hinder men det blev bättre när jag använde ytterskänkeln mer. Är väldigt nöjd med dagens hoppträning!
Någonting jag måste jobba med på mig själv är mina hälar. Dem åker oftast upp när jag tillexempel gör volter för att ta tillbaka hästen, vilket inte är bra! Så det ska jobbas också.

Idag var det ju bara lydnad så inga höjder, hoppade som högst 70-80 cm på båda hästarna.
Imorgon är ju lite emr höjder tyckte jag Malin sa, då det blir kul och intressant! Dock så fryser man ihjäl när man rider!! det är ju -12 här i Stockholm. Brrrrrrrr!

ska åka in till stan imorrn och hämta ut min nyårsklänning och träffa Klara lite snabbt. :)
Vi hörs senare ikväll.



På g!

Ska gå till bussen alldeles strax. det tar15 minuter att gå! Varför, varför flyttade jag ut till landet?! usch.
Hoppträning idag, första gången på 2(!!!!) veckor! Mamma skulle se om hon skulle hinna komma i tid och filma. Så vi får se hur det blir med det.

Är det något ni vill att jag ska skriva mer om?


mitt lilla charmtroll!


sen uppdatering

Ni har väl märkt att jag uppdaterara ganska sent? hehe, det är för jag antingen är i stallet sent eller för jag inte orkar uppdatera direkt när jag kommer hem.
Calle skrittades i 30 minuter eftersom jag red så hårt igår och ville spara på krutet tills hoppkursen.
Rille red jag igenom och han var fin men behöver lösgöras mer på höger så det blir till att jobba när det är trimmdags.
här kommer planering fram tills måndag.

Calle:
måndag - skritt 30 min
tisdag - hoppkurs
onsdag - hoppkurs
torsdag - longering/uteritt
fredag - longering/uteritt
lördag - uteritt
söndag - uteritt
måndag - vila

Rille:
måndag - ridhus
tisdag - hoppkurs
onsdag - hoppkurs
torsdag - longering/uteritt/vila
fredag - vila/longering/uteritt
lördag - uteritt
söndag - uteritt
måndag - vila

får se hur det blir med vilan där. Beror på nyår.

hemsk dag

fyf*n säger jag bara. Dagen började dåligt och slutade ganska bra iaf!
Kom till stallet och mockade väldigt noga som jag brukar göra en gång i veckan (på helgerna alltså) Märkte att Calle är med grisig av sig än jag trodde! Båda hästarna fick en ny spånbal var. Sen tog jag in mina hästar och Lotties. Hade insläppet idag. Bestämde mig för att rida Rille. Ställer honom i spolspiltan. han börjar trampa runt och beter sig lite märkligt. Men inge mer med det. Börjar borsta och sen helt plötsligt blir han helt vild och slänger omkring sig och lyckas slita sig loss. Häller ut all pälsglans (som var helt ny!!!) och lyckas slita sönder ett grimskaft, trampar nästan sönder min hjälm..Som tur var dörrarna stängda så han kom inte långt. Tog en grimma och gick mot honom och pratade för jag såg att han var helspänd och vettskrämd! Malin hörde allting så hon kom in och undrade vad som hände. Kan säga att jag också undrar vad det kan ha varit som skrämmt livet ur honom, han brukar alltid vara så lugn. Fick gå med honom fram och tillbaka i stallgången tills han lugnat ner sig. Sadlade och gick till ridhuset. Väl ute så börjar han bete sig märkligt, precis som om det är någonting som lurar där ute men jag ser ingenting. Han trampar runt och flåser och spänner sig igen. När jag är på väg in i ridhuset ser jag bakom mig att det kommer en tjej på sin häst. Rille håller på att balla ur och hon säger ingenting?! Om man ser en häst framför sig som är rädd så säger man iaf någonting eller hur? Men neeej, det gjorde hon inte.
Skrittade fram honom från marken (ledde honom) tills han lugnade ner sig för han var fortfarande spänd. När jag sitter upp och börjar jobba honom är han helt omöjlig. han är så spänd att det inte går att göra någonting. Han var helt ofokuserad och blev rädd för saker som hände utanför..Red ett tag iaf när han började slappna av lite gick han bättre men fortfarande hemsk så det blev bara skritt och trav idag. Jag var skitsur efter att jag hade ridit för allt som hänt men lät det inte gå ut över Rille. Ingenting är hans fel.
Såg dock framemot att rida Calle för han är så positiv ocg var på glatt humör! han blev också rädd för något på väg till ridhuset! Dock såg jag att Malin kom så det var nog det. Han var också lite spänd i början men sen släppte det ganska snabbt. Han var skitfin och var superduktig. Red mer än vanligt, märkte bara efter att jag hade ridit i 1 timme och 10 minuter ungefär! Jobbade mycket i galopp och trav. Red LC:1 programmet 2 gånger och det gick väääldigt bra! Ska nog tävla lite dressyr också. Vore skitkul. Provade även att vända upp på medellinjen i galopp. Det hade han svårt för. Hamnade i korsgalopp bytte galopp jag vet inte vad haha. Men jag märkte att det va för att jag la mig i för mycket. När jag lät honom sköta det själv så klarade han det galant! Han var så svettig och det droppade ifrån hans ansikte lille plutten. Men han var pigg efter också! Så då vart jag glad efter att jag hade ridit honom. :) Så min stalldag slutade iaf någolunda bra. fast jag hittade min lila hovkrats någon har använt den till något och tagit sönder den..schysst.

dagen

Åkte in till stan vid 13.00 och träffade en kompis. Åt en mysig lunch och sen shoppade vi lite, slutade med att jag köpte en svart paljetteklänning till nyår. Finns på Monroe, Sturegallerian.
Åkte till stallet vid 19.00. Blev lite ändrade planer. Det är ju hoppträning både tisdag och onsdag så då rider jag hästarna på måndag (den dagen dem brukar vila på) men bytte tills idag. Imorrn ska jag rida båda i ridhuset lite lätt eftersom jag åker in till stan imorrn på morgonen men kommer till stallet vid 15.00 eftersom jag har insläppet.

Mina julklappar

Dem som är hästrelaterade såklart. ;)
Fick mina älskade Veredus Carbon Gel skydd, svarta! Så nu har jag bruna och svarta, perfekt! Sen fick jag ett grimskaft. Det var det enda som har med hästar att göra! sen ska jag ju få nått av klara :D

Ni kanske vill veta allting jag fick?
-Svarta veredus carbon gel
-brunt/blått grimmskaft
-Ny vinterjacka
-Mössa
-Fodrade Roeckl handskar
-en pyjamas
-en till pyjamas
-en hoodie
-en bok. Kommer inte ihåg vad den heter! Handlar iaf om en pojke och en häst.
-Smink
-mera smink
-underkläder

Det var nog allt, inte mycket men men. Fick det jag önskade mig mest av allt och några saker var inte billiga :P

dagens uteritt

Red ut på båda. Började med Rille, han var väldigt spänd och mer på tårna än vanligt, stegrade även lite då och då men det är kul! han har börjat bete sig lite som en unghäst, skitkul!
Calle var väldigt avslappnad faktiskt, tyckte det var skönt att komma ut och frustade jättemycket.
Red samma väg på båda, ca 1 timme var. Mest trav eftersom det var så halt. Pyttelite galopp fick jag in dock en väldigt kort galopp då jag inte ville att dem skulle halka. Calle red jag i en låg form och Rille fick gå som han ville eftersom det är så svårt att få honom koncentrerad ute.

Till C:
tack för tipset! Ibland tänker jag för mycket och då blir det fel. :P

dagens ridpass

Rille stod idag. Pysslade om honom lite snabbt och myste.
Red Calle i ca 20 minuter bara för att Per och min brorsa väntade på mig och kom 1 timme för tidigt så jag fick skynda mig. Red ett lösgörande pass bara och gud vad fin han va! Gjorde några byten och dem satt kanon! Bättre än igår iaf. Red mest i trav och fokuserade på att han skulle lyssna, minska och öka tempot. Gick väldigt bra. Är nöjd med pållen. Gud vad jag längtar tills vi kan komma ut och tävla!! Skriver senare ikväll när jag har fått mina julklappar. :)
God Jul!!

Här är videon från igår. Har inte laddat upp den med Rille för det tar så jävla lång tid!

svar

A:
Vart står dina hästar uppstallade? Har du ridit travare förut eller varför vill du ha en under sommaren?

Svar: Dem står i Ösmo (nynäshamn) Jursta gård heter det. Har ridit en travare förut, Lottas Excellent Charm. Varför inte? Vore väl kul att se om någonting skulle hända med hästen. En rolig utmanning helt enkelt!

Johanna - Elev på Flyinge 
Vad tycker du om realgymnasiet? Är det bra? Jag tänkte söka dit (fast i göteborg) men det verkade inte så bra så jag sökte till Flyinge istället. Hade jag fel? :)

Svar: Jag personligen tycker det är jättebra och jag trivs! DOCK så är deras arbetssätt helt olikt det vi alla är vana vid. På Real jobbar vi mycket i grupp vilket kan vara både bra och dåligt. PBL (problem baserande lära)  och vi har mycket projekt. Men vi har ändå vanliga lektioner. Dem flesta har bytt eftersom dem inte gillar att arbeta i grupp så det är helt enkelt upp till dig. Det som är bäst är att vi bara är i skolan 3 dagar i veckan! Tycker du valde rätt att söka till Flyinge. Det är säkert mycket bättre. :)

God Jul!


8 saker ni inte visste

1. innan sommaren funderade vi på att sälja Rille. Glad som f*n att vi inte gjorde det!
2. vi ska sälja våran trailer!
3. Skulle inte tacka nej till att ha en travare och rida till den under sommaren!
4. när jag är hemma sitter jag alltid inne på facebook.
5. är dålig på att ta hand om mina hästsaker. till exempel mina cavallo stövlar har jag haft i 1 år och har gått sönder 2 gånger.
6. gillar inte att rida hästar som är grova i typen.
7. tycker det är roligt att rida islandshstar!
8. hatar att ha häst under vintern, det är så kallt att rida då! Tur att man har ridhus iaf ;)


ingen tävling

Jättetråkigt men det var helt enkelt för mycket snö och det var jättehalt. det kändes inte värt att riskera hästen bara för liksom 70 cm hoppning, och det var klubbtävling. Det kommer många fler sen!
Så istället blev det ett jobbigt pass med mycket galopp för båda hästarna! Red Calle först. Oftast brukar jag behöva jobba med att öka galoppen bara för att han gärna segar sig lite där men idag var han riktigt pigg och frammåt i galoppen så jag jobbade ett tag i den galoppen och sen minskade jag tempot. Sen provade jag mig på 3 serpentinbågar med byte, förvänd galopp och till slut byte i vart 4de. Byten i vart 4de gick inte så bra haha. men med träning kommer det nog sitta. Han var faktiskt väldigt fin och jag behövde inte putta in rumpan i vänstergaloppen så det är skönt att han inte skjuter ut med den längre. Kollade även bromsen och den satt inte så bra som ni ser på filmen, haha.
Sen red jag Rille, han var väldigt fin. Han har blivit så sjukt fin i vänster varv! Dock måste jag jobba med lösgörandet i höger. Han har mycket svårare där. Jobbade på att korta och länge galoppen och lät honom rulla på, gjorde lite byten också. Han har lättare att byta till från vänster till höger. jobbade honom i galoppen längs fyrkantspåret, han tycker det är jättejobbigt och tappar dock formen lite men han jobbade på bra. Sen fick båda hästarna gå ut och mysa i snön hihi.
Tydligen så bor det en liten mus i Rilles box! Lite sällskap är väl aldrig fel? ;)


min fanclub, haha..

en av mammas få lyckade bilder.


om filmerna någon gång går att ladda upp på youtube lägger jag upp dem.


tävling på g

ska åka om 10 minuter, jag är inte nervös. inte än iaf...haha. Jag är dock lite orolig över startlistan som jag inte fått, har knappt fått någon info alls. :S
vi åker inte med våran trailer eftersom vi inte har dubbdäck. hehe. Så vi har hyrt från lysckås för bara 350 kr ;)
vi hörs sen


dagens ridpass

red ett check pass på Calle, Kollade att bromsen och allt satt och det gjorde det så jag behövde inte rida länge. Red i ca 30 minuter. Sen så klippte jag Rille så han är nyklippt, han var riktigt pigg idag! Han har aldrig varit sååå pigg förr! Det var dock skitkul. Nu har Rille och Calle 400 g täcke inne så dem är varma och mysiga. Rille var fin idag och tyckte det var jobbigt då jag jobbade mycket i galopp men det var bara bra för honom.
Imorrn är det ju tävling på blåkulla. det dåliga är att dem inte har skickat startlistan till mig som dem sa att dem skulle. Jag vet dock att första start är 10.00 men jag vet ju inte när jag startar eftersom jag inte har någon startlista. skitdåligt av dem. aja, jag ska sova nu så jag är pigg imorrn.

Dålig uppdatering?..

hahah, eller vad säger ni? ;) har haft lite svårt att uppdatera sen i onsdags då jag bara har varit hemma igår kväll.
I onsdags stod båda hästarna då Rille var svullen på vänsterfram och Calle markerade höger fram, antagligen vrickat sig när han hoppade in i hagen. Så dem fick vila.
I torsdags vilade båda också..jag sov över hos en kompis som bor i nacka och bussarna från henne var inställda (Nacka) så det var omöjligt att åka in till stan, pendeltågen var sena hela tiden och bussen till stallet var helt inställd hela dagen, kalas! I fredags var jag i stallet, red ut med Rille i -15! skitkallt! Red Calle lite lätt i ridhuset och checkade av lite. Han var helt ren så det var skönt han var också jättefin och pigg. Jag sov hos min kompis onsdag och kom hem igår. Så jag har inte varit hemma på 3 dagar hehe. Igår var ju Klara här och hon red Rille, vet inte hur det gick haha ni får läsa hennes blogg HÄR Calle var ju skitfin och kändes riktigt bra! Red i min andra hoppsadel, den svarta. den satt bättre än jag trodde och den störde inte honom när man red så det är skönt att den också inte tröck nånstans. Men ska ändå rida med min bruna för den är skönare haha. 
Idag så red jag och Klara ut och det var skitkul! det var värsta snöstormen när vi kom till stallet men vi var fast bestämde på att vi skulle rida ut! Det gick jättebra, lite halt men men dem klarade sig. Vi red i alla gångarterna och dem tyckte det var jobbigt att trava och galoppera när det är hög snö!  Då måste dem lyfta på benen ännu mer! På vägen tillbaka började det snöa jättemycket så vi såg knappt något! det var helt kritvitt, mysigt. Vi gjorde också en videoblogg, HAHA. Vi är inte(!!!) seriösa! den håller på att ladda upp nu, tar dock lite tid.

angånde att Calle sparkade Simba. Ni kanske undrar hur det gick med det..det blev ett hål som sagt, in i lederna. Dock så behövdes det inte sys och hästen går att rida igen, som tur är! Han får medecin 2 gånger om dagen och ska ledas två varv om dagen i ridhuset. Hon var lite ful igår! Hon kom fram till mig och frågade om jag skulle vara i stallet idag på kvällen så sa jag nej. Sen frågade hon om jag skulle vara i stallet imorgon kväll då sa jag också nej. Nu när det är lov är jag ju inte i stallet på kvällen utan mitt på dagen! Sen sa hon inte ens varför hon ville att jag skulle vara i stallet men sen förstod jag att hon ville att jag skulle ge Simba medecin.
Mamma ringde ju henne igår och beklagade för det som hänt och tydligen ska vi betala veterinärkostnaderna, say what?! det står tydligen i kontraket så det måste vi kolla upp. Mamma sa att jag kunde hjälpa henne lite då och då nu när det är lov att promenera med honom men jag sa nej...jag hinner inte helt enkelt, har två hästar som ska motioneras och jag är i stallet 4 timmar ungefär. Självklart kan jag ju tänka mig göra det då och då men absolut inte regelbundet. Det är hennes häst och det är inte mitt ansvar att sköta om hästen, tyvärr.

Har pratat lite med mamma om vad vi ska ha för sadel till Calle och det blir nog en svart butet! Dock måste vi ju åka iväg och prova och sen beställa. men jag vet inte var det finns återförsöljare av Butet sadlar i stockholm. Är det någon som vet? eller ni kanske vet något annat märke som är bra?
så söta!


en liten present fick vi av Rille!

min och Calles outfit!

klara och Rilles outfit!

calles fina träns



utsikten hemifrån

åhnej

Igår red jag båda hästarna. Hovslagaren kom och slog på en sko och satt i 4brodd var. Båda var fina och pigga.

Ingen hoppträning ikväll..bara jag som har anmält mig. jättetråkigt, mamma som skulle komma och filma båda hästarna..För ca 30 minuter sen fick jag sms av Malin. Ni märker att jag inte är på bästa humör.
Calle har hoppat in i hagen bredvid och sparkat hål i Simbas knä. Det är vad Malin skrev i smset. Tror dock inte att han fick ett hål men det låter illa. Simbas ägare kommer inte bli glad, och det förstår jag men det är knappast mitt fel. Hoppas det inte är så illa som det låter bara. Vet inte något mer om det, får se sen när jag kommer till stallet. Det värsta är att Calle har broddar vilket gör det värre. Jag hoppas hoppas det inte är något allvarligt..

stallet idag

Ja hörrni, jag fick en liten överraskning idag när jag kom till stallet och skulle titta till Rille..Tog honom till spolspiltan och skulle brodda då ser jag att hästfan har lyckats slita av sig skon fram! Han skoddes för 2 veckor sen, inte okej! Nu blir det antagligen ingen hoppträning på onsdag (rider inte när hästen inte har någon sko på sig) Bara om jag absolut måste. Visste ni att en häst kan stå i 1 månad utan att den tappar varken kondition eller muskler? :) japp! det lärde jag mig i skolan. Men jag broddade honom iallafall på alla andra fossingarna. Sen var det Calles tur och gud vad han var snäll att brodda! Stod helt blickstilla. Jag verkligen hatar att brodda! det är så jobbigt och jag får så ont i ryggen att jag knappt kan gå. Har alltid haft ryggbesvär dock inget allvarligt men överanstränger jag ryggen får jag väldigt ont. Sen myste jag med hästarna och sen åkte jag hem. Ingen ridning idag som ni förstår. har bytt dag på calles vilodag.
Kram

bilder






oops!

Förlåt glömde bort att blogga igår! Kom hem från stallet vid 7 på kvällen och var dödstrött så jag orkade helt enkelt inte. Men jag red båda, och dem gick fint båda två. Lösgjorde Calle riktigt ordentligt. Han kunde nästan bita sig själv i rumpan haha ;) Med Rille gjorde jag samma sak som jag gjorde när jag red för Anna men jag hade ett bra och friskt tempo i traven. Han blev genomsvettig så det är dags att klippa! Ska göra det under lovet. :) Calle blev också jättesvettig, hihi.
Idag ville jag rida ut men kunde inte eftersom jag inte har broddat och hade ingen broddnyckel men idag har jag handlat det! Skrittade båda hästarna idag och tog det lugnt. Sen åkte jag in till stan och träffade min kompis Marielle och vi handlade lite julklappar. Jag har köpt en nästrimmar till min pappa! Snällt va?! :D Har tagit bilder på hästarna men lägger upp dem senare.

Nu är jag riktigt taggad inför "tävlingen" den 23de ska bli riktigt kul!

fredag

Praktik idag på Jursta. Berättar i kort eftersom klockan är mycket och jag är supertrött!
Mockade och blablabla ni vet vad! Innan lunchen skulle jag ge fölen havre och sen till deras lade där det finns halm som dem kan ligga på och mysa. Dem går på lösdrift, där skulle jag gå i eftersom Malin höll på att halma och sen helt plötsligt sitter jag fast i leran!!! Jag kommer inte loss så Malin får dra mig ut. Då var det med det. Sen skulle vi går ut och jag gick en annan väg för jag ville inte fastna igen men då fastnar jag ju såklart igen!!
Sen skulle vi rida ut, jag red Phoenix och hon red Prizilla.  Alla hennes hästar stod igår vilket betyder att dme var skitpigga och Phoenix är väldigt bockig av sig så när vi skulle fatta galopp bockar han så högt att jag ramlar av på rumpan! Som tur drog han inte iväg och jag gjorde inte illa mig. Kan säga att jag var vääldigt nära på att ramla av minst 5 gånger till haha. Han var bockig som f*n idag. Sen red jag Caprizillo som är såld :( och hon Unique, det gick bra dem var också pigga med bockade inte. Sen vart det Uritza och Qui.

När jag slutade red jag lektion för Anna på Rille och det gick jättebra faktiskt! VI jobbade mycket på galoppen då det är just där han behöver stärkas. Vi pratade lite om Rille och liksom det jag tycker behöver jobbar mest på vilket är att han ska vara mer självbärig och stärka sig i galoppen. Han var väääääldigt fin i vänster varv, så sjukt fin! I höger också med galoppen var inte lika bra, lite mer studsig. Rille är lite för bekväm av sig men det som är bra med honom det är att han försöker och blir inte arg/stretar emot när man kräver mer utan han är väldigt positiv! I galoppen jobbade vi på att öka och minska. Det gick mycket lättare i vänstervarv och han kortade fint. Självklart var ju den ökade galoppen bättre eftersom det inte är lika jobbigt men han jobbade på jättebra! Högervarv var lite svårare men det gick bra iaf! Är nöjd och tyckte Anna var väldigt bra och är lite som Jennie. dem har samma metod.
Sen red jag Calle i kanske 20 minuter, hade bråttom eftersom mamma skulle hämta mig 17.00 och klockan var då 20 i 5! Så kort pass blev det. Lite skritt och trav sen lite galopp. Kollade bara av vad som måste jobbas på och det är att han måste lösgöras mer och jobba på galoppfattningen. Han bockade idag också, en gång! Höll på att galoppera och jag drev på men han ökade inte så mycket som jag ville så jag använde sporrarna och då blev det en liten bock där men då kom han ju fram i den galoppen jag ville utan att jag behövde sparka igång den! i överlag gick det bra.

Till Anonym som vill att jag ska skriva annat än mina hamburgare..
Det är en blogg som handlar om hamburgare. Mumsigt va?


Svar

Anonym:
Dags att lägga upp nya filmer och/eller på när du rider för att göra bloggen mer intressant kanske? ;)

svar: Gaah, varför måste folk oftast skriva anonymt?!
Iaf, det är lite svårt att filma när jag rider för jag har oftast inte någon med mig i stallet och min mamma är mycket sällan med mig i stallet när jag rider..tyvärr. men får jag chansen att be någon filma så kan jag ju självklart göra det.


stallet

Red på djurgården idag, red Virino gick bra förutom att jag måste jobba på att få in hans bakdel eftersom han gärna flyttar den utåt. Och sen när man har kommit åt honom ett tag och han tycker det börjar bli jobbigt så stannar han eller börjar bråka, roligt!
Sen fick jag rida Laura lite med jockeyläder! usch vad jobbigt!! Klarade iaf 58 sekunder ;)
Sen var det utvecklingssamtal och Tessan sa att jag rider med mycket känsla och har bra inverkan på hästen det enda jag behöver jobba på är mina händer, dem liksom viker sig inåt haha.
Sen åkte jag ut till stallet och spolade av benen på hästarna men då märker jag att det är stopp i avloppet...då måste jag ju såklart fixa det! Så himla jobbigt när folk inte sopar efter sig och då får jag ta upp skiten om jag är sist i stallet. Så nu luktar jag skit! Ska ta en varm dusch!
Såg ni Paradise Hotel?!! FRANCESCA ÅKTE ÄNTLIGEN UT!!!!

jag har tråkigt!

RYTTAREN:
Namn:
Nicole Hartwig
Smeknamn: Nicki, Charlie, Lilla Nicole
Klubb: ev. Årsta Runsten
Född: 1993
Längd: 166
Hårfärg: brunt
Tävlat som högst, hoppning: 100
Tävlat som högst, dressyr: LC
Hopp- eller dressyrryttare: hoppryttare


HÄSTEN:
Namn:
Richard Geere & Cannavaro
Smeknamn: Rille & Calle
Född: 2004 & 2002
Kön: valack
Ras: svenskt halvblod & belgiskt varmblod
Ursprung: sverige & belgien
Mankhöjd: 162 cm & 170 cm
Färg: Skimmel & Fux
Tecken: strumpor och bläs (bara Calle)


UTRUSTNING RYTTARE:

Hjälm: charles owen wellington classic
Säkerhetsväst: vet inte haha. Air någonting
Stövel/sko: Cavallo
Handskar: rockel & Keiffe
Skjorta: vet ej
Kavaj: equipage eller equipe
Spön: vet ej
Sporrar: olika 

UTRUSTNING HÄSTEN:
Transport:
Thule
Sadel: E.Jeffries exellence (hopp) & Globus (dressyr)
Stigbyglar: sprenger
Stigläder: ingen aning
Träns: E-jeffries, joh Whitaker, Glen Gordon, Jacksson.
Bett: tredelat, pelham
Hjälptyglar: martingal med segel & förbygel
Luva:
Schabrak:  många olika
Sadelgjordar: magplatta
Benskydd: veredus carbon gel, skitskydd från Coop Furom och Horze, Jacksson. 

Benlindor: Massa olika färger och märken 
Ridtäcken: ljusblått fleece, grönt med bomull, svart regn & reflex.
Täcken: Horse were

hoppträning

Med Rille gick det riktigt bra! Han har blivit så fin och duktig på så kort tid! Nästan som om vi är redo att tävla, vilket jag gärna skulle göra då allting sitter nu men han är fortfarande lite tittig av sig. Han är ju trots allt bara 5 år och han är bara hoppad seriöst sen jag köpte honom.
Med Calle gick det bättre förra veckan. men men, det går inte alltid så bra. Han var också trött men ändå stark. Ger man honom chansen så genar han och drar iväg i snabb galopp. Vilket slutar med att jag tar för mycket kontroll bara för att jag vill ha kontrollen vilket slutar med att jag får en kort och oenergisk galopp. Jag vill ju gärna ha en bra grundgalopp med energi men då går det bara snabbare och snabbare och tillslut går det inte att få stopp på honom. Men det gäller bara att trimma och trimma (som med Rille) tills lydigheten sitter. Han är ju också ganska känslig.
Vi körde mycket trixiga vägar, lydighet.
Det är så mycket lättar med Rille för honom vet jag precis hur han är. Jag vet hur mycket jag behöver driva för att han ska gå i en bra galopp, jag vet hur mycket jag måste ta tag i honom så han ska stanna. Precis allting vilket är så otroligt skönt att jag känner min häst så pass bra MEN det är ju då en nackdel nör jag ska rida Calle för han är ju helt annorlunda..jobbigt men men.
Nu ska jag käka middag!


tävling på blåkulla ridskola

asså, HAHAHA. ojdå...
Jag betalade igår medlemsavgiften så jag kan vara med på deras blåbärshoppning den 23/12...DOCK idag så får jag veta att det bara är 40, 60 och 70 cm! Jaha, vad gör man nu då? Ska iaf vara med eftersom jag nu har betalar så det är lika bra. det är ju iförsej en bra liksom första tävling för mig på Calle. då får jag ju se hur han är och det är ju egentligen ett + att det är en låg höjd eftersom jag då mer kan fokusera på vägen och avstånd osv. Ska blir spännande att se hur det ska gå! :) funderar nu på om jag ska ha med mig Rille men våran transport orkar inte 2 hästar så isf får vi hyra lastbil och det orkar inte jag hålla på och trixa med då det är så jobbigt att hämta och lämna tillbaka den.


2 cool 4 school

jag har varit så himla trött på sistone att jag var tvungen att vara hemma för att sova ut. Sen hade jag också sjukt ont i huvudet. Men ikväll är det hoppträning och aldrig i hela världen att jag missar det!! :D
Ska åka till stallet om ca 2 timmar. :)


Ny design!

Vi tackar Klara för den grymt snygga headern! puss på dig!
<3


dagens ridpass

Red båda. Rille först, han var helt okej. Innan ridpasset när jag visiterade så var han varmare. Han haltade inte men jag red ändå försiktigt. Han kändes helt okej, kunde varit finare men men...det är inte alltid hästen går super! red i ca 40 minuter
Sen red jag Calle i 20 minuter, ville spara på honom tills imorrn, som vanligt! Det lilla jag red var han fin men lite tung i handen i traven. Galoppen var han skitfin :)

Ugly Betty och Desperate Housewifes snart!!!

Pannband!



PH

Kollade ni på Paradise Hotel igår?! Det är så jävla bra!!! Jag hatar francesca ska fan åka ut, jag hatar henne! Hon är så ful och blääää. Håller tummarna så att hon åker ut :D

dagens ridpass

Callr var så jäkla fin idag! Jobbade mycket i galopp och wow vilken galopp han fick. Kortade galopp väldigt mycket och det gick super! Galoppen var fortfarande energisk och shwung i det. Mjaou haha! Han var superfin och gick som en riktigt bra klocka. Han hade fin framåtbjudning och liksom jobbade med hela kroppen och var superpositiv. Red i ca 1 timme och 30 minuter..dock så var det nästan halt eller skritt hela tiden efter några ungar hoppade och hade inte bokat ridhuset.
 Dem stod inte ens på Jursta. Dem hade 4 hinder framme och hoppade hela tiden. Så jag kunde ju bara rida när dem inte hoppade..I början blev Calle aldelles galen när en av tjejerna hoppade. Han började småstegra och sen stegrade han högt, inte så kul. Men den yngsta tjejen på sitt russ(?) b ponny var ju HEMSKT ELAK mot sin ponny!!!!! Det var f*n inte okej! HOn började direkt hoppa ett hinder på 70 cm?! När ponnyn vägrade spöade hon upp ponnyn direkt och skrek på den, sa att den var dum. Fattade galopp och drog iväg i full galopp när hon sen red mot hindret igen satte hon i sporrarna och slog med spöt OCH smackade! Självklart vägrar ponnyn. Hon fortsatte och fortsatte och ponnyn hoppade inte, hon sågade hästen och gjorde allt möjligt som är brutalt och elakt. Sen så sa Malin att hon skulel sänka hindret till 20, för man börjar hoppa lågt och höjer därefter! då sa hon "men jag tävlar på 70 cm" Spelar väl ingen roll, HAHA?! om jag ska tävla 130 så börjar jag inte med att hoppa 130 hinder på framhoppning direkt?! Ponnyn vägrade på flera hinder och tjejen gjorde illa den igen..om och om igen. När ponnyn väl hoppade så berömde hon inte! Utan hon sa "Jag hoppar oxern igen!" man ger sig när ponnyn hoppat! Så dumt man ska sluta när det går som bäst men det fatta ju inte hon så ponnyn vägrade igen och den fick spö...igen. POnnyn var helt svettig efter och tjejens har STOR BRIST PÅ KUNSKAP. Hon var helt hemsk mot sin ponny och behandlade den så illa..och hennes mamma sa ingenting?
Det är ju fel att slå sin häst/ponny! Det är aldrig okej! Men det fattar ju inte flesta..jättetråkigt att folk ska behandla sina hästar så dåligt.

Tll Louise som ville att jag skulle lägga upp bilder på det jag köpte i globen, ska göra det när jag hinner! :)


ihopsläpp sommaren 09


Uteritt

..med båda hästarna. Red Rille först och då började det hagla/snöa/regna? vi blev iaf blöta haha, inte så skönt eller mysigt. Red i ca 1 timme. Sen var det Calles tur och han var väldigt spänd och stark. han var väldigt på tårna på hemvägen och det blev en blandning av skritt och trav. Men sen i slutet så slappnade han av och kunde gå i en avslappnad skritt.
När jag rider ut så skiter jag totalt i att rida hästen i form. Det är inte viktigt enligt mig. När man rider ut ska det vara kul, mysigt och avslappnat! Självklart, kan det vara så fast man rider hästen ordentligt men på något sätt tycker jag det är mysigare när man rider i halvlånga tyglar och hästen tycker det är skönt att få röra på sig utan några höga krav. Båda hästarna frustade jättemycket och tyckte det var mysigt. Calle blev iaf svettigt haha.
Sen släppte jag ut dem och fodrade hö sen åkte jag hem. :)

Laddar inför Paradise Hotel som är ikväll!!

Dagens ridpass

Åkte på morgonen till Täby Galopp och hämtade mina täcken som jag beställde för ca 3 veckor sen. Sen fick jag skjuts ut till stallet. Tänkte rida ut idag men eftersom det regnade så blev det ridhuset. Red Calle först, hade korta sporrar men gud vad han var på och nästan het!? Igår var han ju seg som fan och idag är han väääldigt pigg. jag använde sporrarna kanske en gång och sen behövdes nog inte mer. Han kanske fatta vad som gäller ;) Idag fokuserade jag på att rida honom i uppförsbacke, alltså sätta sig på bakbenen. Vilket gick jättebra, sen kortade jag galoppen så mycket som möjligt och gisses vad han tyckte det var jobbigt! Han började flåsa efter ett litet tag, haha. Så fort jag lättade lite mer på handen så ökade han galoppen så jag lättade bara lite då och då för att se om han kunde gå kvar där. ibland jag och ibland nej. Han var riktigt fin! Red också ett LC:1 programm vilket gick super.

Rille var skitjobbig i början. Han känns hemsk när jag rider men när jag tittar i spegeln ser han riktigt snygg och maffig ut, Den känslan vill jag ha! Efter mycket lösgörande så blev han genast mycket finare och kändes bättre. Kortade också galoppen idag och ja..det gick att korta den men han tappade formen helt vilket inte gjorde mig någonting, för jag vet att han inte orkar. Han är inte tillräckligt stark för det än. Men för att han ska bli starkare måste jag kunna korta galoppen, vare sig han går i form eller inte.

ryttartest & dagens ridpass

jag är så himla trött att jag ska gå och lägga mig nu så det blir ett kort inlägg.
ryttartest idag på Djurgårdens ridskola. Red Virino, en häst jag aldirg ridit förut men han var väldigt fin och trevlig. Lite stel på framridning men efter att ha lösgjort honom blev han fin. Lite valpig är han och tycker det är roligt att bocka och sparka, han är 7 år tror jag. Det gick bra när jag red men vi red fel väg, haha. Vi var 4 stycken som red samtidigt och Therese var först och hon red fel så det blev typ pannkaka av allt. :) Men den ökade galoppen var riktigt bra! Red honom ganska hårt så han var trött och lite seg enligt Nicole N som red honom efter mig. Hehehe, ;)

Sen åkte jag till stallet och red båda hästarna. Rille var riktigt fin och duktig! Mjuk och lätt i handen men i galoppen blev han lite tyngre men det är för han inte orkar. Samlade honom lite mer och han kan fan göra skrittpiruetter! ahahha skitkul! Men jag är jättenöjd med honom. När Klara red honom tyckte hon att han var tung i handen vilket jag tycker är konstigt eftersom han inte är det när jag rider. han är nog på god väg tillbaka till sitt fina jag!
Calle var också fin, red utan sporrar och han är typ skänkeldöd?! Han tar inte mitt skänkel alls i skritten. Om man hör halt måste man fan sparka fram för att han ska skritta. fattar inte varför! Men vill inte rida med sporrar då jag inte vill ha en skänkeldöd häst. Så det blir bara mer drivining och om jag måste använda spö och se vad som händer. hade det idag och han blev lite mer seriös. Annars var han superfin!

Sen när jag red var det två ponnyryttare som hoppade sockerbitar. HUMM, typ hela överlivet fram över ett hinder på 60 cm?! Hahah, typiskt ponnyryttare! Iaf dem flesta. Dem var ju inte ens duktiga och deras mammor verkar ju vara jobbiga som hela tiden säger åt dem vad dem ska göra. Nä gud, skaffa hopptränare tycker jag! Nu har jag inte rätt att kritisera dem för jag vet inte något om dem eller deras ponnyer alls  men av vad jag såg idag så var det bara negativt.

btw, har ni redan broddat era hästar?


Skolan

Sitter i skolan och slutar om 20 minuter! Skönt. Klockan 16.00 ska jag träna, bra för kroppen. Har man flera hästar ska man träna.
Ikväll är det Paradise Hotel! Så sjukt bra, eller vad säger ni? Ändå är det ca 40 besökare per dag men ni är j*vligt dåliga på att kommentera ;)
Vi hörs lite senare ikväll!
Kram


hoppträning

...FYFAN VAD DET GICK BRA! Speciellt med Rille. Han har ALDRIG varit så himla duktig och fin. Han tog varenda förhållning jag gjorde och väntade på mig! Han har aldrig jort så förut. Och det här är 3dje gångne jag hoppar för Malin och det är enorm enorm skillnad! I slutet hoppade vi en bana på 80. Jag är bara så himla nöjd! Jag hoppde ju för Agneta Dahlgren förut och hon var mycket hårdare och tuffare och Malin är också tuff och hård men på ett mjukt sätt vilket passar mig och Rille perfekt! Han är inte lika tittig och hoppar såååå fint!
Calle gick det inte liak bra men mycket bättre än förra hoppträningar. Jag är så himla inriden på Rille att jag ibland har lite svårt att hitta knapparna på Calle, men det kommer! Sakta men säkert! Han var skitseg i början och tog istället för många galoppsprång än vad det skulle och kom hela tiden fel. Men sen fick jag låna sporrar och då jäklar blev han pigg och snabb! Han hoppade fint och när vi red på vanliga galoppsprång, alltså i en bra grundgalopp så hoppade han mycket bättre och trivdes bättre då! Vi hoppade bana på 95 sen tyckte både jag och Malin att det räckte för idag.
Det som är så bra med Malin är att i början är det alltid lydnadsövningar och kollar att gasen och bromsen sitter. Alltså, till exempel om det är 17,5 meter(=4 galoppsprång) ska vi istället rida på 5. Då ser vi om hästen lyssnar och väntar. Sen när man har gjort så på alla övningar så höjer hon och man rider i en bra grundgalopp med vanliga antal galoppsprång. Har ni hästen i nynäshamn/västerhaninge, kanske Ekeby? Hoppa för Malin! Hon är så jäkla bra och tar bara 150 kr för en lektion!
Imorrn vilar båda hästarna så jag ska inte åka ut! Det är ju inte lerigt utan snarare frost och typ nästan is. På bara en natt?! Kan ni fatta att det gick från plusgrader till typ -6 på bara några timmar. Snart dags att brodda, blääää. Nu ska jag sova för jag är grymt trött! Har också prov i hästkunskap imorgon. Roooligt!
pusss

Dagens ridpass

Red Rille först, gick bättre än väntat faktiskt men hade gärna velat rida igenom honom lite mer. Red inte så hårt eftersom det är hoppträning imorrn och jag ville spara på krutet lite. Samma sak med Calle men honom red jag bara i ca 20 minuter. Pratade sen med Anna om att jag vill rida för henne och vå kom fram till att fredagar passar bra eftersom jag har praktik då och jag kanske kunde rida på dagen. Calle kändes loj. Inte så konstigt..Han hoppade ju trots allt ur hagen idag och busade runt! =) Alla hästar var jätteleriga det var helt sjukt! Hela svansen och dem var leriga fårn hovarna upp till precis under rumpan! det tog typ 40 minuter att spola av båda! Sparade extra mycket krut i Calle eftersom jag vill att han ska vara pigg och framåt imorrn!
kram

RSS 2.0