BRK 17/10

Tävlade idag på Bromma ridklubb med Rille.
95 cm 0+4 fel: jättefin hela banan, synd bara att jag klantade mig på det näst sista och la honom för nära så han rev det. Jättenöjd,, hans första omhoppning.
1m 0+4 fel: han var väldigt fin i grunden! Sen första hindret i omhoppningen kom vi helt knasigt på men det rev han inte konstigt nog. Sen efter det blev det mycket dragkamp, han blev stark och tog inte mina förhållningar samtidigt som han "dök" ner med huvet vilket gör det extremt svårt att få in rätt avstånd..Det näst sista la jag honom för nära igen så det rev han. Synd synd. hade vi inte rivit hade det blivit en placering.




min otroligt fina häst!

dagens ridpass

Red ut en runda på Calle, red på hackamore som han trivs väldigt bra på! Red i ca 1 timme i alla gångarter, inte så krävande alltså. Han blev dock svettig bara för att han har riktig björnpäls! Han ska klippas på måndag, ska först köpa en liten klippmaskin så jag kommer åt dem svåra ställena. Missar man ett ställe syns det och det blir så fult.
På hemvägen så träffade vi på en räv som var äckligt läskig. Den ställde sig i attackposition och såg ut som om den skulle hoppa på oss, stor va den också! Calle blev jättespänd och trippade hela vägen hem så jag skrittade jag tills han slappnade av.
Rille red jag lite snabbt i ridhuset och bara kände igenom honom. Fin hezt! jobba på ökningar i galoppen och jävlar vilken snabb häst haha. Nu gäller det att kunna rida i den galoppen i omhoppning och kunna svänga. det vågar jag dock inte göra på honom än.
Imorrn åker vi till Bromma och rider 95 cm och 1m i avd A. hoppas det går bra!
hahah kolla magen!

blogga?

jag tvekar extremt mycket ifall jag nu ska blogga eller inte. känns inte som om jag får riktigt ut någonting av det..kolla tillbaka kan jag göra när jag skriver i min lilla bok, som jag förövrigt aldrig skriver i haha! vi får se hur det blir med bloggandet.


Rådmansö hästsportförening

Tävlat idag på RHF. Det gick både bra och dåligt. Red 110 & 115 regionalt.
I 110 blev det sjukt mycket stress, jag pallade helt enkelt inte trycket. När vi höll på och sadlade märkte vi att vi inte hade någon sadelgjord. Lastade in Calle och jag sprang bort till cafét och frågade vart närmaste hästbutik fanns som tur var det en tjej som sa att jag kunde låna hennes! Jag hade 20 min på mig att göra iordning Calle, rida & fram. Allt gick åt helvete, jag kunde inte rida och stressade ihjäl mig...Inga språng på framhoppningen blev jag nöjd med och det kändes bara riktigt dåligt. Inne på banan var han inte riktigt framme för skänkeln och jag hade ingen bra galopp och han va inte framför mig. Det gick riktigt dåligt, jag åkte istället för att rida. Vi kom fel på nästan alla, Calle kravlar sig över jag kände att han började stå emot och inte riktigt ville hoppa men gjorde det iaf. Vi kom runt grunden med 15 fel, även tidsfel. riktigt riktigt dåligt. Har aldrig gjort en så dålig runda men jag klarade helt enkelt inte stressen. Så kan det gå!
Jag tvekade ifall jag skulle rida 115 (A:0) men jag ville inte avsluta med en så dålig runda så jag red iaf. Jag red fram ordentligt, såg till att han va framme för skänkeln mycket tempoväxlingar och han va framme för skänkeln och kändes jättebra. Även framhoppningen kändes bra. Jag tod ett djupt andetag innan jag skulle rida och koncentrerade mig, förträngde den dåliga rundan jag gjorde innan. Jag slappnade av och tänkte "let's kick some ass" haha.
Vi gjorde en kanon runda! 0 fel och det blev en 8de placering! Kunde inte ha gått bättre! Red inte så snabbt, ville bara komma runt med en bra känsla och en 0a och det fick jag!
Rådmansö är den bästa tävlingen jag har varit på!
bra:
-bra underlag både utebanan & ridhuset
-bra organiserat
-bra parkering
-trevliga funktionärer
-roliga banor
dåligt:
- ingen som va på framhoppningen och höjde sänkte? Utan man fick be föräldrar göra det. Lite dåligt tycker jag.
Åker definitivt till Rådmansö och tävlar igen, superfräsch anläggning!

:)

placerad hihi

kass update

jag uppdaterar som en jävla kratta, varför går ni fortfarande in på min blogg? muppar :)
imorrn tävlar jag och båda hästarna ska med. Rille går 1m i avd A och 105 (debut) i avd B. Calle 105 & 110 as usual.. Wish me luck, thank you very much.
tjatja
satsar på rosetter!

RSS 2.0