bortrest

Reses bort imorgon och kommer 10/04. Har troligtvist ingen tillgång till dator så ingen uppdatering!
Därför tänkte jag ha en frågestund tills dess! Det måste inte vara hästrelaterat, ös på med frågor och sprid budskapet vidare mina små fåglar hahaha.
Vi hörs!


Pikeur

Har varit på Stockholms Hästbutik. Dem hade somsagt Pikeur limited Edition. Det blev inte precis billigt...men ska det smaka så kostar det. Tur att jag har en så snäll mamma!
Det blev en ny kavaj! :D

3999 kr kavajen är sååå mycket snyggare irl
Vita ridbyxor, tyckte hon sa att det var dem enda som fanns.

2099 kr
Schabrak från horseguard


369 kr

Jin Stigbygel

Sånna här vill jag ha!!
RÖDA skulle nog vara riktigt snyggt på Calle. Köper nog bara ett par, dem kostar ju trots allt ca 1800 kr.
Valet är mellan Röda, Guld eller Lime eller orangt?!. Vad tycker ni vore snyggast på Calle? Just nu lutar det lite mer åt dem röda.


dem finns HÄR


Stockholms hästbutik..

..ska jag till klockan 19.00! det är ju Pikeur Limited Edition! Ska nämligen kolla om jag hittar en snygg kavaj. Prick kl 19.00 är jag där och ska försöka plocka åt mig allt snygg som jag vill ha! Dock så kommer mina kära mor inte köpa så mycket åt mig...hon kanske inte köper någonting åt mig överhuvudtaget! Man kan alltid hoppas.

Vi ses där om ni ska dit.

vad är det för fel på folk?

En människa slog en inackorderas hästar inom uppfostringssyfte. ööh?
läs artikeln här

Skulle ni någonsin kunna slå andras hästar? Även fast dem inte är så uppfostrade?

skoning

Idag blev Calle skodd. Han blev skodd för 4 veckor sen men jag ville att han skulle få bli av med broddarna. Ingen idé att ha broddar när han ändå bara ska gå i hagen och jag fick inte av dem själv eftersom dem hade blivit så slitna.

Calle fick nämligen skor fram utan någon framkappa (heter det så?) han hade dock vanliga skor bak.


såhär hittade jag honom idag. Calle är inte så snäll ;)

lycka!

Åh, jag är sååå lycklig!!!!
Mitt knä mår prima! Jag kan gå normalt nu, om jag har knäskyddet dock hehe. Rille är inte halt längre och muggen läker superfint! Calle har inte feber, han hade 37,5 och svullnaden har faktiskt gått ner nästan helt!!! Nu kan man känna senkonturerna, lycka lycka. Hoppas bara det håller sig.
Malin ska börja sätta igång Rille nästa vecka.
Han var jättepigg idag och vid ett tillfälle så sprang det en katt på läktaren så han blåste upp sig och körde lite passage och var ursnygg!! Jag lät honom galoppera lite och även där såg han riktigt fin ut.
Även fast Calle är på otroligt bra bättringsväg ska han ändå vila tills jag kommer hem igen och då ska jag börja promenera med honom tills vet ger klartecken på att han kan sättas igång. :)

Stackars Rille idag i hagen, Calle är så pigg och lekfull nu att han har lyckats dra av Rille grimma. Den hänger då på halsen men idag hade ha nosdelen i munnen! :( hahah stackarn. Har en bild på det, laddar upp den senare ikväll.

fina Cannavaro


Samtal med vet

Per har pratat med veterinären idag. Rille kan börja ridas lite försiktigt!! Han är fortfarande inte helt ren men det beror på att det börjar bildas en skorpa på karleden så det gör lite ont men han har inte ont i benet.

Calle ska vila helt i 2 vevkor till, eller han kan börja promeneras lite nästa vecka men jag vill att han vilar helt istället. När vet tog blodprov hade han 98 i blodvärde och hästar ska ju ha ungefär 140...Han kan sättas igång när han har 125. Hon kommer iaf den 20de och tar blodprov igen, är han bra kan han sättas igång ordentligt! :)

Nu har jag slutat och ska alledels strax til stallet. :)

rösta på mig!

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!


tävling!



Klicka här

Det går uppåt!

Åååh, idag var en så mysig dag i stallet.
Calle hade 37,8 i temp så febern är borta! Bara att hoppas att den inte kommer tillbaka. Benen är mindre svullna och ser mycket bättre ut. Calle är pigg och glad! Idag slet han av Rilles grimma. Sen borstade och ryktade och myste i ungefär 1 timme, han tyckte det var supermysigt.

Rille är fortfarande lite halt, men knappt. Han är superpigg och tycker det är så skönt att få röra på sig. Han slänger med huvet och frustar. Nuttehästen.


stallet

Shutter Island var inte så jättebra. Den var lite komplicerad och lite förvirrande men ändå ganska intressant.

Idag hade jag utsläppet. Calle är fortfarande väldigt svullen i benen men hans temp är 37,7!!!! Vilket är verkligen jättejättejättebra. Borstade och ryktade och han tyckte det var mysigt. Eller mamma borsta osv ;)
Per borstade på Rille. Sen longerade jag Rille, han var halt men som vet sa ska han trava iaf och han blev mycket bättre när han hade fått trava ett tag.

Nu ska jag titta på New Moon. :)

Shutter island

Lite senare idag ska jag på bio så vi hörs nog bara imorgon förmodligen. Medryttarna har hästarna idag - sista gången.


svar


Jag har läst på en del om magsår. Han är ute från 08.00 till 16.00-17.00. Det är troligtvist pga för lite grovfoder han kan ha magsår. Hästar ska ju inte vara utan grovfoder i mer än 4 timmar. Just nu får han ju bara hö, lusern och betfor. Jag ska ringa vet och be om medecin men typiskt nog har jag inte pengar på mobilen. får ringa imorgon istället.

jag blir galen

Vad fan är det som händer egentligen?! det blir bara värre och värre!!!
Mina medryttare ringde precis och sa upp sig. Dem vill ha hästar som dem kan rida på, och det säger dem nu när jag inte kan ha hästarna på 10 dagar från och med 31:a!!!! och det har dem vetat i över 3 veckor. Vad ska jag nu göra med hästarna?

thank god för Malin!! Hon tar hand om hästarna medans jag är borta..Vad hade jag gjort utan henne? Så jäkla snäll och gullig!

stallet

Var i stallet idag. Jag hälsade på hästarna lite snabbt. Tog ut calle först och såg att han inte varlika svullen (men fortfarande väldigt svullen) han såg piggare ut och mer vaken vilket jag blev väldigt glad över. Tog tempen och han hade 38,3. igår kväll hade han 39,1 så det var jättebra. Jag borstade och myste lite och han tyckte det var skönt och njöt, myshästen! Mamma borstade Rille och sen tränsade jag och gick in i ridhuset. Han var vääldigt pigg och slängde med huvet haha. Jättesöt! Han haltade knappt vilket var jätteskönt. Travade honom i 10 minuter med inslag av skritt ganska ofta. Han frustade och tyckte det var jätteskönt. Sen efter så smörjde jag på salva och lindade benet. Imorrn är det medryttarna som har hästarna.

Fick även svar av veterinären och Calle har ett virus. Han har höga vita blodkroppsvärden och lågt hb (nån som vet vad hb är?) Han ska vila helt eller han kan skrittas lite och tempas varje dag.
Tempade Rille också och han hade 37,7 vilket är vad han brukar ha.

...

Jag vet inte vad det är som händer men just nu är jag i en enorm svacka. Allting är bara så kasst..vet inte vad jag ska ta mig till.
Veterinär var ute igår. Rille har fått mugg på samma ben som han har varit halt på,  hur i helsike vet jag inte. Han hade det i lördags men då var det jättelitet och nu är det illa. Vet har iaf skrivit ut någon stark salva och han ska ha bomull och lindas med padd under och smörjas på varje dag 2 gånger om dagen. Han är fortfarande halt och troligtvist pga muggen. Han ska iaf travas 10 minuter varej dag även om han är halt då han blev bättre när han fick trava ett tag. Han har iaf ingen temp.

Det är dock Calle som jag är så ledsen över. I söndags när han kom in från hagen var han så svullen i alla 4 ben att man inte kände senkonturerna. I måndags var han fortfarande svullen och hade 38,6 i temp på gränsen till för mycket. I tisdags kväll var han jättetjock och hade 38,3 han longerades i ca 10 minuter och var väldigt loj..
Jag ville att vet skulle kolla honom också då jag kände att det här var inte normlta.
igår morgon hade han 38,6 tror jag det var och när vet kom hade han 39. Veterinären konstaterade att han troligtvist har något virus i kroppen så hon tog blodprov inte nog med det så har han troligtvist magsår..då han ser inte frisk ut i kroppen han har haft svårt att gå upp i vikt. Och jag är själv skadad, var på återbesök idag och dem sa att om jag inte börjar träna benet kommer jag ha problem med det livet ut..och jag får själv bestämma när jag vill börja rida men först måste jag kunde böja benet hyfsat och ha bra balans vilket jag inte alls har nu. Hon sa att om några veckor.

Jag har läst lite på om magsår och det står att det kan vara krubbitning (Calle är det) alltså hästar som inte får utlopp för sitt beteende. Den vanligaste orsaken är hästar som inte får tillräckligt med grovfoder. Hästar äter ju ca 16 timmar om dygnet och det är väldigt viktigt att dem får göra det. Jag har också läst att dem inte ska äta kraftfoder så Calle får bara lusern (hackad strå) betfor och sen mer hö än vad han brukar få.
Tycker bara det är så konstigt att han kan ha magsår (nu är det ju inte säkert att han har det) då han aldrig är stressad, han hetsäter inte, han är oftast avslappnad, han har en hagkompis. Jag ser inte hur han kan ha det! Och troligtvist så måste han ha haft det innan jag fick honom. 100% hästar har någongång haft magsår.

Veterinären ville först ta reda på vad för virus han har och sen gå över till magsår. Antingen så kan vi ge honom medicin för magsåret och se om han blir bättre (då ska han ha medicin livet ut) eller så åker vi till klinik och slänger in en liten kamera. Innan dess får hästen inte äta någonting på 2 dagar och sen ska en 4meterslång slang in i hästen och det är inte billigt kan jag tänka mig..
allt jag vill är att han ska bli frisk..varför ska jag ha en jävla massa otur?


svar


Absolut, det gör jag så fort jag har fått hem dem och provat dem!

uppehåll

Jag slutar blogga i några få dagar bara. Allting är bara skit och jag har bara otur. Fan i helvete

Första gångerna Rille hoppar


Fick den hära filmen av en tjej som hade Rille på tillridning ett tag.


bett

Ska ev köpa dessa 2 bett. det första vet ajg inte vad det har för funktion, någon som vet? Men den verkade intressant och skulle vilja prova den på hästarna ochs e hur dem reagerar, annars är det ju bara att sälja vidare.


lista

Brukar du vara nervös när du ska tävla?
ibland
Rider du hoppning eller dressyr eller fälttävlan?
Hoppning & dressyr
Har du hästarna hemma eller inakorderade?
inakoderade
Var brukar du köpa din ridsaker?
stenbergs läder & häst och hund huset
Vilket är ditt favorit märke när det gäller utrustning?
JW, kingsland
Vad hette din första häst, eller sköthäst?
Nogger
Hur högt har du hoppat?
140-145 cm
Vad hette den första hästen/ponnyn som du trillade av?
Rajla
Vad hette den första egna hästen/ponnyn?
Richard Geere
Hur gammal var du när du satt till häst första gången?
2
Havre eller färdigfoder?
havre
Har du radio i stallet?
ja
Om egen häst, bor den i lösdrift eller stall?
Stall
Vad är det för färg på stallet?
Trä på boxarna, och vitt
När red du barbacka senast?
typ 2 veckor sen
Har du fött upp någon egen häst?
nej
Brunt eller svart läder?
båda
Bling eller retro?
bling
Vad är finast? Välansat eller vildvuxet?
välansat?
Föredrar du ridstövlar elelr skor och shortchaps?
ridstövlar
Vad är din hästs smeknamn?
Rille & Calle
Har du vunnit någon tävling? Vilken gren?
Ja, i trav med shettis hahaha
Har du ridit med pessoabett någon gång?
Ja, oock inte på mina
Rider du med pad?
Ja
Har du en utprovad sadel?
det är väl klart?
Vad har du för transport?
Thule star
Favoritfärg på häst?
Skimmel, fux & skäck
Vilket är ditt bästa fynd och vad kostade det?
ingen aning faktiskt.
Tror du på myten att fuxar har skarpare temperament?
nej verkligen inte

återbesök

Ska på återbesök vid 6 sen är det möte i skolan där vi får reda på lite mer info ang 2:an. Dem ska berätta om vad man kan bli om man väljer naturvetenskap eller häst. 
Jag ska på magnetröngten på sjukhuset...läskigt!

jag är otursförföljd

Rille är fortfarande halt, Calle var idag tjock i alla ben och troligtvist pga proteinöverskott så nu får han ingen lusern alls. Han hade 38,6 i temp...avaktar och ser hur han ser ut om några dagar. Är inte Rille helt ren imorgon så måste jag ringa vet igen så får hon komma ut och kolla honom. På onsdag dåra och samma Calle om han fortfarande har hög temp och fortfarande är svullen och varm.
Malin ska iaf hoppa honom på onsdag! :D

jag har äntligen beställt mina grejer!
Har beställt:
Veredus stövlarna
Klicka för att stänga fotot
träns från JW, ÄLSKA!!! I svart :)
Klicka för att stänga fotot
och en kingsland jacka
Klicka för att stänga fotot
har beställt härifrån

visste ni?

Visste ni att det är ingen idé att ta träckprov/avmaska nu? Utan man ska göra det i maj.
Just för att blodmaskarna sover just nu så man ser inte om hästen har blodmaskar om man tar träckprov nu. Alltså vänta till maj!


tävla med?

Är det någon som vet om man får tävla i dressyr och hoppning med en sån här sporre?


Remember Me

Träffade Klara idag. Det var verkligen jättelänge sen vi sågs sist så det var kul!
Vi gock först tll Häst och Hund Huset där jag köpte en påse gummisnoddar dock inte dem hära vanliga runda. Utan dem hära är platta och runda. Kostade 49 kr för 500 stycken. Sen bestämmde vi oss för att gå på bio, det blev Remember Me som jag har velat se sen den kom ut. Min älskling är ju med i den, hehe.

Den var bättre än jag trodde. Den var intressant och man ville verkligen veta vad som hände hela tiden. Den är verkligen sevärd, skulle kunna se den om och om igen utan att tröttna. Den var sorglig i slutet :( men jag avslöjar självklart inte utan ni får se filmen själva! den får 5/5 av mig. Otroligt bra skådespeleri också!


svar



Svar: Vi hade uppvärming innan vi skulle börja med voltigen och då skulle vi göra utfall.
 
Eftersom vi var i ridhuset var det inte bra underlag utan det var ojämt och svikt. Därmed tappade man lätt balansen vilket jag gjorde. Sen när jag böjde knät så tappade jag balansen och min knäskål hoppade ur led.

in mot stan

Ska åka in till stan om typ 2 timmar, vad gör jag uppe..?
Jag har mitt knäskydd under mina leggings och det ser för jävligt ut! Men men..vad gör man? Jag kan inte ha jeans för jag får inte upp dem över knät, suck.
Vi ska nog till någon hästaffär och kolla runt lite.
vi hörs ikväll!


tävlingsplanering


Har gjort en liten tävlingsplanering.
Solna - 1 m & 1.10 m
sen har jag inte riktigt bestämt mig ang. Hufvudsta och Österhaninge. Går det bra på 1.10 i Solna så tar jag 1.05 & 1.15 i Österhaninge annars blir det 1m & 1.10 Hufvudsta.
Därefter Botkyrka 1 m & antagligen 1.10 regional eller så tar jag bara 1.10 m regional.
Mälarhöjden 1m & 1.10 m
Järfälla 1m & 1.10 m.
Det här är ju Calles planering. Rille tror jag att jag bara kommer komma ut på lokala hopptävlingar senhösten eller nästa år.


Dressyr på Ekeby. Vet inte om jag ska ta LC:2 eller LB:1, vad tycker ni?
Mälarhöjden här beror det på Ekeby. Om jag tar LC:2 så väljer jag LB:1 på Mälarhöjden eller om jag jag LB:1 tar jag LB:2 på Mälarh.
Och till slut Gömmargården är det LB:2.
Det här är ju Rilles tävlingsplanering, det är dressyr just för att han ska främst få komma ut och tävla lite och så jag får se hur han reagerar på nya stället. Dock så är ju Gömmargården samtidigt som Österhaninge (Calle) så det blir möjligtvist inget för Rille då.

Ny header

Har gjort en ny header! Dock så är den bara tillfällig..i några månader haha. Men bara tills jag har fått nya fina bilder på hästarna så gör jag en ny. Eller någon annan som är proffs, ;)

vad tycks?

den gammla


visste ni...

...att jag har provat på trav? Fast på shettis dåra, haha. Vi var på Sundbyholm med klassen i höstas och fick då prova på och körde shettisar med sulky. Vi tävlade på en riktigt travbana och så tävlade vi en liten bana runt koner osv. Jag kom 1:a när det var banan! Dock gick det mindre bra på travtävlingen, hehe. Min ponny var inte så taggad. Men det var verkligen skitkul! Sen på kvällen fick vi kolla på en riktigt tävling med stora travhästar! Det var faktiskt också kul och satan vad snabbt dem travade!

vi tränade banan, dock hade jag en annan vit och tjock ponny på tävlingen eftersom den här var skadad.

jag är nr 3!


när vi hade rejsat klart haha

bloggtävling


klicka på bilden för att komma till tävlingen


stallet

Idag hade jag utsläppet, mamma och Per fick släppa ut alla hästar och jag hjälpte dem. Sen så fick dem lära sig lite och tog av täcke och borstade av hästarna. Jag longerade Calle i ca 15-20 min och Per ledde Rille i ridhuset medans. Sen fick mamma gå med Calle i ca 10-15 min eftersom jag fick lite ont i knät. Ville inte att dem skulle leda hästarna ute eftersom dem är båda icke hästvana och vem vet vad som händer om hästarna blir rädda. Jo, dem släpper hästarna vilket inte är så bra.
Efter det släppte vi ut pojkarna nakna, så dem fick sola i ungefär 1 tim vilket dem tyckte var jäääätteskönt! dem busade lite och hade det mysigt. Medans dem var ute mockade mamma åt mig, sen tog vi in dem igen och gav båda lusern och Rille fick också sin metacam.
Sen fick dem gå ut med täcken!
Mamma och Per fodrade lunch. Sen när vi var klara så tittade vi på programridning i stallet, en häst var verkligen superfin! Kolsvart och riktigt maffig, säkert en PRE. Såg nästan ut som en hingst. Dock sa domaren att hennes häst var bortskämd och fick göra som han ville. När ryttaren puschade honom blev hästen arg och antingen sköt ut bakdelen eller stegrade på plats.
Det blev lite bilder idag!





mot stallet

ska åka till stallet alldeles strax.
vi hörs snart!

2012

Jag kan typ gå ganska bra nu! Gud vad skönt, jag kanske kan tävla nästa söndag trots allt.
Jag passade på och köpte 2 par boots och en ny grimma med massa fluff till hästarna. Köpte också 2012, nej jag såg den aldrig på bio. Så jag tittar på den nu. Den är verkligen hemskt..har inte kollat klart än men den är nog slut snart. Tänk om det här händer på riktigt? nej fy. Så ska man inte tänka.

I stan

Jag har lärt mig att mobilblogga! Jag har nu fått mitt knäskydd. Mitt ofriska knä är 3 cm tjockare än mitt friska! Jag kan iaf gå någolundabra nu. Jag måste gå på mig skyddet varje dag i 6 veckor alltså måste jag ha typ mjukisbyxor på mig, härligt. Nu ska vi till coop och handla lite mat. :)

ett humm

Imorgon ska jag till sjukhuset så jag kan få mitt knäskydd. Hoppas jag kan få ett svart, dem är mycket snyggare än dem hudfärgade. Och så har jag redan fått en tid för min magnetröngten på tisdag. Det är bara då jag säkert får veta när jag får börja rida igen.

Sen kom jag på en sak..jag har utsläppet på lördag. Då tänker jag säger..Hur fan ska jag kunna ta ut 5 hästar när jag knappt kan gå och har föräldrar som inte är hästvana?! Och inte nog med det utan jag måste också fodra hästarna lunch...det suger verkligen att inte kunna gå.

Mitt knä är fortfarande svullet MEN mitt ben är också svullet? är inte det lite konstigt? och ibland blir mitt knä ganska så varmt. Jag tror inte det är så normalt. Är det någon som någonsin har fått sin knäskål hoppa ur led och det har blivit såhär? det känns lite läskigt.

tobbes ekologiska hästvård


Klicka på bilden för att komma till hemsidan.

Vi värnar om våra hästar och deras välbefinnande.

Otroligt mycket tid, energi och pengar lägger vi på våra hästar. Senaste åren har fodret stått i centrum för hästens välbefinnande och vi har brytt oss allt mer om innehållet i fodret.

Mycket har hänt som fått mig att börja tänka, dels doping debatten och medaljer som fråntagits ryttare och dessutom när jag under min senaste Europa turné fick problem med en av mina hästars päls började jag titta på schampo, pälsglans och salvor. Vad innehåller dessa produkter? Jag kunde snabbt konstatera att i de flesta fall finns ingen innehållsförteckning alls. Samt att många förpackningar är stora och innehåller mestadels vatten. Ordet ekologiskt och svenskt förekommer sällan eller aldrig.

Självklart är det så att det vi utsätter hästen för genom hud och päls har betydelse, om vi jämför med människan så använd t ex nikotinplåster. Jag tror att det vi lägger på hästens hud tas upp i olika mängd.

Jag beslöt mig för att ta fram en helt svensktillverkad prouduktserie som är ekologisk. Utan en massa tillsatser samt ha en innehållsdeklaration så att kunden vet vad den använder till sin häst. Jag fick kontakt med Carina Swartz som driver Rosenserien- en svensk ekologisk hudvårdsserie för människor. Hon har själv haft hästar i 28 år och tyckte att min idé var toppen. Det är klart att vi måste göra ett giftfritt alternativ till vår bästa vän-hästen. Med min kunskap från shower, hur jag vill ha mina hästar i ordning samt Carinas kunskap om innehåll och slutprodukt har vi verkligen gått till grunden med att få fram det bästa för hästen. Vi har testat och testat för att nå de slutresultat som vi båda var nöjda med.

Jag är stolt att kunna presentera "Tobbes Larssons" svensktillverkad ekologisk hästvård.
Vi håller redan nu på att utveckla serien med fler produkter, inom kort kommer pälsglans.
Även flaskorna är miljövänliga.

 

 


lära sig att gå?

Jag försöker att hitta något sätt som gör minst ont att gå. men det funkar inte sådär jättebra! Mitt knä är fortfarande svullet och gör ont. Jag kan inte känna min knäskål, toppen. Jag har så himla tråkigt, finns ingenting att göra! Jag skulle kunn åka till stallet och mysa med hästarna. Men det går ju inte när man inte kan gå ordentligt! Har ni några tips på vad man kan göra när man har supertråkigt?
Jag har iaf kollat på Twilight och om 30 min börjar sex and the city. Jag vill kunna gåååååå!!!! Och jag vill tävla! Mitt liv suger ganska så mycket just nu..

äntligen hemma

Jag är verkligen en otursfågel. Knäskålen hoppade ur led och har legat på sjukan hela dagen, kom hem nu. Dem fick pumpa ut blod ur mitt knä, gjorde ont så in i helvete. Dem hade en tjock nål, usch.
Nu kan jag knappt gå och haltar väääldigt mycket. Kan inte stödja på benet helt och inte böja alls.
domen blev vila i 2 veckor, alltså får jag inte rida och inte anstränga knät alls. kommer bara ligga hemma och vila och försöka gå så mycket som möjligt. Sen efter 2 veckor ska jag på återbesök för magnetröngten. Om det ser bra ut får jag börja rida om jag tycker att mitt knä känns bra. Samt så ska jag ha knäskydd varje dag i 6 veckor...suck. Får väl ta och tömköra hästarna och jobba dem från marken tills jag kan rida igen. Min underbara medryttare, kunde verkligen inte ha hittat bättre! Dem sa att dem skulle hjälpa till så mycket dem kan. Dem ska ha hästarna imorgon, fredag och söndag. På lördag tar jag hästarna, om jag kan gå normalt tömkör jag annars så får dem helt enkelt vila...Medryttarna ska också börja rida för Anna nu när jag inte kan rida så det blir nyttigt för alla! Jag vet att mina hästar är i väldigt goda händer. Var iaf i stallet en snabbis och gav Rille hans metacam och hans ben ser jättefint ut nu. Inte alls lika svullet, så det känns bra!
Börjar nästan gråta bara på tanken att inte kunna rida på flera veckor...men jag är en otursfågel som sagt. Alltså ingen P&J på lördag...och förmodligen ingen tävling den 28de..Fast om jag mår bra och känner att jag vill och orkar så tävlar jag iaf. Men vill ju inte skada knät igen, det var inte ALLS kul.


Sjukan

Halloj!
Som jag sa igår så skulle vi på voltige idag i skolan. DOCK blev det ingen voltige för mig. Gissa varför. Jo, min knäskål hoppade ur led och jag kan nu inte böja på benet och inte gå heller. Skitkul! Jag fick åka ambulans för första gången, det var roligt iaf! Men smärtan är dock inte lika rolig. har legat på sjukan i snart 3 timmar. Jag fick ha kryckos för att gå på toa haha. Mina medryttare kunde inte ta hästarna idag alltså får dem vila. Dem skulle iaf ha hästarna imorgon och på fredag tror jag.
Mitt knä är lika stor som en fotboll, hääärligt. Blir alltså ingen tävling på lördag...
Så jävla surt!!!! väntar fortfarande på att läkaren ska ta emot mig så jag kan få åka hem och till stallet. Och hoppas att det inte är något allvarligt. dem trodde att det var leden eller muskeln.

Våran transport

Jag har en Thule Star Safir -08. Köptes begagnad men vara sparsamt använd i 6 månader. Vilket passade perfekt!



trailer star safir -08. Fd hyrvagn, endast använd 6 månader innan vi köpte den.

namn måste man ju ha såklart!

kameran i trailern.

tvn i bilen.

Stallet

Har varit på Apoteket och hämtat ut Metacam till hästen. Sen åkte vi till stallet en snabbis och hälsade på hästarna samt lämnade metacamet som medryttarna ska ge honom ikväll med lusern. Rille älskar lusern så han glufsar i sig allt på 2 sekunder. Dem ska iaf bara skritta ut på honom.

Imorrn ska jag träna voltige! Med skolan dåra, vi ska åka till sollentuna och prova på lite. Ska bli intressant att se hur det går.

fränt!


Domen

Rille var fortfrande svullen och Malin ringde veterinär (Marianne) Hon kom ut innan jag hade kommit till stallet. Dem skulle ta tempen när jag nästan var där men det gick inte så bra då rille var helt hysterisk men när jag tog tempen så var han helt lugn. Rille tycker om sin matte! ;)
Iaf, det är en inflammation på det såret han fick för 1 vecka sen. Han ska skrittas i 1 vecka och få Metacam. Alltså ingen tävling på söndag..jättetråkigt men det kommer fler! och LB:0 var en ganska konstigt program. Nu får vi bara hoppas att han är bra om 1 vecka och att jag då kan sätta igång honom.
Gick på en promenad med honom och han var helt jävla seg och jobbig. Efter typ 15 så tvärstannade han och vägrade gå frammåt och istället så backar så han backar ner i ett dike och kommer sen ut på ängen och drar ner mig också..dumma häst haha! sen fick hn kämpa för att komma upp då det var så djup snö :(

var är felet?

Klicka för att se nästa bild

halt häst

Rille är halt... :( medryttarna ringde mig imorse och sa att han var jättesvullen och halt. Fattar inte hur han kan vara det då han var helt ren igår och alla andra dagar. dock så var han lite svullen igår, men inte varm och haltade inte. Superkonstigt´. Jag hoppas bara att han är helt ren tills nästa söndag för då ska vi ju tävla..

underbara häst


Dagens ridpass

Idag hade jag utsläppet därför var jag uppe tidigt!
Jag red först. Rille var häst nr 1 idag! Jag skrittade fram på programmet så nu kan jag det ganska bra. Sen travade jag det och sen red jag det som det står i programmet. lite svårt är det eftersom det inte är samma mått. Ridhuset är 20x60 och dressyrbana är 20x40 så lite knepogt blev det där. Till en början var han hur fin som helst i höger men i vänster var han ett rent jävla helvete. ursäkta språket men ingenting funkade i vänster. Efter ett tag blev jag så arg att jag släppte tyglarna helt och skrittade tills jag hade lugnat ner mig. Blir man arg på Rille blir han förvirrad  och nervös och fattar nada så honom kan man inte bli arg på! Efter att ha samlat mig lite så började jag rida igen och jobbade extra på vänster och då gick han faktiskt riktigt bra där! Inte helt som jag ville men jag fick nöja mig med det. Det vi behöver jobba på är travökningarna och att bryta av till trav. Galoppen går inte att göra så mycket, han är inte tillräckligt stark för att kunna gå kvar i form runt fyrkantspåret. tur att man iaf ska göra nåågon volt för då blir han fin igen ;) Den ökande galoppen är inget problem alls! alltså inte så positivt. Det blir svårt att ta tillbaka honom i tid. Han bryter inte av till trav iaf vilket är bra. Men det ska jobbas på.

Calle red jag i ca 20 minuter. Skrittade fram på ängen och travade lite men märkte att det inte gick att rida där. Antingen så sjönk man ner eller så gjorde man inte vilket blev bara jobbigt. Så jag gick in i ridhuset och travade och galopperade lite. Han var fin! red på ganska långa tyglar och låg form så han skulle få jobba med ryggen. Nöjd var han!

Efter ridningen åkte vi till granngården i Sorunda för att köpa foder. Köpte 1 säck Lusern Pellets, 1 säck Lusern hackad strå med olja, Krafft Aktiv 1 säck, och e-vitaminer pellets 5 kg tror jag det är. Dem små tar slut på bara 2 veckor så det behöva med en som är dubbelt så stor. Passade på att köpa ett par nya ridhanskad, ganska tjocka men inte för varma för det hära vädret och i läder så det var perfekt! Några självhäftadne lindor, lite fårskinnsludd till hackamoret.

Lösa isisar!

När jag var på toa imorse och tittade ut såg jag 3 islandshästar som gick på vår tomt! Snön var upp till deras magar så¨dem kom inte så fort fram. Jag typ skrek till mamma allt vad jag hade och hoppade runt. Jag hittade havregryn som jag tänkte locka med men det gick inte så bra. dem sprang iväg istället. En häst var nära på att ramla för stupet. Vi har utsikt mot vattnet och där är det rakt ner till vattnet. Tur att den var smart och inte gick längre fram!
Sen lyckades våra grannar fånga in dem som tur är.

twilight!

Nåt ni inte vet är att jag är Besatt med stort B av Twilight. Och snart kommer Eclipse!!! Fattar ni hur taggad jag är? jag kommer vara sååå lycklig den dagen den kommer ut. Jag bara älskar Robert Pattinson (Edward Cullen) min drömprins..


måste göras

Till alla med egen häst!
Gör du inte detta så kommer din häst skada sig inom 7 dagar.

Namn: Richard Geere
Född:
2004

Ras: Svenskt halvblod
Kön: Valack
Mankhöjd: 162 cm
Ursprung: sverige
Färg: Skimmel
Tecken: -
Hoppresultat: -
Dessyrresultat: -
Annan tävlingsgren:
hoppning & dressyr?

Högst hoppat hinder: 140 cm med mmig på ryggen och 150 löshoppad
Mål i år:
tävla mycket
Ägare: Jag
Hur länge har du ägt hästen: 26 februari 2009
Hur är den i dressyren:
Fin men svår.
Hur är den i hoppning: pigg och framåt. Kan blir något stark och tittig.
Hur är den att rida ut på: exemplarisk!
Hur är den på tävling: aldrig tävlad. men är superlugn på nya ställen.
Vart köpte du den:
Hishult
Vad kunde hästen då: byten, skänkelvikning

Till alla med egen häst!
Gör du inte detta så kommer din häst skada sig inom 7 dagar.

Namn: Cannavaro
Född:
2002
Ras: Belgiskt varmblod
Kön: Valack
Mankhöjd: 170 cm
Ursprung: belgien
Färg: Fux
Tecken: striimbläs
Hoppresultat: startad 130cm. Placerad 125 cm.
Dessyrresultat: aldrig tävlad
Annan tävlingsgren:
dressyr
Högst hoppat hinder: 155 med fd ryttare. ca 120-130 med mig
Mål i år: kvala 130 cm.
Ägare: Jag
Hur länge har du ägt hästen: nov 09
Hur är den i dressyren:
går som en klocka
Hur är den i hoppning: lydig men kan bli lite stark.
Hur är den att rida ut på: stegrande jävel
Hur är den på tävling: superlugn
Vart köpte du den:
varberg
Vad kunde hästen då: Hoppa? haha


stallet

Idag hade jag praktik på Jursta, alltså där jag har mina hästar. Smidigt och perfekt!
Malin är och tävlar SM så jag hade stallet själv idag. Det var faktiskt riktigt skönt. Menar att det var skönt att få allt ansvar och att få tänka och ta det lugnt! Började 8 och var klar vid 12, haha. Är jag långsamm?

När jag var klar skulle jag rida Phoenix. Jag fick välja om jag ville rida ut eller i ridhuset. Malin har berättat att han är ganska jobbig att rida ut på själv så jag red i ridhuset. Det gick helt okej. Han blev rädd några gånger och drog iväg lite annars var han snäll! han brukar vara så bockig, iaf ute. Han bockade en gång när jag skulle göra ett byte. Gjorde mycket skänkelvikningar, lite öppna och slutna. Tröttade ut honom i traven innan jag galopperade just för att han var så pigg men efter ett tag blev han lite seg så då passade jag på att galoppera. hade en ganska kort galopp så han fick jobba på lite. Han var duktig. Rolig att rida!

Eftersom jag hade stallet själv så fick jag som "belöning" rida mina hästar på arbetstid vilket uppskattades väääldigt mycket! Det var ritkigt skönt att få rida mitt på dan. Det var nån i ridhuset som hoppade lite så eftersom jag inte hoppade Rille i onsdags passade jag på lite. Hon hade lagt fram en kombination med 2 galoppsprång, ett kryss och en upphöjd bom som kanske var 50 cm. Jag hoppade bara krysset och bommen. Han hoppade väldigt fint! Bommen var på volten vilket var perfekt eftersom jag kunde se i spegeln min sits och hur han hoppade. jag behöver tänka på eftergiften annars var det jättebra! När han väl fick eftergiften hoppade han jättefint. Mitt problem är att jag inte ger tillräckligt mycket med eftergift ibland, så det är något jag försöker tänka på vädigt mycket när jag hoppar.

Sen red jag Calle, jag provade att rida på hackamore och han verkar trivas med det jättebra! Jag red mest i låg form och varierade med att höja/sänka formen vilket också gick superbra! Han skummade ganska mycket. Dock så gnisslade han med tänderna vilket han brukar göra. jag hade kvar bommen och skuttade över lite ibland och ökade/minskade tempot. Han var riktigt fin och mjuk.

Visst har det varit härligt väder idag?! helt underbart!

Dagens ridpass

Idag var det ridning på Solnas ridskola, jag fick Charlie Fox och den lilla hästen tycker ajg är så grymt rolig att rida. mest för att han är lite het och springig av sig vilket är en utmaning för mig! älska! Dagens huvudövning var ryggningar, visste ni att det är lösgörande? Vi red mycket tempoväxlingar i början. Jag fick jobba med att ställa igenom honom och få honom att forma sitt runt min innerskänkel då han gärna vill bli lite framtung och blir för rak. Jag behöver tänka på att inte rida på så långa tyglar och att hålla koll på yttersidan så bogen inte flyter ut. Gick ganska bra i slutet!

Nu till mina hästar! Tog ungefär 2 timmar att ta sig ut till stallet idag! Jag var så glad att jag skulle vara i stallet 4 alltså en timme tidigare än vanligt men det var nåt fel med pendeln i Jordbro så alla fick hoppa av och ta en ersättningsbuss så jag missade min buss!
Jag red ut barbacka på Rille, han sår har blivit mycket bättre. Han är varken svullen eller varm. Jag kan säga att jag är så otroligt besviken och arg på Rille. Han bettede sig så jä*la dumt! Såhär har han aldrig någonsin varit. Tvärtom han har alltid varit exemplarisk och bettet sig som en ängel men idag var han faktiskt värre än Calle. Och Calle är inte så hemskt ute.
Rille stegrade, då menar jag stegrade högt. Nästan så vi gick omkull flera gånger. Han försökte dra iväg hemåt. förstår ni hur ledsen jag blev? Han har aldrig bettet sig så och nu helt plötsligt beter han sig jättedumt! Och jag har verkligen ingen aning om varför han var så. Han var iaf väldigt pigg, ovanligt pigg! Vilket är positivt! Jag skrittade och travade och han var faktiskt riktigt riktigt fin!

Calle fick gå en dressyrpass idag. Han var verkligen superfin, gick som en klocka! jag jobbade mycket som vi gjorde på ridskolan. Tempoväxlingar, ryggningar och mycket övergångar. Ex skritt - trav - halt - trav - skritt - galopp - skritt -galopp - halt osv! funkade riktigt bra men behöver jobba på att fatta galopp från trav, märkte att det var lite svårare. Jobbade också på volt och formade honom mycket runt min innerskänkel. Svettig häst iaf!


hoppträning

Rilles sår var inte så hemskt som jag trodde. Det var bara ytligt något djupt iaf. Lena var så snäll och tittade på det. Hon petade och höll på och han reagerade knappt så det var ju bra! jag gjorde rent med Hexocil och sen så lägger jag en kompressor och lindar runt självhäftande bandage.

Alltså hoppade jag bara Calle. Det gick ganska bra förutom några gånger då jag var lite före honom i språnget och ibland satte i en galopp med för högt tempo. Så tempot måste jag tänka på då jag gärna stressar på när det egentligen inte behövs. Vi hade en kombination på en långsidan. Räcke 1 galoppsprång, oxer 3 galoppsprång, räcke 2 galoppspårng och till slut oxer. Sen hade vi ett räcke och en oxer så man hoppade ex räcket och sen en båge in i en del av kombinationen. Samma övning som Mali gjorde när hon hoppade för Pamler förutom att dem gjorde det mycket svårare. Hinderhöjden låg mellan 1 m och 1.10 skulle jag tro.
Calle har blivit riktigt lydig nu iaf! Och pigg och framåt var han, Jag tror krafften börjar värka nu haha ;)


tävling!


klicka här för att komma till bloggen


Sår

Mina medryttare ringde igårkväll efter att dem hade ridit och Rille hade fått ett sår medans dem red. Att det inte var ett så "fint" sår. Dem tyckte inte det var djupt eller behövde sys så det var bra det iaf. Dem gjorde iaf rent det men det var ett sår dem inte kom åt. Det hade blivit en hudficka och dem kund einte klippa bort huden ivanför eftersom mina saxar inte är så bra. Idag har jag iaf varit och handlat lite bomull och en nagelsax. När jag kommer till stallet ska jag kolla lite närmare på det och se vad som behöver göras. Så vet inte om det blir hoppning idag för Rille, vi får se hur benet ser ut. Troligtvist är det svullet och varmt men han behöver inte vara halt. Och Isf så behöver vi inte hoppa högt, men men vi får se!

Svar



Jag står på Jursta Gård som ligger i Ösmo.
Btw, är det någon som söker stallplats? Vi har en ledig, kontakta mig om du är intresserad så berättar jag mer.

ännu en hästfri dag

Saknar mina hästar! Tänk när jag åker till USA i 10 dagar under lovet...vet inte hur jag kommer klara mig.
Hade ju prov idag och det gick faktiskt ganska bra! :D trots att jag började plugga imorse haha.
Nu är det desperate housewifes!

Hörs imorrn!

Avatar

Nu ska jag lira lite Avatar och sen plugga. har Naturkunskaps prov imorrn. Ingen mer uppdatering ikväll alltså!
Ciao.

min fobi

Idag fick jag gå hem från bussen vilket tar en kvart..och min största rädsla är att jag ska stöta på ett viss djur. Jag tål inte det djuret och är jätterädd för dem. Om jag sitter i en bil så är jag inte rädd just för att jag känner mig säker. Dem är inte farliga men det är någonting annat med dem som skrämmer livet ur mig..Det är nämligen rådjur. idag när jag gick så funderade jag på det och sen helt plötsligt börjar det knastra lite i skogen. Jag får lite panik och tittar runt. Jag ser ingenting men sen när jag kommer lite längre fram så ser jag inte en utan FYRA rådsjur som står och glor på mig. Jag skrek och gjorde ljud men dem sprang inte iväg, dem bara stod där och glodde på mig. Jag började nästan helt ärligt gråta..Dem är så hemska! usch usch usch, får rysningar bara jag tänker på det.

Nu vet ni en till speciel sak om mig.

tävling!



 
klick bild!

Skolan

Sitter i skolan och har precis haft Engelska..jag vill åka hem!

Visst är det härligt väder idag?! Det känns verkligen som om att våren är på väg. Hur härligt som helst. Jag är sjukt taggad på att handla sommarkläder, äntligen kan man snart ha fina kläder på sig! Är så trött på att hela tiden går unt i feta jackor och skor och att man måste klä på sig som f*n!

Hästarna vilar idag, åker inte till stallet eftersom jag tydligen har prov i naturkunskap imorrn! Så jag måste plugga på. Skolan ska skötas!

Big brother

HAHAHAHAHAHAHAHAHA, jag verkligen skrattade ihjäl mig när jag såg det här!



Calibra




Avlivning av OS-häst hölls hemlig

Publicerat 2009-10-02 18:18

OS-hästen Calibra II, som 2006 överlevde en eldsvåda och som har varit föremål för en bitter ägartvist, är död. En skada i samband med lagtävlingen på Irland i augusti tvingade ägarna Lotta och Michael Schultz att avliva Calibra. Något som hemlighölls i nästan två månader.

– Det är klart att det är en aning märkligt att vi inte har fått någon förstahandsinformation, säger Svenska ridsportförbundets sportchef Thomas Torgesen som fick beskedet av en journalist om att Calibra var död.

Det var i samband med lagtävlingen på Irland i mitten av augusti som hästen skadade sig. Calibra II var uppstallad en timmes resa från tävlingsplatsen. En morgon, några dagar före tävlingen, halvlåg Calibra i boxen med svåra smärtor.
En veterinär tillkallades och det visade sig att ett av hästens bakben var brutet, men hur det gått till är det ingen som säkert vet.
Hästen fick smärtstillande men det hjälpte inte. Calibra hade så ont att den irländske veterinären beslutade att valacken, ur ett djurskyddsperspektive, skulle avlivas.
Förbundskapten Maria Gretzer informerades om hästens skada, men fick aldrig veta att skadan var så allvarlig att hästen avlivats på plats på Irland.

Först för några dagar sedan blev det officiellt.
– Det var ett hårt slag för oss. Vi tog det så hårt att vi inte ville prata om det, säger Michael Schultz till Tidningen Ridsport.

Calibra kom in i Lottas och Michaels liv hösten 2004. Lotta och Calibra trivdes tillsammans och framgångarna kom snabbt, men i början av 2006 inträffade katastrofen.
Lotta vaknade av att familjens stall på gården utanför Enköping var övertänt. 14 hästar dog i lågorna,
Lotta lyckades dock rädda fyra hästar. En av dem var Calibra.
Händelsen skapade ett starkt band mellan Lotta och Calibra, men ett år efter branden utbröt en bitter ägarstrid om den duktige valacken.

Mats Persson, som tidigare sponsrat Lotta med hästar, hävdade att han och hans hustru Ann ägde hästen. Makarna Schultz å sin sida menade att Calibra var deras. Tvisten hamnade i domstol och först våren 2009 var den avgjord. Då slog hovrätten fast att Michael och Lotta, som red Calibra i OS i Peking i augusti 2008, var valackens ägare.
Men Michael och Lotta Schultz lycka varade bara några månader. När makarna Schultz åkte hem från Irland i början av augusti, där Lotta ridit sin andrahäst London Calling i nationstävlingen, fanns inte Calibra med i hästtransporten.
DN har sökt Michael och Lotta Schultz för en kommentar utan att nå dem.


Hoppsadel till salu

Har mina gamla hoppsadel till salu, finns på Lill hästens hemsida.

(559) Trainers Proffessional

Storlek 17"M
Färg Svart
Ålder ca 3 år
Bomvinkel  
Skick Mkt välvårdad, stoppning ok.
Övrigt Normalt slitage efter stigläder.
Pris 6000:- 

wpeA1.jpg (4800 bytes)wpeA4.jpg (5525 bytes)wpeA7.jpg (5234 bytes)


svar



Du förstod nog inte alls vad jag menade.
Jag menade att jag rider försiktigt och lugnt som OM han har varit halt. Alltså när hästen har blivit
haltfri. capisch? :)

Utrustning

VAD HAR DU FÖR... (HÄSTUTRUSTNING)

hoppsadel: Pessoa & E. Jeffries Elite
dressyrsadel: Globus
aachenträns: Jeffries, JW, Jackson
pullarträns: GG
remontträns: 2 från Hööks, 1 från lyckås, 1 av ett märke jag inte vet.
hjälptyglar: matingal (vet ej märke), martingal med segel (vet ej märke), förbygel tror GG.
framskydd: veredus, eskadron, skydd från hööks och coop forum.
bakskydd: samma som ovan
sadelgjord: 2 vanliga & 2 magplattor
ridtäcke: exclusive, vet ej märke, bucas, hööks
täcke: amigo, horsehead, bucas osvosv.
pannband: swarosvki, GG, JW,  
transportskydd: bucas
bett: tredelat, tvådelat, gummi, fullcheek
luva: BR & hööks
tyglar: olika
padd: en fårskinn & en från hööks
stigbyglar: sprenger, från hööks, vet ej märke


VAD HAR DU FÖR... (RYTTARUTRUSTNING)
hjälm: charles owen wellingto classic
stövlar: cavallo
säkerhetsväst:  Air någonting
ridbyxor: pikeur, cavallo
ridtröja: massa olika
ridstrumpor: horse wear
sporrar: sprenger och andra märken
handskar: Roeckl, kieffer
spö: vet ej märke
ridjacka: pikeur
ridväst: kingsland
ridskor: cavallo
chaps: mountain horse
stallmössa:  everest


nyvaken

Godmorgon! eller god eftermiddag är det nog..
Jag har precis vaknat och ska äta frukost nu. Ska göra en toast och kolla på Supersugen som går på tv just nu.

Har inte hästarna idag, det gör inte så mycket eftersom det är tråkigt väder idag. Men jag saknar dem sååå mycket. Vill åka till stallet och pyssla om dem. Göra dem fiiina.
Jag sa till medryttarna att dem skulle rida Calle i ridhuset innan dem red ut och kolla att han inte markerar i alla gångarter. Dem fick inte galoppera idag eftersom det är ganska dåligt underlag ute (beroende på var man rider).

Hur är ni när era hästar får en mindre skada? Är ni som jag och är extra försiktig?
Jag är faktiskt väääldigt försiktig. Calle har ju inte varit halt eller så men ändå så har jag ridit som om han har varit halt..Men hellre extra försiktig än inte försiktig alls.

Svar



Hej. Nej, Rille är inte till salu för alla pengar i världen. Honom kommer jag ha tills han dör tror jag faktiskt!

Vi funderade på att sälja eftersom vi behövde börja om allting med honom och jag kände att jag förlorade så mycket tid som ryttare och kände att jag inte riktigt kunde utveckla honom lika mycket som en mer erfaren ryttare och som visste mer om hur man utbildar unghästar. Men, tur som f*n att vi inte sålde honom.! För även fast jag har "förlorat" lite tid som ryttare har jag ju lärt mig så otroligt mycket som jag inte kunde ha lärt mig på en
läromästare. Så han och jag har utvecklats otroligt tillsammans och vi känner varandra ut och in och litar på varandra till 100%.

dagen

Idag tog jag en mysig uteritt barbacka på Calle. första gången jag rider Calle barbacka och det gick väldigt bra! Lite stegringar men annars skötte han sig fint fint. Jobbade honom låg och lång, red mest bara skritt eftersom han va lite "dålig" igår. Idag hade svullnaden gått ner helt och han var inte varm eller så! Så han är fit for fight nu! Jag red ganska lite trav eftersom han va ganska skumpig haha. Men det var bara sååååå mysigt! Solen sken och fåglarna kvittrade, det kan inte bli mysigare. Sen fick han gå ut i hagen igen och leka med Rille som har fått vila idag.

Bytte täcke på Calle också, han ahde ett 300 g men när jag kände på honom i hagen så var han så varm att han skulle kunna svettas. Så jag bytte ner till ett 200 g. Han har ju ganska lång päls så han borde klara sig på det.

utmanad

Jag har blivit utmanad av Matilda
Så här går det till...


-Varje "spelare" börjar med att skriva 6 egendomliga/underliga saker om sig själv.
-Bloggare som blir "tagna" ska skriva 6 saker om sig själva i sin blogg & samtidigt
ange reglerna för spelet. Tillslut väljer bloggaren 6 nya bloggare & gör en lista av deras namn.
-Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras gästbok för att låta dem veta att de är tagna & att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

Här är 6 speciella saker om mig:

1. Jag tål inte när folk smaskar
2. Vi tänkte sälja Rille innan sommaren.
3. Jag älskar popcorn med daimbitar/mjölkchoklad
4. Jag är typ beroende av té - dricker minst 2 stora koppar om dagen.
5. Har bara hoppat regelbundet i ca 2 år.
6. Jag är egentligen dressyryttare. 

Jag utmanar:

Astrid
Julia Johansson
Missia
Catago

Jennifer
Klara

fredag

Idag tog jag igen min praktik.

Kom till stallet, fodrade sen mockade. När jag och Malin var klara med stallet så red vi. Vi red först ut på Qi som är ett sto som gick 120 som 5åring och hon på sin SM häst Prizilla. När vi var klara med dem red jag Unique och Malin på sin tillridningshäst som är 4 år. När vi var klara var det lunch! Jag fick hemlagad mat av Lena eftersom hon hade lagat mat åt massa folk som var i stallet på islandshästkurs. Sen åkte jag och Malin iväg med Phoenix. Hon skulle rida kurs för Lasse Parmler. Han verkar riktigt bra och dem hoppade ca 130 där nånstans. Zara Knutsson var där också och Helena Persson. Helena hade dem nya Veredus stövlarna! Riktigt snygga, nu blev jag ännu sugen på att köpa dem! När vi kom tillbaka vid 5 så slutade jag.

Imorse var Calle svullen på hg framben, visa ingen hälta eller så men var svullen och varm. dagen innan var han svullen runt knät, han har fått ett sår där dock inte djupt alls eller så. Nu har svullnaden åkt ner till benet istället. Jag har iaf gjort rent hela benet med hexocil iaf det finns lite elaka bakterier. När jag kom tillbaka satte jag på honom BOT skydd och svullnaden gick ner direkt! dock så kom den tillbaka efter ett tag.

Jag red Rille, även fast han egentligen skulle vila men mamma skulle bara hämta mig om 3 timmar så det var lika bra. han får vila imorrn istället. Han var väldigt fin, red några delar av programmet. det vi måste jobba på är ökade traven och galoppfattningarna. Värmde upp med mycket skänkelvikningar och serpentiner. Lösgjord och fin blev han! Calle longerade jag bara för att kolla att han var helt ren. Peppar peppar var han det men markerade så lite att det knappt syntes. Så jag skrittade honom mest och travade lite. Tog ett halft varv i galopp, han blev lite galen och stegrade och höll på.

idag har jag varit i stallet i hela 13 timmar! från 7 på morgonen till 8 på kvällen...jag är lite trött nu.
jag har blivit utmanad av Ryttarinnan Matilda men jag antar min utmaning imorgon ;)

Hästlicens

Förresten!
Har äntligen fått Calles licens!! Nu med mitt namn på såklart ;)

hemma!

Home sweet home!
Filmen var vääldigt bra! men inte så bra som jag trodde, hade lite större förhoppningar men den var ändå grymt bra! Otroligt sevärd.

Imorrn har jag praktik (där mina hästar står, praktiskt eller hur?) Eftersom jag missade förra veckan så måste jag ta igen det. Men imorrn blir nog riktigt kul för Malin ska iväg och träna vid 2, vet inte vem hon ska träna för och vem. Det enda jag vet är att det är mellan 2 och 6. Alltså kommer jag komma hem riktigt sent eftersom jag måste rida hästarna imorgon. Rille kanske får vila eftersom han har bara fått sin vila på måndan. Troligtvist vilar Rille och Calle ska jag rida ganska lätt eftersom han är nog ganska trött.

Alice i Underlandet

Ska åka in till stan nu och ska se Alice i Underlandet på kvällen! Troligtvist blir det ingen uppdatering mer idag. 

 
jag tror den är riktigt bra! Kan berätta om den sen.

Vill ni att jag ska skriva om någonting speciellt? isf säg till!

Rille

Tänkte att ni skulle se hur mycket Rille har utvecklats sen jag fick honom inom hoppningen!

Rille för 1 år sen:

Rille för ungefär 6 månader sen:

1 år senare:


filmer


svar



Hej Lena,
Inte har jag väl fokus på höjden? Du får det att låta som om det enda jag tänker på är höjder vilket det inte alls är. Hur ofta tror du jag hoppar högt med mina hästar? det har jag faktiskt bra gjort en enda gång sen jag har haft dem. Sen allt det du skriver vet jag redan och det vet alla ryttare i hela världen så jag tycker att det här var bara en onödig kommentar av dig. Vad jag menade var att det vore lite roligt att hoppa bana lite högre! inte att jag ska hoppa en bara på 130 utan kanske 110. Vi hoppar aldrig högre än 1 m på träning och det räcker bra.
jag blir faktiskt ganska irriterad på att du skriver "nöta på högre höjder varje gång." Helt fel.

hoppkurs dag 2

Idag var det banhoppning.
Rille var trött redan när jag red fram så jag visste att vi inte skulle hoppa så högt. Höjden slutade på ca 1 m.
Jag red utan martingal igen men jag märkte att jag måste ha det. Just för att när man tar tillbaka honom så drar han upp huvet så högt att han nästan knockar mig, inte så kul ;) ni kanske vill att jag lägger upp en video när han gör så så ni ser?
i överlag hoppade han ganska bra för att vara trött. vid ett tillfälle trodde vi att han la tungan över bettet eftersom han höll på så mycket med huvet och gapade. Men det var det inte och tänderna tror jag knappast det är eftersom dem blev kollade i augusti. men man vet aldrig!

Calle var också lite seg och trött men va ändå framme för skänkeln efter ett tag. Märkte att han är stel i vänster. Förut var det höger nu är det vänster..suck. det gäller att lossa den sidan helt enkelt. Vi hoppade också bana på ca 1 m. Lite tråkigt att vi inte fick hoppa högre men det fick räcka. Han var väldigt lydig och lugn, vilket är bra!

Imorgon har jag inte hästarna utan medryttarna, jag skrev att dem skulle ta det lugnt eftersom dem säkert är trötta.

Filmer kommer upp senare ikväll! Ladda inför Grey's Anatomy!


snart dags för hoppkurs dag 2

Ska snart åka till stallet för andra dagen av hoppkursen. Mamma ska med tror jag och filma så då får ni se. kanske!


annonsbild hos Sarah

Har en annonsbild hos Sarah!


Ponnyn Molly

Möt Molly ponnyn. Hon är en grå spräcklig ponny som blev övergiven av sin ägare när orkanen Katrina drabbade södra Louisiana.
Molly tillbringade sedan veckor på egen hand efter katastrofen 2005 innan de slutligen räddades och fördes till en anläggning där övergivna djur bodde.
Även om det anfölls hon av en pit bull terrier och nästan dog.
Hennes högra framben skadades fruktansvärt och blev infekterat. Veterinärer tyckte att det var och Molly såg ut att vara på väg till BALLAR varvet.


molly

Men då kirurg Rustin Moore träffade Molly, han ändrade sig.
Han märkte hur ponnyn var noga med att lägga sig på olika sidor så att hon inte verkar få sår, och hur hon får folk att hantera henne.
Han sa: "Molly skyddad hennes skadade ben - hon förskjuts ständigt sin vikt och inte överbelasta hennes goda ben. Hon var en smart ponny med en allvarlig överlevnad etik."
Moore tagit bort sitt ben under knäet och en tillfällig protes byggdes. Molly gick ut från kliniken för egen maskin.
"Det var rätt häst och rätt ägare," Moore insisterar. Molly råkade vara en en-i-en-miljon patient. Hon är tuff som naglar men söt, och hon var villig att hantera smärta. Hon gjorde det klart hon förstod att hon var i trubbel. "
Den andra viktiga faktorn är att ha en verkligt engagerad och kompatibel ägare som strävar efter att tillhandahålla den dagliga vård som krävs under den tid som hästen.

 pony


annonsbild

Skulle jättegärna vilja ha annons på era bloggar! Säg till om det går att fixa. :) har nu 2 stycken som ni själva får välja mellan.



mer tävling!


klicka på bilden för att komma dit!

tävling!



måste ses!

serier som bara måste ses!

Tisdag:
- Dating in the dark, 20.00 kanal 5
- Desperate Housewives, 21.00 kanal 5
- Cougar Town, 21.55 kanal 5

Onsdag:
- Grey´s Anatomy, 21.00 kanal 5
- True Blood, 22.00 svt1

Söndag:
- Gossip Girl, 19.00 kanal 5


svar på annons

När man söker medryttar finns det alltid nån som skriver otrevligt, eller hur?
till exempel som jag fick idag.

Personen skrev: Vart i nynäshamn står dom?

För det första så tycker jag att man kan presentera sig. Skriva på ett trevligt sätt och försöka få annonsören intresserad! berätta lite om sig själv. Sen så ser man att den här personen inte är så gammal på sättet hon skriver. och i slutet tycker jag det är skitviktigt att man skriver MVH eller Hälsningar. Här fick jag bara en tråkig och ointressant mening vilket slutar med att man svarar oartigt tillbaka.
Såhär hade jag skrivit:
Hej!
Jag heter Nicole och är intresserad av att bli medryttare på dina hästar. Jag undrar bara var i nynäshamn hästarna står. Hör gärna av dig!
Mvh Nicole.

det låter väl bättre? då har man iaf lust att svara tillbaka!

hoppkurs dag 1

Idag var det första dagen av hoppkursen.
Det var mycket gymnastik och lydnad. Vi hoppade som högst 1 meter.
Det gick inte så bra med Rille...men det gick helt okej. Calle var lite seg i början bär vi kom igång och gjorde tempoväxlingar gick det riktigt riktigt bra! jag har nu hittat knapparna och vi kom inte fel på ett enda hinder. Imorgon är det banhoppning och jag hoppas vi får får hoppa lite högre än vanligt. Idag hade vi, lite studs som sen blev till en tre kombination med 1 galoppsprång mellan. Vi hade i början travbommar och travhoppade lite.
nu ska jag njuta av Cougar Town som har premiär!

mer seriös hästannons!

Datum: 2010-03-02    Annonsid: 326763
Fint dressyrämne,

Typ: D  -  Inriktning: Dressyr  -  Kön: Sto  -  Födelseår: 2000  
Namn: Hästen  
"Hästen" är ett trevligt sto speciellt när hon har sin munkorg på sig. Hon är ett lovande dressyrämne (Vi har provat att hoppa och hon blir helt galen) för de höga klasserna, de lägre klasserna funkade det inte i. Arbeter bra med bakbenen, eller hon går faktiskt bara på bakbenen. Säljes pga ryttarens ryggskada som hon fick sist hon red henne. Endast vuxna och seriösa köpare hör av sig. Hemmet är mycket viktigt
 
Pay n´ ride. Rosett varje gång, alla, oavsett hur det gick fick en rosett.
 
Pris  70 000 kr


hur orkar dem?!

snart dags för hoppkurs

snart dags för dag 1 av hoppkursen. Jag har bestämt mig för att det ska gå skitbra!

strykningar

Som ni vet skulle jag ha åkt till södertörn och tävlat för 1 vecka sen. Nu såg jag att det var bara 2 stycken som tävlade i den klassen jag skulle ha tävlat i! Tänk vad många som strök sig..Och jag skulle ha startat först..blää.
Hade jag åkt hade jag faktiskt haf en chans att vinna då den som kom 1a hade 4 fel och sen andra blev utesluten! fan fan fan!


anmäld!

Har anmält mig till Stockholms, 1 m bara eftersom 110 är regionalt och väntar med att starta det tills jag är felfri i 1m.
Ska sen anmäla mig till Ekeby som bara ligger 15 min från oss. Det blir LC:2 och LB:1, med Rille åker jag då. Vet inte om jag tar med mig Calle. Kanske gör det för skojs skull. Men man kan bara  börja anmäla sig nästa vecka.

Smart som jag är råkade jag avanmäla mig till dressyren haha. men har anmält mig nu igen.

stan

Ska träffa en kompis sen ska jag till stallet på kvällen. Vi hörs senare.

RSS 2.0