skuldkänslor

känner mig inte jättesnäll nu när jag inte uppdaterar trots att det fortfarande är många som kikar in här! men jag har fortfarande ingen lust att blogga..kan väl berätta lite! Va på P&J med Calle red bara 1 m felfria jättefin. Idag vaccinerades hästarna så dem ska vila i 2 dagar, sen sättas igång försiktigt. Jag ska även rida Malins ena häst efter hon är och tävlar fram tills söndag.


säljes

Säljer svarta Veredus Carbon Gel storlek M, väldigt sparsamt använda. Endast på vissa träningar och tävlingar, köptes i januari. Säljes pga de är för små för min häst. På ena skyddet finns en liten blå fläck från en bom, syns knappt. Säljes bara tillsammans eller kan ev tänka mig byta mot svarta Prestige skydd eller Veredus i storlek L.
Ge bud!


hoppkurs

Överlag har det gått väldigt bra. Calle har varit sjuuuuuktfin och verkligen viljat hoppat! Stampade av ordentligt och ville vara felfri och ansträngde sig. Fin hezt!! Rille var sjukt stark och olydig. Fattar inte´varför och samma sak vare andra dagen. Antingen tog han inte förhållningar/halvhalterna eller så blev han skänkeldöd istället vilket är så konstigt för han brukar vara väldigt känslig för skänkeln och lydig..iaf i dressyren haha men det har han ju också vart i hoppningen. Just nu är det så pass att man kanske borde betsla så man slipper hålla i honom och segdra hela tiden. Samtidigt så blir han så framtung för han orkar inte bära sig helt själv så han drar öven ur mig ur sadeln. Jaja! Han var fin annars, överhoppade sig ibland också.

Jag har tappat blogglusten helt. Vi får se om jag kommer uppdatera mer.


bloggpaus

Har ingen lust att blogga. Imorrn är det iaf hoppkurs kul för mig! Vi hörs när jag orkar uppdatera :)


?

är det någon som kan rekommendera en Equiterapeut eller kiropraktor som åker ut till haninge?


gaalet!



jag skulle aldrig hoppa så högt barbacka!!


inge stall idag

Jag mådde jätteilla och hade kanske hjärnhinneinflammation men det visa sig att det bara va vätskebrist eftersom jag dricker & äter för dåligt..


dagens ridpass

Visst är jag bra på att uppdatera? :)

Idag har det varit riktigt skönt ridväder! Dock så regnade det när jag skulle rida så det blev ridhuset..Calle var jättefin, satt fast lite i höger men släppte sen. Jobbade mycket i trav. Fin hezt!

Rille trimmade jag barbacka..varför vet jag inte haha. Kände för att göra det bara! Mysigt men svettigt värre hehe. han var fin, skänkelvikning och lite byten!


dagens ridpass

Blev en mysig tur barbacka på båda hästarna. Blev inte så långt för vi blev attackerade av bromsar och flugor :( Men ca 30 minuter, Calle var jättepigg och Rille var lite trött. Pigg på hemvägen iaf! Svettiga blev dem fast dem blev skrittade på lång tygel, fatta vad varmt det är! Inte kul alls, man vill verkligen inte rida i den hära värmen..tur att man har ridhus som man kan rida i så slipper man alla dumma bromsar!
Sen blev hästarna fina och jag släppte ut de i hagen efter att dem fått deras käk. Törstiga var dem när de kom u i hagen!
Tävlingen avslutas ikväll så rösta på mig!!!! HÄR sluta vara tråkiga läsare!

svar;

Jag va för lat för att gå in på din bdb och svara.. :P

hagensyason@BDB om ridskolan:
Charlie är svåååår och verkligen inte min typ av häst haha :P

Han må vara svår men han passar mig perfekt och jag tycker han är skitrolig att rida :D Red ett LC:1 program och fick 62,?% han kan vara dressyrhäst! :) fin hezt!


hoppträning

Jobbiga träningar asså, men det har gått helt okej.

Rille var jättefin för att inte ha hoppat på över 1 månad men han va inte lika smidig pga den stora magen haha. Vi hoppade runt 1 m. Han va lite seg i början men piggnade till bra mot slutet!

Calle gick det inte så bra med. Hade jättesvårt redan i början att få ihop honom. Hade verkligen behövt sporrarna men jag tänkte att han skulle vara pigg och frammåt av sig. Det var han men jag fick ingen bra galopp vilket gjorde det jättesvårt för mig att se avstånd..speciellt när det var minihinder men när det blev högre vart det lättare. Hoppade ca 1 m några lite högre och andra lite lägre. Men är nöjd, dock ska jag ha sporrar nästa gång!


Soft up Stigbyglar

När jag var på Strömsholm beställde jag ett par svarta/röda softup stigbyglar. De sa att dem skulle få en leverans om 2 veckor och jag har ännu inte fått dem..Varför ska det alltid ta så lång tid när jag beställer saker? har mailat och de säger bara att dem har bett de från Frankrika skicka de direkt till mig. 2 veckor..snarare 1 månad, trevligt! Nä nu ska jag äta sen ska jag dra mig mot stallet och göra mina hästar fina! Tror det behövs haha..Beställde från Toprider.

rööösta

Plix Plix Plix rösta på mig här! tar 2 sekunder, gör det är ni värlens bästa läsare :D

gårdagen

bloggade aldrig igår för jag satt aldrig vid datan. Jag åkte till kvällen lite senare i tron om att det skulle vara svalare men icke sa nicke. Det var ca 33 grader och hästarnas svettades när jag höll på och borstade..Fyfan för detta väder asså. Man borde inte klaga men nån måtta får det vara!! Jag är trött på att svettas bara man knappt rör på sig, värst är det ju när man ska rida 2 hästar om dagen. Iaf..!
Båda hästarna var OTROLIGT fina igår, tror någon dressyrjävel har smygridit dem haha.
Jag red Calle utan stigbyglar och märkte att han verkligen jobbar så mycket bättre och jag rider ännu mer med sitsen vilket är perfa. Vi gjorde öven några klockrena byten vilket har varit lite av ett "problem" då han antingen blivit jättestudsig eller hamnat i korsgalopp men igår så gjorde han superfina och smidiga! Jobbade lite med förvänd galopp och skänkelvikningar. Mycket serpentiner och volter. Fin fin häst, red även på hackamore som han går så sjukt bra på! Han blev så svettig och han skummade även på halsen..Fina Calle!
Eftersom Calle gick så bra så tänkte jag att jag skulle prova hacket på Rille. Han har aldrig blivit riden på hack men han gick otroligt bra! Jag red utan stigbyglar på honom också och han var såååå fin min lilla bebis. Jobbade mycket på byten på även rakt spår. Då får jag ställa ganska mycket för att han ska förstå att det är ett byte men han gör klockrena! Mycket skänkelvikningar, provade även i galopp. Han klara det men sen orkar han inte och det tar ju mycket på krafterna det där. Men jääääättefin heZt!
Idag är det hoppträning på huuuur länge som helst!! Undrar hur det kommer gå haha..känner mig lite ringrostig! Men kul ska det bli!
Ja, Maili jag vet inte hur vi ska klara att träna i den hära värmen! :P Det lär bli svettigt haha..


vädret

Är jag dum i huvet som tycker att det är hemskt väder? jag menar...det är för varmt!! Bara man sitter så svettas man. Nej fy, nån måtta får det vara!! Skönt ska det bli på lördag för då ska det spöregna! Man vill inte ens rida bara för att det är så varmt och massa bromsar & insekter överallt. Tror det blir ridhuset idag faktiskt..

rösta på mig!

Rösta på mig här! :D


svar

Svar till Sanna som undra hur jag konditinostränar mina hästar.

Tja! Toppen, då har vi samma problem! Själv är jag ingen expert men det bästa enligt mig är att gå ut och galoppera så hästen får använda sina magmuskler. När jag konditionstränar rider jag på en äng vi har, ganska stor också. Skrittar fram i båda varven  i ca 10 min sen travar jag i båda varven runt hela ängen och sen kör man igång med galoppen. Jag brukar inte lägga upp ett så högt tempo på en gång just för att mina hästar blir lite väl starka då. Blir din häst stark och olydig så kan det vara bra att trötta ut den lite innan du lägger upp tempot. Sen beror det även på hur bra kondition din häst har. Rille har bättre kondition än jag trodde därför kunde jag köra lite hårdare med honom. Men han blev väääldigt stark och fick en tendens så till nästa gång vet jag att jag ska trötta ut honom innan jag lägger i en växel till ;) men som sagt, ut och galoppera i högt tempo så hästen får använda magmusklerna, det är då den stooora magen försvinner! Formen spelar inte så stor roll men bra att galoppera i låg form i början när du värmer upp. Viktigt att du skrittar av ordentligt och tänk även på att hästarna kan få mjölksyra så du tar det lugnt dagen efter. :) Du får prova fram och se hur mycket din häst orkar galoppera, men lägg in några minuter skritt och sen kör igång igen! Som ett fyspass :D jobbigt men nyttigt.

Har ni andra tips får ni gärna dela med er!

Hade haft Rille i ca 1 vecka på bilden, sjukt stark unghäst som inte var lydig för fem öre..inge bra kombination!


hemskt väder

det är sååå sjukt varmt att det gick inte att rida ordentligt tycker jag..så det blev en lång och mysig skritttur med båda hästarna! Uppskattades men bromsarna är ju inte lika roliga..

dagens ridpass

uteritt för båda hästarna. trötta är de efter igår men det blev mest skritt och trav! :)

konditionsträning

Idag blev det konditionsträning för båda hästarna!
Rille fick gå hårdare eftersom han måste bli av med sin mage, han hade definitivt bättre kondition än jag trodde hehe. Men svettig och trött blev han allt efter ett tag. Han försökte även dra en gång med mig han blev så jäkla svårsvängd och stum i munnen att han inte ens reagerade när man tog en förhållning men lydig som man är så behöver bara man ta i ordentligt en gång så stannar han, bebisen min!

Calle blev mest dressyr lite fram och tillbaka på ängen men i slutet galopperade jag nåra varv så svettig och trött blev även han! han var superfin i traven när jag red utan stigbyglar, suuuuuper! Samma sak  i galoppen, jobbade på enkla byten idag igen.

Imorrn får de ta det lite lugnt eftersom de säkert har massa mjölksyra.


dagens ridpass

Blev markarbete för båda hästarna idag. Red i ridhuset eftersom det var behagligare då man slapp bromsarna och flugorna.

Hade 3 galoppbommar och sen bara en vanligt bom som jag red över när jag kände för det och bytte galopp över. Rille var fin men blev stark emellanåt, han tyckte det var kul att gå över bommarna och blev några små bocksprång ibland, sötisen! Han blev helt dyngsur efter hehe.

Calle var såååå mycket finare idag, fick loss honom ganska bra. Red utan stigbyglar ett tag och det var så det släppte så ska börja rida utan stigbyglar varje dag, även bra för sitsen. Dock så har jag redan en ganska bra sits, tycker jag. Tycker att det är allt för många ryttare idag som har stolsits..Red inte så mycket över bommarna med Calle eftersom jag fokuserade mest på honom och han skulle bli lösgjord, dock så var han ju spänd ibland. Jobbade med skänkelvikning och enkla byten. Bytena måste bli befästa ordentligt innan sommaren är slut!

Kör en dagens outfit! :D

Träns: Dyon
sadel: E. Jeffries Elite
skydd: Veredus Carbongel
schabrak: från Hööks med inbyggd padd
bett: 3delat med fasta ringar
stigbyglar: dåliga från hööks haha
sadelgjord: vet ej märket men köpt på Stenbergs Läder.
och en tjock häst!

träns: JW
bett: 3delat sprenger
sadel: pessoa
schabrak: från hööks tror jag
skydd: eskadron
padd: Stockholms Hästbutik vet inte märket.
stigbyglar: sprenger
sadelgjord: magplatta, vet ej märke. Köpt på stenbergs


mot stallet

Åker till stallet, blir nog uteritt eller ridbanan för båda hästarna, beroende på vädret. Dock om jag rider går det ju nästan bara att skritta eftersom det är så hårt i marken. Kanske tar fram lite bommar som jag kan rida över.


besöksrekord

Tackar Johanna för de 152 besökarna haha


design

Tack till Johanna för den verkligen superfina designen&headern!! Är verkligen supernöjd!


ridpass

Red båda hästarna på volten idag. Rille var verkligen riktigt riktigt fin! Fick ihop honom jättebra och han var positib och kämpade på fast det var otroligt jobbigt för honom. Magen måste ju bort! Satt ner mycket i traven då det är lättare att få ihop honom då, och galoppen var "do die for" skitfin!!

Calle var rent ut av hemsk..vill inte ens prata om det hehe. Han var stel och fick knappt loss honom ordentligt. Han var fin i vänster men satt fast i höger sen tror jag att han möjligtvist har en låsning i ryggen eller bogarna då jag tycker han sitter lite fast där. Märker det när man rider på volt att han inte spårar. Så ska ta ut en equiterapeut eller massagesnubbe som får titta på honom.

Vart som in i helvete vare ia, och hästarna blev dyngsura efter ridpassen och så hårt red jag inte ens.
Sen fick dem mat och släppte ut dem i hagen där de blev helt galna och brallade runt som idioter. Söta!


dagens ridpass

Red ut igen på båda hästarna, red ca 1 timme och red i alla gångarter. Calle var fin men ooh så spänd och på tårna, Rille var stark som f*n och jättepigg. Rille är ju så mysig att att sitta på, man känner hur stor magen har blivit hah. Som en shettis, den måste verkligen tränas bort!!
Red hästarna i deras nya träns, Calle med repnosgrimman som han trivs superbra med och den är väldigt löst spänd och Rille i sitt dyonträns som jag köpte begagnat. :)

Hästarna blev svettiga och trötta efter men rejsade som galningar när jag släppte dem i hagen igen haha.


fina träns på fina hästar :)



Tackar även Johanna för den superfina header&designen


dagens ridpass

Ååååh, ni vet jag varför jag älskar mina hästar och älskar att rida..Det var verkligen länge sen jag satt på mina små bebisar.

Båda hästarna blev skodda idag. Rille skulle ha blivit skodd den 20de men han hade växt 2 cm (sist han skoddes var ca 1 månad sen) så hon vart tvungen att sko om 3 hovar och Calle fick nya skor också. Fina fötter har mina hestar!
Jag red ut på Rille medans Calle blev skodd. Han var väldigt fin och mjuk, lite på tårna men inte så konstigt. De vita höbalarna på åkrarna var jätteläskiga tyckte han. Han bråkade lite men i överlag var han avslappnad och fin! Behövde inte lossa men samtidigt går det inte att jobba honom ordentligt ute då han inte är helt fokusrad på mig. Jobbade i låg form i skritt och så travade jag lite. Pigg och glad häst! tjock också, han har blivit rund, kommer bli svårt att få bort magen helt!

Calle gjorde jag samma sak med, dock så travade jag mer och tog även en galopp då han kändes låst i bogarna så han fick sträcka på sig och kom loss lite. Han var också väldigt pigg. Fick dock hoppa av och leda honom eftersom han blev som en sten när han såg balarna, helt okontaktbar. Men vi kom förbi iaf och jag kom upp på honom utan pall!

Det var sååå roligt att rida igen, jag insåg hur mycket jag har saknat att rida och mina hästar. Nu har vi även flyttat på dem så dem går nära stallet så jag kan rida.
Rille har blivit tjock men inte Calle..Han blir liksom fet neråt magen alltså men inte över revbenen..får hoppas att han tar sig nu. Hästarna får betfor, salt och havre när dem har ridits. Calle ska dock få müsli istället eftersom det är mer proteiner. Han är dock känslig mot proteiner så får se hur han reagerar.


tävling




hestarna








tjock hääääst!







På måndag flyttar vi hästarna, de ska fortfarande gå ut dygnet runt men mycket närmare stallet så jag kan rida. Nu står de 10 min från stallet med bil hehe. de ska båda få varsit skönt bad eftersom de är inte så jättefina i pälsen hahaha,


ridning

Red som sagt på Exet idag som är en travare. Har ridit honom en gång innan och då gick det inte så bra men nu verkar jag ha hittat knapparna bättre och han var väldigt fin. Han är mycket finare nu än sist jag såg honom. Skrittade fram tillsammans med Jenny. Sen red jag runt lite på banan och kände på honom. Han var väldigt mjuk och fin redan då. Märkte att han gärna fuskar lite och går bakom, galoppen är lite svårt då han ibland fuskar och travar med bakbenen, då gjorde jag halt och fattade ny galopp. Ville att han inte skulle tro att han får fuskgaloppera utan han ska galoppera ordentligt. Fick till några riktigt bra och fina galopper! Sen hoppade vi lite, hade en oxer och vanligt räcke. Hoppade räcket upp till 1 m och oxern kanske 70 nåt sånt. Han stannade på räcket 3 gånger när det var 1 m. Men sista gängen när jag blev lite arg på honom, han fjantade sig bara hästen kan hoppa det där hur lätt som helst så skärpte han sig och hoppade jättebra.

Här är Lottas blogg där ni kan läsa mer om Exet.

mobilblogg

Tja, har varit och tIttat till mina små bebIsar. Rille har blivit tjock och tappat en sko..igen. båda mår bra! sen åkte jag till Ekeby där jag red Exet. Berättar mer när jag kommer hem!

RSS 2.0