london

Nicole har nu åkt till London och är hemma igen på måndag.
tills dess så har hon en frågestund, så fråga vad ni vill tills på måndag :)
och kolla min blogg ist ;) http://klarrs.blogg.se


puss klara

stalldags

Åker till stallet nu och får skjuts av mamma till stallet.

dagens ridpass

Idag red jag i ca 30 minuter, red i skogen med bara skritt och trav. Fokuserade på att lösgöra, ville inte rida för hårt eftersom han har varit svullen på bakbenet. Men idag var han helt fräsch. Han var fin och väldigt mjuk och fin. Lite hängande i högerhanden men det försvinner när jag verkligen rider igenom honom.

on my way

drar till stallet nu! Ska förmodligen rida.
pusss

John Whitaker

John Whitaker bröt foten på tävling I holländska Assen gjorde John Whitakers hingst Peppermill i helgen comeback efter fem månaders vila på grund av en skada. Men comebacken slutade med att Whitaker fick opereras för en bruten fot.
Det var i en 1,45-klass på lördagen som Peppermill hoppade den brittiske veteranen Whitaker ur sadeln, med en bruten fot som följd. John Whitaker var tillbaka på tävlingsplatsen på söndagen, men får nu avstå från tävlande under ett par veckor, skriver Horse and Hound.



det är bara en video på John och hästen Peppermill


ingen ridning idag

Ska inte till stallet eftersom han vilar. Jag och mamma ska ut på stan och köpa lite kläder till henne, sen ska jag förhoppningsvis träffa Marielle om jag hinner innan mitt träningspass.

Asså fatta vad jag är glad! Snart kommer han :D
 

mina fina hästar!

kan man bli lyckligare?


GRATTIS!

Grattis Klara på 15 årsdagen!!!!
puss på dig!


JA!

Cannavaro kommer vecka 47 på onsdagen! 3 veckor, :D :D :D


no hoppträning

blev ingen hoppträning! När jag hitta min häst imorse var han svullen på kotan där han hade trampat på sig själv förra veckan och då vill jag inte att det ska bli värre så jag avanmälde mig. Han var ju också lite varm. Det är ju iaf han vilodag idag egentligen och imorgon också. Sen rider jag torsdag och fredag och sen åker jag till London och är tillbaka på måndag kväll. :)

träningen

Nu är jag hemma igen från hoppträninger eller nej vänta. det var inte någon hoppträning! Det var mer än skänkelvikningsträning? Fattar inte varför vi gjorde det. Det är ju en hoppkurs.. aja, skitsamma. Imorrn ska vi hoppa bana så vi får se hur det blir. Såg bara att det var en trippelbarr...det har Rille aldrig hoppat förr så jag vet inte hur det blir. det var iaf en tråkigt lektion.
Sofia ringde idag om Cannavaro och han gick igenom!! :D :D

puss

bläää

jag har verkligen INGEN lust alls att åka på hoppkursen. Är så inte taggad...förtsår inte varför. aja, det är bara att köra på. Hoppas det går bra att hoppa idag då och imorrn. Hoppas han inte krånglar så mycket när vi ska lasta för det orkar jag inte! Känner mer för att rida dressyr på banan, haha. ooopps, verkar som om jag är värsta dressyrryttaren.
vi hörs senare ikväll!

Cannavaro besiktas idag! Nu håller vi tummarna brudar!
puss

10 saker

ni inte visste om mig:
- jag tycker det är läskigt att bada själv i poolen/havet. Speciellt när jag inte ser botten.
- jag är rädd för rådjur.
- vi funderade på att sälja Rille innan sommaren.
- jag kan verka/låta jätte otrevlig fast jag inte menar det! är jättetrevlig egentligen :)
- jag tål INTE när folk smaskar, usch. Det är det värsta jag vet!
- tycker det är roligare att rida på ridbanan/ridhuset än att rida ut.
- jag är ganska barnslig, hihi.
- för ungefär ett år sen red jag fortfarande med min plasthjälm (Jofa).
- tycker det är roligare att rida stor häst än ponny.
- älskar skräckfilmer!!

fy

ni har väl alla sett den dära videon om ryttaren som absolut inte kan rida och hans skänklar är ju extremt dåliga. Stackars häst säger jag! HÄR hittar ni videon.

glöm inte att rösta på Richard Geere som årets häst!!


Årets Häst 2009

dagens ridpass

God eftermiddag!
Idag var Rille lite trött och som tur stod det skrittur på lång tygel på schemat så det passade in perfekt! Det regnade när jag var i stallet så jag slängde på honom det nya tävlingsregntäcket men sen när jag gick ut märkte jag att det hade slutat regna men tog inte av det eftersom jag va nästan helt säker på att det skulel börja regna igen..men det gjorde det inte! Så jag kände mig lite dum och elak..skrittade i ca 40 minuter sen myste jag lite och betade sen släppte jag ut honom när mamma kom. Och nu sitter jag här hemma i stan!
slänger in en bild som vi tog när vi precis hade fått hem Rille. :)


Lördag

med Klara! Vi åkte ut till stallet vid 10, tog in hästen och myste. Jag mockade och Klara borstade. Red mest på grusvägen eftersom det var så tungt på ridbanan. Det blev trav och galopp där också och Rille skötte sig bra. Klara var med och fotade ofc! Red där i ca 30 minuter sen gick jag in på banan iaf och red lite riktig dressyr haha. Sen skyndade vi oss eftersom vi inte ville missa bussen! Rille kändes skitbra och var fin idag också. Som vanligt! Så kan man säga nu! :D
Sen åkte vi hem till mig och bytte om. Vi kolla på Flickan som lekte med elden och den filmen är riktigt riktigt bra! Dock måste man ha sett den första filmen för annars förstår man inte så mycket. Klara blev så rädd en gång att hon skrek jättehögt! PINSAMT! det var inte ens läskigt, haha. Lilla töntKlara.

lite bilder :)


lysmask

min fina prins!




torsdag & fredag

Igår var det ridning på djurgården. Jag red Tiana igen och det går bara bättre och bättre. Hade gärnat velat få igenom hennes kropp lite mer, blir lite mer rörlig men jag är skitnöjd. Hon är en såå trevlig häst och så himla fin!
Sen så åkte jag till stallet och Therese följde med! Hon fick rida eftersom jag hade värsta träningsverken sen i onsdags. Richard testade henne och drog iväg i galopp, hehe. Nu vet jag varför jag inte låter andra rida men Therese är en grym ryttare och hon red hon så sjukt bra för att vara första gången! Richard är en väldigt svårriden hästen så man måste hitta knapparna på honom annars funkar det itne så bra. Jag fick sitta upp efter ett tag och galoppera lite på honom och få lite koll på honom så kan skulle sluta dra iväg med henne men sen när hon satt upp igen fick dem en riktig bra galopp och avslappnad oftast!

Idag var det praktik på Jursta, jag fick rida en av deras hästar som ev är till salu Capriscillo, som är 7 och har startat 135. Skitstor men den var fin att rida och supertrevlig. Vi red ut och hade det mysigt.
Sen åkte jag till stallet och red min fina häst. Han var så jävla fin i traven idag, gjorde 2 ökade trav och mjaou han var som en katt. Längde fint på steget och gick kvar i form. Superkul att han har blivit så fin och trevlig! Sen i slutet blev han stark och bråkig i vänstervarv. Speciellt i galoppen då han galopperar på den öppna sidan med rumpan innåt ibland så jag fick ta och säga till att rumpan ska vara där den ska, Då skötte han sig. Annars var han skitfin!


tävling

Jag är med i 2 tävlingar. En hos Mikaela Zimdahl och Stockholmsjenna.
Va med du också!

Cannavaro

Karolina: Hur går det med Cannavaro? Vet ni om han är bättre med hältan?

Svar: Många av er undrar nog hur det blev med Cannavaro. Har inte nämnt honom så mycket på bloggen på sistone men han ska besiktas igen på måndag så vi får se om han går igenom eller inte.

Rösta!

Rösta på Richard!
Årets Häst 2009


dagens ridpass

Han gick fint idag. Är väldigt nöjd med hur han har arbetat de som senaste dagarna. Blev ju ingen hopptärning ida eftersom mamma inte kunde köra så kort dressyrpass blev det. Red LC:1 programmet igen, han gick superfint i traven och ökade traven dock behöver vi jobba mycket på att fatta galopp på rakt spår och avsaktningarna. Han blir så sutdsig på något vis att det är svårt att balansera upp sig själv. Sen så skulle jag hem, väntade på bussen i bäckmörker inte kul alls. Men nån skånsk snubbe stannade och frågade om jag vill ha skjuts så han körde mig till stationen så det var najs! Skönt att vara hemma. Ska ta en dusch nu och sen sova.
puss

U-N-D-E-R-B-A-R-T-!

jag säger det igen UNDERBART! min häst var så jävla fin idag!!! Han har aldrig varit såhär fin. Behövde inte lossa någonting alls så jag jobbade mycket med att rida honom helt rak. Arbetade honom i skritt i skogen på grusvägen i ca 15 minuter och sen in på banan så travade jag och han gick så jävla bra, Helt klockrent. När jag hade ridit fram honom i alla gångarter bestämde jag mig för att rida LC:1 programmet idag igen och det var helt KLOCKRENT. KLOCKRENT. Han gick som aldrig förr och han fattade en så fin galopp. Mjuk och harmonisk precis som det ska vara. Efter att jag hade ridit programmet så blev det mycket galopparbete med serpentinbågar med byte och utan och ökad galopp på diagonalen samt galopp runt fyrkanten och han gick kvar i form, vilket han aldrig har gjort förr eftersom han inte orkat och detta är andra gången jag rider honom på rakt spår i galopp. Mjaou, jag älskar min häst! Jag har världens finaste och bästa häst! Efter det hårda passet så skrittade jag tillbaka till grusvägen men vände vid korsningen. Skrittar lugnt och avslappnat med helt långa tyglar och sen helt plötsligt blir RG rädd för något och drar iväg i full galopp! Som tur lyckades jag korta upp tyglarna ganska snabbt så jag fick stopp på honom. Kan dock säga att jag själv blev ganska rädd haha. Så det blev en ganska snabb skritt en bit på hemvägen. Sen finklippte jag honom, han var inte svettig och jag klippte mest vid öronen och på benen.

Ikväll har jag varit med Hannah, vi åt middag på restaurang sen hyrde vi film och nu är jag hemma! :)
pusss


mätning av ponny

Från den 1 januari 2010 gäller nya rutiner för mätning av ponny i Sverige. Mätningen kommer dels att ske på bestämda mätplatser och dels registreras i Tävlingsdatabasen.

- Den manuella administrationen med mätintyg är förlegad och ger inte möjlighet till tillräckligt bra kontroll och uppföljning. Det är dags att ta steget in i modern teknik, säger Ridsportförbundets sportchef Tomas Torgersen på förbundets webbsida.
 
I samband med de nya rutinerna får också mätreglementet en översyn. Ponny ska fortfarande mätas vid 4, 6 och 8 års ålder dock kommer det nuvarande begreppet slutmätning att ändras till sista obligatoriska mätningen. Mätningen ska fortfarande utföras av förbundet utsedda mätmän
 
De nya rutinerna innebär vidare att ponnyn kommer till mätmannen i stället för som nu tvärtom. Den som vill ha ponny mätt bokar tid via Tävlingsdatabasen där även betalning sker via klientmedelskontot. 

Källa: tidningenridsport.se

Tycker det är riktigt bra! Tur för mig att jag inte har någon ponny, då slipper man allting som har med mötning att göra ;)

dagens ridpass

Idag i stallet segade jag jättemycket, tog det lugnt och stressade inte en sekund. Superskönt! Gick till hagen och hämta hästen och gav honom ett gott äpple som han tuggade på och tyckte va gott!
Tvättade han sår och passade på att tvätta svansen och manen eftersom jag tyckte det började bli fettigt. Svansen började bli gul, nu är den vit och fluffig! När han hade torkat lindade jag bakbenen och hade vanliga skydd fram, Sen slängde jag på sadeln och tränsade och ländtäcke på såklart! Så söt och fin han blev! Sen skrittade grusvägen, jobbade skritten i skogen och han fick fint och bra. Sen in på banan och trimma lite, till en början gick det skitådligt och han lyssnade inte och var tung och allmänt jobbig. men sen efter ett tag av bråkande och tjaffsande så gav han sig och började jobba ordentligt. Då kändes han fin och supertrevlig. I slutet så red jag ett LC:1 program och han gick superbra där också! men behlver nog jobba på när man ska rida på medelinjen för han blir lite vinglig och på galoppen. Han är inte van vid att man fattar galopp på spåret och därmed drar iväg i början men sen när jag väl kommer in på volten går han fint. Så vi ska nog jobba på det lite. Behövde inte lossa mycket för han var mjuk i sidorna så det var skönt. Efter passet så mockade jag och tvättade såret och satte på sjävlhäftande bandage med bomull under och jodopax.
Nu ska jag käka middag.
pusss

stallet

När jag kom till stallet så började jag klippa RG direkt, det gick ganska snabbt, ungefär 1 timme bara. Han va lite jobbig i slutet eftersom Malin höll på att fodra och han ville också ha mat. men han blev fin såklart! Tvättade såret och pillade bort det torkade blodet och sen dränkte jag det i jodopax och lindade benet.
Hade tänkt skritta ut och in på grusvägen men det började bli mörkt så jag red bara in där en liten bit. Blev lite läskigt när det började bli mörkt och jag inte såg så bra. Tänk om ett rådjur eller älg gömmer sig i skogen! usch nej då jag red därifrån och in på volten. Jobbade honom mest i skritt han kändes fräschare och han var varken varm eller svullen på benet längre så det var bra. Men jag tog det ändå lugnt, mest skritt men lite trav också. Han var superfin i skritten efter att jag hade lossat lite. Han var fin i höger men i vänster var han lite jobbig så jag fick lossa lite extra och tjaffsade lite mot honom. Slängde på honom den tunnare varianten av vintertäcke så han inte fryser. Det är ju minusgrader under natten, usch usch. men nu är han varm iaf!
Vi har bestämt oss för att flytta till Jursta så jag ska prata med Lena imorrn eller på söndag. Där finns det tränare på plats så vi slipper åka iväg när vi ska träna vilket är ganska skönt..Nu ska jag äta middag så puss på er.

ridning på djurgårdens ridskola

Igår red vi på djurgården och på schemat var det hoppning! Jag fick Tiana. den hästen är helt underbar, så rolig att rida och lite av en utmaning vilket jag älskar! I stallet så var det en tjej som jobbar där som sa att jag MÅSTE ha spö på henne eftersom hon dyker ner med huvet när hon hoppar, vilket hon inte alls gjorde när vi hoppade! Så jag blev superglad för jag trivs verkligen med den hästen och Therese säger att jag rider henne så himla bra vilket jag håller med. ;) Tjejerna säger också att hon är superfin när jag rider så det är kul att höra. Hon fattade galopperna superbra, ingen slängtrav blev det förutom en gång i slutet när hon började bli trött, men det blev ändå inte en riktigt slängtrav utan bara mer en snabb trav.
vi hade 3 hinder, två på långsidan med 15 m dvs 4 galoppsprång. Vi övade på att korta och länga mellan 3, 4 och 5 galoppsprång. Gick inte så jättebra men ibland så lyckades. Therese sa att det skulle bli svårt eftersom Tiana är inte mycket hoppad. och sen ett räcke på korta diagonal. Så vi hoppade de på olika vägar, till exempel först de två hindrena på långsidan och sen räcket och sen hoppa det första hindret igen. Både jag och Therese var nöjda med Tiana. den som ramla av var Nicole, haha. det såg så roligt ut och jag var den enda som skrattade...började nästan gråta. Som tur gjorde hon inte illa sig och ramla inte av sådär fult. Hon hade Royal och hon hade inte honom mellan hand och skänkel så han stannade och hon glev av halsen och ramlade sen med bommen mellan benen och till slut föll hon och hamna på ryggen. synd att inge filmade för det hade varit sååå roligt!
Sen hade vi teori som vanligt, då skulle vi lära oss att linda vilket vi alla redan kan så det gick snabbt. Sen pratade vi om Etologi som betyder "djurens beteende" Vi pratade ju såklart om hästar!  Sen fick vi mocka i stallet och ta in hästar, fodra. Hovslagaren som var där var riktigt riktigt otrevlig, han betedde sig som om han vore överlägsen. Jävla snobb säger jag! Jag hade kärran vid boxen eftersom jag höll på att mocka och Marre hade sin bredvid så det gick inte att komma förbi så kom han där med en häst och sa bara "FLYTTA." På ett ritkigt otrevligt sätt. Sen när jag mockade inne hos Maranello så kom han och skulle ställa en häst precis vid boxen. Då säger han "Nu får du ta och flytta kärran." Otrevlig IGEN. jag blev jättearg och tom Nicole blev chockad när hon hörde det. usch usch.
Nu ska jag försöka få mamma att skjutsa mig till stallet. det är massa dimma överallt här man ser typ inget.
pusss

skärpning!

Har tappa bloggsuget..men jag är snart back on track!

Igår när jag kom till stallet och skulle kratsa RGs hovar så såg jag att han var lite svullen på högerbak och han har på något sätt lyckats trampa sig själv så det har blivit ett sår. Blodet hade torkat så jag tvättade såret och satte på lite jodopax gel och lindade sen på självhäftande bandage runt med bomull på såret. idag ska jag tvätta och pilla bort det torkade blodet och sen drönka det i jodopax. Så det blev skrittarbete igår, han var inte halt och traven var inte helt ren så jag vill inte trava. Skrittarbetet betod av många olika ridvägar och svänga för skänkeln. Vet inte om det blir någon hoppträning på måndag får se hur han är idag och imorrn. Idag ska jag klippa honom igen eftersom hans päls har växt igen. Fan vad snabbt det gick! Ska slänga på honom en tunnare variant av vintertäcke.

Åkte inte till praktiken eftersom jag var för trött kände att jag behövde sova ut och jag hade superont i huvet imorse att jag knaoot kunde tänka. Så jag har bara legat i fotöljen och tittat på tv!

till Anonym:
Ja, lite kanske haha. men jag ska skärpa mig. I promise!
Igår bloggade jag inte eftersom jag somnade direkt när jag kom hem från stallet.

hoppträning & Eskilstuna

Har inte kunnat uppdatera eftersom blogg.se inte har funkat och jag har varit i Eskilstuna med halva klassen (som rider på Djurgården). Vi var i Sundbyholm och lärde oss massa saker om trav och fick också titta på flera lopp.
Hoppträning gick bra, vi hoppade studs med 7 hinder. Det gick ganska bra i slutet dock i början kom vi lite för snabbt in och då blev det lite svårt. Och RG är inte precis super på att korta galoppen. En gång kom vi in för snabbt och då sa Agneta "Han klara det bara för att han är en talang." hihih. JAg blev ganska glad när hon sa det.

Vi åkte till Eskilstuna igår morgon. När vi kom dit så bytte vi om och sen skulle vi lära oss hur man selar på och av och allting man ska tänka på när det gäller trav. Sen fick vi köra shettisarna. Vi körde en precisionsbana med koner och bommar osv. Va skitkul! Sen på kvällen var det lopp. Det var också kul, vi tittade bara eftersom vi ville kolla på Markus som skulle tävla ochs om tydligen är snygg och bara 92:a! Han skulle starta en 3 årig hingst men han strök sig så vi drog. Vi tittade på Lassia och jag & Nicole grät typ hela tiden. Idag så skulle vi ha lopp med shettisarna, det var verkligen riktigt kul och vi vi var på stora banan. Dock så vann inte jag :( utan det gjorde Nicole. Jag kom 3a. Sen efter lunch var det precisionsbanan och gissa vem som vann. ;) Jag såklart!
Vid 15:10 skulle taxina komma men det gjorde dem inte så vi väntade tills den va 25 över och då ringde jag och TYDLIGEN så hade deras datasystem kraschat så dem hade ingen koll på var bilarna var. Och vårat tåg gick 16.00 vi va alla säkra på att vi skulle missa tåget men 15 i kom taxina och alla sprang som fan och packade in grejerna i bilarna och så rejsade taxichaufförerna in till stan så vi han precis med tåget. Alla var supertaggade på att springa till tåget ochd et var riktigt kul fast vi såg säkert ut som idioter. Det var några killar som glodde och skrattade åt oss. Tänk er 10 tjejer springer för fullt med svartra väskor. Vi höll på att springa över flera människor.
På tåget var det nån idiot så hmla otrevligt. Mirre ville sätta sig mittemot mig men där hade han sin väska då frågade Mirre om han kunde flytta på den då sa han nej. Då frågade hon varför då sa han att han ville ha den där. Då blev jag skitsur för han var vuxen (60 typ) och bettede sig som en idiot. då sa jag att han kunde lägga sin väsk över honom för där fanns det plats då sa han nej då också. Då sa jag att det är fler som vill sitta och vi behövde platser, då flyttade han på den och gnälla och sen till sa han "förlåt att jag sitter på samma tåg som er" då sa jag bara "aa, synd för dig" . så får man inte bete sig det är så fult!! Men vi hade det ändå så himla kul och jag gör gärna om det!
puss

söndag

åkte tidigt till stallet eftersom jag skulle träffa Miriam vid 13.00 i stan för lite shopping..igen :D
Skrittade ut idag eftersom jag har ridit ganska hårt och han ska ändå skritta ut en timme varje vecka. Sen packade jag lite inför imorrn så slipper vi göra det, hoppträning.
Jag funderar på att vara med i KM på Ekeby 31 oktober..är inte säker än. Det är ju tema..Halloween, perfekt! not. Det jag mest tänker på är om det är massa titthinder det är där problemet kommer. Han hoppar ju inte allt min lilla skit. men vi får se hur det blir, hade ju inte tänk tävla nåt det hära året men det skulle vara kul att ändå prova och se hur det går och blir jag utesluten så blir jag det haha. ska prata med Agneta och fråga vad hon tycker och om vi nån gång kan hoppa massa titthinder.
Idag köpte jag 3 par byxor från cheap monday, svarta blåa och gråa. Sen vidare in på Gina där jag köpte två tröjor och en kofta och ett snart linne och sen till HM och köpte lite underkläder ;) ;) grr. haha ne jag skämtar hihi.
puss

har tråkigt

Gör du inte detta test kommer din häst bryta benet på din nästa tävling & avlivas!

Hur dyrbar är du?

[] Tretornstövlar, snart!
[x] Stövlar gjorda utomlands
[x] Kavaj över 2000kr
[x] Spö över 100kr
[x] Hjälm över 2000kr
[x] Ridjacka över 500kr
[x] Ribyxor över 300kr
[x] Fler än 2par stövlar
[x] Fler än 3par ridbyxor
[ ] Fler än 5par spön. man ska inte rida med spö!
[x] Fler än 1 ridjacka
[x] Fler än 3par hjälmar, har fyra
Totalt:
10


Hur mkt saker har din häst?

[x] Hoppsadel
[x] Dressyrsadel
[ ] Allroundsadel
[x] Pullarträns
[ ] Kandarträns
[x] Aachennosträns
[x] Engelsk träns
[x] Fler än 3 träns
[x] 3delat bett
[x] Vanligt bett
[x] Hackamore
[ ] Pelham
[ ] Stångbett
[x] Hoppschabrak
[x] Schabrak
[x] Vojlock- fult !
[] Fler än 20 schabrak
[x] Ridtäcke
[x] Regntäcke
[x] Svetttäcke
[ ] Segertäcke
[ ] Fler än 2 segertäcke
[x] Fler än 10 täcken
[x] Benskydd
[x] Benlindor
[x] Fler än 10 Benlindor
[x] Fler än 10 borstar
Totalt:19


Totalt: 29
0-24 =
Du är inte så bortskämd. Du gillar bara att rida & skiter i utrustningen :/ Du & din häst är inte väldigt bra på tävling, håll dej till hemmaridning!
25-39 = Du är bortskämd, din häst med. Ni får allt ni pekar på :) Du & din häst är mkt duktiga & snygga på tävlingsbanorna

Om du inte gör det så kommer din häst att långsamt plågas till döds en natt!

Använder du:

Hjälm? oftast
Väst? endast vid hoppning
Spö? ibland vid hoppning men används sällan
Hackamore? nej
Vanligt tränsbett? ja
Tredelat bett? ja
Pelamstång? nupp
Gummibett? ibland

Har du:

Hoppsadel? ja
Allroundsadel? nej
Dressyrsadel? ja
Mer än 10 schabrak? AA
Mer än 10 vojlokar? usch nej

Hästkompisar:

Har du "hästkompisar"? såklart
Vad heter dom? orkar inte skriva ner alla
Vad heter din bästa hästkompis? Klara Levenstam


Sjukaste

18-åringen spelade krigsspelet Starcraft när datauppkopplingen plötsligt försvann.
18-åringen spelade krigsspelet Starcraft när datauppkopplingen plötsligt försvann.
 

Dataspelet krånglade – då ville pojken döda

Den dataspelsfixerade 18-åringen fick plötsligt inte internetuppkopplingen att fungera.
Hans mörka tankar kring hur det skulle vara att mörda fick honom att plötsligt greppa en kökskniv och ge sig ut i bostadsområdet sent på lördagskvällen.

Sekunder senare hade han försökt mörda en helt okänd, förbipasserande 15-årig flicka.
Artonåringen döms nu för försök till dråp och rättspsykiatrisk vård av Nacka tingsrätt.
Ett av årets många ovanliga våldsdåd med tonåringar inblandade inträffade natten mot den 9 augusti i somras.

18-åringen mådde dåligt och hans tankar blev ännu mörkare när internetuppkopplingen bröts och han inte kunde fortsätta krigsspelet ”Starcraft”.

Att en 15-årig flicka på väg hem från en fest skulle bli hans offer var aldrig planerat. Hon råkade bara finnas i närheten och skratta högljutt tillsammans med en kompis.

Trots flera knivhugg lyckades flickan klara sig utan livshotande skador. Knivdådet polisanmäldes dagen efter av 18-åringens pappa som hittade en böjd kniv med blodstänk i bostaden.

Kammaråklagare Jennie Söderberg hade åtalat för mordförsök. Tingsrätten valde dock att rubricera knivdådet som dråpförsök på grund av hans psykiska hälsotillstånd samt att uppsåt att döda den 15-åriga flickan inte existerat.


dagens ridpass

Markarbete var det idag, solfjäder 2 stycken bommar som jag travade och skrittade över samt en enkel bom mellan båda solfjädrarna. Det gick bra och han lyfte fint. Sen idag blev det också mycket galopparbete med byten. Han blir bättre och bättre och springer inte lika mycket efter, så det var bra. Imorrn skrittar jag nog ut eller rider dressyr. Får se hur det blir med det. Han var bråkig idag innan jag skulle in på banan, skrittar fram på asfalten. Han stegrade och bakade och höll på och som vanligt har jag ju inget spö men till slut gick han fram. det var nog bommarna som var lite läskiga haha. Överlag är jag nöjd med dagens ridning. Nu ska jag fixa mig för jag ska ut med Marielle och Miriam, vi ska bowla ;)
vi hörs ikväll! Det är fast end the furious ikväll igen, det kan man inte missa. 22:05!
puss


usch & Nykär

Sorry, kunde inte uppdatera igår eftersom min übersmarta morsa glömde internetdosan här i stan..
Igår red jag, det gick så jävla dålig han var så stel och blä. tappade lusten helt men för att han ska bli fin och mjuk så måste man rida igenom ordentligt varje pass! Red ganska länge igår, ca 45 minuter. Nonstop. Han fick kämpa på men jag ville verkligen få igenom högersidan efter det är där han ibland låser sig. Han lyssnade inte och var så ofokuserad etersom det var så mycket osm hände runt omkring. MEN!!!!! allt slit lönar sig!
Idag var hon som en dröm så jävla fin och mjuk. Jag blev så lycklig! Han va så fin att jag gjorde mycket galopparbete. Galopp på volten, spåret, serpentingbågar och öka&minska volten det gick också sktibra och han lyssnade så fint så.. varför itne prova byten och mjaou han klara det galant! Självklart drog han ju iväg några steg efter eftersom han inte orkar bära sig själv samtidigt som själva bytet men jag provade flera gånger och det gick super. Är så himla nöjd. Och Helena sog att  han var som en gummiboll, hon är såklart sugen på att rida honom ;) vem är inte det när dem ser att en häst är ritkigt fin och mjuk. Älskar att få fina kommentarer om min häst, det värmer! "din häst är så fin, man ser att du kämpar på." "han är så fin när du rider, en riktigt gummiboll" hihih. Har märkt hur svårriden min häst är! När man rider andra hästar är det ju oftast lätt som en plätt och dem går hur fint som helst men sen när man sitter på RG är det andra bullar haha. Men han komemr lbi så grymt bra sen!

Idag var det ju också praktik, kom dit ingen var där så jag mockade ridhusstallet och sopade. Sen ringde jag Lena och hon visste inte att jag var där så hon blev glad över att jag tog initiativet själv! Skulle egentligen ha följt med Malin till Strömholm men hon åkte så tidigt vid 6 typ och skulel bara komma hem ikväll så dem trodde att jag förmodligen inte skulel vilja följa med. Ingen ridning bnlev det idag, Fodrade och sånt man brukar göra. Sen vid halv 2 kom det en tjej som skulel provrida Belicia och Belguza. Jag har själv ridit Belicia och hon är ritkigt fin! Tjejen skulle gå över från ponny och bor i uppsala. Hon var duktigt och tälvar nationellt tror jag och är med i nåt elitlag. sen bar det av till stallet och nu sitter jag här!

Idga red jag utan sporrar. Tycker man ska variera annars blir hästen skänkeldöd till slut och det blir jobbigt för dig när du ska rida utan sporrar! variera mycke toch ofta, längden på sporren osv. Självklart blir det jobbigare att rida men man får helt enkelt bita ihop och driva på mer. Det finns ju dem som missbruakr sporrar och använder dem som drivning det är FEL. Sporrar ska man bara använda när det behövs!

pusss

måste skynda mig!

Som rubriken lyder. Ska dra till stallet om några minuter. Kom hem för ett tag sen och har spelat farmville ett tag nu haha.
idag var vi på Järfälla ridskola och tittade runt eftersom vi ska bygga eget stall så nu har vi fått lite idéer osv. Började 10 och slutade 1, skön dag var det. Idag ska jag rida igenom min polle så det kommer nog bli ett längre pass än vanligt eftersom jag vill verkligen lossa ordentligt. Kommer blir  lite av en dragkamp och tjaffs men det får bli så. Han kommer nog vara väldigt trött efter det passet. Jag kommer ihåg wn gång då Jennie (dressyrtränare) skulle lossa innerbogen, han tjaffsade ju emot såklart eftersom han var så pass stel så när hon skulle lossa såg det ut som rodeo haha :D det var första gången hon red richard och första gången som han fick vara böjd innåt så han skulle lossna. Nu behöver man ju inte göra så men ibland när jag travar, oftast i höger varv så tjaffas han och höjer huvet när det blir jobbigt då får man knacka på med innerskänkeln och gör en liten volt tills han kommer ner igen och är fokuserad. Han kommer ju inte undan då och till slut ger han sig. blir nog dressyrsadeln idag, bläää! Hatar att rida i dressyrsadel, vet inte varför jag bara gör det haha.
vi hörs senare ikväll. pusss


Onsdag

Kom precis hem. Idag i skolan hade vi mini matteprov vilket gick bra, det var ju skitlätt. Sen skulle vi redovisa för Andreas våra broschyrer vi gjort på engelskan och det gick också skitbra! Efter lunch blev det tårta, så jävla gott! Det var en princesstårta och jordgubb tårta och båda för 20 personer! hahah, tårtorna dock slut tror jag.
Efter skolan så träffade jag Olivia, vilket jag inte gjort på skitlänge så det var kul och mysigt. Vi åt sushi som jag sucktat efter ett bra tag. Sen träffade jag bästa Hannah, jag hade tandläkare vid 5 så hon följde med mig och sen gick vi hem till henne, åt middag och hade det supermysigt. vid 7 så hade hon dans så då drog hon och jag hem och nu sitter jag här!
RG vilade idag också. Imorrn måste jag rida igenom honom och alla andra dagar också. Nån dag ska jag nog också ha markarbetsbommar i form av volt som på träningen för det behövde vi träna på. samt skänkelvikningar. Men skänkelvikningar tar jag nog på fredag.
Imorrn ska vi till Järfälla ridskola och se hur ett stall ser ut eftersom vi sen ska "bygga" ett stall.
Vi hörs senare ikväll!

shopping

Nu är jag tillbaka! Eller kom hem för typ en timme sen men har inte orkat skriva.
Köpte en skitsnygg höstjacka på Zara, för 799 kr. Svart och jättemysig och fin. H&M har likadan för 300 kr, så ni som inte vill lägga ut 800 kr på en jacka men vill ha sån så finns den på HM. En lila tjock halsduk som är supermysig och skön. Ett par leggins som ser ut som svart lack och en t-shirt.

En sån fast svart och snyggare. ;) 
Sen traskade vi vidare till mixage där jag köpte ett par stövlar, riktigt snygga. Dock har alla typ sånna men dem var för snygga för att låta bli att köpa dem. 1699 kr. Finns likadana på Scorett också 1499 kr.


Från Scorett


sen gick vi in på Häst och hund Huset. Skulle köpa ett par Richmond high rider från Mountain Horse men det blev inte så. Utan mamma ska lämna in mina på lagning och vi köpte istället ett par fodrade skor med stålhätta från Cavallo och sen ett par chaps i läder från Equipe. Ska beställa Tretorn faktiskt, tror det blir så till slut. De är inte så himla snygga men man blir lite sugen när alla har sånna, haha. Svarta såklart! Nån som vet var man klan köpa såna?


Ikväll är det premiär för Ugly Betty och Desperate Housewifes!!! Kan det bli bättre? nein nein nein. Senare ikväll ska vi fira Magnus som fyller 22, grattis! Måste sen skriva klart på min rapport om Isbladskärret och plugga lite matte. Idag träffade jag också min förra kompis Lovisa, jättesöt tjej! Superkul att träffa henne. Vet inte hur det kom sig att vi slutade vara kompisar men sånt händer!
pusss

självisk?

För en gång skull ska jag tänka på mig själv lite. Richard får stå idag och imorrn.
Idag måste jag och mamma köpa nya ridstövlar eftersom mina har gått sönder, dragkedjan. De ska ändå fixas men dem går sönder närsomhelst igen så lika bra att köpa nya. Vet inte riktigt vad för stövlar jag vill ha, skulle gärna vilja ha tretorn stövlar! Alla säger ju att dem är supersköna men grejen är ju att alla har sånna. Annars tror jag det blir mountain horse high rider. eller ni kanske har några tips på bra stövlar? Sen måste jag köpa en höstjacka för jag har ingen och just nu går jag runt och fryser hela tiden. Tänker på mig själv för en gång skull. Ibland får man prioritera sig själv framför hästen...Ska köpa lite kläder också.
Imorrn som sagt står han också eftersom jag ska till tandläkaren. Då har jag inget val än att låta honom stå..
Idag måste jag ändå plugga lite eftersom jag har matteprov imorrn och måste lämna in en rapport om Isbladskärrest i Djurgården. Yes, jag bor i Stockholm ;)

Mina föräldrar vill faktiskt flytta till skåne och köpa en hästgårt men det vill faktiskt inte jag. Dock finns alla de bästa hästarna i skåne och tävlingarna också, det suger! Men stockholm i mitt hjärta. Så nä, jag flyttar inte till skåne! 
senare idag i skolan ska vi till Stadsbiblioteket göra något. Vet inte vad, skittråkigt iaf. Men nu är jag skithungrig och vi har lunch så vi hörs sen trogna läsare!
pusss

HAHAHAHA

så sjukt kul! Ska sälja ett par höststövlar med klack. Då är det nån Andreas som vill antagligen köpa dem.
Såhär skriver han:

   [email protected] för Andreas ([email protected])
  Medelhög riskDu vet kanske inte vem den här avsändaren är.
Skickat: den 6 oktober 2009 07:36:40
Till: [email protected]
Hej N.
Dina stövlar e dom vassa i klacken?? vad e ditt sista pris??
Mvh Andreas




Ska man ta det seriöst eller inte haha? [email protected] & vassa i klackarna?
Man undrar lite om han har nån skruv lös i huvet. vad tror ni? Haha, ska jag möta upp honom gör jag det abslout inte själv!!

hoppträning

gick väl helt okej. Kände att jag inte hade ridit igenom honom på ett tag. Har ju mest lallat runt sen i fredags. Men i övrigt kändes han bra, och vi blir bättre och bättre när vi ska göra skänkelvikningar och flytta för skänkeln men det ska vi träna på mer tills det sitter. Vi hade travbommar så det blev en volt så skulle man trava över, sen travhinder med travbom framför. Hoppa oxer. Sen hoppade vi ett annat travhinder med travbom och sen hoppa ett räcke, över till bommarna och sen hoppa det andra travhindret till oxern. gick ganska bra! är iaf nöjd. Kunde nog ha gått bättre men jag nöjer mig. hahah, ramlade ju nästan av idag också! Skulle hoppa räcket och han hoppade verkligen högt över och det var jag inte beredd på så jag hängde där på hans hals haha. men jag lyckades sitta kvar. ;)
pusss

besiktningen

Cannvaro gick inte igenom...kände faktiskt det på mig. men hade hade mindre än en halvgrads hälta så vi fick välja om det skulle behandlas eller få tillbaka pengarna. Och vi bestämde såklart att han skulle behandlas och sen besiktas igen så hon ska boka tid. Han kan ju bara ha överansträngt sig eller gjort illa sig i hagen. mindre än en halvgrad är ju verkligen ingenting! Så vi får hoppas att han går igenom nästa gång! Om ca 2 veckor alltså.

idag!

Idag ska Cannavaro besiktas!!!! nu håller alla tummarna att han går igenom förfan! :D :D kommer typ kolla m in mail hela dagen hehe.

Idag är det hoppträning, håller tummarna på att det ska gå bra. Ska prova rida på ett vanligt tredelat bett så får vi se hur det går. :)
kram

besöksrekord

besöksrekord haha. Konstigt att jag ändå fick så lite frågor! 56 besökare!

svar

 Har ni ridhus hemma och hur många år har du ridit? :)
Nej, det har vi inte! Men vi ska förhoppningsvis flytta till ett stall mer ridhus. Har ridit i hela mitt liv kan man säga.

Hur många rosetter har du?
Jag har 3 rosetter haha. En blå/gul 1:a placering, en vit 6:e placering och en röd 4:e placering.
1.Hur länge har du ridit?
2.När fick du din första häst?
3.Din största dröm!?
1. Hela mitt liv.
2. 24 februari 2009!
3. min största dröm är att tävla på elitnivå, internationellt samt ha en egen gård med massa tävlingshästar och lansera ett eget företag. Som Hubertus, Jackson osv!

1.Vad är det för häst du har?
2.Vad har du för förhoppningar på hästen och vad är era mål? :)
1. Just nu har jag en 5 åring, valack svenskt halvblod. Egentligen är han dressyrhäst men han visade att han har tekniken och talang inom hoppning när han löshoppade 150 med lätthet så hopphäst kommer han bli. Sen har jag ju Cannavaro (om han går igenom besiktningen) belgiskt varmblod, tävlat upp till 130. hoppad 155 med ryttare.
2. Jag hoppas på att han ska bli en grym tävlingshäst inom hoppning. Mitt mål med honom är att kunna tävla minst 140 klasser om några år.
med Cannavaro hoppas jag kunna tävla nationellt på 150 nivå. Satsar på SM, Horse Game osv. om några år såklart! ;) Dessa hästar ska jag ta mig upp i eliten med. 

är du snel ?
tycker du om att gallopera ?
kan du rida lätt ? jag tkr de är väldigt knepigt ibl :( <3
snäll som ett lamm.
Ja det är kul men jätte läskigt hiho.
nej, det kan jag inte. Fattar inte riktigt hur man gör :(((( är det någon som kan förklara?

OBS! vi är inte seriösa haha.


150 cm


Om det kommer fler frågor så svarar jag på dem senare ikväll.


Frågestund

okej, vi kör en frågestund fram tills ikväll. Fråga vad ni vill.
Svarar bara om det är mer än 5 frågor.


Stallet & köra bil

Nu har jag varit i stallet och mockat och hälsat på hästen! Sen fick jag köra bil och fyfan vad jag är GRYM! Andra gången i mitt liv jag kör växelbil och jag äger. Sen åkte vi till stallet där vi stod under sommaren så hämtade jag mitt täcke och tunnan.

magnus och Richard




MUMS!




sexig eller vadååå?


Söndag

Idag står Richard så jag får skjuts till stallet vid 2 av Per så mockar jag och sen så åker vi hit.
Imorrn gäller det! :D


fredag & Lördag

saknat mig? klart ni har haha!
Igår var jag på praktik på Jursta Gård, skitkul! Nör jag kom dit så mockade jag, tog ut hästar och sopade. Dem hade bara 10 boxar men bara 7 var upptagna så det är 3 lediga stallplatser. Ska försöka få mamma att säga ja så vi kan flytta dit för dem har en så jävla fint ridhus och allt är bara perfekt där! Kostar ju bara 4600 i månaden och mockning icha llt ingår på vardagar. På lördagar får man ta in sin häst själv och på söndagar tar man in och ut själv. Sen så red jag en häst som heter Unick(stavning?) som är egen uppfödning, 6 år och gått 120 kvalad till Flyinge. Jag och Malin tror jag hon heter red ut. Hon hade sin hopphäst Priscilla som kom 3a med i SM i år! också egen uppfödning. När vi hade ridit klart så gjorde jag iordning en häst åt henne som hon sen red och skrittade fram den. Sen så Skulle hennes syster Anna rida. Hon red Lenas (anna och malins mamma) 5 åring, sto. Helt galen och vilket temperament, e. Briar dock. Sen medans hon red den skulle jag rida fram Lenas 6 åring som Anna sen skulle rida. Båda är till salu men Anna håller på att tillrida dem. 6åring var riktigt fin och väldigt trevlig, hade dock också temperament och var väldigt känslig i munnen och för skänkeln. men hon gick superfint och jag tyckte att det såg bra ut när jag kollade i spegeln. Skrittade fram ett litet tag sen började jag jobba henne i skritt och kände efter var som behövdes göra. Lite stel var hon så jag lossade sen gick jag över till trav och där blev hon riktigt fin! red på volten och ibland längs spåret. Sen tog Anna över och jag tog in 5 åring och sadlade av osv. Sen fick jag lunch! Efter lunchen så hjälpte jag Lena i hennes stall, där jag la halm i boxarna eftersom dem skulle ta hem deras unghinstar så skulle dem stå där. Sen kom Malin och vi åkte för att titta till ungstona, jättesöta och sen åkte vi till fölen och gud vad dem är söta!!! Så nyfikna och små hihi. man ville bara pussa på dem. fast det yngsta fölet försökte springa över mig haha det var lite läskigt men dem var supersöta. Jag slutade vid halv 4 så jag tog bussen till stallet vilekt bara tog 10 minuter!
 Jag skrittade bara ut en runda på lång tygel i ca 30 minuter, kunde inte rida in i skogen eftersom det var älgjakt. men lite hann jag eftersom jakten började bara 17.00 så jag red in där ett tag. Sen så red jag lite på banan, jobbade honom i skritt och puttelite i trav. Vågar inte riktigt rida för hahah han är så skumpig när amn rider barbacka och då drar han iväg så lite trav tog jag och red på ändå och han gick fint, det var kul att känna när han höjer ryggen. Sen tog jag bussen hem och fixade mig till kvällen och vid 20.45 var Nicole, Therese, Nathalie där. Vi chillade ett tag och sen började vi grilla. Vid 22.00 kom Miriam och marielle och då började ju tjejkvällen haha. Först åt vi och sen så var det baddags! haha vi slängde i Miriam i poolen med kläderna på! Sen haha var det Nicoles tur att bli islängd. Sen slängde de jävlarna i mig :( Vattnet var iskallt och jag typ dog. men sen badade alla och vi bastade och hade det skitmysigt! Sen kollade vi på film vid 01.00 Benjamin Buttons Otroliga Liv, men jag och Nicole somna. Så jag Nicole och Marielle gick och la oss. Sen soman vi efter typ 5 minuter. nathalie Mirre och Therese somna typ sent och sov i soffan.
Sen imorse så vakna vi vid 9 för Nicole skulle jobba så hennes mamma skulle hämta henne så alla åkte med. jag och Therese hoppa av vid bussen eftersom dem ine hade plats för alla i bilen. Jag till stallet och hon hem.

Idag red jag ut. hade sadel och fleecetäcke över, utan gjordar. Tyckte det var kallt i början så då slängde jag det på honom men sen blev det ganska varmt. men aja, red på asfalten och sen in i stigen in i skogen. Galopperade mycket. Sen hittade jag en lite stig i skogen som jag red in in. Hahah, helt borta i skogen. Vilse blev vi..men Richard hittade ju hem såklart jag behövde bara sitta där så fixa han resten. Superbra. Den vägen va ju väääldigt liten och sen var mycket skog men det var mysigt så länge det varade. Han tyckte det var skönt för han frustade jättemycket och vi hade det mysigt. Sen så red vi hem travade mest och sen skritta av. Slängde ut honom i hagen, han går i ny hage nu eftersom i den han gick fanns det nästan inge gräs kvar så nu har han massa massa! Jättegott tycker han. Sen skyndade jag mig till bussen för den vill man inte missa annars måste man vänta i 2 timmar på nästa. var hemma vid halv 2. har ätit och nu tittar jag på Top Model. Ska nog inte ut idag, är alldeles för trött. Upp kvart över 5 igår och upp 9 imorse. nää, det går inte. Jag måste få sova!

vet ni vad som händer på måndag?! :D Cannavaro ska besiktas, då får vi veta om han kommer eller inte! jag hoppas verkligen att han går igenom för vad gör man då liksom..? hittar ny häst men det är så jobbigt att åka runt och leta häst när man har hittat men den inte går igenom besiktningen. blä så ska jag inte tänka! Han måste gå igenom annars blir jag helt förkrossad.


pusss


morgonpigg?

nej verkligen inte!! ska upp 05.15 imorrn bara för att jag ska bara på Jursta 07.30. ORKA. inte vi hade sovit i västerhaninge hade det bara tagit 10 minuter att åka dit. :((((( ska sova nu så jar orkar. har precis tagit en lång och skön dusch.

senare på dagen

mötte upp Per vid kvart över 5. Vi skulle gå och betala för mina kläder sen drog vi till NK och prova Canada Gos jackor. Per känner en snubbe som kan fixa för halva priset så det är najs! kan köpa två gos jackor haha :D men det ska jag inte göra ;) Imorrn kommer jag förmodligen inte kunna uppdatera eftersom jag ska till landet med några tjejer och jag tar inte med mig datan. så vi hörs på lördag! :)
pusss

dagen

Idag red vi på Djurgården. Fick rida en häst som heter Tiana, import från holland och ny på ridskolan. kan säga att jag är kär i den hästen! Helt underbar, även om hade svårt att fatta galoppen speciellt när hon blev trött så var hion rolig och supertrevlig! Gick jättefint i form, ibland ville hon gå bakom hand men det löste jag snabbt. Hon har den typiska sportmodellen av häst. Superfin!
Sen hade vi lunch och hade stalltjänst, blää. Sen fick vi sluta. Eftersom jag har tjejmiddag imorrn så skulle jag köpa en klänning men då säger snubben i kassan att jag måste ha legg! Jag har alltid handlat med det kortet utan legg eftersom det är kod. Då skulle jag och Nicole gå till en bankomat och ta ut pengar...då händer det värsta av det värsta..mina pengar kommer inte ut!! Bankomaten har käkat upp 500 kr!!! Fatta vad sur jag blir. Mamma kommer döda mig vågar knappt berätta för henne men jag måste...Försökte ringa handelsbanken men dem svarade inte och dem har stängt nu..hoppas bara att det inte kommer att stå på fakturan för jag fick ju inte mina pengar så jag ska fan inte betala för dem! Ska iaf möta Per sen så ska vi gå till hm och han ska betala. Imorrn är det praktik på Jursta gård. Har slutat Fornboda eftersom det inte funkade.

RSS 2.0