dagarna

Har blivit dålig på att uppdatera haha.
Igår så skrittade Sanne Rille i ca 1 timme på lång tygel. Jag red dressyr på Calle och han gick som en klocka! Så jäkla fin han va. Provade även öppna/slutna i alla gångarter. Han har helt klart lättast för öppna, han gjorde det även riktigt fint i galoppen. Jag red även LC:1 programmet då jag kanske ska tävla det på Farsta med båda hästarna. Har dock inte anmält mig än och igår var sista anmälningsdagen men det går ju alltid att efteranmäla sig!

Idag så red vi på åkern. Jag red Calle och Sanne red Rille ett litet tag. Hon vågade inte galoppera eftersom han var så pigg och tyckte det var kul och drog iväg lite med henne..Så jag red Calle först, mycket galopp och han blev svettig! Styrketräning är bra!! Sen så red jag Rille och gjorde samma sak. Jag märkte att han ville dra iväg lite men man får helt enkelt ta tillbaka honom bestämt när han försöker dra iväg och då skärpte han sig och var jätteduktig! Han tyckte det var väldigt jobbigt, jag red Calle hårdast och Rille ganska hårt men iaf lite lugnare. Släppte iväg båda nån gång och vilken fart dem fick! Dem tycker det är så kul att bara på sträcka på benen och galoppera fort som satan!
Dock det negativa med att rida på ängar är ju broddtramp...Rille fick inte ett enda sår medans Calle fick flera. Som tur är var dem inte djupa så det var skönt!

Hoppträning

Idag var Rille så jääääääävla duktig!! Ursäkta språket men det var verkligen våran bästa hoppträning. Visserligen så blev han lite för stark ibland men hoppade som en gud. Och det var bara jag på hoppträningen eftersom dem som brukar vara med ville inte köra i det hära vädret, så vi hade lite höjdhoppning i slutet. Både jag och Malin ville ju se Rilles kapacitet och vi hoppade 140 cm! Så duktig var han och han hoppade faktiskt väldigt bra, lite jobbigt var det ju självklart men han rörde inte ens någon bom!
Calle, var inte på tiptop idag. Han blev lite flack och hade lite svårt att hålla rytmen igenom hela banan, som var på 1 m-1,10 m. Sen hade vi lite höjdhoppning också och det slutade på ca 130 cm.
Så hästarna var superduktiga idag, speciellt Rille! Jag så ju inte att det var 140 när jag red mot det. Hon sa det bara efter att jag hade hoppat, och gissa om jag blev chockad. Jag trodde hon skämtade haha!

tävling!

jag är med och tävlar hos Lovisa!


världens fräckaste häst såld!

Läste i tidningen ridsport att den fräckaste hästen är såld, Oki Doki. Tycker det är synd för Oki och Albert Zoer passar sååå bra ihop! Men..alla hästar är till salu för rätt ris som det sägs och den argentiska ryttaren José Larocca köpte honom i lördags. Själv skulle jag inte tacka nej till den hästen! Har ni sett galoppen och hopptekniken?! Underbar häst!


dagen

Idag var vi i Lillhästen i Stav och provade sadlar. Det blev en Pessoa Legazy tror jag det är, svart ofc! Denm är lite för vid men det är eftersom Calle ska gå upp i vikt och kunna muskla på sig så vi ska ha fårskinnspadd under än så länge. Jag var väldigt nervös när vi skulle lasta eftersom jag inte visste hur han var och enligt fd ögarna har han aldrig åkt trailer utan bara hästbuss men det var inga problem alls! Han gick rakt in och var hur cool som helst, så det var riktigt skönt! Sen när vi kom tillbaka fettade jag in allting jag äger som är av läder! Tog lite tid men fint blev allt!
Igår lärde jag mig att tömköra och jag fick låna en tömkörningsgjord av henne också så idag tömkörde jag Rille! Och det gick överförväntan kan jag säga! Han jobbade sååååå fint! I högergaloppen var han lite krånglig men annars var han superfin och jobbade på bra med hela kroppen!
Igår så red jag Rille han var fin och Sanne longerade Calle medans. Igår så var det praktik på gården och jag och Sanne fick rida ut på Malins hästar, Phoenix som jag bland annat har ramlat av! Och Unique. Jag red Phoenix och Sanne Unique. Som tur var Phoenix snäll och bockade inte. Dock så ramlade Sanne nästan av Unique HAHA. U blev rädd för något när vi höll på att vända så sanne hängde på halsen haha. Tur som fan att hon inte ramla av, vet inte vad jag hade gjort då..Imorrn ska jag upp tidigt till stallet och hjälpa mina medryttare att ta ut hästarna eftersom dem inte vet var dem ska gå osv.

yes!

På lördag får calle en egen sadel! Vi ska åka till lill hästen i stav och fixa sadel, äntligen! :D :D ska bli superskönt!


hoppträning

Anonym:
är det du som rider rille på bilden? :)

Hej, nej det är det inte. Det är Anna som red honom först.

Idag var det hoppträning och det var serie med studs, 1 galoppsprång, 1 galoppsprån och 2 galoppsprång. Hoppade ca 1 - 110 m båda hästarna. Dem var båda fina och duktiga!

Svar

Tina:
Vad är dina positiva / negativa sidor som ryttare ?
Vem är din förebild ?

Oj, det var en väldigt svår fråga..nästan så att jag inte vet vad jag ska svara! Mina positiva sidor det är nog att jag är väldigt lugn och stabil som ryttare. Stressar sällan upp mig i onödan, jag är väldigt bra på att ta till mig nya saker, lär mig snabbt. Alla tränare jag har tränat för säger att jag är ambitiös, tar till mig kritik och jobbar på det jag måste och tar väl hand om mina hästar! ;) Negativa sidor, kan nog vara att jag ibland har för höga krav på mig själv. Kan ibland också på träning låta otrevlig mot tränaren om jag tex inte får till något så blir jag lätt sur och säger ifrån! Har inte världens bästa temperament! ;)
Min förebild inom hoppning är Rolf Göran Bengtsson såklart! Inom dressyr så vet jag faktsikt inte..Kyra K skulle jag tro!

Josefin:
Då måste jag ju ställa några frågor :) Jättefin blogg föresten
Va har du för mål?
Vilka klassertävlar du?
Hur länge har du haft hästar?

Tack! :D
Mina långsiktiga mål är att tävla hoppning på elitnivå. Och faktiskt tävla dressyr på MSVnivå.
Mina mål för iår, med Calle är att kvala 130. Som jag skrev så har jag ofta för höga krav på mig själv, så vi får se hur det blir med det! Men 120 hoppas jag iaf starta någon gång innan årets slut. Samt tävla dressyr upp till LA kanske. Tycker dressyr är skitkul ;) Med Rille är mitt mål helt enkelt att komma ut och tävla! Det kommer nog mest bli klubbtävlingar så han får lite rutin och samt att han slutar vara så tittig vilket han har bättrar på otroligt mycket sen jag fick honom! Om vi nu startar lokalt så blir det bara 90-1 m.
Jag har inte tävlat på hur länge som helst. men tävlade när jag red på Ridskola, mest dressyr. (jaa, jag har varit riktigt dressyrnörd!!) Då tävlade jag upp til LB skulle jag tro. I hoppning har jag "tävlat" upp till 1 m, dock var det inte lokalt.
Jag hade "egen" häst när jag var liten, islandshäst som jag lärde mig grunderna på. Sen började jag på ridskola. 17 augusti (min födelsedag!!) 2008 fick jag hem en häst som vi hade hyrt som jag hade fram till oktober, sen fick jag ponny (aramis) som Karolina tog över från mig.

freja:
Jäklar vad fin Calle är! :O Hm, mina frågor är nog:
- Hur skulle du beskriva din ridstil?
- Berätta lite om Calle? :D

Tack tack!
- Min ridstil är nog skulle jag säga harmonisk och avslappnad! :)
-Jovisst, finns mer under fliken "mina hästar" men kan ta lite kort! Calle är ett belgiskt varmblod, född 2002. Väldigt positiv och supertrevlig att ha och göra med. Väldigt lättriden trots sin storlek (170 cm!) han är väldigt fin i dressyren och jättepositiv och gör sitt bästa. I hoppningen så är han nonchalant när det handlar om lydnadsövningar och låga höjder. Han tycker det är lite tråkigt. Om han fick välja vad han skulle få göra på en hoppträning skulle han nog vilja ha en bana på hög höjd och snabbt som blixten ska han komma runt och massaaa genvägar! Sånt tycker han är kul. Så vi finslipar inför tävlingssäsongen och jobbar hårt med lydnaden.

Tack för alla fina kommentarer!



så fin Rille har varit!


kom på en grej!

Kommer inte blogga imorgon eftersom jag sover hos en kompis och troligtvist inte på måndag heller. Så vi kör en frågestund som avslutas på tisdag! fråga på nu.

Förresten, vet ni vad calle gjorde i måndags? jo, han hoppade ut ur hingsthagen..jag har en riktig hopphäst haha. Det är ju 155-160 cm högt!
glöm inte att rösta på mig som veckans blogg i Lottas blogg!


twilight

Är ni lika besatta som jag av Twilight? Jag är helt kär i Robert Pattinson (Edward Cullen) och skulle helt enkelt döö om jag träffade honom. i alla fall, hittade denna bild på twilights hemsida, så jäkla rolig!


ASSÅ ÅÅÅÅH. SÅ JÄVLA SNYGGGGGGGG!


vad väljer jag?

säkerhetsväst - utan säkerhetsväst

skandinavium - globen

instoppat hår i hjälmen - utsläppt

kingsland - equiline

större variant på häst - nättare variant 

hoppa inne - hoppa ute

Ridstövlar - skor och chaps

john whitaker - GPA

Malin Baryard - Meredith Michaels Beerbaum

Flyinge - Strömsholm

Hoppa en lägre klass och vinna - hoppa en högre klass med sämre resultat 

Vanliga skydd - teknikskydd

Achenträns - Pullarträns

Tränsbett - Kandar

ridhus - ridbana

hoppsadel
- dressyrsadel

gräs - grus

meeting - endags tävling

ute box - inne box

transport - hästlastbil

unghäst- läromästare

Regional- Lokal

Lösdrift- Inte lösdrift

RG - Anna scarpati

halm - spån

vit häst - fux

kortklippt man - lång man

Vinter - sommar

Träna på bana - rida ut

Hööks - Horze

Pessoa - pelham

veredus - eskadron

sporrar - spö

anky van grunsven - isabell werth

tävla ponny - tävla häst

dressyrsadel - barbacka

tredelat tränsbett - tvådelat

brun utrustning - svart utrustning

Pessoabett - Kimblewick

nätt häst - grövre häst

Tävla - Träna

Teori - Praktik

isabell - skäck

pigg häst-lugn häst

körning-tömkörning

lindor - skydd

hingst - valack 

Travsport - Galopp

arabiskt fullblod - engelskt fullblod

ryttarutrustning - hästutrustning

Nationellt - Internationellt

Rida för seger - Rida för att komma runt   

Dyr märkesutrustning - Mer för pengarna

RGB-MMB

titta på en bra film - hästhoppning 

Shutterfly - Butterfly flip

kingsland - pikeur

bädd - inte bädd

regional - nationell

helskodda - halvskodda

het häst - normal häst

sto - valack

hästgård - ''på en klubb''

martingal - utan martingal

liten häst - stor häst

svart kavaj - blå kavaj


stallet


Jag bestämde mig för att mocka ur båda boxarna helt just för att det var så äckligt och hästarna bara kissar ner spånet hela tiden så det var på tiden. Så nu har dem helt nytt och fräscht spån! Rille fick sin vila idag och Calle longerade jag just för att han var lite öm i ryggen. Jag ville att han skulle "dyka" ner med huvet så han skulle höja ryggen och sträka ut sig vilket han gjorde lite då och då. Han var dock lite trött.
Nu har C också börjat få lusern så han blir lite fet!


dålig update

Ledsen men har inte kunnat uppdatera just för att jag hade en kompis här som sov i torsdags och igår var jag hos henne. Inte så socialt att hålla på och blogga.
I torsdags så red jag riktig dressyr på Calle, han gick som en klocka och var riktigt riktigt fin! Jag kommer åt honom mycket bättre i dressyrsadeln än i hoppsadeln tycker jag. JObbade mycket med tempoväxlingar. Rille blev riden lite lätt av Sanne. Han skulle egentligen ha vilat men tänkte att det inte var så kul för Sanne att sitta och titta medans jag red.
Igår så red vi ut en kort runda. Blev mest skritt just för att det var så halt. Hovslagaren var ju här igår och skodde honom så nu har han 4brodd. Men ändå så halkar han inte och rille är väldigt stadig. konstigt!
Idag ska rille få sin vila. Calle ska longeras just för att han var lite öm i ryggen igår.

jag är med i lottas blogg om att bli veckans blogg, rösta på mig HÄR!

hoppträning

Rille var pigg och fräsch, lite stark. Hoppade fint och slutade med att hoppa bana på 80 cm. vi ville höja men av någon konstig anledning så stannade han på muren (som vi hoppade innan fast lägre) och då stannade han inte! Så vi avslutade där, just för att inte börja bråka med honom osv.
Sen var det Calle, han var lite loj. Hade konstigt nog svårt att fatta galopp i början. Men blev bätter när vi började hoppa högre och han tyckte det var roligare. Han är ju så nonchalant. Man blir så arg när han liksom river ett 70 cm hinder bara för att han vill hoppa höjder. :P Vi hoppade iaf bana sen på 1 m i banhoppningsgalopp. Han var duktig idag.

svar

emma:
Varför ska du ge hästen lusern om du INTE vill ge protein? Har du analys på höet? Vilka värden har det?

svar: lusern ska han få eftersom han behöver gå upp i vikt helt enkelt och lusern mix hade bara 10,1 i råprotein och Lusern Hackad strå hade 15. Har pratat med Malin och det är inte mycket proteiner i höet.

shoppat

Har köpt foder till hästarna idag. Det blev hackad Luzern Mix, just för att det är minst proteiner i den och Calle är ju lite känslig mot proteiner. Sen blev det Aktiv till Calle som är är för energin som han ska få när han börjar tävlas och till slut e-vitaminer som båda hästarna ska få. När Callr får Aktiv kommer han bara få 1/5 kilo havre just för att det är redan havre i det.

jag är med!


klicka på bilden så kommer du till bloggen

Seriös!

Nu har stadiet (stavning?) där jag och Calle bara lallar runt och lär känna varann. Nu ska det bli ridning som ger effekt. Snart börjar tävlingsäsongen så vi kommer fokusera på att stärka och på lydnad. Mycket dressyrjobb och få honom att orka jobba i en högre form utan att bli tung i handen. Nu kommer ju han ridas ut 2 gånger i veckan och samt styrketräning på helger. Så jag kan fokusera mer på dressyren i ridhuset och verkligen rida rida! Han är lite svårar att liksom hålla om just för att han är så stor! Nu ska vi ju också börja med dressyrträning för Anna Nilsson. Där tror jag vi mer kommer fokusera på att lösgöra och sen vidareutbilda honom. Han kan som sagt skänkelvikning men lite svagt sådär, behöver jobbas för det just för att det ska bli bättre. Blir lättar att lösgöra honom i kroppen när han kan det. Sen är det ju bara öppna/slutna. Sen funderar jag på att tävla lite dressyr, bara lite roligt sådär! Det är ju bara nyttigt att inte bara åka ut och tävla hoppning. Samtidigt så är jag ju i botten en dressyrryttare ;) tycker dressyr är väääldigt kul! Om man har en rolig häst dvs.


ser jag liten ut eller? HAHA


jag är med!


lördag & söndag

Igår så red jag Calle på ängen och körde ett riktigt styrkepass, han jobbade på bra och var ganska svettig sen haha. Sne så var några kompisar med i stallet och en kille skulle rida Rille..han har typ aldrig ridit i hela sitt liv och kunde inte ens rida lätt...Nu vet jag helt säkert att man måste vara rutinerad för att kuna rida Rille. Han ramlade nämligen av 2 gånger! Just för att Rille blev rädd och helt förvirrad när Göte skumpade runt i sadeln och då drog han iväg och slängde av honom. Sen så bestämde jag mig för att longera Rille med Göte på och se om det skulle bli bättre men återigen så blev han nervös, förvirrad osv när göte skumpade runt..så jag satt upp istället och red honom ett tag och lugnade ner honom. han var ganska fin när jag red!

Idag kom det ju 2 medryttare och skulle provrida. Dem var 27 år båda två. Väldigt nogranna och verkade pålitliga. Dem red ganska bra och ville ha hästarna! Så dem ska rida ut på hästarna, tisdagar och söndagar. Rille skötte sig och drog inte iväg vilket var skönt!
Så här är veckans schema:

Måndag - vila
tisdag - medryttarna, uteritt
onsdag - hoppträning
torsdag - dressyr i ridhuset. Bara Calle, R vilar.
fredag - ev. dressyrträning på båda.
lördag - styrketräning på ängen.
söndag - medryttarna, uteritt.

dagens ridpass

Idag har varit en underbar dag! Kom till stallet och stötte på Malin som berättade att man fick rida på åkern. Gissa om jag blev glad!!
Började att rida Calle. Han var pigg och glad och ville bara mysa hela tiden. Så himla mysig häst! Sen så gick jag ut och skulle hoppa men näääää, det går inte! Han är så jäkla hög att jag fick länga stigläderna typ 10 hål tills jag tillslut kom upp. Sen red jag till åker, skrittade inte fram så länge just för att det är ganska jobbigt för dem redan i början. Ingen har ju ridit där då det var snö ända upp till hästarnas knän! ca 40-50 cm snö. jobbigt! Men jobbade lite i skritt och sen travade jag fram ett tag. Han kändes fin och pigg var taggad, Han visste vad som skulle hända haha. Så jag fattade galopp och lätt honom rulla på ett tag. Tar kanske lite mindre än 10 minuter att rida runt hela åkern. Jag arbetade honom lite i galoppen och ja, han tyckte det var jobbigt att behöva sätta under sig när det redan var jobbigt med massa snö! Men han jobbade på bra. Sen så red jag i galopp ett varv, sen bytte jag varv. Han tyckte inte det var så jobbigt så bra kondis har han! jag red ju där malin hade ridit så det var inte så jättehög snö. men jag ville att det skulle vara jobbigt så jag genade igenom åkern och där ojojoj! vad jobbigt det blev. Där var det högre snö och han frustade och tyckte det var jättekul. Man rider ganska nära vägen så när det en gång kom en bil och Calle ville galoppera fortare så släppte jag honom och herregud vilken fart. Man började gråta av vinden och kylan! Men bilen vann såklart..men calle tyckte det var skitkul!
Rille jobbade och bra, han fick göra samma sak dock så orkade han inte galoppera lika mycket och definitivt inte sätta under sig. varken i galoppen och inte så mycket i traven heller. men som sagt, styrkan måste jobbas på. Han var dock piggare än Calle, han ville galoppera jättesnabbt hela tiden! Så han fick hare kul och galoppera hur snabbt han ville lite då och då.

hoppträning

Idag var det hoppträning. Bara lydnad. Rille var riktigt fin, redan på framridningen kände jag att det skulle bli en bra hopptärning då han var så fin. Han hoppade jättefint, rund och lyfte bra på fötterna. Han tänkte lite mer själv också och försökte.
Däremot Calle, han är en sån häst man måste få engagerad i hoppningen för han blir lätt nonchalant. Han vill bara hoppa banan på höga höjder. han är inte speciellt intresserad av att lydnadshoppa - men för att hoppa högt måste hästen vara lydig! Plus att han hjälper inte till den hästen haha. Det är både bra och dåligt..

dålig uppdatering x100?

Förlåt så hemskt mycket för dålig uppdatering men ja, det bara blev så. Har varit upptagen eller inte alls haft lust att blogga.

Igår vilade hästarna, det är ju deras vilodag. Så idag skulle jag rida och var faktiskt väldigt taggad på det! Bestämmde mig för att rida Calle först. Gör iordning och myser lite. När jag kommer till ridhuset så ser jag att det är hoppträning. Inga från Jursta eftersom det var massa trailers på parkeringen. frågade när dem skulle vara klara...kl 21.00. var i stallet vid 19.30 så det var bara att gå tillbaka till stallet och be mamma hämta mig..hade ingen lust att vänta 1 tim 30 och sen vara hemma vid halv 12. nej fy. Jag blev verkligen skitsur och dem märkte kanske det. Idag var det ju -15 så mamma ringde mig och bad mig möta henne så jag kunde köpa ett par täckbyxor. Så det blev gjort, helskodda var dem och varma! Sen så passade jag på att köpa en ny remont till Rille, från hansbo som man kan knäppa både fram och bak. Lite lädertvål som man inte behöver vatten till som är grymt bra! Och sen Klaras julklapp, hon vet redan vad det är haha. Men det blev ett schabrak från Pessoa, blått.

Jag har ju sagt att jag söker medryttare och har nog ev. hittat. 2 damer i över 40 tror jag dem är. Jättetrevliga verkar dem och båda har ridit i hela sitt liv och dem vill gärna rida ut och verkar ansvarsfulla och seriösa. Sen var det också 2 tjejer i min ålder som var intresserade. jag sa att jag skulle höra av mig efter att dem hade provridit!
Så vi får se hur det går och hoppas nu mina hästar sköter sig och inte testar dem allt för mycket haha.

medryttare

Hallå, länge sen va? orkade inte blogga igår.
Men hästarna vilade i torsdags och igår. Rille har fått lite semester så han vilade idag men ska ridas imorrn.
Calle red jag idag och han var fin. jag är så himla trött att jag är verkligen långsam och orkar inte rida ordentligt. Jag måste få min sömn! Hur var eran nyår? min var väldigt rolig och lyckad!
Letar nu efter 2 st medryttare som kan rida ut på hästarn. Ca 2 dagar i veckan. Inte för att jag behöver medryttare, har ju tid för hästarna. Utan det är mer för mig, jag behöver få en liten paus ibland och få sova uuuuuut. Medryttarna kommer bara få rida ut iaf, då jag sköter trimmandet själv. Har nu annonserat på buke, hastnet & horselink så vi får se om någon nappar.
vågar inte riktigt rida ut på Calle eftersom han bara har 2 brodd och det är bara is överallt. På väg till ridhuset så halkar han...vet inte riktigt hur det blir med uteritterna, hästen behöver ju få komma ut! Rille går det för han har ju4brodd. Ska nog ringa hovslagaren och be honom komma och sko Calle, det är nog ändå dags snart.

Kom på imorse att jag har inte en 5 åring & 7åring. Nu är det en 6åring & 8åring! Tekniskt sätt. Rille fyller ju 6 år den 04/04 och Calle i juni tror jag.

Nu ska jag sova och hare skönt. Är såååå trötttttttttttt. vi hörs imorrn.

RSS 2.0