dagens ridpass

Skrittade ut barbacka i ca 40 min på Rille, jobbade lite i skritt, ställa böja igenom och lite skänkelvikningar. Tog en kort liten trav och han va jättefin! Pigg och glad, taktade hela vägen hem sen. Troligen eftersom jag inte har ridit ordentligt sen i söndags.
Calle red jag ut på han va jättefin när jag jobbade honom i traven i nedsittning och även i galoppen, superfinis! Lite stel var han i början, samma här har jag inte ridit ordentligt på ett tag men mjuknade fint sen i slutet. Vilken power jag fick i traven också, jättekul! :D
Imorrn tror jag att jag longerar båda hästarna med goguen och på lördag blir det uteritt sen på söndag lite hoppning för Rilles del och trimmdags för Calle.

hoppträning

Bara för att jag inte har nåt att göra och väntar på middagen... :p
Jag hoppade bara Calle idag som sagt och det gick ganska bra trots att jag inte red så optimalt och var jäkligt svag och trött.
På framhoppningen galopperade vi över några upphöjda bommar och jobba på att öka/minska traven & galoppen. Det gick fint fint. Sen skulle vi med dem mer rutinerade hästarna (red i den "sämre" ridgruppen, alltså unghästar som vi kallar det! den gruppen brukar Rille vara med i) Vi hoppade lite omhoppningsvängar i början med som inte fullt ös medvetslös svängar som Lotta sa, utan det skulle vara fina svängar. det gick helt okej, det gick bättre i vänster varv.
Sen hoppade vi bana, första gången va banan på ca 80-90 cm då satte jag honom i en 120 galopp hehe så då blev det svårt när jag skulle ta tillbaka honom eftersom vi skulle rida på ett galoppsprång mindre på de relaterade avstånd, så där blev det lite knas! Sen tog jag om dem 4 första hindrena och då gick det jättebra. Sen så höjde vi upp till 1m-110 typ och då gjorde vi en aningens bättre runda, blev lite fel in i kombinationen då jag la honom för nära men han klarade sig utan att riva. duktig och snäll hest! Vi tog inte om den eftersom han va så snäll och kämpade igenom. Samtidigt så va han typ bajsnödig men sket inte så han blev sur när jag skänklade på (tog inte skänkeln) jättekonstigt. Så vi tog om de 5 första hindrena och innan så ökade jag på galoppen och sen samlade ihop honom innan jag hoppade 1an, då gjorde vi en fin runda.
Han hoppade väldigt fint och mjukt idag och som sagt är jag väldigt nöjd trots att jag är krasslig.
Letar även efter 2 medryttare som vill rida 1-2 gånger i veckan, dock bara rida ut. Ganska mycket i skolan just nu. Om ni eller nån ni känner är intresserade hör av er via mail. Kontrakt kommer att skrivas på!!

taggad!

Jag är så sjukt taggad på att hoppa idag! Känner mig inte på tipp topp men det kommer nog gå så bra, har även kollat tdb och sett vilka tävlingar som vi ev ska åka till. Calle är nog också taggad så han inte fick hoppa förra veckan hähä.
man kanske ska ta och knoppa Calle så manen inte flyger åt alla håll?

dagens ridpass

Jag är jättesjuk så jag får ju inte rida, går på penicillin och om jag vill bli bättre så ska jag ju inte anstränga mig men jag kände att jag ville åka ut och motionera hästarna iaf!
Jag longerade Rille med goguen och han va fin och pigg! Calle skrittade jag ut med Lotta i ca 20 min sen skrittade jag i 10 minuter till själv, han va gaaanska pigg! Imorgon ska han hoppas :) Rille hoppar jag inte för det orkar jag inte.

Hufvudsta RK

Tävling idag med Rille, kan börja med att säga att Hufvudsta är nog den sämsta tävlingsplatsen jag har varit på och deras utebanas underlag är fan skit. varför flyttade dem inte in i ridhuset?
90 cm: han va loj på framridningen och framhoppningen men piggnade till på banan. Vi var felfria och gjorde en fin runda som också kändes skitbra!
1m: red som en jävla kratta och kom fel på dem flesta hindrena. han överhoppade sig även väldigt mycket (båda klasserna) sämsta rundan jag någonsing gjort tycker jag men vi var felfria och är därmed kvalade 1 i avd A och 110 i avd B.

:)


bilder från MRS

<3

bilder från SFRK


3 hästar

Idag var det 3 hästar på schemat!
Red först på Rille ute på ängen. Han va helt pcyshooooo haha men han är söt! Han va spänd i början. Sen när han slappnade av så ville han bara galopperade och va ganska taggad! Han vet att det är galopp på ängen men idag var det ett lugnt ridpass. Jobbade lite i skritt och sen i trav han. I galoppen jobbade vi på byten och galoppera på rakt spår utan att han ökar. Han va iaf superfin idag! Jag rider med gogue ibland eftersom jag har svårt att rida ihop honom i galoppen och den fungerar superbra och han är redan lättare för mig att rida ihop (när jag rider utan)
Calle skrittade jag ut på i 40 min.
Exet red jag i ridhuset eftersom det såg ut som om det skulle regna. Han va mjuk och fin. Jobbade i skritt och på skänkelvikningar. Det jag ville var att han skulle tvära mycket så han skulle sträcka på sig och komma loss i bogarna, jobbade på bakdelsvändningar också. I traven var han på väldigt mycket (pigg häst) och försökte springa ifrån arbetet, jobbig är jag allt tycker Exet! Jag satt ner i traven så blev det lättare att rida ihop honom. Fin var han!

säljes

Svarta Veredus Carbon Gel fram&bak skydd säljes, storlek M. knappt använda, säljes för 1600 kr köptes för 2400 kr. Säljes eftersom dem är för små för min häst. Kan tänka mig byta mot svarta veredus eller prestige skydd storlek L.
1600 kr eller bud.
Maila vid intresse [email protected]

tävlingar

18/09- Rille, 90 cm& 1m
03/10- calle 105 cm & 110 cm, Rille 1m & 105 cm (debut)
10/10- Calle, reg 110 cm & 115 cm (debut)
17/10- rille 95 cm & 1m
24/10- Calle 1m & 110 cm.
det är tävlingsplanering än så länge. Kanske blir lite ändringar efter 115 debuten beroende på hur det går. :)
finast hästarn <3

MRS

Idag var det tävling på Mälarhöjden. Åkte med Calle och red 1m & 110 cm.
1m: 0+4 fel. Han va jättefin och vi gjorde en bra och rytmiskt runda med bra flyt! Han hoppade öven superfint och red bra. Vi även beröm för en fin runda :) Vi var felfria i grunden, i omhoppningen så va vi 0a tills sista hindret som vi river! jättesurt, annars hade vi slutat på 5e eller 6e plats så det sög lite. Men jag är nöjd med rundan.

110 cm: 4 fel. Jag red skitdåligt, var nervös eftersom jag ramlade av sist jag red på mälarhöjden och det var ganska maxat! Han kändes loj på framridning men ha tände till inne på bana och blev springig så han klonkade i ibland. Min häst är iaf sjukt snäll och en riktigt kämpe!! Vi kom helt fel in på kombinationen så han rev ahindret men lyckades kravla sig över bhindret utan att riva hur duktig är inte det? Så det blev ju 4a fel. När jag gick ut på banan låg jag på 3de plats, slutade som 6a och blev därmed placerad! Nu har vi våran placering i 110 men jag vill ha en 0a!
Bilder kommer ikväll eller imorrn.
Nästa tävling är nästa helg och då åker jag med Rille och rider 90 cm & 1m! :) hoppas på en till 0a i 1m så kan vi rida 1m i Avd A eller 110 i avd B.

:)


orkar inte

Jag orkar inte blogga, jag är aldelles för trött för det just nu.
Igår var det hoppträning och båda hästarna gick bra. Jag måste bara tänka på att inte rida iväg dem innan hindrena utan hålla samma tempo hela vägen fram. På calle sa Malin att jag ska jobba på framhoppningen på tävling att lägga honom lite för nära så han får bli snabb i sina framben och sen när det är tävlingshöjden ska jag självklart göra det enkelt för honom. Han hoppade jättefint på oxern i kombinationen. Hela banan låg runt 1m-120 cm tror jag. Rille va upp till 110 cm.
Idag red jag båda på ängen, Rille jobbade jag mycket lösgörande och volter. Hade goguen på eftersom han blir så stark ute. Calle va hemskt att rida, satt fast och stel som bara den i högersidan och jag fick verkligen inte loss honom. Men i slutet lossnade han och blev någolunda mjuk. Fin va han iallafall i vänstersida. Jobbade mycket i galopp. Vi behöver jobba på att komma ur vår "comfortzon" som är en kort och samlad galopp. Vi behöver jobba mer i banhoppningsgalopp. Det blir mycket tempoväxlingar i galopp så han även blir känslig för skänkeln vilket han inte är i början av ridpassen.
bilder från värmdö:
105 cm
110 cm
trippelbarr i 110 cm
105 cm
110 cm
105 cm

sliten

SORRY FÖR DÅLIG UPPDATERING MEN ÄR SÅ TRÖTT NÄR JAG KOMMER HEM. GÅR UPP VIL HALV 7 OCH KOMMER HEM VID 9..IGÅR RED JAG BÅDA HÄSTARNA PÅ ÅKERN. RILLE FICK GÅ ETT KONDITIONSPASS OCH CALLE ETT SNÄLLT KONDITIONSPASS SAMT LITE DRESSYR. RILLE VA FIN MEN JÄTTEPIGG! CALLE VA JÄTTESTEL I BÅDA SIDORNA MEN I SLUTET LOSSNADE HAN GANSKA BRA. INTE HELT SOM JAG VILLE MEN JAG FICK NÖJA MIG, HAN VA OCKSÅ GANSKA PIGG. IGÅR INVIGDE JAG MINA RÖDA TRETORN! ASSKÖNA! NU ÄR JAG PÅ VÄG TILL PETHER MARKNE OCH 2 PRAKTIKANTER TILL. HELENA PERSSON SKA TRÄNA FÖR HONOM OCH HON HAR MED SIG QS, VENICE OCH ZONYA. 

dagens ridpass

Promenerade med Calle idag eftersom han tävlade igår, ca 30 minuter.

Rille red jag ut på, hittade en raksträcka där jag jobbade i trav och galopp. samt byten. Fin häst och väldigt pigg!
Skriver mer om idag imorrn.


Värmdö RK

Idag var jag iväg och tävlade med Calle på Värmdö rk. Det har gått bra och jag är nöjd!
105 cm: Felfri. Han va jättefin och hoppade fint, det blev en 11e placering! alltså lyckades jag sno den sista placeringen och fick även 140 kr samt rosett & plakett ;)
110 cm: 4 fel i grunden. Hade jättedålig känsla och tyckte att jag red hemskt men när jag kollar på filmen ser det ändå ganska bra ut? På framridningen kändes han loj och liksom seg. sen inne på banan tände han till som fan och blev jättespringig. Jag kom inte till nån jättebra ridning utan vissa gånger lät jag han springa på. Därmed rev vi 3an och kom helt fel på 8an men den rev vi inte.
bilder och filmer kommer imorgon!

:)

                             Duktig häst :)  

trååks

SITTER I GULLMARS OCH VÄNTAR PÅ ATT MINA FÖRÄLDRAR SKA HÄMTA MIG. BLOGGAR FRÅN MOBILEN DÄRFÖR SKRIVER JAG MED STORA BOKSTÄVER VET INTE HUR MAN TAR BORT DET! RED CALLE I RIDHUSET, DET BLEV ETT KORT RIDPASS. MEST LÖSGÖRANDE OCH CHECKA ATT GASEN OCH BROMSEN SITTER. HAN SATT FAST I VÄNSTER MEN PÅ SLUTET VAR HAN FIN. RILLE FICK VILA IDAG. IMORRN SKA JAG UPP TIDIGT NI FÅR VETA VARFÖR DÅ. :) 

<3


hagen lutar, därför står han konstigt haha


dagens inköp!

ledsen för dåliga mobilbilder!
vinter Mössa, asmysig! från 66 North Iceland

den efterlängtade GPA hjälmen!

Röda ridbyxor med mörkblå skoning från Pikeur

sadelpadd kallas det? :p

Snyggaste jeansridbyxorna någonsin från Martha Riderswear. Ser ut som helt vanliga jeans!


världens snyggaste klockor! Den till höger fick jag i present! Finsn att köpa på NK i Stockholm.

Alla hästsaker kommer från Stockholms Hästbutik!

dagens ridpass

Idag red jag 3 hästar.
Började med Exet som är Lottas häst. Vi skrittade ut i ca 30-40 min. Jobbade honom i skritten, han tyckte det var jobbigt att börja använda bakkärran men det är väl ändå dags för det nu! Han var fin, satt lite fast i vänster men släppte ju längre jag red. Fin häst! Calle eller Rile har bitit honom på halsen så jag smörjde in med Helosan.
Sen red jag Rille i ridhuset eftersom jag har inte dressyrat på honom denna vecka. Han var superfin i skritten och traven, jobbade fint och bra framåtbjudning. Jobbade mest på volt och att ställa och böja samt lite skänkelvikningar och byten på rakt spår och volt.
Calle red jag ut på en sväng, red på hackamore vilket han trivs på väldigt bra! Lillen har lyckats få massa sår i ansiktet :( Han var pigg och kändes fräsch! Mycket travarbete ställe böja, mjuk och fin var han! Sen lite kort samlad galopp så han fick ta i och vilket krutpaket jag fick under mig, superhärligt!
Efter det åkte vi till Stockholms Hästbutik som har VIP kväll idag. Där vi köpte massa saker! Bild på allt kommer senare. Och ett Grattis i efterskott fick man, supertack! :D
Här hittar ni deras hemsida!

ridskola

Idag var det ridning på Djurgårdens Ridskola. Vi som går hoppspecial (hoppinriktad linje) hoppar varje torsdag.
Jag fick en häst som heter Luce och idag fick jag tugga grus. Alltså jag ramlade av! Den hästen har varit lite smått tjaffsig och ibland stannat mitt i allt och bockat osv. Idag va första gången jag red den. Den va lite seg jag la på spöt och den blev inte så glad. Den stannade och började småkicka men sen gick den fram, helt plötsligt så stannade den, bockar aaaaashögt så jag hamnar framför sadeln sen drar den ner huvet (eftersom jag håller i tygeln...) så åker jag ner för halsen och gör en kullebytta och landar på ryggen! Fin avramligen hehe. Tårta blire nästa gång, smarrigt! blir nog en princesstårta ;)
I början av passet fick vi rida fram i alla gångarter själva, han blev väldigt fin och lösgjord och mer aktiv efter lite tempoväxlingar. sne hade vi gemensam framridning, då red vi lätt utan stigbyglar och galoppera utan stigbyglar, fokus på att hästarna skulle vara runt innerskänkeln. Vi jobbade mest på lydnaden just nu eftersom hästarna inte är så mycket hoppade. Vi hade travbommar som vi skulle ha kort trav på och sen travbommar med ökad trav samt en volt med bommar som vi också skulle trava över. När det var klart så gick vi över till galopp. På långsidan var det en galoppbom räcka 6 galoppsprång galoppbom räcke. Höjderna blev tillslut 65 och 80 cm typ vilket är det högste vi har fått hoppa på ridskolan hahaha! Vi har klagat ganska mycket på att vi inte har fått hoppa över 50 cm. Och sen volten men travbommarna blev nu ett räcke. Allting gick jättebra han var duktig och lydig. Nöjd är jag iaf!
Det enda jag behöver tänka på är min innerhand när jag rider, det har flera ridlärare påpekat. Jag lägger antingen omkull dem (cykelstyre) eller så höjer jag den. Ska jobbas bort!

hoppträning

Idagn har jag äntligen fått mina Free Jump stigbyglar! Supersköna att rida i, utvärderingom dem kommer när jag har ridit mer i dem.
Calle hoppade jag själv så det blev en privatlektion. Jag orkar verkligen inte sitta och rita eller berätta utförligt var vi gjorde för övningar för SÅ kul är det inte att blogga nämligen.
Vi hade en serie, trav in, 2 studs, 1 galoppsprång till ett räcke, 1 galoppsprång ett räcke till, 2 galoppsprång oxer. Vi höjde oxern upp till ca 130, på den rev han 2 gånger. Andra gången hoppade han mycket finare och även rättade sig själv men rev ändå bak. 3dje gången sprang han åt sidan bara för att testa mig, 4de gången hoppade han jättefint och va inte i nån bom. sen höjde vi upp till ca 145, där testade han mig igen och sprang åt sidan, sen när jag blev lite arg skärpte han sig. Malin längde lite och kortade oxern,då hoppade han felfritt och va superduktig. Calle hoppar dem höjderna med lätthet, han kan komma högt. Men som Malin sa, han har inte hoppat dem höjderna på länge så han har inte riktigt de "musklerna" eller vad man nu ska säga. Han slarvar lite med bakbenen i landningen då river han. Han är ju bara lat och bekväm av sig! Han hoppar så bra när han väl är engagerad och vill stampa av ordentligt. Innan vi började hoppa lite högre så gjorde vi några kluriga vägar och värmde upp på åttvolt och galoppera och 3 halvt upphöjde bommar på volt samt öka/minska galoppen för att få igång bakkärran på honom ordentligt, hoppa hinder lite snätt och göra snäva svängar så han blir smidig. Längtar verkligen tills vi har kommit upp i 130 & uppåt klasser!
Lite komiskt att Calle hoppade upp till 155 cm för exakt ett år sen! :P
Rille var sååååååå duktig och WOW vilken häst. Har aldrig varit så stolt över honom! Visserligen har vi hoppat 140 förut. Idag hoppade vi ca 135 (trots hans stora mage haha). vi värmde upp på likadant sätt som Calle. När vi hoppade oxern på ca 125-130 asså WOW vilken häst. Malin sa att han hoppade riktigt riktigt bra på oxern! frambenen uppe vid hakan och bakbenen utsträckta, jag visste att Rille hade en topphäst i sig och idag visade han sig talang! Han hoppade väldigt fina och runda språng!
Btw, vill ni att jag ska blogga? känns inge vidare att börja igen om det är ingen som vill.

träningen

Ska berätta lite mer om träningen så fort jag har käkat klart! Hästarna var iaf riktigt riktigt riktigt fina!

RSS 2.0