sändningar från FSH

Lördag 15 juli   TV4      23.35 Derby

Söndag 16 juli TV4+  12.20 Derby

Söndag 16 juli  TV4      15.40 Derby

Söndag 16 juli  TV4      23.35 Grand Prix

Måndag 17 juli  TV4+ 14.05 Grand Prix

Måndag 17 juli  TV4      15.25 Grand Prix


amazing


såhär skulle jag vilja kunna rida mina hästar


dålig uppdatering

Fyfan vilken dålig uppdatering haha. Men jag njuter av att vara ledig från hästarna så jag har äntligen tid för kompisar ni förstår säkert själva ni som har flera hästar att man inte alltid hinner med kompisar eftersom man alltif måste till stallet. Hästarna ska dock sättas igång nästa vecka då blir det uppdatering som vanligt! men tills dess får ni hålla ut :)

kram på er!

söt påni


svar

Varför går det inte att ladda upp bilder? :O

Svar till Elin som frågade vart jag har köpt mina pannband med bett på och vad det är för märke.

Jag vet inte vad det är för märke..Jag köpte båda på Stenbergs Läder i Stockholm


bloggar

Det här ä bloggar jag läser dagligen! i hästväg dåra ;) 

http://frejalindskog.webblogg.se
http://tavlingsryttaren.se
http://hastdiggaren.blogg.se
http://astridstraning.blogg.se
http://showjumper.blogg.se
http://internationalshowjumping.blogg.se
http://equestrianguys.se
http://ronda.blogg.se
http://kristinawarg.blogg.se


Glad Midsommar

Glad Midsommar på er!


inga hästar

Åkte aldrig till hästarna eftersom vi inte hann..mamma skulle vara i stan senast 14.00 så vi hann inte dit helt enkelt. Blev väldigt sur och ledsen för det känns som om det var flera veckor sen jag va hos de senast fast det var i måndags. Det är iag bra att de har tillsyn varje dag. Jag som skulle ta fina sommarbilder idag..


onsdag

har varit ute hela dagen och njutit av det superhärliga vädret och nu på kvällen har jag haft mysigt med mina tjejkompisar! :) Imorrn (eller rättare sagt idag) ska jag ut till hästarna och titta till dem.


svar;


Tack! Det är ett knäskydd, jag har 2 olika. En svart som har som en liten puff som håller min knäskål på plats men det var bara den första månaden nu använder jag ett vanligt knäskydd bara för att liksom. Jag är väl fortfarande lite försiktig när det gäller knät eftersom jag inte kunde rida på ca 6 veckor. Du kan läsa mer HÄR & HÄR


besöksrekord

Vad många nya det är som har hittat hit, hoppas ni stannar kvar ;)
 


frågestund?

Vill ni att jag ska ha en frågestund? Kommer bli kass uppdatering imorgon och ev på torsdag också.


hästarna

Rille fick en ny sko och Calle blev omskodd på båda fram. Jag och mamma åkte till granngården medans och köpte flugmedel och lite annat smått och gott. Sen åkte vi med hästarna till betet igen, De blev nöjda och glada! Rille rullade sig och frustade massor.

Rille hade jättemånga fästingar överallt medans Calle inte hade en enda. :P Och Rille har börjat bli fet tihi.

Rille och Calle i miniatyrer haha


säljer EV

Ska EV sälja mina veredus skydd, svarta storlek M fram & bak. De är lite för små på Calle iaf bak och fram är de på gränsen för små..Så jag säljer de ev. dem är endast använda på tävling och ibland på träning, köptes i vintras. Kan även tänka mig byta mot några veredus storlek L. Har ej satt något pris ännu.


Breeders

Vet ni vad som skulle vara underbart? Om Rille kunde kvala till breeders..men det är inte troligt hehe. Han måste ha gått en felfri 120 och två felfria 130. Ganska omöjligt. Hans första tävlingsår också, jaja. Drömma kan man alltid haha! Breeders är ju inte heller så viktigt..men det är ett väääldigt stort plus. jag tar allting i hans takt :) min lilla plutt, jag vet att han kommer bli grym på tävlingsbanorna med mer styrka och rutin! Horse can jump. 


Design

Godmorgon, alla mår bra? :D
Jag behöver någons hjälp. Undrar om det finns någon som skulle kunna tänka sig göra en header/design till mig. Kan även tänka betala en viss summa. Hör av er!

fråga till er läsare

Kommer inte bli så jättebra uppdatering idag. Så jag har en fråga till er!

Har ni någonsin träffat/sett mig? isf var?


Ponny SM

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga..Som sagt har det varit duktiga & dåliga ryttare. Det var mest i kategori C som ryttarna var hemska men det var även en ryttar i kategori D som verkligen var dum mot sin ponny och skämde ut sig själv när hon gick ut från banan. Man blir så j*vla sur när folk behandlar sina hästar som skit och skyller allt på sina superfina och skitSNÄLLA ponnisar.

De flesta kom ut ur banan storgråtandes bara för att ponnyn stannade eller fick ner någon/några bommar FAST de annars gjorde en superfin runda! Vad fan är det för stil? Visst blir man besviken men man tävlar för att det är KUL inte för att VINNA. Dessa personer har allt för höga krav på sig själv och ponnyn.
De flesta ryttarna har fått toppenponnysar av deras rika föräldrar men kan inte rida. Dem flängrider, är slarviga och när hästen stannar PGA ryttaren så tar ryttaren ut det på hästen istället för att ta ut det på sig själv.
Ponnyerna jag såg idag var verkligen ponnyer av guld..som verkligen gör allt för sin ryttare. Försöker ta sig över ett hinder på 120 fast den kommer helt fel och egentligen inte har en chans, och nämnde jag att detta var en c ponny? Persnonerna piskade upp deras hästar, sågade/röck hästarna i munnen. De tänker inte på att DE gjorde fel och inte hästen. Det är ALLTID ryttarens fel. Men de flesta ryttarna var superduktiga och var jättenöjda över deras ponny fast den vägrade ut sig eller fick några bommar ner. Det är rätt sätt att hantera när det inte går jättebra. Som en tjej som ramlade av sin häst, hon blev inte arg på hästen..hon kramade, pussade, klappade och berömde ponnyn påvägen ut för ponnyn var duktig och försökte hoppa fast de kom lite fel. Man undrar dock hur de flesta ens kunde ta sig till SM kvalet..Ungarna tänkte inte ens på underlaget..det hade regnat, gräset var upptrampat och halt. De rejsar runt som dårar iallafall och tänker inte på att de kan gå omkull. Flera gick omkull och flera hade tur som inte gick omkull eftersom hästen lyckades hålla balansen.

Det nästan värsta med allt...DE OTREVLIGA UNGARNA SOM INTE ENS KAN SÄGA TACK. hur kul är det då att vara funktionär när ryttaren inte ens kan säga ett litet ord som tack och ett leende på läpparna när vi ger dem rosett/placket eller en påse med grejer i. Så otacksamma..de borde verkligen tänka på hur de beter sig mot andra. De är så himla högfärdiga att man blir så trött på dem. Säger man åt dem får man skäll av deras ponnyföräldrar. Nej, FY. De flesta borde skämmas över hur de beter sig mot andra på tävling.


Mobilblogg

Har hälsat på hästarna nu. Dem såg glada och nöjda ut. Dock så har båda tappat varsin sko..och calle som redan har dåliga hovar är ju verkligen inte bra att han går runt utan för hoven slits ju. Det är ju dock nästan bara gräs.

Mobilblogg

Sitter på ponny sm sen 8 på morgonen och jag vill bara hem. Det har varit duktiga & typiska ponnyryttare. Vi har iaf haft tur med vädret! Just nu vill jag bara hem och titta på film och äta en ben&jerrys. Ska dock först titta till hästarna och hur feta dem har blivit! :)

dålig update

Hej!
Sorry för ingen uppdatering men har inte varit hemma och inte suttit vid datan förens nu. Imorgon är jag funktionär på Ponny SM, som är på runsten. Jag ska stå vid utsläppet, ska bli skitkul. Hoppas bara att det är bra väder, idag har det ju regnat och åskat.


mitt!

Köpte det på http://hastsakersaljes.webblogg.se för 800 kr!

Mobilblogg

Full rulle! Har verkligen längtat efter det sociala livet, men hästarna är ju det bästa som finns. Men man måste ju passa på nu när det är sommarlov och hästarna är på bete. :)

konstigt

Det känns så konstigt att fortfarande ligga kvar i sängen och att jag inte ska till stallet och inte rida heller. Jag vet inte hur jag ska bete mig? haha. Nej, men nu har man tid för kompisarna vilket man inte har haft på ganska länge iochmed skolan också. Det är första gången på över 1 år som jag inte ska göra någonting med hästarna, det känns konstigt! Ska nog dra ut och vara social för engångskull, ut och njuta av Stockholms kära innerstad.
Jag längtar redan efter hästarna och att rida haha. Men hästarna har det grymt bra kan jag säga, stor hage med skog och dem är bara 2 och de är bästavänner. De trivs! Så länge de överlever flugorna, måste köpa fluspray!

Fyf*n vad jag är tävlingssugen!!!! 


hästarna

Är nu på bete! Rille hade rullat sig i hagen där det var lerigt :P vi tog hästarna fårn hagen och lastade de direkt. Betet låg ca 10 min bort från stallet så det var inte långt att åka men långt att gå :P Tur att hästarna får daglig tillsyn så jag behöver inte åka och titta till dem varje dag. Men självklart måste man ju gå dit och mysa och borsta lite. Dem var väldigt lugna och började beta direkt så det var väl skönt att de inte sprang runt som galningar, hade ju dock varit kul!


när man har tråkigt

Vad har du för färg på dina ridbyxor? 1 mörkblåa, 1 gröna, 1 bruna, 1 svart/vit randig, 1beige, 2 vita.
Har du ridstövlar eller ridskor?  båda
Vad är din favorithäst för ras?  halvblod.
Anväder du chaps? inte så ofta
Vad har du för storklek på din hjälmen? 56-57
Hur högt har du hoppat?  140-145 .
Hur bra tycker du ditt stall är från1-10? 9
Är hästar ditt liv? såklart!
Inne på ditt rum, syns det att du gillar hästar?  haha ja
Har du ridit en häst som är över 160 cm i mankhöjd? Ja.
Har du ridit en hel svarthäst/ponny? ja
Har du ridit en fjordning?  nej
Har du ridit en shettis?  vem har inte det?
Har du ridit en travare? ja
Du har hoppat högre än 50cm?  ja
Du rider dressyr i bland? ofta
Du anväder alltid hjälm när du rider? alltid
Du kan stallreglerna? ja?
Du är istallet mer än 7 gånger i veckan? full rulle i stallet! 
Har du en speciell favorit häst/ponny?  ja det är klart :D
Du rider mer än 4 gånger i veckan? 6-7 dagar i veckan
Du bor nära ett eller flera stall? 8 min med buss
Du går på ridskola? flera år sen
Har du ridit ute i skogen på en häst?  ja
Du har ridit ute i skogen på en ponny?  ja
Du brukar rida i ridhus eller paddock?  ja
Har du haft sommarhäst? nej
Har du ridit mer än 1 år på ridskola? ja
Tycker du om att hoppa?  ja!!
Tycker du om att rida dressyr?
  Dressyr är skitkul
Har du ridit in en häst/ponny? hjälpt till 
Vad är det högsta du har hoppat med ponny?  öh, typ 90 :P
Vad är det högsta du har hoppat medhäst? 140-145
Vilken färg tycker du mest om på hästar? SKÄCK!!
Hur många hästar har du haft? 2 egna haft 3 foderhästar
Rider du för någon privattränare? ja
Hur länge har du ridit?  Sen jag kunde gå men började på allvar vid 6 års ålder.
Vad fick dig att börja rida?  halvsystern
Har du tävlat? ja
Isf, hur höga klasser? 110
Vilken gren gillar du mest? Hoppning
Har du egen häst? ja
Isf, vad har du för sadlar? hopp: Pessoa, E. Jeffries. Dressyr: Globus 
Vad har du för Träns? massa! JW, E.Jeffries, GG, Jacson osv
Hur många täcken har du? 20 till 2 hästar. Dock typ 8 som är hela :P
Hur många benskydd har du? 9 par
Hur många vojlockar/schabrak har du?  20 ungefär
Hur många grimmor har du? 5 stycken som är hela 
Hur många grimskaft har du?  4
Hur många spön har du? 6

bete

Idag ska hästarna ut på bete. Det är inte så jättefin väder men men, dem är ju hästar och klarar sig trots att det regnar. Jag vet att Rille gör det iaf, vi får se hur Calle reagerar på det. Dem ska gå på bete helt och vila 2 veckor sen ska jag sätta igång de fast dem går på bete i 2 veckor till. Så jag ställer in dem igen i mitten av Juli. Skulle ju egentligen ha tränat för KG imorgon men dfe har fortfarande inte svarat. Sist så svarade de sent kvällen innan och när jag sa att jag inte kunde ville de att jag skulle betala? Som tur slapp jag ju betala. ;) 

Så medans hästarna går på bete, vad vill ni att jag ska skriva om? hästarnas utrustning, min utrustning osv?

bilderna från tävlingen är uppe nu, dem finns HÄR och HÄR


Bilder från Söderby



svar


Ang detta INLÄGG. Godkänner egentligen inte anonyma kommentarer. Och varför skriva det där anonymt? Ni anonyma vet väl att jag kan kolla upp IP nummer ch veta exakt vart ni bor? :P

Konstigt att man inte får tävla med såna sporra då jag tävlade med såna igår och ingen sa någonting till mig så jag tolkar det som om att man får. Blir jag tillsagd är det ju bara att byta sporrar eller rida utan. :)


utvecklingen

Vår första hoppträning:



September, väldigt olydig & stark häst. samt att ryttaren inte heller var speciellt bra:



Juni, ca 1 år senare. Lydigare, hoppar bättre, mer harmoniskt. Både häst & Ryttare har utvecklats enormt:



Vilken utveckling! För ca 1 år sen var Rille knappt hoppad (bara inhoppad) Och kunde inte hoppa högre än ca 70-80 cm. Nu klarar han av en bana på 95 (snara kliver över haha)hur lätt som helst och hoppar bana på 1 m-110 och är hoppad upp till 140 cm. Helt otroligt. Creds till mig! :D Bra jobbat Nicole ;)

Själv så tror jag att Rille kommer vara på 110 nivå i slutet av året..men det beror ju även självklart på mig. Han har ju så stor kapacitet! Har fått goda lovord från alla tränare vi har hoppat för. Det bästa jag har hört från en tränare är "Han klara det där bara för att han är en talang." Han har en bra fram & bakteknik men han har även en stor vilja att klara av och ta sig över hindren. Så otroligt positiv häst och även...världens bästa och mysigaste häst. Tänk att jag hitta denna häst på första försöket. Han var den första hästen jag provred och provred bara 1 gång..han skenade iväg med mig 3 gånger och ändå ville jag ha tokhästen.

Finns ingen bättre


Dagens ridpass

Gick på en promenad med Calle på ca 20 min, han var pigg och glad! Han fick även beta lite vilket uppskattades. :)

Jag red Rille i ridhuset, eftersom vi inte har hoppat denna vecka så la jag fram två bommar som vi red över. Hade de på ena långsidan med orelaterat avstånd. Jobbade mest i galopp, korta länga. Det funkade bra men han tycker det är jobbigt att korta sig. det blev iaf 6 galoppsprång och 10 galoppspsprång så han var duktig! Jobbade på det som vi gjorde när jag red för Assarson, rida på ena långsidan och vända upp och hoppa. Det gick bra, han börjar bli mer och mer vändbar. Jobbade på byten, att han inte skulle rinna iväg efter bytet vilket han lätt gör men idag gjorde han klockrena byten. Han börjar bli riktigt fin nu lilla plutten. Han börjar bli riktigt fin i galoppen men blir väldigt lätt framtung. Han blev väldigt svettig och fick en välförtjänst dusch efter!

Calle är väldigt torra hovar, vilket gör att han jättelätt får sprickor. Har ni några tips på någonting som hjälper hovarna att bli fina och mjuka?
 


Morgonpigg

Godmorgon, jag har utsläppet idag! Riktigt skitväder är det, som vanligt kan man väl säga. Jag vaknade av mig själv vilket är så himla konstigt, jag borde sova nu eller vara trött som f*n men jag är pigg! Om vädret tillåter så blir det en mysig uteritt på Rille och Calle får troligtvist vila eller så kanske vi går på en prommis och betar. Rille ska såklart också få beta!
Betar ni era hästar eller får dem gå i gräshage? Vi får inte använda våra när det är mjukt i marken..

Vi hörs sen, jag är väl hem runt 13.00 :)


mina små Charmtroll <3


Sfk 12/06

Har tävlat idag, berättade inte det för er hehe.
Det var på Stockholms fältridklubb, jag red 1m & 110 cm. Underlaget var slaskigt eftersom det hade regnat så mycket så det blev pölar och framridningen & hoppningen var i ridhuset eftersom ridbanan var i princip en stor vattenpöl. Underlaget blev tungt och inte sådär jättetrevligt om man säger så!

1m, 0+0 fel. Delad 14de plats, ej placerad. 
Felfria, våran första felfria ritt med omhoppning haha. Vet inte vad jag fick för tid eller om jag blev placerad. Han som pratade i högtalaren sa inte det och pratade så luddigt att man inte fattade ett piss. Känslan var ganska dålig men Calle var jättefin och räddade mig när det behövdes. Jag satsade inte i omhoppningen för jag tyckte det var bättre att vara felfria än att satsa gärnet, plus att Calle är ingen omhoppningshäst :P

110 cm, ute:
Känslan var grym jag var lite nervös eftersom jag hade ramlat av på vår senaste 110. Det gick jättebra men sen blev det något missförstånd efter det 7nde hindret. Asså, det var en svår bana! Ingen lokaltävlingsbana, snarare regional. Sen blev han väldigt stark..Iaf, vi hoppade hinder nr 7 som gick super, nästan precis framför står det ett hinder som är b hindret i kombinationen. Han bjöd för mycket mot det hindret att jag inte hann reagera så han hoppade det och jag var totalt oförberedd. Så vi blev ju uteslutna..tråkigt! Det stod så nära att nära han skulle hoppa det kunde jag stoppa honom men då skulle vi krascha eller så hoppar vi det men kommer för nära och river. Ni ser ju själva att han bara hoppade mitt från ingenstans och det såg inte heller ut som om han tänkte hoppa det. Jag tror att när vi fått lite mer rutin i 110 så kommer nollorna strömma in även här. Vi ska ju trots allt rida nån 120 innan årets slut. Målet är ju att kvala 130..det är ingenting jag riktigt strävar efter det är bara ett mål. Det viktigaste är att få felfria och stadiga rundor i 110 innan vi går upp i 120 cm. Det tycker jag är viktigt när man går upp i klasserna!!
 

Jag hade ont i huvet hela dagen och såg lite konstigt med det ögat som jag fick sytt, läskigt! Men det gick över sen. Det var även en tjej som ramlade av och bröt armen, usch. Såg läskigt ut, det är farligt med hoppning..fattar inte var jag håller på med det haha?! (skämt åsido, kommer bara sluta hoppa om jag ramlar av och bryter benet.) Hästen hoppade av för stort och med raka ben så bommarna flög och hästen hamna på framknäna och tjejen ramlade såklart av och sen började hon skrika, aa. Armen var bruten.  
Hade turen på min sida och regnet höll sig borta hela dagen!
Är iallafall otroligt nöjd med denna dag.

Sen måste jag bara fråga vilka det var som skrek "Bra Nicole, Kom igen Nicole osv osv" :P

Det var sista tävling denna "termin" Nästa tävling är bara 14 Augusti och då rider jag 1 m & 110 med Calle Nynäshamns ridklubb.



ajajajaj

trots att det är ca 60 läsare om dagen så är det vara 3 som svarade, kul. Vad roliga ni är! Vi hörs när jag orkar.


Respons?

Får se nu om man får någon respons, annars slutar jag nog blogga..

Vilken häst tror ni jag gillar mest, Richard Geere eller Cannavaro? Motivera gärna. Den som gissar mest rätt får en länkning.

Ni har tills imorrn kväll att svara ;)


hoppträning

Hoppade bara Calle idag. Det gick bra! Vi hade en serie och sen avslutade vi med att hoppa 3 hinder som inte var med i serien. Sista oxern i serien var väl 120 skulle jag tro och hindrena före var mellan 1 m -110 cm.
De 3 hindren var på 110 & 120 tror jag. Kollade inte hehe.

Där har ni bana, (jag vet, jag är grym på paint.) Vi började som sagt med serien och sen avslutade vi med att hoppa de 3 ensamma hindren. Är nöjd och det gick bra.

Jag sa ju att jag kanske skulle sluta blogga, men det kommer bli mindre bloggande ett tag. Det är ju sommarlov (Äntligen!) men ändå..har en massa annat att hitta på nu än att sitta vid datan och blogga! Bloggar helt enkelt när jag har tid!


funderar..

..På att sluta blogga eller ta en bloggpaus. Känns som om man inte får någon respons och jag har inte lust just nu. Kanske har lust imorgon igen, men just nu känns det som om jag måste blogga..Vi får se!

Red Rille, han var fin, jobbade mycket på att jobab galoppen utan att han skulle bli studsig, gick jättebra! Longerade Calle med goguen, han var fin! Longerade i max 20 min.


bloggtävling


dagens ridpass

Orkar inte blogga hehe. Vill äta nu och ska äta nu, kom hem från stallet för 2 sekunder sen.
Calle var jättestel men mjuknade ju längre jag red, han var fin men behöver lossas mycket mer.
Rille var fin (som vanligt haha!) Red bara lite lösgörande, lite byten och skänkelvikning.


strömsholm

Har varit en härlig dag med fina hästar, avramlingar (som jag älskar), grymt väder och shopping!
Om ni inte visste så gillar jag när folk ramlar av..fast inte så att hästen eller ryttaren ramlar av men ändå! hehe. Vi såg ponny allsvenskan och Djursholm vann har jag för mig(?) ochs en 150 hoppningen där Piia Pantsu vann tror jag. De som ramlade av var Annika Gustaffson, Niklas Arvidsson som dessutom hade en superfin hingst! Och Lotta någonting (?) dem gick omkull, inte lika kul. Synd att ingen ramlade av i vattengraven! Det var där Annika och Niklas ramlade av. Lottas (?) häst hoppade rakt in i en oxer eftersom hon la hästen fel.
Jag köpte ett par Soft Up stigbyglar! Svarta och röda, skitsnygga. Kommer om 2 veckor. Ett par handskar från Kingsland, som är svarta och röda. Ett par sporrar från sprenger som har en rulle på och ett tvådelat bett som är mjukt tvinnat. Försökte övertala min mamam att köpa en röd kavaj men hon var inte speciellt sugen på det. :( Försöker fortfarande övertala henne, hihi.
Båda hästarna vilade idag.


drar till..

..Strömsholm med Klara nu. Kommer hem ikväll!


Rilles tävlingsdebut 05/06

Det har verkligen gått överförväntan idag!! Helt otroligt vad duktig Rille är! Finis.
Första klassen var 85 cm, vi var felfria! (såklart) ;) Han tittade inte och var jättelydig. Red ganska långsamt, hehe. Fick typ 1 tidsfel men de rundade neråt så vi var helt felfria! Det såg väldigt lugnt och harmoniskt ut vilket faktiskt är ett +!
 

Eftersom det gick så bra så efteranmälde jag till 95 cm. Här hade jag lite mer galopp och red på lite mer. Vi var felfria! Han kändes lite trött på framridningen men piggnade till inne på banan. Red näst snabbast haha ;) 

Vi fick hoppa fram i ett litet ridhus där underlaget var verkligen hemskt! Det var så halt att någon hade gått omkull..Framridningen var på en ridbana så det var skönt att få rida ute lite! Själv tävlingen var i deras stora ridhus och det var superfint och jättebra underlag tycker jag! Stort och ljust. Jag är såååå nöjd med Rille, bästa hästen! Snart kommer han ikapp Calle ;)

bilder och film kommer.


trött

Har badat Rille och han är snygg och glansig nu! Folk som säger att skimmlar inte kan glänsa pfft. Gjorde totalt 9(!!) flätor i hans svans hihi. Red honom en kort stund i ridhuset bara för att checka av inför imorgon. Han var verkligen superfin. Vi jobbade med byten och asså, jag tror någon har tjuvridit min häst?! Han gör klockrena byten även på rakt spår! Resultat på att han har stärkt sig. Förut drog han iväg efter bytet då han inte orkade gå kvar i samma galopp. Fina fina Rille!
Har varit igång sen 7 på morgonen och ska upp 5 imorgon så jag MÅSTE  sova nu.
Önska mig lycka till imorgon och att jag inte skadar mig igen, heheh ;)

Han hoppar sååå fint min lilla plutt! eller hur?! :D


strömsholm & dagens ridpass

Idag åkte vi till Strömsholm. Vi såg 120 & 130 klassen samt lite av dressyren ST George.
Det var inte så många i 120, ca 13 ryttare. Inte så jättekul att titta på, ingen som ramlade av! (jag är lite ond)
I 130 var det mer fläkt och fart! Bland annat kända ryttare, Pontus Westergren, Maria Gretzer, Sofia Kroon. När vi åkte därifrån ledde Pontus men tror han slutade på 3de plats hörde jag. Det var så mycket man ville köpa men hade inte så mycket pengar med mig.. :( Försöker övertala mamma att åka dit på söndag, inte så troligt hehe.
Det var en ryttare i 130 klassen som var riktigt dålig och då menar jag DÅLIG. Hon red som en nybörjare utan att överdriva, hästen gick som en giraff och hon hade en halv meter långa tyglar. Fattar inte ens hur fan hon kunde kvala 130? Hon kom fel på första hindret, andra också sen i kombinationen kom hon fel in men hästen lyckas kravla sig över men river både A & B hindret och sen ramlar hon typ av eller vad det nu va. Snäll häst säger jag som inte stannar och hoppar öven fast den kommer fel på 130! Den hästen skulle kunna gå skitbra med en ryttare som KAN rida. Fy. tycker synd hästen. Vi trodde det var ett skämt när hon kom in där.  

Jag skrittade ut ca 1 tim på Rille, han var lite på tårna ibland och blev rädd för minsta lilla men skötte sig!
Calle trimmade jag i ridhuset, red på hackamore och han går så himla bra på det! Han är så himla fin fin fin! Red mest i galopp och skritt. Travade kanske 1-2 varv i båda varven och sen över till galopp. Varför börjar folk alltid att rida fram i trav eller harva runt i trav i 30 min? :P Trav är ändå den gångarten som sliter mest på hästar och galoppen är även mycket roligare! PLus att hästarna får en bättre bjudning om man börjar galoppera. Jag galopperade i ett friskt tempo i början så han skulle komma loss lite, fining var han. Jobbade även lite i förvänd galopp vilket han klarade jättebra.


strömsholm

Åker till Strömsholm imorgon med klassen. Vi ska kolla på 120 klassen och dressyren. Tråkigt! Man vill ju se dem högsta klasserna..blir nog dålig uppdatering imorgon.


köpt!

Har köpt ett fint Scapa schabrak, orangt är det. Från Carolina internationalshowjumping.blogg.se.
Kommer bli superfint på båda hästarna!

Finns det något märke som ha en luva i samma färg?


Calle langar Kines haha. Checka undertrampet ;)


hoppträning

Hoppträningen har gått helt ok. Det var väldigt mycket dragkamp då Rille var så stark och olydig. vi börjar ju alltid med kort galopp (om det är 5 galoppsprång normalt ska man rida på 6) man märkte ju då att han var väldigt hoppglad = stark & olydig. Det blir att man segdrar hela tiden men jag har blivit bättre på det! Det är viktigt att jag är snabb och bromsar i landningen så han inte hinner dra efter. Det blir även att man inte riktigt vågar lägga upp tempot eftersom han kan bli olydig men man måste ju det om han ska kunna hoppa högre. Vissa dagar är han lydig och vissa inte haha. Det blir även en vana för mig att alltid behöva ta tag i honom o ladningen fast jag ibland inte ens behöver, måste börja tänka på det också. Och även tänka på ytterbogen då den lätt flyter ut speciellt i vissa svängar. Vi hoppade bana på 70-90 cm. Ibland så liksom "dyker" han ner med huvet och blir tung i handen vilket för mig blir väldigt svårt att ha en stadig hand som inte blir "hackig" öven han blir lite hackig i munnen. Han var fin och duktig annars! det blev filmat! men medans det laddar upp kan ni få lite bilder. Har faktiskt aldrig tänkt på hur fin hoppteknik Rille faktiskt har!!
bjuder på några bilder medans filmen laddas upp.

kolla vilken fina framtassar han har!


min sits har definitivt blivit mycket bättre!


bloggtävlingar


klickbild







tävling

Har anmält Calle till en ny tävling. det blir 95 & 1 m på Roslagens (lovisedal) 30 juni. Efter det ska vi upp i 110 igen förhoppningsvis. Efter den tävlingen ska båda hästarna ut på bete i 2 veckor och äta sig tjocka, ingen ridning då. Sen kommer dem sättar igång för i augusti är det tävlingsdax igen!
Rille ska jag ev anmäla till en tävling, troligtvist järfälla 02/07. 90 cm.

Är det någon som vet vilka fotografer det var på mälarhöjden?


dagens ridpass

Calle blev longerad med goguen. Han var lite trött i början men piggnade till lite, han ska få ha en lugn vecka eftersom han har tävlat 2 helger i rad.

Rille var superfin idag! Är det verkligen min häst jag red? :P Han var superfin i skritten och trav, lätt i handne och gick i en jättefin form. Hade dock velat ha lite mer tryck i traven. I början av galoppen fick jag inte igenom böjningen men efter en stunds stretning gav han sig och böjde sig fint och kom då ner i en bra form. Vänstergaloppen var lite svårare men det gick efter ett tag! Han börjar bli riktigt fin nu asså!

Imorgon är det hoppträning för Rille, Calle ska inte hoppas. Rille ska ut på sin tävlingsdebut på lördag!!! Ska bli såååå kul.


110 är för lågt tycker Calle :P


RSS 2.0