dagens ridpass

Calle går så jäkla fint just nu! men oooh så pigg han är! Fast det är ju bara roligt. Laddar inför P&J på lördag och Rille ska med, 60 & 70 cm blir det.
Jobbade mest i trav men också en del galopp och han gick super. Minskade/ökade tempot, mycket övergångar. han var lätt i handen och tog ett fint stöd på bettet. Sååå nöjd jag är med honom. Konstigt nog blev han väldigt svettig men det är nog för att det är kvavt i luften. Duktig var han iaf. Imorrn blir det lite markarbete för båda hästarna!

Jag är finalist i Rosannas blogg! Rösta på mig här!!!!

hoppträning

Är man ringrostig så är man det!
Det gick iaf helt okej. Det var över 1 månad sen både jag och Rille hopptränade så att det gör ingenting om det inte går super. Han har ju även tappat lite "hoppmuskler". Idag var det mycket lydnad och gymnastik vilket är jobbigt för honom så vi hoppade inte så mycket. Hoppade max 80 cm tror jag och det räckte bra. Jag tycker han kämpade på bra trots att han tyckte det var jobbigt, lite mjölksyra!

Rille ska ev med till P&J på Ekeby!! :D tar nog 60 & 70 cm, vill bara komma runt och är det titthinder så kan man travhoppa. Måste dock hitta en lastbil att hyra eller ett till släp.


dagens ridpass

Calle: lätt pass i skritt, jobbade låg form och lösgörande. Han var ganska stel, fick honom lite mjuk men behöver jobbas på mer. Travade 1 varv runt i ridhuset 1 gång i båda varven. Han var väldigt fin!

Rille: Gick som en klocka i slutet! Så himla fin i galoppen att jag inte kunde fatta det. Lätt i handen och jobbade på riktigt bra! Jobbade mycket på att öka minska volten. Han formade sig fint runt innerskänkeln. I galoppen ökade & minskade tempot och han var verkligen superfin! Red med Calles träns, som har alltså sprengerbett. Han funka jättebra på det!

veckans schema

Såhär ser det ut på Callefronten:
tisdag - endast skritt lite lösgörande
onsdag - skritt och trav jobb i lågform, kravlöst
torsdag - skritt och trav fortfarande låg form och lite galopp
fredag - alla gångarter, vanligt ridning dock inte för mycket krav, galoppbommar
lördag - P&J Ekeby, 90 cm & 1 m. beror på hur han känns. Troligtvist åker vi, men känner jag när vi är där att det inte känns bra är det bara att avbryta.
söndag - skritta ut

Han har ju stått i 3 veckor och skrittats nästan varje dag förra veckan att han har redan kommit igång någolunda så jag tror inte P&J blir något problem för honom. Anledningen till att jag vill vara med är för att vi ska tävla på Gymnasiaden 10/5 1 m & 110 vill jag tävla honom innan dess eftersom det är ju lite press på en, man vill göra bra ifrån sig för skolans skull!

Rille:
tisdag - dressyr
onsdag - hoppträning!!! äntligen!
torsdag - skritt
fredag - galoppbommar
lördag - rida ut
söndag - skritta ut

svar

Hästak? om stallet:
Vadå Hästak? Har du köpt en till häst därifrån som tävlat 160? Måste kostat många miljoner :O

svar: Hahah nej nej! Jag mena att jag ska hoppa för Arnold Assarson som jobbar/äger (vet inte vad han gör på hästak haha) Han har iaf tävlat upp itll 160. :)

stallet

Har varit i stallet en snabbis och borstat och myst med hästarna.
det är lektion i ridhuset idag och då går det inte att rida och jag tänker absolut inte rida Calle ute första gången han rids på ca 3 veckor haha.
Rille får vila imorgon och idag eftersom hans sko har vikt sig. Hästarna har tydligen galopperat runt i hagen som galningar idag. Positivt!

Efterom Calle nu ska sättas igång så betyder det att jag kommer kunna rida för Emma Karlsson på honom och för Anders Kjelsson Arnold Assarsson (tack mimmie, haha) Hästak och som har tävlat upp till 160 hoppning.

GODA NYHETER!

jAG FÅR SÄTTA IGÅNG CALLE! ÄNTLIGEN!!!!!!!!!
när han är helt igång då blir det hårdträning!
Hon sa dock att om han fortfarande var lika smal om 1 månad så skulle vi kolla hans magsäck och kolla att han inte har magsår.


veckans blogg


klicka här

dagen hopp-pass

Idag var det hoppning på schemat och det gik väääldigt bra i själva hoppningen. Både han och jag var hoppglada haha!
Jag gjrde en övning som alla hoppryttare känner till antar jag? 3 studs och en oxer. Lätt att bygga! Jag fick korta avståndet mellan sista studsen och oxern eftersom han hoppade för långt ifrån, Hade 7,5 i början men bestämde mig för att korta till ca 6,5 och studsen var 3 m mellan. Byggde lite kortare eftersom han skulle hoppa på styrka och inte fart. Han hoppade riktigt fina och runda språng, vilket var jättekul. Han rev en gång men det var för att jag la mig i. Det var som om han sa "sitt bara och häng med, jag fixar det här!" toppen! Jag kunde tänka på min sits igenom hela övningen också. I slutet var oxern på ca 115-120 cm. Vilket han LÄTT hoppade över. ;) dock ser det så högt ut när man sitter på hans rygg haha!
Lite jobbigt var det för honom eftersom han inte kunde hoppa på fart men han hoppade mycket bättre!
Jag glömde mitt knäskydd hemma, typiskt. men jag lindade självhäftande linda runt knät istället och det funkade! Jag höjde också hindret efter hur mitt knä kändes, den protesterade inte en enda gång ;) det var dock lite jobbigt för mig varje gång jag skulle hoppa av, det gör fortfarande lite ont.
Han gick dock inte så bra i själva ridningen när jag red fram, han ville koncentrera sig på hindrena haha. Efter att jag hade hoppat böjde jag igenom honom och gjorde lite lösgörande. Mjuk och fin! det är dock fortfarande väldigt svårt för mig att samla ihop honom. Han är redan väldigt svår att få att gå på tygeln och kräver väldigt mycket ben, och ben är inte precis någonting jag har haha. Måste träna!!
Självklart red jag i min älskade stövlar! Man får en så stadig skänkel i dem att det är otroligt! Det passar mig perfekt eftersom jag har tappat muskler i benet och stövarlna hjälper mig att hålla dem på plats!
På onsdag är det hoppträning, gissa om jag är taggad! Ska bli såå kul, första träningen på ca 6 veckor.
Båda hästarna fick sen gå ut utan täcke och njuta av vårvädret, Calle rullade sig såklart!
Jag smörjde träns och alla mina stövlar så nu är allt fint fint!
Imorgon ska Rilleponken vila!


Rille kände för att vara med på bild!


Mobilinlägg

 
Har precis hoppat rille och skrittar av nu. Oxern slutade på ca 115-120.

stövlarna invigda!

Jag är sååå nöjd med stövlarna! Dem är supersköna och sitter jättebra!
Självklart är dem lite stela men dem måste ridas in! Det jag älskar med dem är att man får en stadig skänkel vilket är jättebra för mig eftersom jag har tappat muskler i ena benet så det blir mycket lättare för mig att hålla den still.
Mer utförd utvärdering kommer när jag har ridit i dem ett tag.

Idag red jag ut på Rille. Vi fick sällskap av en tjej, hennes häst stegrade och höll på så jag frågade om vi skulle göra sällskap eftersom jag vet att Rille gör precis samma sak. Han började redan när han såg hästen stegra och hålla på. Rille dummade sig som vanligt. Kunde inte slappna av en enda sekund. Han är så jäkla snabb när han ska tvärvända, vilket han gjorde flera gånger, stegrade, sprang in i den andra hästen. jaja, får väl acceptera att han har blivit så nu. Det kanske går över. Han var väääldigt stark, speciellt i galoppen. Han var iaf pigg och glad. Calle fick gå utan täcke större del av dagen, varmt och skönt. tyvärr rullade han sig, jobbigt för mig som måste borsta sen!

till anonym som sa att jackan kommer vara för liten för mig eftersom jag är så fet.
hehe, luktar det avundsjuka. mhyes, I think so. Tänk på att jag kan spåra ditt ip nummer och det är inte första gången du kommenterar bloggen.
Ha en trevlig kväll!

SÅHÄR FET ÄR JAG!


veredus

Nu har mina stövlar hämtats och jag är såååå nöjd med dem! Dem är supersnygga och jättesköna! Imorrn ska jag nog rida i dem. Spännande! Har ju även beställt en kingslandsjacka, dock xs så jag vet inte om den är för stor eller inte. :P



utvärdering om hur dem är att rida i kommer imorrn!

Mobilinlägg

Har precis ridit lite markarbete på Rille.

Mobilinlägg

Har en ganska rolig nyhet! Handlar dock om mig haha. Ni får en ledtråd - clinic. ;) Är iaf på väg till stallet nu! Idag har mina nya stövlar kommit, Veredus och min kingsland jacka. Ska inviga imorrn!

hingst?

well well well..Jag blev riktigt arg på Calle idag när vi va på promenix..
Han var pigg och skrittade i ett bra tempo. Han tittar runt lite speciellt på en hage där det går ett sto med ett ganska så nyfött föl. Lite senare så helt plötsligt stegrar han så säger jag till på skarpen och han skärper sig, jag kom undan med ett litet sår på fingret men satan vad ont det gjorde! Gick i 5 minuter till för jag ville inte att han skulle tro att bara för att han stegrar så vänder vi hemåt.

Jag kan säga såhär: Jag var VÄLDIGT glad över att jag hade kedja på tokhästen och helt ärligt nästa gång blir det nog träns för jag blir faktiskt skraj. Han beter sig som en hingst! Visst har han lite överskottsenergi, (nu när han får 1 kg havre om dagen) men inte får man bete sig som en hingst!
Han slängde med huvet, travade, stod på bakbenen ibland (tur att det inte var högt) gnäggade som en galning, huvet högt och ville bara springa hem. Jag som får faktiskt ont i foten av att gå snabbt blev inte bättre av att jag blev tvungen att "springa" för att hänge med i hans tempo, DOCK tycker jag det är bra att skrittar i ett lite snabbare tempo då han får röra på sig ordentligt men ändå inte. Det såg ut som om han skulle springa över mig närsomhelst, och jag har ingenting att säga till om han har lust att dra iväg!
Nästa gång ska jag ha: träns och handskar! Inga sår på händerna tack!
fast han är ju så snygg när han går sådär "ståtligt" och blåser upp sig lite. Tror det berodde på det dära stoet och fölet då han gnäggade åt dme och tittade på dem nästan hela vägen hem.

Rille har på något sätt lyckats få av båda hans täcken i hagen, har ingen aning om hur! Jag hittade iag fleecetäcket i hagen och troligen har callr slitiv av det eftersom den var borta..Blir galen på dem hära hästarna! Inte nog med att 2 grimmor är borta/sönder, täcken går också sönder hela tiden! Har nån några tips? Använder en sånhär salva som är för att dem inte ska bita på täcken man svans osv men jag vet inte om det riktigt funkar! Rille hittades iaf naken i boxen!

Över till Rille, ett helveteär vad han var i början. Stel och ville inte lossna alls. Men efter ett tags kämpade släppte han och gick helt okej. Märkte idag att jag måste rida med ganska korta stigbyglar för att jag ska kunna driva ordentligt och få den ärliga formen, väldigt svårt dock. Fast det är lättare att få honom att jobba rätt i galoppen än i traven. Det blev mycket galoppjobb idag och skänkelvikning.

(jag är grym på paint jag vet!)
Börja med att galoppera i vänster varv, bryt av till skritt och påbörja skänkelvikning för höger skänkel (i skritt) fatta sedan galopp igen i mitten och galoppera på en ca 10 m volt. Bryt av till skritt och gör skänkelvikning för vänsterskänkel. Fatta galopp när du kommer ut till spåret och börja om övningen. Kan göras i andra varvet också.


Dagens ridpass

snabbt inlägg, orkar inte blogga just nu!
rille var hemskt i början men sen när jag gjorde en övning jag läste i en tidning så gick det mycket bättre! berättar om den imorrn.


min drömhäst..

..är en skäck! Tro det eller ej men jag ÄLSKAR skäckar. Tycker dem är så häftiga och snygga! Min drömhäst är Utah Van Erpekom.



den perfekta hästen! GE MIG!


dagens ridpass

Idag har jag ridit som sagt och det gick jättebra faktiskt! Han var fin, väldigt pigg och framåt!
Jobbade mycket med att öka och minska volten, det gick inte så bra i början då jag inte hade koll på ytterbogen så den flöt iväg men när jag väl tänkte på det gick det jättebra! Gjorde lite skänkelvikning och red runt lite. Inte allt för mycket krav eftersom han har stått i 4 dagar, jobbade mest i skritt och trav. blev väldigt lite galopp.
När jag var klar myste jg med Rille och kliade på manken vilket han verkligen ääääälskar. sen fick Calle borstas och mysas med också!

Precis ridit

Har precis ridit Rille, det gick ganska bra!

tävling!


klicka här


tävling!



klicka på bilden för att komma till tävlingen


Sjukgymnast

Ja! Dåsa, jag fick göra lite övningar och hon tittade lite på mitt knä.. jag är kobent! HAHA har jag aldrig märkt men jag är mer kobent på det benet jag fick knät ur led. Någonting jag föddes med, tack mamma! Sen har jag fått som en grop snett bredvid knät. Där har jag tappat alla mina muskler och det som jag verkligen måste bygga upp om jag ska bli bra. Därmed blir jag också svagare i min ridning, tråkigt.

Har varit i stallet, vet har ju varit ute. Hon skrev att vi skulle lugna oss med magsår medicin eftersom han har blivit så pass fin i pälsen och ser klar och vaken ut. Hon tog iaf blodprov igen så vi får ju veta på torsdag/fredag och jag kan sätta igång eller ej. Hon rekommenderade gräs och vårsol i 1 månad, det fatta jag inte riktigt. ska han vila i 1 månad och äta gräs och få vårsol? huh..iaf, vi får se när vi har fått svar av henne ang blodprovet. Han får ju lusern och det är ju gräs!
Rille var pigg och glad, fick bli kliad på manken och tyckte det var såååååå skönt och njöt. Mina hästar är så mysiga! Man kan stå och bara mysa hur länge som helst!
Calle är dock lite mer myssugen än vad Rille är haha. :P


På väg

Nu har jag varit hos sjukgymnasten och är på väg till stallet! Jag fick reda på lite saker om min ben som var...eh, intressant och konstigt haha.

inköpta saker

Här kommer bild på Pikeur Jackan:
http://www.dressagedeluxe.co.uk/CMS/UPLOADS/SHOP/IMAGES/MEDIUM/M_M04_CANTARA.jpg
den är supersnygg men den är ganska jobbigt eftersom den hela tiden åker upp. Annars superskön och helt klart värd pengarna!
Orsini
supersnygga Dimacci armbandet jag vann! har dock lite problem med att sätta på den haha. lite klurigt men jag har fått på den iallafall!

http://www.northwestequestrian.co.uk/images/Smartex%20rain.jpg.JPG
och täcket!

ond cirkel

nehepp. det blir inte så att jag kommer vara närvarande när veterinären är ute, så nu är jag väldigt sur då jag tycker att det är nästan viktigare att jag är där än hos sjukgymnast men å andra sidan är det också viktigt att jag blir bra i både foten och knät. Måste allting vara en ond cirkel? Malin är iallafall där och hon ringer nog antagligen när vet har sagt sitt eller så ringer vet mig. Hon ska iaf ta blodprov igen och om han har över 125 i hb så får han sättas igång tror jag det var. Dock så vet jag inte hur hon vill att jag sätter igång. hon kanske vill att jag skrittar honom varje dag i 1 vecka och sen börjar rida eller så får jag sätta igång honom som man oftast gör!

vilket sammanträffande!

kom på att båda mina hästar hade exakt samma täcke på sig när dem precis hade kommit till mig, alltså första dagen!


Calle 18 november 09
Rille 26 februari 09

Jag har ett problem idag! Det är så att vet kommer idag kl 17 och jag har sjukgymnast kl kvart i 18. det tar 30 min till stan så jag kommer iaf bara hinna vara i stallet 15 min vilket mamma tycker är onödigt men jag vill vara där när vet kommer! Och tydligen går det inte att avboka sjukgymnasten...måste göra en dag innan annars måste man betala iaf. Mamma skulle iaf kolla och se om hon kunde byta till en senare tid eller byta dag. Vet inte hur jag gör annars.

tävling hos reitsport


klicka här

bett

Jag kom på en sak idag när jag myste med hästarna i stallet..
Varför gör folk en sån jävla stor grej av pessoabett? Jag menar, det är väl upp till ryttaren själv att bestämma om hästen ska ridas på pessoa eller inte. Den som känner hästen vet väl bäst vad som passar hästen. Tänk såhär: du har provat alla möjliga bett men ingenting passar hästen tillslut provar du ett pessoabett och hästen går som en klocka och trivs med bettet! Vad gör du då? Jag skulle rida med pessoabettet, dock skulle jag har en sporremm på dem översta ringarna så blir det inte den hära effekten alla snackar om hit och dit.
Jag har själv ridit med pessoa (dock inte på mina hästar) och den funkade jättebra på den ponnyn, han trivdes med det bettet så varför byta?
Michael Whitaker red sin häst med pessoa nu i WC, kommer folk börja göra nån stor grej av det nu eller?
Sen finns det ju folk som är emot skarpa bett överhuvudtaget och som säger att man inte kan rida om man rider med ex pelham. (har hört från flera olika håll) men tror ni dessa personer skulle säga så till ex Roffe eller Ludger eller någon annan toppryttare ÖVERHUVUDTAGET? nej faktiskt inte. Sen beror det ju självklart om man är rutinerad ryttare och kan hantera bettet. Som många säger, det är handen som gör bettet.
Jag red Calle på pelham ett tag, provade 2 olika. På den ena så bara krullade han ihop sig och vek in nosen så det funkar inte, sen provade jag ett annat som funkade väldigt bra om man bara hade tygeln i den stora ringen. Jag valde det för att jag inte ville slita och dra i munnen på honom (vilket skulle leda till småsår i munnen) vilket blir bara lidande för hästen så jag betslade upp. Betyder det att jag inte kan rida? :P Jag var bara mån om min hästs mun helt enkelt, inge fel med det(?) Nu har han blivit så pass lydig att han går att hoppa med vanligt 3delat.
De flesta säger "mer dressyr" men om man har en superlydig häst i dressyren men inte hoppningen haha. Jaja, alla tycker och tänker olika! Jag tycker inte pessoabett är så hemskt som alla säger!

en av ponnyerna jag red på pessoa


planering

Lite saker som händer dem kommande veckorna.
- 6/5 dressyrträning för Emma Karlsson (med skolan) tar med mig Cannavaro
-8/5 ev. tävling Huvufsta. har inte bestämt vilka klasser. 90 & 1m eller 1m & 110. Cannavaro
-9/5 ev. hoppclinic (skolan) för någon Alfred(?) från Hästak, antingen Rille eller Cannavaro.
-10/5, tävling med skolan. (skolor tävlar mot varandra) Tar med mig Cannavaro och hoppar 110 tror jag, beroende på huvufsta.

Om jag tar 90 & 1 m på huvufsta vilket är det mest troligaste och det går bra så tar jag 110 på stockholms (10/5)
Har inte lust att hoppa Calle 3 dagar i rad. Så troligtvist blir det så att Rille får vara med på Clinicen, enda problemet är lastningen och att han kan vara tittig.
Sen beror det också på om Cannavaro är helt igång, dock är det ca 3 veckor tills dess.


snyggt?

Tror ni Calle skulle passa i den hära färgen? självklart med ett matchande schabrak. 

eller?

om ni fick välja, vilken skulle ni välja då?


stallet

Snabbt inlägg! Har varit i stallet, hästarna var glada och pigga, lekte som vanligt i hagen. Nu har Calle massa småsår i hela ansiktet och är nu full av idomin!
Jag och Per gick en kort promenad med båda på ca 20 minuter så fick dem också beta lite.

hallå?!

Sover ni? haha. Jag sov ca 3 timmar på dagen så jag kan inte sova nu...Kollar på Ballar av stål!




längtar tills jag kan sätta igång Calleponken!


bustroll


kolla vilken hals Rille har!

ja...täcken går sönder hela tiden.

visst är Calle snygg i sitt nya täcke! Själv tycker jag Bucas är bättre än Horsewear.


fy


jag tycker faktiskt synd om Rodrigo..Elakt att alla bara börjar asgarva åt honom.

Har iaf varit i stallet idag och pysslat om med hästarna, Dem verka glada och pigga!

Foten

Kom hem vid 3 ungefär. Det gick faktiskt väldigt jämfört med danderyds. Folk på sös är mycket trevligare också! Jag har ingen spricka så det var jätteskönt. Min fot är helt normal om 2 veckor, ska gå med kryckor i några dagar. Hade vart mycket bättre om det hade varit foten på höger ben där jag har knäskadan. Just nu blir det mycket belastning på det benet vilket inte är precis bra om man säger så. Jag ska dock rida på måndag tror jag, utan stigbyglar.

akuten

åker in till akuten...kan vara så att jag har en spricka i fotknölen

avramlingen

Skulle vara vääldigt skönt med smärtstillande just nu..

Jag blir så jävla arg på folk som inte visar hänsyn till häst & ryttare. Jag travade på vägen, Rille var jättefin och superpigg idag! Gelt plötsligt kommer 2 ungdomar (typ i min ålder, båda sitter på samma cykel) dem cyklar fort förbi och visar ingen hänsyn. Rille är unghäst och brukar inte vara så "feg" men han blev faktiskt tagen i sängen när cykeln kom. Varken han eller jag var beredd. När cykeln kommer så slänger han sig åt sidan i ren panik och ner på en åker som är harvade. Då är det väldigt ojämnt så han tappar balansen och snubblar så jag hamnar på sidan, gör allt för att inte ramla av men sen snubbla han till igen och jag ramlar av rakt ner. Håller i tygeln för jag vill verkligen inte att han ska galoppera iväg, blir hängandes och släpad i ca 2 meter. Jag kan säga såhär: Jag har en häst som är GULDvärd. Egentligen styrde jag honom över mig, tur att han inte sprang på mig för han har 4brodd! Han fortsatte springa rakt fram. Bästa hästen. När jag slutligen kunde ställa mig upp märkte jag att jag hade skitont i fotleden..japp jag vrickade foten. Dem jävla idioterna stannade inte eller någonting dem bara cyklade förbi som om ingenting har hänt. Jag började nästan gråta..jag grät inte ens när knät hoppa ur led men när jag vrickar foten som gråter jag nästan. Inte pga av smärtan för jag kände inte så mycket, Hoppade upp igen ganska så snart efter men kände att det började verka på vägen hemåt. Jag blev så upprörd och arg. det blev för mycket för mig, jag kunde inte riktigt tänka. Blev så arg på dem dära ungarna!! Jag skrek jävla idioter åt dem men dem brydde sig inte. Och det kan inte ha sett bra ut när jag ramlade av. Jag skulle ringa mama men vad händer då? Jo, min mobil laggar! perfekt. Precis kom en annan ryttare (har träffat henne förut) och såg att jag hade massa lera på knäna och frågade hur det gick och vad som hände osv. Hon blev också chockad och arg att idioterna inte brydde sig alls. Hon tänkte galoppera efter dem och be dem be om ursäkt men Rille skulle bli ännu mer stressad. Man såg på honom att han var helt uppskakad och inte fatta vad som hände och visste inte vad han skulle göra eller någonting..Han ÄR världens bästa och snällaste häst.

När jag kom tillbaka till stallet så lindade jag foten men självhäftande linda. Då var fotleden redan väldigt svullen, nu är den dubbelt så svullen och gör väääldigt ont. Imorrn kommer jag antagligen inte kunna rida. Dock så borde det här ändå gå över ganska snabbt.

Helvete

Jag är på väg hem. Idag har jag ramlat av och vrickat foten på den friska benet, typiskt. Haltar nu, just my luck.

Lunch

Äntligen lunch! Ska ut snart och rida ut på Rille. Vi har precis lösgalopperat unghästar inför 3års testet. Vi hörs senare

hoppning

Glöm inte världscupfinalen i hoppning Genève 15 april, SVT24, kl 20:45-21:45


torsdag

Hej!
Visst har det varit underbart väder idag?! Helt otroligt, tråkigt att det inte håller så länge då det ska bli 2-3 ca 5-7 grader & regn imorgon..

Idag var det ridning på solnas ridskola och vi fick rida ut. Det var ganska tråkigt, min häst var iaf väldigt pigg och lite het! OCH jag kunde rida lätt hela tiden! Jag är på gång nu! Nästa vecka ska jag nog prova att hoppa och på lördag eller söndag ska jag nog ta och prova att hoppa några småskutt.
Som ni vet så vann ajg ett Dimacci armnband från Stockholms Hästbutik (som jag för övrigt älskar!!!) armbandet var verkligen supersnyggt och jag älskar det! Eftersom dem har haft öppet i 6 månader så fick man också 15% rabatt på valfri vara! Jag köpte en röd pikejacka som är vindtätt och andas så man kan använda den nu. Tycker den är så jäkla snygg i färgen, inte ofta man ser ryttare med röda jackor! Man sticker ut lite, vilket är precis vad man vill. Passade även på att köpa ett regntäcke till Calle eftersom han har ett från Hööks som är verkligen skitdåligt..ledsen men hööks täcken håller inte när man har hästar som sliter och drar i täcken. Det blev ett Bucas täcke, brunt med gul/guldig kant, var supersnygg på honom! Bilder på allting kommer imorgon, I promise! 

Hästarna har tydligen varit helt galna i hagen idag specielt Calle, galopperat runt som en dåre och busat enligt Lena. Vilket är ett mycket gott tecken! Han är nog riktigt pigg den herren nu. Dock så har viruset gjort att han har tappat massa vikt och blivit för tunn...svårt är det också att få honom att gå upp i vikt. Men så småningom kommer han bli en fetknopp ;) Fast han är lite tjockare på vänstersida av kroppen lite konstigt men bra att han är i bättre hull på någon sida. Hans ben ser också helt normala nu, vilket dem också har gjort ett ganska bra tag. Febern varade i bara ca 5 dagar och svullnaden i lite mer än 1 vecka. 
 


Dagens ridpass

Hej!

När jag kom till stallet så pysslade jag om Calle och tog sen in honom i boxen.
Sen var det dags för ridning för Rille, idag tänkte jag att vi skull göra mycket galoppjobb. Han var fakiskt jättefin! inte lika pigg och stark vilket berodde på att jag red i ridhuset. Det var lite trångt eftersom Malin redan hade byggt upp inför hoppträning, gud vad jag ville hoppa! Red fram i alla gångerter och lossade lite sen var det dags för galopp jobb. Jobbade mycket på volt, ställa inåt och utåt, korta och länga, sakta av till skritt bara genom att säga "prooo" och han saktade av till skritt direkt! Jag provade göra lite byten och han har aldrig gjort såhär fina byten någonsin! Han drog inte iväg efter och byte när jag la om skänkeln, ett rent byte! Han gick inte lika bra i traven berodde nog mest på mig då jag inte riktigt var så engarerad i den, varför vet jag inte. Men han gick i en bra form och aktikvt i alla fall! Han har varit superduktig idag och blev svettig så imorgon ska vi nog bara ta en prommis. Får se om jag tar honom när jag går med Calle eller var försig.

Förresten!! Jag red lätt ganska mycket idag! Det tog emot lite ibland och jag red hade nog lite mer vikt på det friska knät men hade ändå inte för mycket. Måste jobba upp benet, blir dock ganska vingligt och benet är inte så stadigt men men!

Imorgon ska jag rida på ridskolan för första gången på 4 veckor haha, tänk vad snabbt tiden går! anyway, jag hoppas jag får en ponny eller en liten häst som är snäll.


Dagens ridpass

Hej!
Visst har det varit härligt väder idag?! helt underbart. Hästarna har ju 200 g innetäcke och vanligt fodrat regntäcke men funderar på om dem bara ska ha ett ofodrat täcke över.

Anyway, när jag kom till stallet så bestämde jag mig för att ta en mysig liten promenad med Calle i vårsolen. Jag gjorde honom lite fin och satte på honom hans fina lädergrimma med lite fårskinn på, hade kedja eftersom jag inte hade en aning om hur han skulle vara ute. han var faktiskt förvånade väldigt lugn. Då tänkte jag att jag inte alls hade behövt kedjan men sen på hemvägen så var jag väldigt glad över att jag hade den! Han trippade och försökte trava hela tiden, vilket inte alls var okej för mig eftersom när han försöker trava iväg drar han med mig och mitt knä pallar inte det så jag fick säga till på skarpen. Han fortsatte trava och trippa lite men hade lugnat sig lite. Men mysig promenad var det, han var på alerten och såg pigg och fräsch ut!

Idag red jag Rille på utebanan! Dem hade precis harvat där så det var superfint och bra. jag provade rida på ett nytt bett idag, ett 3delat sötmalmsbett. jag vet inte om det gick skitbra idag eller om det gick helt okej..
Han var verkligen jättestark och väldigt tung vissa gånger under passet. MEN han gick så jäkla fint, fick ihop honom jättefint och fick det trycket i både traven och galoppen som jag ville. Vet inte varför han var så stark, kan ha varit för att jag red ute på banan vilket vi inte har gjort på hur länge som helst, kan vara bettet eller så kan det vara att jag hade mitt hoppspö i handen. Ingen aning faktiskt. Jag tror han gillade bettet eftersom han tuggade på det väldigt mycket och skummade! Han var iaf otroligt fin utöver det. En tjej som red samtidigt tyckte att han var jättefin och att jag fick ihop honom mer än jag brukar, samt att han hade trevliga gångarter - vilket han har!
Dagens övning bestod av lösgörande i början i skritt och trav. I skritten när jag var på volten så gjorde jag skänkelvikning i båda varven. Efter det gick jag över till trav och gjorde samma sak och lite öppna & slutna. I galoppen jobbade jag på att öka och minska och det gick superbra! han kortade galoppen riktigt kort och duktigt! sen i slutet gjorde jag övergångar i alla gångarter och avslutade med att skritta av. Han var jätteduktig idag och blev svettig!


veckans blogg


Jag är med och tävlar hos brejjk om att bli veckans blogg!


film



Jag vet att det ser hemskt ut men så kan det vara när man inte har ridit på 3 veckor och har ett knä som inte riktigt funkar som det ska haha. Hade gärna velat sätta lite mer tryck i traven och att han hade varit lite mer aktiv. tyglarna måste kortas, dock så blir det svårt för mig att korta dem när han blir tung i handen i med att jag inte har drivningen att få honom lätt i handen. Men det var ju som sagt inte ett seriöst pass, ganska kravlöst. Ville bara känna på honom och ville inte heller att jag skulle överanstränga knät. Dock idag ska jag nog rida lite mer seriöst ochs ee till att få trycket i traven!


Michael Morrissey

Amerikansk hoppryttare i blåsväder

Den amerikanske hoppryttaren Michael Morrissey har fastnat på film, där han under en uttagningstävling till det amerikanska VM-laget piskar upp sin häst Crelido rejält inne på hoppbanan.

Händelsen inträffade på den andra av de amerikanska uttagningstävlingarna, som hölls i Wellington den 27 februari. Enligt personer på plats fick Morrissey ingen varning eller tillsägelse under ritten, och inte heller någon avstängning.

Men när filmen läckte ut på internet ska FEI till slut ha agerat, en månad efter att händelsen inträffat, och stängde av ryttaren från fortsatt tävlan på uttagningstävlingarna.
Den kanadensiska ridsportjournalisten Karen Robinson skriver i sin blogg om hela historien, och menar att man i efterhand tagit bort Morrisseys namn från start- och resultatlistor. 

 
vad tycker ni om det här? det är ganska ofta man ser folk rappa upp sina hästar. Själv tycker jag det inte är okej att slå sin häst!


världscup hoppning


SVT visar världscupfinalen i hoppning Genève den 15-18 april.

Torsdag 15 april, SVT24, kl 20:45-21:45
Fredag 16 april, SVT2, kl 11:30-12:30 repris från torsdag
Fredag 16 april, SVT24, kl 20:45-22:00
Lördag 17 april, SVT1, kl 07:45-09:00 repris från fredag
Söndag 18 april, SVT2, kl 14:30-16:30


visste ni...

...att en häst kan stå i en hel månad utan att den tappar varken kondition eller muskler?

tävling!


http://eliinsofiia.webblogg.se


stallet senare på dagen

Var i stallet vid 18.00 just för att jag behövde linda Rilles ben och smörja hans mugg. Det ser superfint och har läkt jättebra! Hoppas bara det inte blir värre av alla lera...
Hästarna hade inte kommit än och när jag kom så såg jag att dem var helt galna och lekte för fullt så jag ville inte ta in dem. dem fick leka klart, och Calle han var den galnaste av dem! Brallade runt som en dåre och sparkade bakut och tyckte det var superkul! Jättesynd att jag inte hade kameran med mig, hade blivit riktigt bra bilder.
jag börjar bli galen, har försökt få tag på min hovslagare i 2 veckor utan framgång..är det någon som känner en bra hovslagare i nynäshamn/närheten? Kontakta mig via mail!
btw, har fått Rilles hästlicens, vet inte varför jag fixade ett då vi inte ska tävla regionalt på ett tag men nu är det gjort iaf!
Nu ska jag kolla på ponnyakuten!

bilder



tyvärr är inte min mamma mästare på att fota därför är bilderna suddiga.

Calle är mycket finare i pälsen än vad han var för ca 2 veckor sen. Bilderna finns längre ner i bloggen.

lunch dags!


hästarna fick bli lite borstade i solen, det upskattades!

har försökt ladda upp filmerna flera gånger på YT men det funkar inte.

tävling!

tävling hos showjumper.blogg.se


back in business!

Halloj!
Jag har ridit! och det gick bättre än jag trodde. Rille var fin och gick bra. Jag kunde dock inte rida lätt så det blev mer nersittning vilket också var lättare för mig att få honom till lite arbete. Just för att mitt "ofriska" ben inte är lika starkt som mitt andra leder det till att jag inte kan riktigt rida med den skänkeln så det blev det inte så mycket drivning jag ville och han blev tung i handen då bakkärran inte var helt med. Det blev mest skritt och trav, red i ca 30 minuter. Red inte längre eftersom jag inte vill överanstränga knät och vill inte börja med ett genomkörar pass första gången jag rider på 3 veckor. Jag fick hoppa av på "fel" sida eftersom jag inte kan lägga hela min tyngd på det ofriska benet. När jag red lät så tänkte jag bara en sak..AJ. det gjorde väldigt ont, så ingen hoppning blir det inte på ett tag. :( Jag vet att Runsten har P&J nästa helg men tills dess kan jag nog ändå inte hoppa och den har dem den 23de maj tror jag, då ska jag vara med med båda hästarna!
Det kommer bli jobbigt med Rille eftersom han kommer vara ganska tittig men då tar jag 60 och 70 bara så att han kommer över, resultat är inte viktigt då alls. Han ska över! Calle tar 1 och 110 tror jag. 110 är inte riktigt säkert då han inte har hoppat på ett tag men det är mer än 1 månad dit så ingen stress. Vi får se hur det går på träningen innan.
Hästarna fick gå ute nakna i ca 1-2 timmar! Det är så skönt väder så dem njöt och tyckte det var skönt.
Mamma fotade och filmade men jag ska iväg  nu så jag lägger in dem senare ikväll.


ridning?!

Nu ska jag till stallet och idag ska jag försöka rida för första gången på 3 veckor! Jag ska försöka..kanske inte ens kommer upp på hästen haha. Vi får se hur det går!

Uppdaterar senare mot kvällen eftersom jag troligtvist ska in till stan.
wish me luck

svar på frågestund

tess:
Vad kostade Calle? Vilken av dina hästar gillar du mest? Vad har du för mål med dem i år? Har du någon kontakt med fam. Kroon? Vill du jobba med hästar i framtiden?

Vad mina hästar kostar är ingenting jag tycker ni läsare behöver veta. Rille är självklart min favorit. I år med Calle är att debutera 120 och vara 0 såklart, kvala 130. Rille är att han ska få komma ut och tävla. Kommer dock börja med dressyrtävlingar först och sen ut på P&J (ja, jag vet att det är mycket titthinder, men det är bra träning för honom!) Sen till hösten om hans tittighet har försvunnit så ska vi ut på lokala hopptävlingar - kommer dock ej starta högre än 1 meter. Nej, inte just nu men håller Sofia uppdaterade lite då och då. Jag tror det, min dröm är att ha ett eget tävlingsstall men inridning och tillridning. 

sanna:
Vilken blogg väljer du:
http://elinanorlen.blogg.se eller http://kissies.se ?

Har ingen aning om vem Elina Norlen är så..Kissie. 

Sarah Hedengren:
 Hej! :)
Svara på dagens fråga i min blogg!
"vilket bett rider du din häst på?"

Hej Sarah, jag är för lat för att gå in på din blogg så jag svara här istället!
Calle rids på ett 3delat sprenger bett och ett 3 delat med sötmalm. Sen rids han också ibland på vanligt 2delat.
Rille rids på ett 3delat, 2delat ska dock prova sötmalmsbettet på honom också. 

Em:
 Hur gammal var du när du fick din första ponny / häst ?

Min första alldeles egna häst fick jag när jag var 15 år. 

Hanna:
 Hur ofta brukade du hoppa dina hästar? :)

Hoppar dem bara 1 gång i veckan. 

Rebecka:
 Vilka är dina bästa/sämsta egenskaper som ryttare? :)

Otroligt svår fråga! Bästa: Villig, arbetsglad, positiv, väldigt lugn och är aldrig stressad. Sämsta: tror faktiskt inte att jag har några dåliga egenskaper som ryttare..kanske att jag är lite slarvig med utrustning? fast det är ju inte en egenskap. 

Moa Fröberg - letar D-ponny att ha på foder ifall folk undrar:
 äger du båda dom hästarna på headern? (har aldrig läst bloggen förut)
frågestund på bloggen nu (Y)

Mamma äger Richard Geere och jag äger Cannavaro. Dock så är det jag som rider ;) 

Viki:
Vilket land kommer du ifrån?:)
Kram!!
PS. jättebra blogg<3

Aaw tack! Jag är från Sverige och Brasilien.


no way!?

Tjänaa! Jag är hemma, :D känns konstigt då det är 6 timmars skillnad och jag har inte sovit någonting på planet.
Iaf, frågestunden är avslutad och jag svarar på dem senare ikväll.

Gissa vad jag har vunnit!? Ett armband från Dimacci från Stockholms Hästbutik! Tänk att JAG har vunnit någonting för första gången i mitt liv! Dem är ju så sjuuuuukt snygga!




congratz!!

Kom pa att varldens finaste hast fyllde 6 ar igar! Han ska fa en fin tarta i present nar jag kommer hem!
saknar bada hastarna otroligt!!!
Grattis pa 6ars dagen! <3
hade ingen anna bild, ar inte inne pa min egen..

vart ar jag?

Maili undrar vart jag ar nogonstans. Just nu befinner jag mig i Florida och pa tisdag ska vi aka till New York. :)
glom inte fragestunden!

howdie!

Tjena! Hur ar det i sverige?
Har ar det 28 grader och harligt som bara den!
Sa att ni vet, jag svarar och godkanner INTE anonyma kommentarer.

RSS 2.0