Ponny SM

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga..Som sagt har det varit duktiga & dåliga ryttare. Det var mest i kategori C som ryttarna var hemska men det var även en ryttar i kategori D som verkligen var dum mot sin ponny och skämde ut sig själv när hon gick ut från banan. Man blir så j*vla sur när folk behandlar sina hästar som skit och skyller allt på sina superfina och skitSNÄLLA ponnisar.

De flesta kom ut ur banan storgråtandes bara för att ponnyn stannade eller fick ner någon/några bommar FAST de annars gjorde en superfin runda! Vad fan är det för stil? Visst blir man besviken men man tävlar för att det är KUL inte för att VINNA. Dessa personer har allt för höga krav på sig själv och ponnyn.
De flesta ryttarna har fått toppenponnysar av deras rika föräldrar men kan inte rida. Dem flängrider, är slarviga och när hästen stannar PGA ryttaren så tar ryttaren ut det på hästen istället för att ta ut det på sig själv.
Ponnyerna jag såg idag var verkligen ponnyer av guld..som verkligen gör allt för sin ryttare. Försöker ta sig över ett hinder på 120 fast den kommer helt fel och egentligen inte har en chans, och nämnde jag att detta var en c ponny? Persnonerna piskade upp deras hästar, sågade/röck hästarna i munnen. De tänker inte på att DE gjorde fel och inte hästen. Det är ALLTID ryttarens fel. Men de flesta ryttarna var superduktiga och var jättenöjda över deras ponny fast den vägrade ut sig eller fick några bommar ner. Det är rätt sätt att hantera när det inte går jättebra. Som en tjej som ramlade av sin häst, hon blev inte arg på hästen..hon kramade, pussade, klappade och berömde ponnyn påvägen ut för ponnyn var duktig och försökte hoppa fast de kom lite fel. Man undrar dock hur de flesta ens kunde ta sig till SM kvalet..Ungarna tänkte inte ens på underlaget..det hade regnat, gräset var upptrampat och halt. De rejsar runt som dårar iallafall och tänker inte på att de kan gå omkull. Flera gick omkull och flera hade tur som inte gick omkull eftersom hästen lyckades hålla balansen.

Det nästan värsta med allt...DE OTREVLIGA UNGARNA SOM INTE ENS KAN SÄGA TACK. hur kul är det då att vara funktionär när ryttaren inte ens kan säga ett litet ord som tack och ett leende på läpparna när vi ger dem rosett/placket eller en påse med grejer i. Så otacksamma..de borde verkligen tänka på hur de beter sig mot andra. De är så himla högfärdiga att man blir så trött på dem. Säger man åt dem får man skäll av deras ponnyföräldrar. Nej, FY. De flesta borde skämmas över hur de beter sig mot andra på tävling.


Kommentarer
Postat av: josefin zander

Tråkigt att det tydligen va dåliga ryttare på SM... Dom brukar nnars vara super duktiga i så pass höga klasser...! Men jag förstår personer som gråter om dom har fått ett stop påp SM. (eller liknande) Om det exempelvis va deras första rikitgt stora tävling och så har dom varit skit nervösa osså vidare, det kan ju bero på olika saker. Men inte att man straffar hästen så.. :/

Coolt att va fuktionär där föresten! :D :o Kan du inte ta några bilder? :)

2010-06-19 @ 21:43:57
URL: http://josefinzander.blogg.se/
Postat av: Anonym

haha ponnyryttare och dess föräldar är verkligen ett släkte för sig. Det verkar som om det aldrig kommer o ändras så länge de rider genom sina föräldrar !

Synd att det tyvärr går ut över ponnyerna, det handlar ju bara om uppfostran från föräldrarnas sida :)



Själv tycker jag att man borde införa någon lag på att ha gått på ridskola i x-antal år och ha haft hyrhäst, bra rekommendationer från sin tränare etc för att kunna köpa sina ponnyer ! :)

2010-06-20 @ 14:26:18
Postat av: Lotta

håller med dig om dessa ponny ryttare fattar ibland inte vad dom tänker med :p

2010-06-20 @ 18:17:12
URL: http://excellentcharm.blogg.se/
Postat av: Maili

ojdå ! jag glömde att skriva namn Nicole :p haha det var iaf jag XD

2010-06-22 @ 16:26:46
Postat av: Mattis :)

Vilken ryttare var det i Kat. D som var dum mot sin ponny? :O du kan svara här: [email protected]

Kram <3

2010-06-22 @ 18:44:48

Kommentera inlägget här:

OBS! Godkänner INTE anonyma kommentarer!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback