Fornboda

Hej, idag var första dagen på praktiken i Fornboda. Kom försent första dagen, bra va? det var bara för att de j*vla pendeltågen var försenade pga signalfel i stockholms södra. fan vad sur jag blev! Fick vänta ganska länge på bussen i vaxmora och då blev jag ju jättekissnödig, typiskt mig..så jag gick till ett dagis och frågade om jag kunde gå på toa, haha. Först ville hon inte men när jag sa att jag bodde mitt i stan och att bussen bara kommer om typ 30 min så fick jag! Sen kom bussen äntligen men den gick bara till smedstorp! så jag frågade hur man gick till fornboda men idioten till chaufför visste inte, men som TUR var det en gubbe där Hans eller Hasse som gav mig skjuts eftersom han tyckte det va så långt för mig att gå dit och han ville inte att jag skulle komma så jättesen första dagen! Jättesnällt, jag vet jag vet man ska inte åka med främlingar men skitsamma. Såg ju sen hur långt det vara tt gå dit! hade säkert tagit 40 minuter för mig att gå dit...Sen kom jag fram och fick se mig omkring och de berättade lite om stallet och allt. Sen fick jag sätta igång att mocka typ 7 boxar och sen fylla vattenhinkar och sopa fint efter mig. Gissa om jag hade ont i nacken och ryggen efter allt?! sen tog vi in Annikas hästar och hon skulle rida så jag fick göra iordning hennes häst Stanley, som är valack 15 år, lite ouppfostrad men jättesnäll! Han har tävlats upp till 150 och sen var den hennes andra hästen Urbine eller nåt sånt som hon också tävlar 150 och ska vara med i SM inomhus. Sen fick jag se hennes skitsnygga 10åriga hingst Calle! Så snygg! Och sen Calina som är ett sto som har tävlat upp till 120. Medans hon red Stanley skulle jag fixa iordning Urbine men jag gjorde iordnign FEL HÄST, hahah. så pinsamt! jag trodde Calina var Urbine, haha. Så Annika sa bara du gjorde iordning fel häst så jag fick springa till stallet och fixa iordning den andra hästen. Sen fodrade jag och mockade ridbanan och skyndade mig till bussen så jag inte skulle missa den! Åkte hem, var alldeles för trött för att åka ut till hästen och rida så han får vila idag. Han kanske vilar imorrn också eftersom min brorsa fyller år. Men jag ska titta på stall i närheten så jag kanske springer till stallet och gosar lite med honom. :) När jag kom hem träffade jag Klara för hon ville köpa ett par byxor och en väska. Det blev ett par svarta byxor men ingen väska eftersom den hon ville ha fanns inte men skulle komma om några veckor typ.

Fick svar idag av de som har Cannavaro. Han åker på onsdag morgon till Belgien så jag och mamma åker på måndag och provrider honom och ett sto som heter Dissy Dancer, 6 år och tävlad upp till 120 men som snabbt går upp i klasserna och de tror att hon kan gå de högsta klasserna också. Dock är hon ju såklart inte lika klar som Cannvaro men men, vi får se vem som passar mig bäst! Den jag trivs bäst med rider jag igen på tisdag morgon och bestämmer oss då antagligen om vi vill köpa eller om vi vill hitta någon annan häst. Men Cannavaro i mitt hjärta asså. Vad jag alltid göra när jag tittar på hästar är att jag tittar på samma youtube klipp flera gånger och studerar hästen och ser hur den beter sig och hur den är osv. Som med RG, och han blev min drömhäst! Jag har ett gott öga för hästar! Jag håller tummarna för Cannavaro för han ser helt underbar ut. Vi kommer nog satsa på Amatör Falsterbo eller vad det nu heter Horse game och SM om något/några år. Men innan nationella tävlingar och bli mer rutinerade både jag och hästen.
pussss

cannavaro

Dissy Dancer


söndags kväll

Hej! har varit på bio med Hannah. The proposal va skitrolig rekommenderar verkligen den. Sen gick vi till Peking New City och åt lite kinesisk mat, asgott. Det var verkligen jättekul att träffa Hannah. Vi ska eventuellt ha födelsedagsfest tillsammans! Det kommer bli KUL!
Fick svar ikväll av de som har Cannavaro, han ska tydligen åka till Belgien nästa vecka och då är det stor chans att han blir såld där...så hon föreslog att vi skulle provrida honom innan de åker. Lite svårt när man går i skolan och föräldrarna inte vill att man ska missa! Dock är det ju bara praktik hela den hära veckan men men. Får försöka övertala mamma. Hon vill inte att vi ska förhasta oss men jag vill verkligen provrida honom. Synd att man går i skolan bara. För då kunde man åka och provrida hästar när man vill! Jobbigt att vara beroende av ens föräldrar.
pusss

http://content.expressen.se/blog/23/71/44/singelannika/images/proposal.jpg



dagens plan

Har varit hos hästen idag och gett honom mat oc borstat och sen släppt ut honom igen. Han kom till mig idag i hagen, hihi! Fredrik och hans familj (Pers son) har varit hos oss i helgen. De följde med till stallet idag, per fick leda RG till stallet, duktigt! När jag stod och borstade så börja RG frusta då blev lilla Ebba jätterädd och började gråta haha, gulligt va? Ebba & Klara är tvillingar och är 3 år.
Senare idag ska jag på bio med Hannah vi ska se The Proposal. har inte träffat henne på typ hur länge som helst! så det ska bli skitkul. Vi skulle lämna mamma på kungliga eftersom hon har tennismatch, asså fyfan vilken trafik! bara för att det är Horsegame på Ryttarstadion. Jag vill dit och titta men pallar inte dra dit själv men jag fick se lite iaf!
Har precis skickat mail till de som säljer Cannavaro oc väntar ivrigt på att de ska svara! är verkligen kär i den hästen asså, så jävla snygg! Men men de svarar när de kam, hoppas verkligen att han inte blir såld innan vi hinner dit men om han skulle bli det är det inte hela världen...det finns ju många andra hästar som är lika duktiga. Jag och mamma funderade på att vi åker på lördag och provrider på kvällen och om jag gillar oonom så provrider jag igen på söndag morgon innan vi åker hem. Så jag hoppas hoppas att han är så underbar och fin som jag föreställer mig, haha. typiskt mig att ha höga förväntningar. Nu ska jag duscha och fixa mig innan jag går hemmifrån!
pussss

otroligt!



världsrekord!


bad news

Hej! Fick precis ett sms av Sanna där Peter verkligen avråder mig från att stålla richard i östnora ¨så vi ska typ inte göra det. det enda jobbiga är ju att vi har redan skrivit kontrakt..Karolina sa också att östnora va en dum plats så aa, nu blir det inte östnora. Peter har fixat plats till mig som är närmare så hoppas jag och mamma kan åka dit och titta idag. Det är verkligen hemskt när det blir såhär med stallägare! Nu måste vi betala för både thorsholma och stallet i östnora men hästen säkerhet kommer ju först eller hur? Hoppas de iaf har ridbana och att man kan rida in i häringe. för då kan man rida ut med sanna och malin! :D Nu måste jag bara vänta på att mamma ska komma hem så jag kan berätta the bad news.

Idag ska Richard stå, så jag ska snart cykla till stallet och ge hästen mat. Sen ska jag åka in tilll stan och eventuellt träffa hannah. Igår missade jag Cassis fest!!!!! jag trodde hon inte skulle ha fest men sen messar Oscar och säger att det är fest! GAAAAH, fan vad sur jag blev haha. men aja, nästa gång! Nu ska jag äta frukost och sen cykla till stallet.
pussss

stallet

Igår skulle jag ha skrittat ut och idag ridit dressyr men jag bytte.

Måndag: dressyr
Tisdag: vila
Onsdag: dressyr
Torsdag: hoppträning
Fredag: skritta ut på lång tygel
Lördag: uteritt
Söndag: vila

Så idag blev det skritt på lång tygel i 40 min. Det gick lugnt och fint tills vi red förbi slottet där de hade bröllop och då blev han lite rädd för allt ljud eller mer spänd kan man säga. så jag fick korta tyglarna för annars skulle han baraha dragit iväg, haha. min lille plutt han är så söt. Innan jag skrittade ut så tvättade jag hans ben eftersom det var så lerigt i hagen. Märkte att han hade massa småfästingar, verkligen pyttesmå! så jag fick plocka bort dem. Sen släppte jag ut honom i hagen och såg att ignen har fyllt på vattnet, typiskt! så jag fick ju såklart göra det. Tog typ 1 timme innan det var fyllt sen cyklade jag hem och nu sitter jag här och väntar på att mamma och co. ska komma hem så vi kan äta tacos!
Jag kom på en sak idag när jag fyllde på vattnet...Innan jag red på ridskolehästarna märkte jag hur lite jag kräver av RG så igår när jag skulle rida honom krävde jag mycket och han gick mycket mycket bättre! så nu ska jag börja kräva mer. Red också igår utan sporrar och det var jobbigt för han kräver så mycket skänkel. Så nu blir det sån ridning!
pussss


kär kär kär

Jag är så sjukt kär i den hära hästen! Den är 7 år, 170 cm. Startad 130, startklar 140. fux och riktigt snygg! Hoppas bara vi hinner provrida den innan den blir såld. Jag säger ju såklart inte var den finns, haha.

cannavaro heter han.


häst häst häst

Hej, idag har varit en hästig dag! Red först på Solnas ridskola, Red först en liten häst som hette Komet som är efter Power Boy, jättefin men lite "galen" sparkade i väggen och studsade när han tyckte det var jobbigt men en av de roligaste hästarna jag någonsin ridit! sen red jag en jättestor häst som heter Tobiasse, han var också fin men blev dockspänd i nacken ibland. sen stannade jag, nathalie och Miriam vid Eh vid t-centralen och fikade lite medans jag väntade på tåget. Kom hit ut och red min häst som var skitduktig! Började med att lossa honom i alla gångarter och sen så red jag honom ganska rak i halsen, även då gick han fint men hade lite svårt i galoppen. Tränade också på lite skänkelvikningar i skritt, han hade det lättast i högervarv och svårare i vänster men till slut blev det bra! slutade när han gick som bäst och då hade jag ridit i typ 40 minuter. sen när jag skulle skritta av så såg jag en älg! som tur såg inte RG den för då hade han säkert pissat på sig, haha. sen spoalde jag av honom och tvättade hans ben och sen var det dags att släppa ut. Idag har jag alltså ridit 3 hästar och jag har träningsvärk i kroppen och sjukt trött! 


komet, svensk ridponny.

Tobiasse
Tobiasse

och till slut min lilla häst!

Hoppträning

Hoppträning gick GRYMT! min häst va så duktig, superstolt! Först kom vi till stallet fixade och lastade sen skulle vi tyldigen hämta Per mitt i stan, dummaste vi någonsin gjort asså! Det var ju kaos överallt! Men sen tillslut kom vi till träningen och vi va bara4 st så det var skönt. Hoppade lite olika hinder, behövde övertalas lite ibland men tillslut gick det super! Ragna tyckte också att han har blivit mycket bättre men att jag skulle prova ett parerbett . så vi får se hur det blir med det, han är ju så svår att svänga i kombination. han blir lite vinglig och svår att svänga så hon tyckte jag skulle ha det ett tag så någon dag får jag dra till stan och hitta ett sånt bett. :) Blev tyvärr inga bilder för mamma hittade inte kameran vilket jag gjorde när vi skulle åka hem! typiskt! men men nästa gång får det bli filmer och bilder. :) idag i skolan var vi på Djursholms ridskola, det var väl helt okej. Vi gjorde en lek sen skrev vi ett förkunskapsprov. Sen slutade vi! Fast jag, Nathalie och Annie hade det jävligt svårt att hitta dit så vi kom 1 timme för sent! bra va? haha, på träningen var det värsta bitchen. Hon skröt som fan. Träningen var precis slut och då stod hon, jag och hennes mamma. då säger hon "mamma, båda mina hästar gick jättebra idag" och ger värsta bitchblicken och sen säger hon " synd att min 3dje häst inte kunde komma" HAHAHAHA, idiot eller vadå typ careface ju? bitch.
pusss

onsdag

God kväll!
Idag har jag varit i skolan och vi har gjort PBL, samma sak varje dag börjar bli tråkigt plus att lärarna snackar hela tiden och skämtar om saker. Man skulle liksom sluta 40 minuter tidigare säkert om de inte höll på så. Idag skulle vi få sluta 20 i 3 men så blev det inte och därmed missade jag tvärbana som går 55. Så jag åkte med Nicole och Karolina till västerhaninge sen fick jag vänta där 40 minuter på bussen. Idag red jag plutten han var fin, lossade igen väldigt mycket vänster. men sen vart han fin, det kunde dock ha gått bättre i galoppen han blev lite ostadig i formen. Men jag va nöjd, han skötte sig bra ;) sen åkte jag hem och här sitter jag nu! Ska snart ut med hunden sen ska jag äta. Idag fick vi veta var vi ska ha praktikoch det blef fornabod, det är Annika Gustavsson som tydligen är duktig, hon har tillridning inridning och tävlingshästar.
puss


dagens inköp

Köpte ett par vanliga svarta jeans! har typ tjatat som fan på mamma att jag vill ha ett par eftersom mina gick sönder
Ett jättesött beigt linne från H&M!
En jeans jacka från ginatricot
och tamtamtamtam...
MINA VEREDUS SKYDD! äntligen har jag köpt de, de va fan inte billiga asså. 2400 kr!!! sjukt dyrt men vadfan. de är grymma!

kärlek på dem!

knarkar!

Jag verkligen KNARKAR den hära låten!!!

utflykt

hej! Började skolan 9.10 eller vi skulle mötas i slussen då eftersom vi skulle åka till Älta och ha en hemlig utflykt! Det var på ett äventyrsbana. Vi gjorde bara massa samarbetsövningar, inte så jättekul men alla lärde känna varann bättre så det var bra. Sen fick vi goda mackor och läsk till lunch. Sen åkte alla hem! Senare idag ska jag träffa Klara och vi ska förmodligen köpa lite hästsaker som till ewxempel mina Veredus skydd, efterlängtat! jag ska inte åka ut till stallet idag eftersom han vilar.
pusss

Måndag

godkväll! Kom precis hem, har varit i stallet och ridit hästen. Det gick jättebra och han va ännu lättare i handen. Har också märkt att han har lättar för att sätta benen under sig i vänster galopp om man står upp. Vi var och tittade på ett stall idag två busshållplatser från mig, vilket är jättebra för då kan jag åka moppe dit. De hade inget ridhus men vi ska bara stå där tills vi får plats i det stora stallet. Richards box har en dörr som man kan öppna under sommaren. Som ett litet fönster, mysigt! Det var ju dock inte lika fint som thorsholma men det var mysigt och ändå ganska fint. Jag red i ungefär 25-30 min men intensivt. Han va ganskaaa trött i slutet men men han behövde få jobba ordentligt. :)
idag i skolan har vi bara snackat om PBL sen typ inget, haha. det var ganska tråkigt men ändå slappt så det var skönt.
pusssss

Nykär!

Hej! Idag red jag Richard och det gick mycket bättre än vad jag trodde. Den hära vilan har gjort susen! Dock behövde jag lossa väldigt mycket i vänster men sen på slutet blev han riktigt fin! Då och då var han jättelätt i handen ist för att vara tung hela tiden, så det var bra! Skrittade ganska mycket också. Red på den lilla ridbanan vid det stora stallet och skrittade hem sen genom skogen. Tänkte jag kunde skriva veckans schema:

Måndag: dressyr
Tisdag: vila
Onsdag: dressyr
Torsdag: hoppträning
Fredag: skritta ut på lång tygel
Lördag: uteritt
Söndag: vila

För någon dag sen skickade vi sms til Miriam och frågade när vi kunde flytta till hennes stall och idag skickar hon sms och säger att hon inte har någon plats kvar?! Hennes boxar var ju inte ens till uthyrning egentligen! Fan vad sur jag blir! Vart fan ska man nu stå med hästen? Jävla idiot. Vi sa inte att vi skulle flytta dit utan vi skulle först prata med Peter och se om han hade någon plats, men det hade han inte. och då hade vi bestämt med Miriam att vi skulle isf stå hos henne! ijdkglsldkbhlxfknblkxnbhlkxfhn idiot..så jävla oseriöst.

blääää

God morgon!

Nu ska jag till stallet och rida! Har inte ridiit sen i måndags, omg. lilla pållen! Idag är han nog pigg men det blir dressyr i hoppsadel, hihi. Det är skönt att vara i stallet vid den hära tiden för det är inga där då typ, hoppas jag! Egentligen skulle jag ju sova vid den hära tiden men eftersom vi ska åka hem (i stan) så måste jag rida på morgonen! Skriver ett inlägg om ridningen när jag kommer tillbaka.
pussss

090822

Hej!
Idag vaknde jag vid 2, chillade hemma fram tills halv 5. Sen drog jag till stallet och smörjde allting och sen tog jag in hästen och gav honom mat och tvättade hans ben eftersom det var ganska lerigt i hagen. Tog sen en liten promenad och släppte ut honom igen. Han blev glad och gnäggad eoch kompisarna sen kom dem galopperandem hihi så söta! Är på landet så jag ska inte träffa några kompisar. Ska vara hemma i helgen och se till att jag blir frisk! Har nämligen nästan alla symptom för svininfluensan..men Per tror jag bara är förskyld. Per är doctor, så det är skönt men man vet aldrig. Nu äre Hannah Montana på tv!!!!!
pusss

Fredag

God kväll! Är verkligen skittrött, har bara lust att gå och lägga mig men ändå inte? Började skolan 8.30 och slutade halv 2. Riktigt skönt att få sluta tidigt. Idag i skolan påbörjade vi PBL metoden. PBL=Problem baserande läran. Sen Åkte jag hem och väntade på mamma och per så vi kunde åka ut till landet. Fick fakiskt köra lite idag! Mamma vågade ju såklart inte sitta i bilen men jag var faktiskt skitduktig! Pelle blev dock väldigt nervös, haha. Bytte om när jag kom hem så cyklade jag till stallet. Hade tänkt rida idag men eftersom Berit var i stallet och tog in sina hästar kunde inte jag vara där så jag bestämmde mig för att "lös longera" Richard. Gick bra till en början tills han fattade att det inte var någon el i linnan och började gå mot den. Sen när jag smackade på så han skulle galoppera fattar han full galopp mot linan och hoppas över! det va typ 130-140 och galopperade i full fart mot stall. Asså, det första jag tänkte var att han kanske skulle springa ut på motorvägen men han sprang till stallet som tur är! Sprang fort som fan bara så att han inte skulle springa vidare. Tog in honom i stallet och myste lite. Han sprang runt ganska mycket på ridbanan. Han fick springa av sig helt enkelt. Borstade och gjorde honom fin och gav honom sen hans mat. sen släppte jag ut honom. Mamma kom och hämtade mig, det var skönt att slippa cykla tillbaka scpeciellt när man är sjuk. Ville dock köra hem men det vågade inte mamma! Hon är ju mycket fegare än Per ;) Per och Pelle är samma person. Men nu ska jag snart sova och titta på tv.
pusss

3de dagen!

Hej! Kom precis hem fårn skolan. Vi började halv 9, ganska skönt. Vi har pratat om ridskola osv, alla har bekantat sig med varandra lite mer och alla i min klass är verkligen supertrevliga. jättenöjd med klassen!
När jag, Nathalie och Mimmi skulle gå ut så tog vi hissen, vem orkar liksom gå ner för trappor när det finns hiss? men iaf, då så fastnade hissen i några minuter så vi blev skiträdda och tröck på alarmknappen och precis då åkte hissen ner! Fyfan vad vi blev rädda. tänk om hissen hade åkt ner och typ mosats?
ska åka ut till hästen vid 6, mamma kör. :) vet inteom jag ska rida idag, han har stått nu i tisdag och onsdag. Är ju sjuk och vet ite om jag borde rida, vill inte bli jättesjuk nu när skolan har precis börjat...Så vi får se hur det blir. skriver ett inlägg ikväll om jag rider.
pussss

Dålig uppdatering?..

Hej! har inte bloggatpå länge för jag har inte haft lust helt enkelt. Har inte ridit mycket. Skrittade ut i lördags och så stod han i söndags, rida i måndags (fyllde år) sen stod han tisdag och idag. Varför vet jag inte. Har inte orkat rida och har blivit sjuk.. På min födelsedag så åt vi middag ute och jag fick en ny mobil samt ett champagne glas av Magnus. Av Per ska jag få massa kläder, vi ska ut på stan nästa vecka och köpa lite grejer. Av mamma ska jag få mina veredus skydd och eskadron och kanske ska flirta till mig ett nytt hoppschabrak. har börjat gymnasiet, i tisdag. Real gymnasiet riktigt bra faktiskt! trivs också skitbra. men jag orkar verkligen inte skriva mer, det är tråkigt!
pusss

16!

Äntligen! Nu är jag 16! WohooooooOooooo! Awesomooooo! Ja må Jag leva ja må jag leva ja måjag leva uti 100de år. Ja visst ska jag leva javisst ska jag leva, blablabla. GRATTIS MIGSJÄLV!

Sista dagen som 15 åring

Hej! Idag är sista dagen som 15åring, sista dagen som fri alltså. Jag får iaf börja övningsköra ;) Det ska bli kul! Vi ska snart på middag hos mammas syster som precis har kommit hem från brasilien. Sen åker vi tillbaka till landet och imorrn åker vi in till stan igen.
Idag var jag hos Klara. hjälpte henne tvätta rent sin transport som de precis köpt. En Böckman från 1988 men den va otroligt fräch för att vara så gammal!
pusss


Lördag

Hej! Idag har varit en bra dag. Skrittade ut på hästen och tittade på stallplats. Det var fint där. Ikväll va vi på  the voice, det va inte så roligt men vi träffade olivia som jag inte har träffat på henne på hela sommaren. Då var det kul, sen träffade vi Hanna Planell och gick runt stan lite och hade det kul! Och nu'är jag hos Klara. vi ska nog sova strax eftersom vi är trötta och jag orkar itne skriva!
PUSSS

kvällen

Tja! Sitter här hemma hos Anndao. Vi har varit på bio och sätt Sommaren med Göran. Den va ganska rolig! Fast förväntade mig dock mer...men aja! Svenska filmer brukar vara dåliga men den här va helt okej. Nästa gång jag ska på bio vill jag se Ica Age 3 eller Harry Potter. ;)
Var inte i stallet idag eftersom Richard står så Anndao gav honom mat och borsta honom osv. Så han mår fintfint! Imorrn ska jag skritta ut och lastträna honom kanske eftersom han har blivit konstigt när vi ska lasta. Det börja när vi skulle åka hem ifrån en hoppträning och de stannde han framför transporten och vägrade gå in förutom när vi använde linor, då gick han in utan problem så imorrn blir det eventuellt lastträning. Vi ska också titta på stall! Vi kommer stå där om vi inte får plats i det stora stallet med ridhus. Hoppas hoppas på att vi får plats i det stora stallet. Håll tummarna för mig! :D
pussss

jobbigt

Hej.. är inte på bästa humör just nu. Det är lite knas här hemma om hur vi ska göra med hästen. Vi har ju plats i Vallentuna men nu när vi ska flytta till landet så har vi precis hittat en plats där vi bor så nu vill mamma att vi ska vara kvar på landet. Men jag har ju sagt att jag vill vara kvar här hemma i stan så länge som möjligt. Vi får se hur det blir. Vi har ringt till ett stall som är mittemot där Richard går på bete. Vi ska dit imorgon och titta. Vi vill ju hellre stå i det stora stallet som bara är 3 minuter ifrån mig och dem har ju två ridbanor, en ovalbana och ridhus. Jag vill ju helst stå i ett stall med ridhus.  Vi flyttar tillbaka till Thorsholma på måndag och är där i någon månad och sen flyttar tillbaka till landet. Det tar 1 tim 30 min att åka till hästen i Vallentuna från stan men om han står i Västerhaninge så tar det ju bara 55 min! humm. Fast jag gillar ju att vara på Thorsholma och vi har betalt kallhyra hela sommaren som är 1600 :-.
Han ska också eventuellt åka på tillridning. Han va hos Jennie Fröcklin i 6 veckor innan sommaren. Han är ännu inte klar med utbildningen, så han åker nog tillbaka. Han blev ju som en ny häst när han kom tillbaka. ;)
Ikväll ska jag på bio med Anndao, vi ska nog se Sommar med Göran. Vi hörs senare!
pussss

regn regn

& mer regn! Det bara öser ner regn och nu åskar det också. Åska är lite läskigt faktiskt när man är själv. Fast vad är läskigare: Vara ensam i stan och det åskar eller att vara ute på landet och det åskar? Jag tror faktiskt att det är läskigare på landet. Det är ju mer liv i stan! Tycker mest synd om Richard som står ute när det regnar och han har blivit snorig och lite febrig av vaccinationerna igår :( Lille plutt!

Stan

Hello! Är hemma i stan nu. Vi har en lägenhet på östermalm men den ska säljas eftersom vi flyttar till landet.
Vaknade vid 10 eftersom vi skulle åka in till stan. Igår kväll sa mamma att jag inte ge richad mat på morgonen för vi skulle åka tillbaka till landet ikväll men imorse sa hon att vi inte kommer tillbaka. Så det var bara att klä på sig och cykla iväg! När jag kom till hagen hämtade jag honom och gick till stallet så han skulle få sin mat. Samtidigt som han åt satte jag på honom Back On Tracken. Sen smörjde jag lite grejer medans jag väntade på familjen och släppte ut hästen i hagen.
När jag kom till stan så mötte jag Klara så vi kunde gå till Stenbergs där hon skulle köpa sina läderskydd. Hon har bak men köpte inte fram sist hon var där. Man borde ju ha skydd fram när man hoppar eftersom om hästen trampar för långt fram kan det hända att den trampar på senorna och då går de av. Inte så kul? Men de fanns inte kvar i rätt storlek på Stenbergs, bara i shetlands. Jag passade på att köpa e-vitaminer. Sen åkt vi till Zinkensdamm där Klara skulle hämta sin mobil som varit på lagning. Sen blev det Häst Och Hund huset! Men vi tittade bara lite, hihi. Vi gick till älskade Expresso House, köpte en Chailatte och brownie. Deras browniesar är så sjukt goda! Klara köpte också en chailatte, ofc! När vi hade fikat klart så åke Klara hem till sig och jag hem till mig. Klara ska till stallet idag - där jag brukar stå i Vallentuna - Jag hade tänkt följa med henne men eftersom hon ska rida ut så blev det inget. Ikväll vet jag inte om det blir något. Kanske sitter hemma och tittar på filmer eller nåt.
pussss

lilla Klara

Nicole Hartwig, haha

Klara & hästen Kyra van lusthof. 18 årigt sto. Grymt equipage!

Kliniken

Hej! Kom hem från Kliniken vid 17.00. När vi kom dit fick vi vänta 20 minuter eftersom vi va 20 minuter tidigare. När det var dags så lastade vi av och gick in. Pratade lite med veterinär. Sen skulle de vaccinera honom då sa jag ju att han är svår att vaccinera...de slängde på honom en jacka så att han inte kunde se något och då skulle hon sticka honom. Ajajaja, big misstake. Jag håller ju i honom och då stegrar han högt så jag flyger med. samtidigt fick assistenten medlet i ögat! Som tur är hände inget, hade dock varit lite roligt om hon själv blev sömnig. Då frågade jag om assistenten ville hålla i honom istället. Lite rädd blev de nog med. Hon vaccinerade inte honom då utan gav honom lugnande medel eftersom hon skulle kolla hans tänder. Vi ställde honom i en box så han skulle bli trött och sen när han blev lite trött så fick han lite mer lugnande. Sen tillslut blev han jättetrött och verkligen släpade på benen, haha. Drogad häst? Sen var det dags för tandkollning! Vet ni vad? :D Min häst har en perfekt mun! Han hade små små små sår vid kindtänderna. Annars såg det bra ut. Skönt! det tyckte tandläkaren också. Nör hon var klar med tänderna så vaccinerade hon honom mot Botulism och Hästinfluensan. Egentligen skulle han bara vaccineras mot hästinfluensan i december men hon sa att vi kunde lika bra göra det nu. Så nu är det gjort! Sen fick han stå i boxen i 2 timmar och pigga till sig. Tog ut honom sen på stallplanen och gick lite med honom innan vi skulle lasta och åka iväg. Köpte Back On Track för benen eftersom de bara kosta 640 :- där! Rabatt ju! När vi kom hem igen så fick han stå i sin box och vila i en timme, sen tog jag ut honom så fick han gå i hagen. Han har alltså vilat i 4 timmar och tandläkaren sa att han bara skulle äta 2 timmar efter, nu blev det ju 4 istället.
När jag kom hem så åt jag mat och sen bakade jag äppelpaj, så gott & snabbt! Nu tittar jag på tv med brorsan.
pussss

i väntan på sprutan

i väntan på att han ska bli sömnig
är han inte söt?! speciellt när tungan hänger ut och han dreglar!

inne i min hästs mun!

morgonpigg?

Godmorgon?! Jag är skittrött. Klockan är 11..och jag brukar gå upp typ 13.00? Men men, måste man gå upp tidigt så måste man right? och nästa vecka börjar skolan. Då blir det tidiga morgonar! Vad händer idag? Jo, vi ska åkte till ATG Kliniken i Stav. Första gången jag åker till klinik och första gången hästen åker till kliniken. Det blir roligt. Han ska vaccineras mot botulism. Han blev vaccinerad mot det första gången för 1 månad sen. Och så ska han få sina tänder kollade! :D De ser jättefina ut men jag är ju ingen tandläkare. ;) Nu ska jag äta frukost, titta lite på min bästav'än TV och koppla trailern till bilen.
pussss

header

Tack Klara för den fina headern!
http://klarrs.blogg.se/


Uteritt

God kväll mina damer! Hur mår ni? Jo, jag mår bra tackar som frågar! Red inte med Hackamore eftersom jag HATAR HATAR hur nära ögat det sitter så jag sket i det helt enkelt, och det var tur för Richard va stark och pigg! Uteritten va skitkul! Synd att det regnade men det va nog bara skönt för hästarna eftersom det har varit så varmt annars. Vi red i typ 2 timmar därav 30 min då vi försökte få hästarna att gå i vattnet. Det gick inte så bra först, hehe. Eftersom Richard är så ung så behöver han en "förebild". Dvs att han gör som Exet. När Exet gick mot vattnet gjorde Richard också det men så fort Exet tvekade så tvekade Richard. Det började med att Richard gick fram och då tvekade Exet då ska min pålle vara lite dum och backa så fort man driver. han typ säger "Nej nej nej, jag vägrar! Jag gör som Exet. Han är cooooool." Jag hoppade av när jag märkte att jag aldrig skulle få i honom om jag satt på hans rygg. Jag fick helt enkelt leda i honom och själv bli helt blöt om fötterna! Den jäveln gick i då utan protest!!! Han ville bara att jag skulle bli helt blöt! eller ne, egentligen inte haha men ni fattar ;) Han litar på mig vilket är jättebra. När han stod i vattnet hoppade jag upp och drev på lite så han skulle gå frammåt. Just då så sjunker han! Det var blålera. Det var nog mest synd om Exet eftersom det såg ut som om han dök rakt ner i vattnet, hahaha. Det var nog det roligaste. Tänk er en häst som dyker? när det är grunt vatten. exet va så söt som doppade nästan hela huvet i vattnet.
Uteritten bestod mest av skritt och trav och sen i slutet blev det lite rejsing, fast Exet vann. :( Exet heter ju egentligen Excellent Charm och är en varmblodstravare. Så han vann...I TRAV medans jag galopperade. Orättvist! Sen fick jag skynda mig att ta ut Richard för jag får inte vara i stallet mellan 19.30 och 20.00. Berit tar in sina hästar då.
Här kommer lite bilder!
pusssss

övertalning krävs!

he's in!

haha, wtf? han kanske provade hur länge han kan hålla andagan under vattnet? :D


Richard: "Ey, kompis! Vad gör du för konstigt?"



letar du efter häst?!

Hej! Nu ska jag faktiskt hjälpa Richards uppfödare eftersom hon är sååå gullig och snäll! Hon vill sälja sitt sto, Julia Roberts som är Richards halvsyster. Efter Rambo och Cyrano. Jättefint sto, 5 år. Tävlad och hoppar med fin teknik. Fina gångarter med + för traven! Blir ca 165 cm. Välutbildad. pris: 100 000 kr. Mer info finns på deras hemsida! Hör av er till henne om ni är intresserade!
http://stuterivildhasten.com/Julia-Roberts.aspx 



Idag ska jag rida ut med Lotta, har inte träffat henne på jättelänge så det ska bli skitkul! Ska också rida plutten på hackamore idag, vi får se hur det går. Spännande spännande va? :D Rider nog med det bara för att prova och se hur han funkar på det. Det blir säkert några bilder. ;)
pussss på er!

hjälp

USCH USCH USCH OCH HJÄLP!!! Ett rådjur gick precis förbi huset...BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄ! skitläskigt. den gick lugnt och fint till jag öppnade fönstret och skrek så den sprang iväg. Nu slipper jag den i alla fall! ännu värre är att hunden springer runt occh skäller. Han skrämmer livet ur mig! :(

Richard Geere

Finns det något härligare än att bara vara i stallet och pyssla om sin häst? nä, tror det faktiskt inte! Idag stod han också så det blev samma sak som igår förutom att jag ryktade honom tills hans päls blev blank och fiiiiin! Tänkte att jag kunde skriva lite om min häst. :)
Han heter Richard Geere valack född 2004-04-04. Ca 162 cm, skimmel. Pappa är Rambo 910 och mamma Pretty Woman. Jaguar, Abbe, Parnass finns också i hans stam Dressyrstam alltså. löshoppar lätt 150 cm. Han hoppar jättebra och med fin teknik. Han är lättlastad,blivit lite svår. Han är aldrig tävlad. Vi har mycket träning kvar då han är grön i hoppningen. Han kan byten samt skänkelvikningar.  en trevlig och känslig häst. Vi köpte honom av Karin Friman Karlsson som föder upp svenska halvblod. Hon säljer endast unghästar. han blev min 24 februari 2009 och kom till oss 26 februari. Han åkte buss ända upp till stallet från Markaryd i Halland. Alla deras hästar har kändis namn.
Min tränare i dressyr är Jennie Fröcklin c-tränare och hon är GRYMT duktig. Rekommenderar verkligen henne då hennes motto är att man ska rida harmoniskt och hon vet vad hon pratar om. http://stallsjoberg.se
Tränare i hoppning är Ragna Erlandsson som är c-tränare samt unghästutbildare och är själv jättenöjd med henne. För tillfället Agneta. unghästutbildare.
http://stuterivildhasten.com


Seg dag


 
bläääääääääääääääää, tråkig dag. Så himla trött, vaknade typ 40 gånger inatt bara för att det va så jävla varmt och jag vågar inte sova med öppet fönster..Så är det på landet, jag tycker det är skitläskigt när det är mörkt och jag är rädd för rådjur. På riktigt, inget skämt! De är så läskiga och fula och usch usch usch. Ska snart cykla till stallet och pyssla om hästen.
Min familj är golf galna. De spelar golf varenda dag och jag får sitta här hemma ensam i typ 6 timmar, hur kul är det?! Thank god att jag har en häst som jag kan ta hand om! Perfekt tidsfördriv. Tycker mest synd om hunden som får vara ensam här hemma i flera timmar. :( Skriver mer när jag har kommit tillbaka från stallet.
pusssss

är han inte bara föör söt?!

Söndag

Heeeeeeeeeej! Idag har min lilla plutt stått. Han står alltid 2 dagar i veckan. Tog in honom och gav honom hans mat, betfor - mineraler - e-vitaminer. Sen tvättade jag hans ben, borstade och myste lite. När jag hade släppt honom i hagen igen passade jag på  att fylla badkaret så nu är det frächt och fint! Kan berätta om ett sto i hagen som jag tycker är läskig. För några månader sen när vi stod på Torsholma (Vallentuna) så gick han i en hage med andra hästar. Där fanns en valack som heter Anitratus. En dag gick jag lugnt och skulle hämta Richard i hagen, då kommer den hästen mot mig (han ser glad ut!) men sen helt plötsligt är öronen bakåt och han stegrar mot sig och sen tillslut slår han till mig i huvet så jag ramlar..så nu är jag lite rädd för sura hästar.
Imorse ringde Berit till mamma och klagade över att Anndaos grejer var överallt i sadelkammaren och va inte alls glad, vilket jag förstår! Sen "bråkade" jag och Anndao igen om sadelhängaren men jag är fast bestämd om att jag ska ha kvar min sadel där! Nu är det iaf fint och städat. Gissa vad jag hittade i Richards box?! Jo, rester av en fågel - katten har ätit upp en fågel och lämnat kvar vingarna i boxen?!
Familjen kom förbi då de skulle plocka vinbär och hallon, haha. Gud vad mycket vi har nu, det bara kryllar av det! Så det blir lite pajbakning senare! Anndao åkte in till stan, hon ska jobba på nåt barnkalas på Mälarhöjdens Ridskola.
Pusssssss

Richard & Anitratus

euw?!

sorry!

för sen uppdatering men kom hem för typ 3 timmar sen. Har varit i stan och mött upp Anndao, varför vet jag inte haha? men det va skönt att slippa landet och åka in till stockholms kära innerstad! Kom tillbaka till stallet vid 18.00. Så vi red vid typ halv 8? vi red på stora ridbanan och anndao skulle ha lite cavalletibommar. jag hade dock ingen anvädning eftersom de va konstigt avstånd och det funkade inte för richard. Så det blev dressyr idag också! Det har det ju iförsej varit hela veckan men han har gått såå bra! Är inte så stor skillnad från igår, förutom att han var ännu lättare i handen i båda varven. han har blivit jättetrött, lilla pållen! Jag och Anndao bråkade lite i stallet. Ganska töntigt egentligen men det va ju bara för att jag har två sadlar och det har hon också. det finns två sadelhängare i sadelkammaren och anndao har en bock med sig. Innan hon kom använda jag den till mina men hon fick ena platsen - jag tog tillbaka platsen eftersom jag inte ville ha mina sadlar på varandra och de skulle ju säljas. (vi åkte till Mustang, REKOMMENDERAS!) Och idag sa hon att hon ville ha tillbaka den, då sa jag nej! Köpte bara en hoppsadel på Mustang eftersom min andra hoppsadel satt dåligt men inte dressyrsadeln! Den satt perfekt så den behövde bara stoppas om. Den satt lite tajt vid manken och man satt lite framåtlutad vilket såklart inte är bra. Tillbaka till ämnet, haha! Hon blev skitsur för jag vägrade och sen snackade inte vi på typ en halvtimme men sen pratade vi igen och vi är goda vänner! gulligt va? Nu tittar jag på Shaft med familjen vilket vi inte har gjort på läänge. nu ska jag vara lite social här hemma.
pussssss på er

Anndao & Jao

Dagens ridpass

Idag var Richard också riktigt fin. Det är jättestpr skillnad i vänster om man jämför hur han va där för två veckor sen! Hade tänk hoppa idag men på något sätt så blev det inte så. Tror jag hoppar imorgon istället. Jag kan inte rida i min dressyrsadel eftersom min ena beror på att jag inte va lika stabil i handen. Vänstergaloppen är mer studsig är höger som bara flyter på. Lindade hans framben eftersom jag tänkte hoppa. Hoppning sliter ju på hästarnas framben och lindor är ett stöd. Men nu är det middag och grillat, GOTT!
pussssss på er

fiskare?

Goddag! Idag blev jag väckt av min brorsa vid 12..schysst. Jag som va så trött och gissa varför han väckte mig? Jo, för han ville att jag skulle döda de megastora abborrarna de har fiskat upp. Jag somnade runt 3 och jag sover alltid minst 10 timmar så jag kunde ha sovit i 1 timme till! Hunden blev såååå varm och va jättetörstig så jag slängde i honom i vattnet så han fick simma lite - haha. det var skönt! han ser alltid ut som en råtta när han är blöt. Ska strax till stallet och ge Lizzie henne mat..men inte än. snart, när jag orkar.
pusssss

är inte min häst bara föör söt?

härligt!

som rubriken lyder, den här dagen har varit härlig än så länge! så jävla nöjd med ridningen idag, han gick skitfin i vänster lite tung i handen men det brukar han vara eftersom han svaga sida är vänster. Fick lossa honom ordentligt och sen i slutet blev han super i vänster och galoppen har aldrig varit bättre! så jävla nöjs med min polle! Men han va lite dum idag också. Vi skulle egentligen till ovalbanan eftersom jag tänkte ha lite konditionsträning men eftersom jag inte fick över honom bron så fick jag rida tillbaka till den stora ridbanan vid det stora stallet. Fattar inte varför han inte vill gå över, så konstigt. Vi gick över där igår och han bara gick över och brydde sig inte..får rida dit igen men Anndao så jag får lite draghjälp. Mammas kompis Mira är här och hon har med sig sina barn. Hennes dotter Simone rider också så hon fick skritta av Richard på banan. Jag fick vara ledare, det va så sjukt länge sen! Iaf jag kan inte låta henne rida själv för då drar han bara iväg med henne..han drog ju iväg med Klara, hahahaha. När jag försökte få honom att gå över så backade han och stegrade sig bara. Jag tyckte ju det va sjukt kul men jag fick faktiskt ge mig när jag märkte att han aldrig skulle gå över. Igår vare ju någre killar som fiskade där och skrämmde livet ur honom så det kan ju ha varit det..Idag ringde mamma till ATG Kliniken på Södertörn. Richard ska åka dit för att få sina tänder kollade och sen vaccineras. Han är INTE ALLS LÄTT att vaccienras kan jag säga, sist så blev veterinären skadad och började blöda på handen. Låt inte skenet bedra ;) Richard är inte alltid så snäll som han ser ut!
pussssssssssss


bilden är inte från idag

en ny chans?

okej..vi provar igen? Jag och Anndao har ju en blogg http://richardochlizzie.blogg.se men vi har ju inte uppdaterat på hur länge som helst! vi hade ju ganska så många besökare men aja, de försvinn när vi slutade uppdatera.
Here's the thing. Vi ska nu flytta ut till "landet" som ligger i väster haninge. Det är skönt att vara här men det tar 1 tim att åka in till stan, inte så jävla kul alltså. Det finns ju för&nackdelar..eller egentligen finns det mycket mer fördelar. De enda nackdelarna är ju att det blir långt till träningarna, långt in till stan. Bara det typ? Fördelar är ju att jag ska kanske få en till häst! det är ännu inte säkert och jag vet inte om jag vill ha en till häst, har ju redan Richard som kräver så mycket jobb och träningar men det vore absolut inte fel med en till häst. Isf blir det nog en häst som är mellan 6-9 år och tävlingsklar. Min lilla polle är 5 år och är ett svenskt varmblod. Efter Rambo och mamman är Pretty Woman. Richard Geere är 163 cm och är en höjdare på att hoppa. ;)
Ikväll skulle jag Anndao och några av hennes kompisar till Klubb K, fråga inte varför. men det blev inte av, ist skulle anndao och hanna ha fest men det orkade inte jag eftersom jag kom hem från stallet vid 7 och det tar 1 tim att åka in till stan! så nej, det blev en chill kväll. Idag red jag richard, red till ovalbanan, En såndär bana islandshästar tävlar på. På den hära fanns också en ridbana i mitten så det var bra. Red bara på ridbanan eftersom jag behöve lossa honom väldigt mycket i vänster varv men han gick som en DRÖM i höger, så lätt och fin i handen. behövde bara hålla om och leda och han gick skitbra och bakbenen var med hela tiden. vänster behöver lossas mer men måste ändå ta det försiktigt med honom. Grejen är att jag rider ju honom runt innerskänkeln och lite böjd innåt för att mjuka upp och det är lättare för att hästar att jobba så och få med sig bakbenen, han är mycket krävande i det varvet. Mycket ben och man måste böja precis så mycket som han vill ha det, Tar man för mycket då blir det bara pannkaka och samma sak om man tar för lite. Nu ska jag titta på tv och sen sova.
Pusssssssss

har man världens snällaste häst så.. ;)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0