mätning av ponny

Från den 1 januari 2010 gäller nya rutiner för mätning av ponny i Sverige. Mätningen kommer dels att ske på bestämda mätplatser och dels registreras i Tävlingsdatabasen.

- Den manuella administrationen med mätintyg är förlegad och ger inte möjlighet till tillräckligt bra kontroll och uppföljning. Det är dags att ta steget in i modern teknik, säger Ridsportförbundets sportchef Tomas Torgersen på förbundets webbsida.
 
I samband med de nya rutinerna får också mätreglementet en översyn. Ponny ska fortfarande mätas vid 4, 6 och 8 års ålder dock kommer det nuvarande begreppet slutmätning att ändras till sista obligatoriska mätningen. Mätningen ska fortfarande utföras av förbundet utsedda mätmän
 
De nya rutinerna innebär vidare att ponnyn kommer till mätmannen i stället för som nu tvärtom. Den som vill ha ponny mätt bokar tid via Tävlingsdatabasen där även betalning sker via klientmedelskontot. 

Källa: tidningenridsport.se

Tycker det är riktigt bra! Tur för mig att jag inte har någon ponny, då slipper man allting som har med mötning att göra ;)

Kommentarer
Postat av: isabella

håller med tur att man inte har ponny :P

2009-10-22 @ 12:00:59
URL: http://isabellaf.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

OBS! Godkänner INTE anonyma kommentarer!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback