tävling!

Har anmält mig och Rille till våran första lokala tävling! Det blir dressyr LB:0 på Djursholm RK, 21/03. Han första lokala tävling i hela sitt liv och våran första tävling tsm. Ska bli riktigt kul att se hur det går. Har inte så stor förhoppningar men jag tror det kommer gå bra! Han är så lugn och cool på nya platser men nu är det ju massa andra hästar och människor runt omkring så han lär bli lite nervös och uppstressad. Det är mycket galopp i programmet så imorrn ska jag rida igenom programmet och känna efter vad vi behöver jobba på.
Jag är så glad iaf att han äntligen är redo att komma ut och tävla! Jag borde nog träna på att knoppa haha, det är någoting jag är riktigt dålig på. Så har ni några tips är det bara att skriva ner!

visst är det så att man inte behöver hästlicens när det är lokalt? har fått för mig att det bara är regional och uppåt.

häftigt!

Kolla vad häftig den är! ungefär 2,5 meter lång och av is!



veckans schema

Cannavaro:
Måndag - skritt
tisdag - hoppkurs
onsdag - hoppkurs
torsdag - medryttarna uteritt
fredag - dressyr med fokus på lösgörande
lördag - uteritt eller ängen fokus på tempoväxlingar
söndag - medryttarna uteritt

Richard Geere:
måndag - skritt
tisdag - hoppkurs
onsdag - hoppkurs
torsdag - medryttarna uteritt
fredag - dressyr/vila
lördag - ängen/vila
söndag - medryttarna uteritt

fredag & lördag beror på mig lite.


HAHAHAH

Hoppsto med kapacitet. (film)

Typ: Stora hästar  -  Inriktning: Hoppning  -  Kön: Sto  -  Födelseår: 2000  
Namn: My heart z  
My heart Z. Efter Robin Z, Undan Ann ahl.

Mycket hårig anus korv säljes, med stora bölder i röven. Implantat i både bröstkorv och läppar, med mycket fina avgaser. Hoppar gärna över bajs och luktar efteråt. Mycket het mot bajs hinder, ibland e hon diarré annars mycket hård (ganska rött). Koppel ingår, och en toalett. Hon dricker ej ur kruppa, endast toalett så det gäller att man torkar rent runt ringen. Spolar på kommando, hon skiter även på kommando vilket är mycket tilltalande när man e hungrig.

Säljes endast på grund av hennes håriga bajskorvar som kommer ibland, då jag personligen inte gillar hår (är flintis). Brukar klippa henne, men de växer ut lika fort....

Film när hon hoppar: http://www.youtube.com/watch?v=Pg-MLc-O_Q8&fea ture=related

Ring ej, då min telefon är ur funktion för tillfället. (hon råka bajsa på den). Hyrs ev. ut på foder!

Endast seriösa köpare gör sig besvär!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Hoppar över alla typer av bajs och djupa kissgravar med fis-lukt. sniffffffffffffffffffffff!!
 
Pris  85 000 kr
 
 För mer info kontakta   
Annonsör  Achmed Ali 
Region  Södra Sverige 
Ort  Falukorv 
Telefon  0383-16724 
Mobil   
Fax   
E-post  [email protected] 
Hemsida  bajslandet.se 



humm...seriösa?

dagens ridpass

Idag var det riktig dressyr för Rille. Och jä*lar vilken fin häst jag har! Han var så himla fin och gick som en klocka. Helt sjukt hur fin han har blivit. Om man jämför hur han va när  jaasg precis hade fått honom och nu så är det inte samma häst! Så nu har jag bestämt mig att vi ska starta dressyr så snart som möjligt. Det blir nog LC eller LB. måste kolla upp lite vilka tävlingar som finns.

Calle red jag mest tempoväxlingar i galoppen och det är något han tycker är ritkigt jobbigt då han börjar flåsa och svettas. Så det ska vi jobba på ganska mycket nu. Jag känner att jag inte riktigt kommer åt honom lika mycket som jag vill när jag rider i hoppsadeln. Kommer ihåg när jag red honom i dressyrsadeln och då var han riktigt riktigt fint och gick bra alla gånger. Jag ska försöka få mamma att köpa en dressyrsadel ;)

inköp i GBG

Här kommer bilder, som sagt köpte jag inte mycket. Ångrar dock att jag inte köpte en förbygel.





Sändning GBG Horseshow



För er som inte besöker Göteborg Horse Show kan se tävlingarna och showerna på TV.
Här är några sändningstider:

Idag, kl. 18.00 på SVT2.
Idag, kl. 23.30 på SVT World

Imorgon kl. 10.45 på SVT2.
Imorgon kl. 11.15 på SVT World.
Imorgon, kl. 14.45, EXKLUSIV SÄNDNING PÅ SVTPLAY. Från världscupshoppningarna i Göteborg Horse Show.
Imorgon kl. 18.00 på Kunskapskanalen

På Måndag kl 04.25 på SVT World.


Göteborg Horseshow

Nu är jag hemma!

Har som sagt varit i Göteborg. Åkte buss ner och upp och det tog 14 timmar totalt! Inte kul alls men tågen var ju väldigt sena eller inställda.

Vi såg showen igår som började 18.00, det var 140 och 150 hoppning. Väldigt roligt att se!! Sen kollade inte vi på frihetsdressyren utan vi gick till mässan. Idag var vi där igen på morgonen och kollade på Junior hoppningen 135 och 140.
Har handlat ett ländtäcke från Exklusive där det står N.Hartwig på, riktigt snyggt! och två schabrak från BR. Ett beigt/brunt med passande luva och en blå/beige. Och det var allt! Hittade faktiskt inte så mycket jag ville ha. Vill faktiskt väldigt gärna ha dem nya veredus stävlarna! Tycker dem är riktigt snygga. Var väldigt nära på att slå till på några gråa tretorn stövlar som bara kostade 850 kr! (kostar annars 2500) men mina vader var för stora såklart..Så nu ska man leta efter stövlar dåra. Det ligger mellan Veredus stövlarna, Tretorn eller Parlanti. Vilka tycker ni?
Tar bild på allting imorgon.

Sen idag är det min och Rilles 1-årsdag!!! Älskade hästen! världens finaste och bästa häst! tänk att tiden har gått så fort.



första dagen hemma, exakt 1 år sen!




hoppträning

orkar inte skriva mycket. ska gå och lägga mig snart.
Rille var duktig idag men jag är i en fas där allting går bara skit för mig. Finns alltid en/flera sånna faser. Just nu är det så att jag är dålig på att ge eftergift och att jag kommer fel och jag vet inte vad...ingenting stämmer så jag blir lite ledsen för förut var det ju så mycket bättre. men det blir nog säkert bättre snart!

Med Calle var jag helt själv. Jag red ett tag och jag fick lite av en privatlektion. Vi började med att öka och minska galoppen. Calle har ingen respekt för skänkeln och tar den knappt. Så det var helt enkelt att använda sporrarna så han skulle reagera som jag ville och han blev ju arg 2 gånger och bockade så jag låg på halsen på honom. Men han får ju skylle sig själv, tar han inte skänkeln får han ta lite skit för det. Det är viktigt att han lyssnar. Sen när vi började hoppa. Calle verkar ha problem i kombinationer, eller så är det jag. Men han liksom segar sig igenom, han hoppar över första men sens å måste man sparka fram honom så han orkar komma över nästa hinder. När vi va på Runsten var det ju inte alls så. utan då var man ju tvungen att ta tillbaka honom för att få plats.
Men sen så fick Malin sitta upp. Då jävlar var det riktig ridning! Men jag tycker det var väldigt nyttig och bra för Calle och vakna till lite. Malin är ju väldigt hård men det tycker jag är bra. sen hoppade dem en bana på 90 cm, han blev väldigt trött när malin red honom. Hon tyckte iaf han var rolig att rida! :)

Fina Calle, jag tror han kommer bli ganska bra med lite mer finslipning. Red på 3 delat bett och det funkade riktigt bra! Så nu slipper jag köpa bett i GBG.
Jag ska iaf köpa stövlar, funderar på Tretorn men jag vet inte. vad tycker ni? sen ska jag nog köpa en kavaj kanske, funderar på en Kingsland. Några schabrak och fleecetäcken med hästarnas namn på.
Vi hörs på fredag kväll!


dålig uppdatering

ledsen för dålig uppdatering men har varit lite upptagen de senaste dagarna..
Det blev ingen tävling idag som ni säkert förtstår. Alldeles för mycket snö..Om 2 veckor är det tävling på södertörn igen iaf och då ska vi förmodligen dit. Sen blir det botkyrka också. :)

Igår var jag och shoppade lite!
Köpte ett lila Bucas täcke, 300 gr till Calle och fick en lila grimma på köpet! Riktigt snygg blev han i det!!
Ett par svarta eskadron skydd och fårskinn till, Calle blev väldigt gullig i det.
2 nackludd, Rille har fåt skav vid nacken där tränset sitter. Han får skav så himla lätt på vintern. :( Har hört att man kan ha glansspray så får dem inte lika mycket skav eftersom det glider.
Ett Bucas ländtäcke, blått och fodrat.
nummerlapp!
det är nog det bara tror jag. KÖpte täcket eftersom det var 30% rabatt på alla vintergrejer! Vi va på stockholms hästbutik. Vi "känner" hon som äger butiken eftersom hon jobbade på häst och hund innan på karlavägen vilket var perfekt för oss eftersom vi bodde bara 5 minuter därifrån så vi va riktiga stammisar ;)


dagens ridpass

Jag kom på att Rille står idag så han fick vila!
Jag red Calle, och jobbade mest på lösgjordhet då han är stelar i höger än vänster. I slutet var han gansk fin och mjuk men behöver ändå mjukas upp lite till. Annars var han väldigt fin.

hoppträning

Igår var jag så trött när jag kom hem att jag inte orkade blogga. Har blivit jätteförskyld och har ont i huvet..inte bra alls i med att det är tävling på söndag så jag får väl ta och bli frisk innan dess.

Igår hoppade vi lite gymnastikhoppning kan man säga, vi hade en 3 kombination med 1 gsp mellan. Ganska svårt var det.
 Rille var verkligen skitfin på framridningen!! SUperlätt i handen i traven vilket han aldrig har varit han har alltid varit lite "tung" tagit ett lite tyngre stöd på bettet men han var verkligen superfin! Nu är det bara galoppen som måste stärkas. Hoppade utan martingal och märkte att jag inte behöver någon så det var riktigt bra! så nu slänger jag iväg martingalen ;) hoppade sen banan på 90 cm. det var ju ganska jobbigt för honom redan i början när vi red på volten och han fick gå i en kort galopp.
Calle var så himla lydig! Förra veckan ville jag växla ner till 3 delade men då tänkte Malin att det inte var så smart eftersom det var "tävling" på helgen. Men igår märkte vi ju hur lydig han har blivit så bettet har blivit för skarpt. Men han blir så stark på tävling att det känns bättre att ha en lite för skarpt än att jag rider med 3delat och inte har en chans mot honom när han drar iväg. hoppade banan på 1 m. men nästa vecka ska jag kolla på bett och se om det finns ett ganska milt för jag ska nämligne till  GBG horseshow!!! Har ni några tips?


blå är hinder, grön är upphöjda/bommar (såg nu att jag glömde rita hindret efter komb. men den är mellan hinder a och b)
Man kan hoppa banan på olika sätt. Ha alltig kort galopp! men energisk.
 Börja med att galoppera över bommen från vänstervarv, hinder, bom, hinder. Vända så fort som möjligt (till höger) och hoppa volten. rakt fram efter sista bommen in i 3 kombinationen. vidare till hindret på medelinjen och till sist sista hindret i volten. 

Nu ska jag till stallet och rida mina fina hästar! 
Det blir nog dressyr för Rille och ett lätt pass för Calle. 

Till Maili som kände en skomakare som kunde göra det. Skulle du kunna skicka nummret till min mail? 
[email protected]

anmäld

Cha cha! Haha driver bara. ;)

Kunde inte uppdatera igår just för att blogg.se laggade som fan! Men jag var iaf i stallet en snabbis och kollade hästarna och båda hästarna hade fått broddsår. Inte djupa som tur är, dumma hästar som hela tiden ska leka! Och slita sönder varandras täcken!! NI ska se Calles täcke, den går inte att använda eftersom den är helt sliten isär.. :( för ta och be någon snubbe som kan laga, är det någon som känner nån som lagar täcken? i stockholm alltså.

Sen har jag efteranmält mig till årets första lokala tävling! Det blir Södertörn, bara 90 cm. Tycker att jag vill först få en felfri runda i 90 innan jag startar 1 m.


svar

Linnéa om pay & jump:
fin häst du har! ser ut att ha bättre flyt och rytm i 90 än 80 cm. Vad har han tävlat för klasser tidigare? :)

tack! Han har tävlat upp till 130 :)

tävlingar!


Täcke från Exlusiv Horse Wear, anmäl dig HÄR!


Strumpor från Equiline, anmäl dig HÄR!

Schockemöhle-schbrak, anmäl dig HÄR!

pay & jump

Idag var det P&J på Runsten.
Gick upp kvart över 6 blää gissa om jag var trött. Sen åkte vi till stallet och jag hade utsläppet idag så jag fick släppa ut alla hästar..dock så blev det lite stressigt efter. Otur som vi har började trailern krångla. Ena hjulet rullade inte utan det hade frysit fast. som tur sp hjälpte Malins pappa oss så den funka sen! Så det var bara att lasta och köra iväg. Vi kom dit 9.30. visade vaccination och betalade och sen gick jag banan. En ganska bra bana, inte för lätt och inte för svår.

80 cm, 4 fel:
han var väldigt fin men blev lite stark ibland. Kom lite för nåra på något hinder. Sen på 5an så stannade han, mit fel. Hade inte honom mellan han doch skänkel så klart han stannar. så 4 fel blev det.



90 cm, 4 fel:
Här blev han väldigt stark men lyssnade ändå lite. kom bra in på 1an men sen på andra så fastnade jag med handen så han fick inte med sig bakbenen så han rev. annars är jag nöjd.



Är dock bara irriterad över mina tabbar men men. Han första "tävling" på nästan 3 månader så det är iaf godkänt. Inte världens bästa rundor och små missförstånd men men. Bättre lycka nästa gång! Jag tyckte att det iaf gick ganska bra och jag är nöjd.


hoppträning

Idag var det hoppträning och efter jag ska "tävla" på söndag så hade Malin planerat att vi skulle banhoppa!
Det var en väldigt tekniskt och lite svår bana men ändå ganska bra!
Rille var väldigt fin på framridningen. Vi hoppade banan på ca 1 m höjd. Vad jag behöver jobba på med honom det är att jag behöver inte ta tillbaka honom lika mycket eftersom han har blivit så lydig. Vilket ibland händer att jag tar för mycket och vi då kommer fel. och idag var inte den bästa hoppträningen vet inte vad som flög i mig men det kändes som om ingenting satt och vi kom fel, för nära, för långt men han hoppade ändå så fatta vilken snäll häst jag har! Som hoppar fast jag gör massa misstag och är okoncentrerad..men sen gick det bätte när jag fick hoppa banan igen. Då satt det mesta iaf!

Calle, han var väldigt fin på framridningen, Framme för skänkel och väldigt aktiv. Calle, har jag problem med att fatta galopp! Bara i början av ett ridpass. Även fast jag gör rätt så tar han inte min skänkel och det är oftast bara i höger varv. Men det får jobbas på, för sen när vi hoppar mer så tar han skänkeln direkt.
Han var väldigt fin och lydig och vi hade bra rytm igenom hela banan. Vi hoppade banan en gång på 60-70 höjd med kort galopp bara för att hästarna ska lyssna och sen i banhoppningsgalopp på 90 cm och det gick verkligen skitbra! Så jag är supertaggad inför söndag och tror det kommer gå jättebra. För jag har börjat hitta Calle bättre nu och vi har ett ganska bra samspel. Så vi avslutade där bara för att spara på krutet.

Mitt största problem i hoppning det är att när jag tänker för mycket, ex höjden då liksom blir allting bara pannkaka. Ingenting funkar, bara för att det är lite högre! Jag börjar stressa hästen och liksom driver på fast jag har en bra galopp! Men nu har jag slutat med det och idag är ju resultatet av hur bra det gick! Jag ska inte behöva driva fram till hindret utan jag ska bara behöva sätta hästen i en galoppen jag vill och där ska den gå!
Lite självsäker är jag inför söndag.
Vi ska nämligen på Pay & Jump på Runsten och vi ska bra hoppa 80 & 90 cm. Tycker att det är alltid bra att börja lägre än vad man brukar hoppa så det blir nog superbra!

HAHAHAHAHA

Dagens skratt!


Roger Yves Bost

Såg ni världscupen i söndags? haha. Isf, missade ni väl inte Roger Yves Bost?
Har man väl sett honom en gång glömmer man honom inte!











Någon behöver jobba på med sitt skänkelläge?





svar - igen

Lisan om tabb:
Jag skulle inte betala 500 i månaden bara för att få rida ut PLUS att behöva ta ett insläpp/utsläpp. Sen beror det ju på hur duktig man är också men generellt tycker jag 500 är dyrt om man inte får träna och tävla hästen.


Jag kan delvis hålla med dig. Men om man kollar på dem som söker medryttare hittar du inte under 500..vad jag har sätt! Sen så beror priset också på hästen/arna. Och mina hästar är ändå tävlingshästar, välutbildade och väldigt fina! Jag tycker att det gör stor skillnad i sig. Och självklart vill jag inte att någon trimmar på mina hästar som jag tävlar, det förstår väl alla? men som sagt, in/utsläpp ingår några gånger i månaden (inte varje vecka) så minskas ju priset.
Finns ju hästar som inte är så välutbildade/igång som folk ber om minst 600 kr att få rida på?

tabb

Har ni någonsin gjort några riktiga tabbar när det gäller pengar och sälja saker?
Det har jag! Jag hade ett par nästan helt nya Eskadron skydd, bruna. Både fram & bak, använda 1 gång..gissa hur mycket jag sålde dem för...? 150 kr..tabbe eller vad? gissa om jag ångrar mig nu..Problemet är att jag är för snäll, även mot hästar! Det har jag fått höra flera gånger och ibland blir det dåliga konsekvenser. Men men..så kan det gå!
Mina medryttare betalar 500 var i månaden..för billigt tycker jag när jag tänker efter. Men dem har ett insläpp eller utsläpp i veckan också och dem får bara rida ut så det kanske inte är för billigt iaf..vad tycker ni?

svar

Karolina  om hej!!:
hihi, hopaps ni får trevligt! =) Jag tycker allt är roligt att läsa om i din blogg, men om du vill så skulle jag bli jätteglad om du visade några bilder på Aramis! <3

tack! Jätteledsen men min data där jag har alla bilder är sönder...har typ inga bilder, dem ända jag har är dem på facebook. :( men du kanske vill att jag lägger upp dem iaf?

hej!!

jag känner mig lite skyldig..har inte bloggat sen i lördags? känns inte så jättesnällt mot alla er som faktiskt besöker och läser min blogg!!

Grejen är ju att jag har inte hästarna på söndagar. Måndagar vilar dem och på tisdagar har medryttarna hästarna igen..så det finns inte så mycket att skriva..fast jo egentligen finns det massa att skriva om det är bara jag som är laaat!
Iaf, idag fick jag mina biljetter till GBGhorseshow av Karolina!! Ska bli såååååå kul att åka dit. Var där för typ 4 år sen tror jag. Kommer knappt ihåg någonting hehe, men det är säkert bättre än globen eller vad säger ni?
vad är bäst Globen eller GBGHS?

Konstigt nog har jag jätteont i min ena handled och jätteont i ena sidan av ryggen! Fattade först inte riktigt vad som var orsaken men när jag funderade lite så kom jag på varför. Jag har praktik på Jursta och då brukar vi skotta ridhuset eftersom det blir vallar ibland. Dock blir jag lidande då jag har en tung spade och får jätteont i ryggen och handleden eftersom jag tar i med handen och ryggen för att lyfta bort vallen, och det blir tungt! Jag har ju också haft ryggproblem för några år sen..kunde inte gå. Efter några månader blev jag helt återställd (trodde vi) och jag börja rida igen och första dagen jag var i stallet hjälpte jag till och sopade..När jag kom hem fick jag återfall och fick jätteont i ryggen igen..alltså bör vi ryttare vara jätterädda om våra ryggar!! Det är så tråkigt och jobbigt när man inte får rida på flera månader man blir nästan deprimerad haha. Men men, det är inte så jättefarligt. men det är inte så kul att skotta ridhuset men det måste göras! Och som tur gör ju Malin det också.
Om ni ska ha praktik ha det på Jursta, det är så kul och alla är så trevliga där! ett plus är att ni får träffa mina hästar! ;)

är det något ni vill att jag ska skriva om osv? kanske visa bilder på var vi står, hur jag bor, lite mer om min familj? vad som helst! 



finaste Richard Geere


dagarna som gått

torsdags: Calle, trimm i ridhuset. Väldigt fin och pigg. Rille red jag på åkern, när jag hade suttit upp kom jag på att han egentligen vilar på torsdagar! men men skitsamma.
Fredag: Calle, lite galoppjobb och "markarbete" Malin hade lagt fram 2 bommar på långsidan. Hon galopperade över och hade olika galoppsprång. Hon fick som mest 10 och som minst 5. Jag fick 8 och 5. Calle blev väldigt svettig och trött haha. Malin tävlade ju i hamre idag och kom 12:a i 135 och i 140 kom hon 7a :D Rille fick sin vila.

lördag: Calle reds lätt på ängen just för att han har gått så hårt dem sista dagarna. Rille fick gå samma markarbetspass som Calle.

hoppträning

Igår fick jag skjuts till stallet, vilken lyx va? Det är så mycket kaos med pendeltågen så mamma hämtade mig i skolan. Så vi passade på att åka till Lillhästen i Stav och köpte på säckar lusern, en saltsten från himalayabergen, det finaste saltet tydligen. den fick såklart min ögonsten Rille! Calle fick godis, en sånhär Lik-it men äppelsmak. Får se idag i stallet och han har stått och slickat på den hela natten.
Hoppträning gick väldigt bra med båda hästarna. Rille, var tung i handen på framridningen konstigt nog, men ändå väldigt framåt och pigg. Vi hoppade inte högt alls idag eftersom vi hoppade så högt förra veckan, (140 cm) så vi gjorde lydnadsövningar och lite som omhopnningsvänger, kollade att hästarna lyssnade på oss. 


Rille var stark men väldigt lydig iaf, vi hade bra rytm och känsla! Jätteduktig var han, speciellt med "omhoppningssvängarna"
Calle var lite seg för skänkeln..ibland är han det och ibland inte. Vissa hoppträningar är han seg och vissa är han väldigt stark och bara drar iväg. Funderar på at börja med Krafft Aktiv nästa vecka. :) snart börjar ju tävlingsäsongen!

Fick även GBGhorseshow biljetter gratis av Karolina!! så sjukt snällt och hon är bara så gullig!

svar

moa :
hej, du åkte vel till lillhästenistav och provade sadel? va fick dej att åka till dem? var de bra? va hade de för olika sadlar?
Mycket bra blogg :)

svar: Hej!
Ja, det stämmer. Själv så föredrar jag Mustang..Tycker dem är väldigt bra där och det finns gott om sadlar att välja på. Vi åkte till dem bara för att det var akut och dem låg närmast..samt att jag ahr hört att dem är bra! Vilket dem är..sadelutprovaren är väldigt lugn och försiktig vilket är bra, stressar inte upp isg och är inte hetsig. Hon tyckte Calle var väldigt fin och väldresserad haha ;) Så ja, dem var bra. Men Mustang är ändå nr 1 för mig! Dem hade inte så jättemånga. Dem har Pessoa, Santa cruz, Globus och några andra. Du får kolla på deras hemsida och se. Förresten, så har vi lämnat in våran sadel till dem, den är superskön! För er som vill köpa en ny hoppsadel.
Tack så mycket!

RSS 2.0