tävling & akuten

Dagen slutade på akuten hehe.

Vi börjar med tävlingen! Han var superfin i 1 m, 0+4 fel. Ett riktigt skitpet i omhoppningen, hade vi inte petat hade vi fått en placering då vi hade väldigt bra tid. Blev inte filmat eftersom Per filmade marken istället för mig..

110 cm:
Han kändes lite trött på framridningen, inte så konstigt då han fick stå i transporten typ 3 timmar. Han hoppade fint och var duktig. Inne på banan gick det jättebra, vi nollade grundomgången. I omhoppningen tappade jag min ena stigbygel, jag hoppade morotsoxern utan sen efter så koncentrerade jag mig för mycket på att få tag på stigbygeln att vi kom riktigt i botten på ett hinder (som kom väldigt snabbt efter) men han lyckades ta sig över utan att riva. Jag ökade galoppen lite, sen glömde jag vilken hinder jag skulle hoppa, kom på det precis vid hindret så fick rida en jättesnäv sväng så han stannade (hade mer tempo i galoppen) han tvärnita och jag flyger av. Eller så var det för att jag inte hade honom mellan hand och skänkel eller för att vi skulle komma för nära, jag vet inte! Kommer inte ihåg förutom att det var helt mitt fel. Nästa jag vet ligger jag på marken och har svinont i huvudet, kännes mig även yr. Landade på bommarna och på något sätt lyckades jag skära mig precis under ögonbrynet och jag börjar blöda och blir jättesvullen...Blev ju utesluten dåra. Jag kom inte riktigt ihåg vad som hände förutom att jag ramlade av. Vi lastade Calle och Per åkte hem med honom och jag åkte in till akuten (SÖS)
Har en hjärnskakning, ont i axeln och har fått 3 stygn. Ska även ha det i 5 dagar.
Är j'vligt glad att mitt knä inte pajade! Har dock ont i det nu men glad att den inte hoppade ur led igen. Åååh, jag är så ledsen att det gick som det gick. Det gick ju jättebra! fan asså..aja, vi kommer gå ner en klass och få upp självförtroendet och sen tar vi som det kommer.
Film kommer senare, om jag vågar lägga upp den haha.



Calle hoppar högt, hade tappat ena stigbygeln.


Eller den här? Med luva.


Mobilblogg

Vad ska jag ha på calle?! Den här? Med luva. Eller..

Mobilblogg

Har precis varit på sopstationen. Är nu på väg mot lillhästen i stav. Hindret när jag och Rille hoppade 140. :)

hjälp!

Vad ska jag ha på Calle på tävlingen - svarta Eskadron eller Svarta Veredus?!
Om jag ska ha svart luva med vitt kantband, passar ett rött schabrak med vit kantband eller ett grått med vit kantband? Har ingen som passar egentligen.. :(


dagens ridpass

Jag red igenom Calle idag inför tävlingen på söndag. Jag red på hackamore och han trivs verkligen med det! Han var skitfin och gick som en klocka. Det enda osm verkligen behöver jobbas på är byten..Ska börja rida för Anna troligtvist och då be om hjälp med byten. Blev mycket galoppjobb, öka minska i trav och galopp. Ville att han skulle länga på frambenen och komma loss i bogarna vilket han gjorde. Han travade & galopperade igenom med hela kroppen, superfin häst!

Rille var också verkligen superfin idag, speciellt i traven. Vi har verkigen kommit över tröskeln, han går så fint! Men galoppen måste jobbas på, han känns så jäkla stel där fast han är så mjuk i skritt och trav. Lite motsträvig och stum i munnen..dags för dressyrträning haha.

Hade även praktik idag, vi lagade sommarhagar. och jag fick se när veterinären skulle kolla om "hålen" var tillräckligt öppna för att kunna betäcka. Skitcoolt, dock så var ingen av stona brunstiga, men aktivitet fanns det!
Sen fick jag även reda på att deras föl (kanske 2 veckor gammalt) ska bli skimmel!!! En till skimmel på gården, perfekt ju! Den är verkligen supersöt!

pluggdags

Dålig uppdatering de närmaste dagarna, måste plugga järnet nu!

Behöver dock hjälp med en sak!

Vilka av dessa bilder ska jag köpa? Måste dock ta bort dem sen eftersom jag inte får lägga ut/kopiera dem men kan inte bestämma mig!








ridskolan

Idag var det ridning på ridskolan (vilket det är varje torsdag) Idag var det programridning och det va LC:1, jag fick en av mina favoriter Charlie Fox (många som inte gillar att rida honom, fattar inte varför?) Han är precis min typ av häst, liten ca 155 cm, fux jättesöt. Kan bli het och blir lätt väldigt stark, lite svårriden, blir vääldigt taggad ibland! I hoppningen är han helt galen och vild, iaf på löshoppningen. Man såg knappt hans ben när han for igenom studsen i en fart som jag vet inte vad. Idag hittade jag änligen knapparna, vi fick rida fram helt själv vilket var verkligen bra för mig. Jag jobbade mycket på volt och tänkte mycket på ytterbogen, då han görna fuskar lite och bara böjer på halsen medans bogen flyter ut allt mer och mer. Idag fick jag verkligen igenom ställningen i båda varven, han var verkligen superfin idag! Han gick i en bra form och i galoppen gick han verkligen supeeeeeeer. SÅ bra har han nog aldrig gått med mig.
inne på banan så blev han lite spänd, han gick helt okej. Märkte att han inte är någon dressyrhäst haha. Han var ganska fin, blev väldigt stark i galoppen men hade gick väldigt bra där helt klart! Vi fick 67,78% vilket är ju bra! Jag behöver jobba på vändningar och halterna, jag ska förbereda det med sitsen. Annars tyckte domarn att det var ganska bra ridet. Fina Charlie!

Sen hade vi häst vid hand och jag hade Charlie då också, det gick bra! Det enda dåliga var att jag glömde säga vad jag heter i början :P

Ska snart åka till stallet, ska bara försöka övertyga mamma att åka till Stockholms Hästbutik!


tävling


klicka HÄR


hoppträning

Idag var det lydnadshoppning med massa kluriga vägar som gjorde mig förvirrad och glömde vägen hela tiden hehe..
Det gick verkligen jättebra med Rille, vi kom rätt på alla hinder, han hoppade fint och var lydig! Resultat! Vi hoppade inte högre än 60-70 cm. Det jag behöver tänka på är att hålla ihop honom genom banans gång då han lätt blir lite lång och sladdrig, frambenen blir även tyngre och tygnre ju tröttare han blir. Måste även komma ihåg att inte ha för bråttom och inte pressa. Det gick mycket bättre sen mot slutet.

Calle var samma sak, hoppade kanske en aningen högre. Jag har nu fått lättare att hitta avståndet, men när Malin påpekade det så blev det lite pannkaka haha, nej men jag tänkte lite för mycket då så vi kom fel ibland men det har blivit mycket mycket bättre! Det vi måste jobba på är korsgaloppen och när han hamnar i korsgalopp travar han gärna ett steg och sen hamnar i rätt galopp. Det är viktigt att han inte får göra det, han kan byta - han ska byta. Han behöver bara ta i lite mer. Han är lite för bekväm! Calle var väldigt fin och lydig idag.

Med båda hästarna hade jag lite svårt vid de svåraste linjerna då man måste hålla koll på ytterbogarna vilket är svårt för mig pga knät och foten..men det blir bättre ju mer styrka jag får i benen igen!

Är taggad inför söndag!

Idag var det VIP kväll hos Stockholms Hästbutik, min absolut favoritbutik i Stockholm. Kunde dock inte åka dit eftersom det va hoppträning och dem hade 15% på pikeurs grejer... :( Hoppas jag kan övertala mamma att åka dit med mig imorgon!
Jag rekommenderar Stockholms Hästbutik STARKT! Har du inte varit där - åk dit!


skolan

Är i skolan, har engentligen slutat men är duktig och sitter kvar. Ska gå om 30 min, måste bli klar med alla uppsatser som ska in..borde egentligen inte rida så jag kan bli kvar men hihi. Jag vill rida, ikväll är det hoppträning med båda hästarna! :D


dagens ridpass

Rille var superfin idag i skritten och traven, har har blivit så fin! Men galoppen var hemsk. den måste jobbas och trimmas ordentligt. Kände mest igenom honom och red lite lösgörande.
Calle var öm i ryggen när jag kände igenom honom, tänkte att det kunde bero på regnet men när jag kände igen 5 minuter senare var han inte öm, haha? Longerade honom iallafall med goguen och han är så fin med den! Jobbar jättefint med ryggen och sökte sig neråt, longerade mest i trav provade även galopp idag. Han var lite stretig men efter ett tag slappnade han av och jobbade rätt.
Kände igenom efter också, och han ömmade inte. Får se imorgon om han ömmar.


tävling


klick bild


mot stallet

Ska åka till stallet nu, blä vilket tråkigt väder. Båda hästarna ska trimmas idag! Ska inte rida länge eftersom jag måste hem snabbt, borde egentligen inte ens rida idag men hästarna är första prioritering..oftast. fel jag vet, skolan kommer alltid först. Sista veckan och imorgon sätts betygen! Har 2 uppsatser som ska in sen är jag klar!

Vi hörs sen!


bloggtävling


klicka HÄR för att komma till tävlingen.


visste ni..

...att Rilles föddes fux?


Mobilblogg

Visst ser Rille som en ponny? :D En söt en!

ledig x2

Jag är ledig från skolan idag OCH imorgon, hur skönt som helst! Jag är även ledig från stallet, måste plugga idag. Båda hästarna vilar och Calle blir skodd idag. Inte så jättemycket mer intressant haha.

dagens ridpass

När vi kom tillbaka red jag Rille, hade egentligen ingen lust. Var jättetrött och hänging men måste man så måste man! Jag provade att rida med goguen på och han var faktiskt riktigt fin!! Lösgjord och mjuk. Fina hästen! Fick ihop honom något bättre än vanligt men inte så stor skillnad, men jag tror att goguen kan hjälpa till att förbättra hans form lite, han är ganska lång och svår för mig att få ihop eftersom han måste ha så mycket ben. Kanske blev inriden av en man, hah? Men nu när mitt knä har blivit bättre och jag har fått mer styrka har han blivit mycket finare. Jag tror faktiskt att jag kommer rida med goguen ca 1 gång i veckan iaf, det kommer nog göra nytta! Han jobbade jättefint. Lite skänkelvikningar och i galoppen gjorde jag byten. Han gör klockrena byten till högergalopp men till vänstergalopp tar han inte riktigt skänkel även fast man är väldigt tydlig, men dem två sista var klockrena! Några små bocksprång blev det på bytena haha! Han är så söt Rilleponken.


Hägerneholm 23/05

Det var en tjej som red en tinker och när dem hoppade krysset gick dem omkull efter! :S Såg inte hur det gick till, såg bara när hästens hals typ var jätteböjd och nej usch det såg riktigt läskigt ut. Hon mådde iallafall bra och gick ut från banan gående.

Är det någon som vet vilka fotogreferna var? var trots allt 3 stycken.

Vi kom till tävlingen ganska tidigt, rättar sagt 10 i 8. Jag trodde att första start var 08.30 men det var tydligen 09.00! Gjorde inte så mycket dock, fick skritta lite extra. Han var väldigt avslappnad när han fått titta av sig och röra på sig. Alltid när man kommer till tävling är han också nervös och står inte still, emn den hästen ÄLSKAR att tävla! Han tycker det är så kul att få komma ut och visa hur duktig han är. Ska bli så kul när vi kan tävla högre klasser.

Dagen började med att det regnade när man kom fram och fick rida i fram i regn, inte så kul! Men det störde inte Calle. Han var glad iallafall. Jag är verkligen jättenöjd med Calle, vilken superhäst jag har! Men jag ska inte hurra för hur jag red. Nej fy, red som en kratta det var verkligen blää. Speciellt i 90, kom fel lite här och där Calle är världens snällaste och räddar mig, vi vart felfria. 90 cm är alldeles för lätt för Calle, även 1 m om jag ska vara ärlig haha. Jag ska sitta och titta på filmerna och se vad jag gör för fel och sen förbättra det.
 

 
Jag red mycket bättre i 1 m. Han var superfin, vi nollade grundomgången och hade bra tid. I omhoppningen var han grym och vändbar, kom riktigt fel igen på det näst sista hindret. tappade därmed galoppen och glömde rida så han stannade på sista hindret!!!! Helt mitt fel och jag är så arg på mig själv!! Man säger ju kalrt och tydligt innan att han tänker stanna och att galoppen är dålig! Hur tänker jag ibland? Blev 8 fel totalt. Räckte självkalrt inte till någon placering. Bara att ta igen det nästa helg!


När vi höll på att lasta hörde vi åskan och skynade oss iväg. Otur så fastnade vi med bilen, det var ju blött och upptrampad gräs som sen blev till lera..Som tur har man fyrhjulsdrift, annars hade vi nog inte kommit därifrån.
Precis när vi kört iväg då kommer spöregnet och det åskar och blixtra som fan...det var läskigt. Man gå nästan ingenting när man körde. Hoppas det är bättre väder nästa helg.


Jag och Klara my man

 


Mobilblogg

Nu är vi på väg hem. Det har gått bra idag, jag nöjd med calle men jag själv red som en jävla kratta och är skitsur på mig själv! Är snart i stallet, berättar mer senare idag. Det har iaf varit mycket regn och när vi skulle åka hem spöregnade och åskade det. Lite läskigt.

Mobilblogg

Nu är vi på väg, eller vi åkte för 20 min sen. Jag är trött och vill sova har ont i halsen och har börjat hosta. Dags att tagga till nu!

drömhästen

Har hittat min drömhäst! Jag vill verkligen ha den!! Men...vad ska jag ha ett föl till? vore iförsej kul och sen rida in den, då är jag trots allt klar med skolan om jag pluggar vidare och är 21 år. Humm..
Länk till annonsen.


Jag vill ha!! Kanske lyckas övertala mamma? Hon vill ju typ ha ett föl! ;)


dagens ridpass

Idag har det varit perfekt väder!
Red ut en sväng på Rille och han skötte sig superbra, inge stegringar eller vändningar! Han var fin och verkligen avslappnad, lite då och då hoppade han till men då blev han skrämd av någon gubbe. Det blev mest skritt men lite inslag av trav och galopp. Han blev lite svettig så han fick en dusch och ut i hagen!

Calle red jag också ut, fick sällskap av Malin. Han skötte sig också och var avslappnad också. Blev lite spänd där vid fåren och nån gång i skogen på hemvägen. Han såg spöken ;) Det blev mest trav och galopp.
Sen när vi kom tillbaka fick han sig ett bad så nu är han snygg och fräsch!
Måste tagga lite nu inför imorgon, startar bara 90 & 1 m. Nu ska jag sova och äta bra! Är fortfarande lite sjuk.. :(
Ni som ska fota, kan väl fota mig lite extra? ;)


trött!

Jag hade utsläppet så åkte till stallet vid 08.30, kom hem och sov och vakna nu! Jag måste ge hästarna deras lunch så jag måste skynda lite nu!

Vi hörs ikväll

fan fan fan

Börjar bli sjuk! Ont i huvet, ont i halsen, svullna halsmandlar lite febrig. Det här är inte bra alls..tar det lugnt i stallet imorgon så jag inte bli värre. Vill ju inte bli sjuk när man ska tävla!
Jag är taggad till 1000 när Rille ska få debutera sin första lokala tävling! Och till min och Calles debut i 110!


bästa hästen <3


dagens ridpass

Red Calle på banan, lyckades få tag på en pall. Red mest lösgörnade i skritt och trav i låg form. Galopperade inte så mycket med gjorde mycket tempoväxlingar där, och ha lyssnade superbra! Gjorde mycket småvolter i trav men mycket i galopp. Lite byten, märkte att han ibland hamnar i korsgalopp när man byter till väntergalopp. Rumpan måste stärkas, har ni några bra tips på det?
Jag böjde igenom honom och ställde. Var noga med att rida ut i hörnen vilket jag lätt slarvar med. Han var superfin på slutet. Dock så fick jag lite problem medans jag..jag fick jätteont i knät! :S lite läskigt..Det kändes inte i galoppen då Calles galopp är så mjuk och flyter på men när jag red lätt så kändes det inte speciellt bra.
vet inte riktigt hur det blir imorgon, tar kanske och bara skrittar ut på Calle och Rille får jag väl se hur knät känns. Vill ju spara lite på det tills på söndag..Vill inte heller rida sönder knät! :O Men jättekonstigt att det ska liksom kännas lite obehagligt nu! Speciellt när det går verkligen framåt i träningen. (skriver dock inte vad som händer hos sjukgymnasten, inte så intressant för er?) Kan iaf berätta att jag gjorde ett utfall (ett utfall gjorde jag när knät gick ur led) och DET var läskigt som f*n. Måste våga lita på benet vilket jag verkligen inte gör haha.

Jag longerade Rille med goguen i ca 30 minuter. Mest i skritt så han fick vänja sig vid den, han jobbade jättefint med den i skritten. I traven blev han lite stretig och tyckte det var lite konstigt och spände sig lite. Men när han väl slappnade av och kom ner med nosen och jobbade med ryggen var han superfin!

Imorgon ska jag bada Calle, har köpt Galopp Schampoo för fuxar. Har ett för skimmlar och det är verkligen det bäsgta schampoot som finns enligt mig! Rille blir verkligen vit av det! Får se hur det funkar på Calle. Ska även frissera honom lite. :)

Jag funderar på att åka och träna på KG på tisdag på Runsten med Calle..  Ojämn vecka, KG har bara jämna veckor. inte helt säker dock. Vore kul! har ju inte tränat Calle för någon annan än Malin och Arnold Assarson. Har inte riktigt bestämt mig än, vad tycker ni? men tanke på att jag också tävlar på söndag..får skritta honom på måndag isf. Är ju också ledig måndag och tisdag! :D

Mobilblogg

Ni glömmer väl inte att beta hästarna? Jag betar mina varje dag 15-20 min.

Mobilblogg

Tjena! Sitter och väntar på bussen i västerhaninge. Idag ska Calle trimmas och Rille blir longerad med goguen. Vet inte om jag rider calle i ridhuset eller ridbanan, känns som om det är lättare att trimma i ridhuset. Han blir så okoncentrerad eftersom det går 1åringar i hagen bredvid och har jag ingen pall kommer jag inte heller upp på honom...jag är kort och pga foten. Men blir nog ridbanan iallafall, det är så skönt väder! Imorgon blir det uteritt för bådas del.

Mobilinlägg

Har ridit på ridskolan nu och fick rida en liten häst som är jätterolig tycker jag! Vi red lite delar av LC:1 eftersom vi ska rida det nästa vecka. Vi har fått lunch och solar. Jag tycker det är för varmt! Borde man verkligen klaga när det äntligen är fint väder? Hästarna vilar idag och jag ska inte till stallet eftersom jag ska på handledarkurs i 4 timmar. Bilden är från igår.

dagens hopp-pass

Hoppträningen idag var inställd så jag hoppade själv eftersom jag ska tävla på söndag. Jag hittade på en egen övning (eller den kanske redan finns? :P) Det enda som behövs är 3 hinder bredvid varandra i mitten av ridhuset/ridbanan. Jag hade räcke, oxer och ett kryss. Hade så jag kunde hoppa från båda hållen. Sen är det vara att använda sin fantasi och hitta på roliga övningar! Jag hoppade lågt på volt på räcket och krysset. Hoppade även alla hinder snett. till exempel en övning: Hoppa räcket snett, ut på spåret hoppa krysset snett, hoppa oxern snett. Beroende på hur lågt oxern är på dock. Jag hoppade Rille inte högre än 80 cm eftersom det var väldigt varmt och kvavt vilket gjorde att det blev jobbigare och svettigare.
När jag skulle rida Calle efter så hade det blivit svalt men fortfarande lite kvavt. Efter att ha hoppat fram lågt så höjde jag räcket och krysset till 1 m och oxern 110 cm. Det är sån stor skillnad på honom när han får hoppa högre! När man hoppar lågt är han så oengagerad och snubblar klonkar i. När det blir högre tycker han att det är jättekul och aktiveras och tar i! Riktigt kul, speciellt på 110 oxern, där hoppade han riktigt superfint! Hoppade det bara 3 gånger eftersom vi bara ska hoppa 90 & 1 m på söndag.
Jag red båda hästarna på ett bett jag har fått låna av Astrid, båda hästarna gick super på det och funkade jättebra! Det är ett tvinnat bett med parerstängar, som ett fullcheek fast tvinnat. Tack för lånet!


Mobilinlägg

Här har det hoppats!

dagens ridpass

Har ingen blogglust idag! Men skriver lite kort bara för att jag är snäll!
Rille var superfin, behövde lossas i början men blev riktigt mjuk och fin och hade ett bra påskjut bakifrån och gick en superfin form! Dressyrhäst, haha! Satt väldigt mycket ner i traven, mycket lättar att komma åt honom då! Väldigt svettig och trött var han efter! Jobbigt pass för lillen.

Calle var väääldigt stel. Kan vara pga han stod utan täcke i lördags natt, var lite kyligt då. Han var ju väldigt fin sist jag trimmade. Iaf, han vad väldigt stels om sagt och kändes stel i bogarna. Skrittade fram och jobbade lite i skritt i låg form. Jag började galoppera innan jag travade. Galopperade i ett högt tempo eftersom jag ville att han skulle sträcka på benen och galoppera med hela kroppen, fin var han då! Behövde lossa ändå ganska mycket. Jobbade med små volter, övergångar, haltar, ryggningar. Sen gjorde jag en övning jag hittade på själv som funkade superbra!
Helt vanligt serpentiner. Börja med 3 vanliga och sen öka till så många serpentiner som möjligt.
Låg form gäller hela tiden. Trava sen vid medelinjen sakta av till skritt, skritta ca 2-3 steg fatta galopp (gärna en höftfattning, lättar när hästen har förstått lite vad övningen går ut på.) galoppera ut på spåret, sakta av till trav och börja om. Calle fattade sen i slutet vad han skulle göra så jag bytta varv eller gjorde volter lite här och där. Duktig var han superfin i slutet!

ingen uppdatering

Har massa plugg! Allting man ligger efter med ska vara inlämnat på fredag, så har väldigt mycket att göra. Sorry igen för dålig update sista ruschen i skolan nu.


bilder från clinicen

Nån tjej tog bilder på clinicen så jag lägger upp dem!

Realgymnasiet, någon i Stockholm som sökt hit?










hjärndöda?

Kan inte vissa människor LÄSA eller? Fattar inte varför kommentera anonymt när det står "OBS! Godkänner INTE anonyma kommentarer!"
Skriv bara vad ni heter så godkänner jag, inte så svårt? Tydligen.


tråkig dag

Dags för uppdatering kanske? Hade utsläppet imorse så var i stallet ganska tidigt och kom hem för snart 2 timmar sen. Skönt att för engångsskull vara hemma tidigt!

Rille gick jag på en mysig promenad med! Han galla ser mycket bättre ut nu och träcket är normalt så det var ju ingenting, han var inte heller varm i något ben. Oroar mig alltid i onödan, är supernojig! Kan tro att en häst är halt fast den inte är det haha.

Calle..tog mig i kragen och red ut på hästen. Han var väääldigt pigg! Det gick helt okej, han var vääldigt spänd ett tag. Man märker när han är spänd för han skrittar så stelt och hackigt. Vid ett tillfälle så fick vi lite problem. Fåren har nu fått gå i en annan hage som är väldigt nära vägen och dem var jätteläskiga tyckte Calle. Han stelnade till och var okantakbar. Han fick titta på dem ett tag medans jag kliade på hans manke, det funkade! Han slappnade av och skritta fram några steg. Stannade igen han fick titta kliade, så höll vi på sådär i ungefär 10 minuter till han helt enkelt gick fram av sig själv. Skönt, utan att bråka också. Dock så gick vi nästan omkull en gång..Calle stegrar alltid när man rider ut. Usch fy, det är verkligen inte kul när hästar stegrar. Och Calle stegrar ju högt också. Blev mest skritt men och lite trav och galopp. Han var avslappnad på hemvägen och frustade massa! 
Jag har blivit lite feg, jag vågar bara skritta vid kurvor. Det är nog bara för att jag ramla av Rille då. Kanske går över men det tror jag inte, har blivit extra försiktig nu. Vill verkligen inte ramla av igen och skada mig, troligtvist därför jag inte har ridit ut så mycket. Liten mes är man allt!

Kommer nog inte bli någon mer uppdatering idag eftersom jag har massa plugg!


tävling


klicka på bilden för att komma till tävlingen


lördag

God eftermiddag, visst är det härligt väder idag? Riktig sommarvärme! Iallafall här i Stockholm, 20+ minst och hästarna tycker det är jätteskänt att få vara ute utan täcke på hur länge som helst!

Båda hästarna blev longerade idag. Hade tänkt ha gogue på Rille men när jag tog in honom var han väldigt gallig på bakbenen och något på frambenen. Trodde först att det var pga ett sår som inte riktigt vill läka (ena bakbenet) men då borde benet var svullet och det var det inte, utan väldigt galligt. Tog temp på honom, han hade 37,5 inga konstigheter, han var pigg och glad. Dock så hade han lite diarré..så någonting känns det som om det är. Han var inte halt. travade på bra men hade inte ett riktigt bra påskjut bakifrån. Travade mer aktivt och bättre i högervarv än vänster. Han verkade tycka att det var skönt att få röra på sig då han frustade väldigt mycket. Han bajsade då också och det såg helt normalt ut. Skönt att han inte är halt iallafall!

Calle longerade jag idag igen, men hade spänt in goguen mer. Han gick inte lika bra som igår, sökte sig inte ner lika mycket och var lite motvillig men efter ett tag jobbade han bra och kom ner i en bra låg form. Han trivs verkligen på det och frustar jättemycket, kul det! Kommer nog longera honom med goguen ca 2 gånger i månaden. Calle var pigg och glad också. Han la in lite galopp lite då och då men han fick bara skritta och trava mest. Han slöade lite i traven man fick smacka på lite så han kom in i den aktiva traven med ett bra påskjut bakifrån. Konstigt nog var Calle också lite gallig bak. gick ner dock efter att han rört på sig. Får väl se hur hästarna ser ut imorgon.
Om Rille inte har blivit "finare" i benen senast måndag så ber jag vet komma ut och kolla honom, speciellt om han inte har blivit normal i träcket.


dagen

Var i stan med Klara. På hemvägen stannade vi vid Lillhästen i Stav och köpte Krafft Salt, galopp Schampoo för fuxar, en chambong/gogue och två kolla masken.
Rille fick sin vila idag och Calle longerade jag med chambongen, han gick bra på den och sökte sig ner fint. Longerade bara i skritt och lite trav, knappt inspänd.

mot stan

Hade tänkt åka till hästarna nu på morgonen men gör det i eftermiddag istället. Behövde verkligen en sovmorgon! Nu när man äntligen har långhelg måste jag gå upp tidigt varje dag i allafall.
Jag ska snart åka in till stan och träffa mina kära vän Klara. Idag ska båda hästarna longeras!

visste ni...

...att hästar ser dubbelt så stort som vi människor? Därför blir dem lätt rädda för saker.

dagens ridpass

Red ut på Rille idag igen. Han var lite svullen på alla 4a dock lite mer åt det galliga hållet. Gick dock ner helt när han fick röra på sig. Skrittade ut i ca 40 minuter. Det gick bättre idag än sist men han dummade sig flera gånger speciellt när han såg två små russ som kom mot oss. Dem var jättefarliga,

Calle red jag i ridhuset. Hade först tänkt rida ut men det såg ut som om det skulle börja regna närsomhelst. Red bara övergångar, max 10 steg mellan. Red även på hackamore, Rille har bitit honom i mungipan så han har ett litet sår - typiskt. Ser dock nästan heltläkt ut så det var ganska ytligt. Han gick bra på det och trivdes med det! Han var avslappnad och mjuk. Fokuserade inte någoniting på formen utan den kom av sig själv efter några övergångar. Han höjde inte heller huvet så ofta vid övergångarna vilket är det som behöver jobbas på och att han ska bli starkare i bakkärran. Emma Karlsson skulle nog vara glad om hon såg Calle idag! Duktig var han! Mycket galopp blev det också. Gjorde mycket serpentiner med 1 skrittsteg mellan och sen ny galopp. Som ett byte fast istället skritt. Började med 3 serpentiner och gick sen vidare till att göra så många som möjligt. Lyckades göra ganska många, ca 7-8. Vändbar var han, han kunde vända på en femöring med bara hjälp av skänkeln, perfekt! Just det jag strävade efter. Dock så blev han lite överambitiös och ville vara duktig och fatta galopp när han inte skulle till exempel när vi hade avslutat bågen och jag gick över till skritt. Han blev lite sur och småstegrade haha, söt häst. Sen provade jag på lite byten. jag är jättedålig på det, det är som om jag blir stressad och liksom allt måste gå snabbt. Fokuserade på att ta det lugn och inte ha bråttom. Förbereda bytet, ställa och sen byta. Dem 2 sista gångerna gjorde han det skitbra! Märkte inte ens när han gjorde bytet. Han blev ganska svettig men var fortfrande superpigg när jag skrittade av. Gick ut ur ridhuset när jag skrittade av så han skulle få komma ut lite och så betade vi lite!

Imorgon funderar jag på att longera Calle med gummisnodd/halsförlängare. Egentligen hade det varit bättre med chambong eller inspänningar men det har jag inte. Rider aldrig med hjältyglar..

Calle första dagen hemma.


Lokaltävling

Rille är nu anmäld till sin första lokala tävling! Hans andra tävling i livet alltså, spännande! det blir Söderby 05/06 och vi hoppar 85 cm.

filmerna från clinicen

Min data har kraschat vilket betyder att ALLTING precis allting som fanns på datan är borta..inklusive filmerna på clincien så tyvärr kan jag inte lägga upp dem. fan jävla data!


hoppträning

Ååååh, jag är såå nöjd! Det gick verkligen superduperüber bra! Vi hade banhoppning med lite titthinder, 3 vattenmatta och en matta som ser ut som en mur. Jag som är så van vid att Rille stannar och tittar gjorde inte det! Han hoppade, han tittade men hoppade iaf! Det är verkligen enormt stort framsteg, vilket betyder = nu kan vi ÄNTLIGEN åka ut och tävla!
visst är vattenmatta inte det läskigaste som finns men för Rille är det det. När vi var på träning i Sommras för Ragna Erlandsson så skulle vi hoppa vattenmatta för första gången...det gick åt pipsvängen hehe. Vi la bommen snett (som ett halvt kryss, bara en bom) det hoppade han efter mycket övertalan. Sen la hon upp det till ett vanligt räcke och där tog det tvärstopp även med draghjälp så ni förstår att det här är ett genombrott för Rille och mig! Och vi travhoppade inte det ens och det var inte lågt när vi hoppade det första gången utan snarare 70-80 cm. Han är såååå duktig!
Det var lite knepiga svängar där det blev lite svårt för mig och Rille eftersom han är svår att svänga. höjden var på ca 1 m. En gång kraschade han i ett räcke eftersom han drog iväg och blev svårt för mig att ta tillbaka honom så kan kom för nära och slog i bommen så den flög med en bit. Vilket dock bara var bra för han backade av lite och tog inte för sig lika mycket. Hellre att jag måste lägga lite ben än att behöva hålla i honom hela tiden. Han hoppade som en gud! Superfin verkligen!! Hade konstigt nog jätteont i knät i början med det försvann sen.
Tillbaka till hoppträningen.

5 galoppsprång mellan 2an och 3an.
7 galoppsprån mellan 6an och 7an.
5-6 galoppsprång mellan 8an och 9an.

Jag vill ha sommar!

Ge mig sommar!


svar



Kan tala om för dig att dem inte skötte sig exemplariskt med dem för det har dem berättat för mig. Jag är hård (inte elakt hård, snarare bestämd & envis) mot mina hästar när jag rider ut, det viktigaste för mig är att dem gör som jag vill. Jag gillar ju egentligen inte att rida med spö och använder det så lite som möjligt men ibland så måste man. Jag rider ut på mina hästar minst 1 gång i veckan eller så ofta jag kan! Oftast blir det ca 2 gånger i veckan. Så jag tycker aboslut inte att dem kommer ut för lite. Calle har jag inte ridit ut på sen han blev igångsatt helt enkelt för att inte vill rida ut själv första gången på över 1 månad, inte så konstigt eller?
Jag har haft Rille i över 1 år nu och han har ALLTID skött sig exemplariskt ute. Även när han precis hade fyllt 5 var han coollugn ute i skogen och kunde gå först och skyggade inte för någonting. Jag kunde rida ut på Rille utan hjälm och bara i grimskaft och grimma vilket jag inte kan längre för då ramlar jag troligtvist av! Jag rider ut Rille på samma ställe väldigt ofta och ändå ska han dumma sig och försöka vända och stegrade och dumma sig även när jag ridit ut med någon annan! Rille som annars ALDRIG någonsin har stegrat när jag har ridit honom!!  Som jag sa vet jag inte hur dem har hanterat när hästarna har varit dumma. Kanske har dem inte gjort någonting och bara fortsatt rida att hästarna nu tror att det är okej även när jag rider. När Rille dummar sig lägger jag på spöt med en gång, alla tycker olika ang spöt men jag tycker att man måste visa hästen när den gör fel. Dessutom tycker jag definitiv att jag inte är omogen eller att det är lågt. Mina förra medryttare var INTE ALLS schyssta mot mig och bara sa upp sig 4-5 DAGAR innan jag skulle resa bort, hur schysst är det?! Och dem var över 30 år. Men det är ingen idé att gnälla om det, gjort är gjort. Jag antar att du precis har börjat läsa min blogg eller bara av en slump råkade titta in hit. Det här gäller dock bara Rille. Kan mycket väl stämma att han är i trotsperioden, mycket troligt! Han har redan varit i trotsperioden men kanske känner för att vara i det igen!

dagens ridpass

Calle har fått vila idag. Red ut en kort sväng på Rille, som vanligt var han dum och jobbig. Blä, jag tycker det är så tråkigt att rida ut speciellt när man inte kan slappna av en enda sekund. Det blev mest skritt med lite inslag av trav.
Tycker det är så konstigt att båda hästarna har blivit så dumma att rida ut på. Innan jag skaffade medryttare var dem hur snälla som helst, speciellt Rille. Han gick fram överallt och stegrade aldrig eller försökte vända. Nu gör han det konstant. Det började bara bli såhär när mina förra medryttare började rida ut på dem. En anledning till att man inte ska ha medryttare haha. Dem rider ju inte på samma sätt och reagerar itne heller på samma sätt som jag när hästarna dummar sig.

2 anonymer vill att jag lägger ut filmerna från clinicen, jag kommer inte göra det förrän någon som inte är anonym ber om det. Så dum är jag minsam inte.

dagens ridpass

Det värsta med att ha 2 hästar är att man måste rida den ena när man kommer hem från tävling - vore skönt om man alltid kunde ha med sig båda! Men tyvärr så är inte båda hästarna på samam nivå, lite tråkigt. Snart är Rille också ute på tävlingar!

Idag bestod Rilles pass av lösgörande arbete. Det blev bara skritt och trav, mest skritt. Han var superfin och lösgjord i höger men i vänster var han stel så det blev mest lösgörande där. Ställde igenom honom och jobbade övergångar, skänkelvikningar samt öka/minska volten. Öka/minska volten var det mest effektiva! Han blev otroligt fin både i traven och skritten och formade sig fint runt min innerskänkel. I vänster varv var jag tvungen att hålla lite extra koll på ytterbogen då den lätt flöt ut. Har också märkt att när Rille tycker något är jobbigt så fattar han galopp! Konstigt sätt att undvika arbete haha. Vid ett tillfälle när jag var på en liten liten volt så gick han väldigt mycket bakom, tur att jag var snabb där och fick upp huvet på honom och drev. Sen kom han till en fin och avslappnad form.

Rille har fått en ny granne! dock en hingst..den är väl 2 år skulle jag tro. Rille blir arg på den och sparkar i vägen när den flåsar som jag vet inte vad när Rille äter.

Gymnasiden

Idag har varit en bra dag! Jag är verkligen supernöjd och  gjorde en riktigt bra runda med bra flyt och känsla. Calle var visserligen trött men inte så konstigt då han gick hårt igår. Vi kom rätt på alla hinder och han hoppade superbra och jag red bra! Första gången jag öven hoppar omhoppning på honom - jag glömde att det var omhoppning så jag red ganska lugnt tills sista hindret då kom jag på och gasade lite..otur dock så rev vi sista! Han rev frambomen med bakbenen. Blev 4 fel alltså. Jättesurt men känslan var så bra att det kändes som om vi vann! Hade också en grym hejaklack haha!
På framhoppningen så kom vi lite långt ifrån dem flesta gångerna eftersom jag antingen skulle komma för nära eller för långt ifrån och det var ju bara 1 m så Calle bara flög över. Duktig häst. Han tyckte iallafall att det var jättekul att komma ut och tävla och även jag. Det var ju dessutom våran första "lokala" tävling. Är fortfarande lite sur över sista hindret men han kämpade på, han var trött och det var tungt underlag vilket gjorde det jobbigare. En häst som ställer upp i alla lägen!
Är verkligen jättenöjd, bara att ta nya tag inför nästa tävling!
Hade bestämt mig för att rida på vanligt 3delat men bestämde mig i sista sekund att rida på pelhamet. Hade kunnat rida med vanligt för han var inte så stark och lyssna bra. Jag tänkte mest på omhoppning och jag skulle kunna ta tillbaka honom men det tror jasg att jag hade gjort. Nästa tävling blir det vanligt bett!


Mamma filmade bara från det 3de hindret.

otaggad

nu ska vi till stallet och göra iordning hästen..vi ska vara där 12.45. startar ca 14.20. hittar inte min nummerlapp vilket betyder att vi måste åka förbi nånstans och köpa..snacka om att jag är otaggad på tävling idag. Önska mig lycka till nu va!

Clinic för Arnold Assarsson

Clinicen har gått bra. Det var bara lydnadshoppning så vi hoppade inte högt alls, kanske 60-70 cm.
Han pratade väldigt mycket om händernas position och att man skulle rida lugnt och i ett jämnt tempo.
Red Calle på vanligt 3delat och han lyssnade fint på det. Arnold ville att vi skulle vara lätta i sitsen, alltså inte sitta ner. Vi började med att galoppera över en upphöjd bom och skulle prova på 18, 20, 22 galoppsprång. Den som förlora skulle få baka. Gissa vem som förlorade? Jo - jag.
Sen gick vi över till att galoppera över en upphöjd bom och sen hoppa ett räcka på volt. Massa kluriga övningar gjorde vi. Han ville att vi skulle rida i ett lugnt tempo - ha samma tempo i galoppen fram till hindret och efter också.
Det var ett väldigt krävande pass för Calle eftersom han inte är 100% igång dessutom så hamnade han i korsgalopp hela tiden..antagligen eftersom han har blivit svag i bak. Vi fick göra om varje övning i princip..Kom lite fel här och där och det blev ett missförstånd där jag även fastnade i handen och röck honom i munnen..Det här är andra gången han hoppas efter igångsättningen och fjärde gången för mig. Inte så konstigt att vi båda är ringrostiga. Efteråt var Calle så svettig som aldrig förr och var jättetrött. Undra hur det kommer gå imorgon..hoppas han är någolunda pigg iaf och orkar ta sig runt.
Överlag är jag nöjd, hade dålig känsla och kändes som om jag red väldigt dåligt men när jag kollar på filmerna ser det inte så dåligt ut. Han hoppade bra iaf - och det är det viktigaste!

Arnold är en väldigt rolig person och skrattade väldigt mycket och tyckte Calle var en fin häst ;) Skulle definitivt vilja rida för honom flera gånger!
Vill ni att jag lägger upp filmerna?



hemma!

är hemma och ska äta middag nu. Skriver ett inlägg om clinicen lite senare ikväll, det gick brabra!

usch

Detta är anledningen till att varför jag inte vill och aldrig någonsin kommer att hoppa terräng!
fy, fattar inte hur ni som hoppar terräng vågar..tänk om det här händer er?


dagens ridpass

lång dag i stallet! Red Rille först eftersom han är den mest krävande. Det spöregnade så ut kunde man inte rida...men jag fattar inte hur fan jag tänker ibland haha. Jag red på ridbanan när det regnade så både jag och hästen var helt blöta när vi var klara. Hur smart är jag från en skala 1-10? Rille var skiiiiiiitfin! Han var lätt i handen och tog ett fint stöd på bettet. Jobbade mycket med övergångar och lite skänkelvikningar. I slutet red travade jag av i lågform, superfin häst idag!

Provade rida Calle på kimblewick bett..det passade inte honom alls. Han blev väldigt känslig i munnen och så fort man tog tag i honom så höjde han huvet. dock så behöver inte det vara negativt..det betyder att jag kan rida med väldigt mjuka händer och väldigt små hjälper. Men samtidigt om man behöver ta tag i honom blir man nästan knockad. Men ska ändå prova hoppa med det och se hur han reagerar på det. Imorgon ska jag iaf ha vanligt 3delat på clinicen men tar med mig både pelhamet och kimblewick. Han blev lite tjaffsig i munner också...men gick väldigt fint! Jobbade lite på skänkelvikning och tänkte på vad Emma sa att jag inte skulle pressa honom för mycket och tänka på vägen. Det gick bra med behöver verkligen jobbas på. Jobbade även på att öka & minska galoppen och övergångar. fin var han när han inte tjaffsade mot bettet, tror inte riktigt han acceptera det. Kanske ett tredelat kimblewick passar honom bättre? Han kanske inte gillar tunneln..köpte ett rakt.

Jag ska sälja båda mina kavajer.
Den ena är från Equipage, grå med svart krage och köptes för ca 2-3 år sen dock endast använd 1-2 gånger. Ge bud!
och..tam tam tam tam..Säljer jag min sprillans nya Pikeur Kavaj från deras Limited Edition, svart. Säljes pga den är lite för stor. Säljes för 3999 kr, aldrig använd.
Kontakta mig via mail ifall ni vill ha bilder och mer info.

Ska köpa en mörkblå från GPA eller en Kingsland. nån som vet var man hittar dem i stockholm?

vädret

fan vilket jävla väder det är..och snart ska det regna också. Vågar man chansa på att rida ut iaf?
Hade tänkt rida ut på båda hästarna idag men vet inte riktigt hur det blir, vill ju inte bli helt dyngsur. och båda hästarna är så dumma att rida ut på själv. kanske blir ridbanan eller ridhuset. får se.

strömsholm

..har varit en rolig dag! Fina 3åringar speciellt en som var efter Briar och hoppade riktigt bra och fick den enda 10an idag! Den vill jag ha ;)

Mamma har även varit och köpt en kimblewick/jaktkandar rakt idag som jag ska prova att hoppa Calle på. Får se hur det funkar!

Mobilinlägg

Snart framme i stan, lite stopp pga rusningstrafiken. Har handlat ett täcke från schockemöhle och strumpor från kingsland.

bilder

hittade 2 bilder till på facebook ;)

Min homie Therese på fux påni och jag på den supersnygga svettfuxen ;)

fin fina Cannavaro!


dressyrträning

Har varit hemma ganska länge men för lat för att uppdatera..
Blev lite krångel på morgonen när Calle helt plötsligt inte ville gå in i transporten. Jag blev stressad eftersom vi redan var sena vilket gjorde allting värre. Han gick dock in när jag hade en havrehink..inte bra. Han ska inte lära sig att han måste få något bara för att han ska in. Lastträning!
När vi väl kom fram fock jag stressa jättemycket bara för att det var 5 minuter tills jag skulle rida. Sen fick jag höra att jag skulle få rida i gruppen senare eftersom jag var sen. Så jag red fram på utebanan. Skulle rida i gruppen som börja 9.30 jag gick in 09.45 då man får rida fram inne i ridhuset 15 min men då hade min grupp ännu inte börjat rida för Emma Karlsson, då frågade jag ridläraren om jag kunde få rida i den gruppen jag egentligen skulle rida eftersom dem ännu inte hade börjat och det var okej. Dock sen i slutet så kom dem till mig och var jättesura bara för att den ena sa att jag skulle rida i gruppen efter och den andra sa att det var okej att jag red i min "originella" grupp.

Det gick helt okej när vi red för Emma. Vi gjorde lite olika övningar. Till exempel vara på en volt, på öppna delen flytta in bakdelen i trav, vid C fatta galopp och galoppera halva volten. Calle var lite spänd så jag fick göra små volter sa Emma och han slappnade av fint. Han var också fin i galoppen men vid övergångarna orkade han inte gå kvar i form, han har ju tappat muskler iochmed viruset. Så det var ju jobbigt för honom men nyttigt! Jobbade mycket övergångar och sen jobbade vi lite med skänkelvikning vilket Calle är väldigt dålig på. Fick till en bra skänkelvikning mot slutet. Det var då Emma hjälpte mig och sa att det var viktigt att han gick den vägen jag ville, ha honom inåtställd och mjukt trycka honom mot vägen, och inte pressa honom vilket jag faktiskt gjorde. Slutade med att det blev lite kaos då. Emma ville att jag skulle mest sitta ner i traven men Calle är ganska skumpig så det blev mest lättridning istället. Han var duktig på galoppfattningarna och kom mjukt och fin fram i galoppen. Han gick faktiskt väldigt bra trots att han bara har varit igång i lite mer än 1 vecka och det var ett ganska hårt pass för honom, så jag är nöjd! Jobbade även med mina händer och mina arbågar, dem åker lätt ut och dem ska vara intill kroppen vilket gick bra när jag tänkte på det.    
Emma sa att jag skulle jobba på: Övergångar och sitta ner i traven.

När vi skulle åka hem var han också jobbig att lasta..då gick han inte ens in med havrehinken. Med lina på en sida så sprang han nästan in, verkar som om han har respekt för dem vilket jag hoppas för då blir det mycket lättare!
Vet ej om det blev några bilder, jag glömde minneskortet till kameran hemma..
Rille blev longerad när vi kom hem, han var riktigt fin! sökte sig neråt med huve och hals och var avslappnad!

imorgon åker vi till Strömsholm och tittar på 3årstest. Eventuellt ingen uppdatering eftersom jag kommer nog hem sent på kvällen.


Mobilinlägg

Har ridit för Emma, det gick helt okej. Jag red inte så bra men är nöjd med Calle iaf. Han har varit jobbig att lasta båda gångerna..

hoppträning

Idag var det hoppträning.
Rille var först, vi var bara 2 stycken asskönt! På framridningen fick han gå som han ville, det vill säga som en giraff! :D superfint gick han haha!
Vi hade totalt bara 5 hinder framme som man kunde rida olika vägar till. Rille var ganska stark och känslan kändes inte så jättebra. Blev dock mycket bättre på slutet och nu har jag börjat tänka och fokusera på min riding och vägar osv! Förut så svävade jag på moln och lät hästen sköta jobbet lite för mycket haha. I slutet hoppade vi banan på 80 cm - 1 m.
Sen var jag själv med Calle, vi jobbade mycket på att öka och korta galoppen. Vilket är någonting som verkligen MÅSTE jobbas på då han är ganska långsam i reaktionen. Vi hoppade max 40 cm, vi jobbade mycket på lydnad och rida på ett visst antal galoppsprång mellan hindren och lite olika vägar.

Duktiga var båda hästarna! Jag red i min gamla ridstövlar och shit vilken skillnad det är! Man får så otroligt stadig och bra stöd med Veredusstövlarna och sen när man rider med vanliga ridstövlar är det skit :D haha nej men det är superstor skillnad. Kommer dock bli en nackdel sen när man inte rider längre i veredus stövlar eftersom man har vant sig vid den stadiga skänkeln.

Imorgon är det ju dressyrtränig för Emma Karlsson och jag är inte alls taggad..just för att Calle gick så dåligt på framridningen..men men han kanske går bättre imorgon! hoppas iaf.

dagens ridpass

Red båda hästarna på ridbanan. Båda var pigga och glada! 
Calle red jag lite lätt bara. Red i ca 40 min och lallade bara runt och trots det blev han väldigt svettig!
Rille blev det mycket galoppjobb även han blev väldigt svettig.

Är det bara mina hästar som blir svettiga jättelätt?! :O

veckans schema

Cannavaro:
måndag - vila
tisdag - dressyrpass
onsdag - hoppträning, endast med på framhoppningen.
torsdag - dressyrträning för Emma Karlsson
fredag - vila (Strömsholm med skolan, kommer bara vara i stallet sent. hinner ej rida 2 hästar.)
lördag - lätt ridpass ev rida ut
söndag - Hoppclininc för Arnold Assarsson
måndag - gymnasiaden, 1 m.

Richard Geere:
måndag - vila
tisdag - dressyrpass
onsdag - hoppträning
torsdag - dressyr
fredag - kort ridpass, kravlöst. ev longering
lördag - rida ut
söndag - dressyr
måndag - vila

Emma Karlsson
corona
Arnold Assarsson


tävlingsplanering



Täby Ryttarsällskap 23/05: 90 cm & 1 m.
Mälarhöjdens Ryttarsällskap 30/5: 1 m, 110 cm.
Stockholms Fältrittklubb 12/06: 1 m, 110 cm.
Järfälla 04/07: 1 m, 110 cm.

Järfälla 02/07: 90 cm Clear round


vad skulle..

..ni säga om jag döpte om Richard Geere till Jupiter Rising?


stallet

Hade utsläppet idag och som tur hade Malin tagit ut en häst så jag hade bara 2 hästar att ta ut utöver mina!
Borstade och myste med hästarna. Jag spolade av Calle och gick sen ut och betade lite. Pigg var han iaf! Rille var lite småtrött så han fick gå ut i hage direkt.

utsläpp

har utsläppet idag så jag åker till stallet nu..lite sent men hade så svårt att gå upp imorse!

svar


Hej!
Tack! Jag köpte den på Stockholms Hästbutik. Det är dock Pikeurs Limited Edition så jag tror inte den finns kvar..(?)

tävling

 http://mlidahlgren.blogg.se/category/blogg-tavlingar.html


bilder

















bilder tagna av http://klarrs.blogg.se/
Och vi tackar för den supersnygga headern!


P&J

Ååååååh denna dag har bara gått sååå bra!!
Vi fixk problem redan på morgonen då våran trailers däck hade fastnat..igen. Som tur fick vi låna Annas trailer så vi kunde åka med båda hästarna!
När vi väl kom fram hade vi gått om tid på oss.
Rille var verkligen helt otrolig. Han var hur lugn och cool som helst. Och inne på banan gick hur överförväntan, han var inte tittig och hoppade jättebra! I andra klassen blev han väldigt stark men hade en skitbra känsla och var så stolt över honom. Han första "tävling" nångonsin och vi var felfria i båda klasserna!

Calle var helt galen redan när vi skulle sadla, och han ska vara den rutinerade hahahaha. Han var ganska galen och stegrade och var jättejobbig och kunde inte vara lugn. Kom knappt upp på honom bara för att han vägra stå still. Han hoppade iaf bra och hoppade mig ur sadeln flera gånger. Och inne på banan så tappade jag ena stigbygeln i 1 m haha. Han var väldigt stark men det är inte så konstigt. Hade en bättre känsla i 90 än 1 m men är supernöjd med dagen. Felfria i båda klasserna här också!
Klara tog massa bilder så det kommer senare idag!

nu

nu åker vi med båda hästarna! Spännande!

RSS 2.0