Virbac Animal Health

"Nu lanserar Virbac Animal Health avmaskningsmedel till häst i form utav tuggtabletter med äppelsmak.

Pressmeddelande från Virbac:

Fördelen med att avmaska hästen med smakliga tuggtabletter är att tabletterna är enkla att dosera och enkla att ge. Genom att avmaska med tuggtabletter istället för med en oral pasta kan man undvika onödigt spill till stallmiljön och avmaskningen blir behaglig för både hästen och hästägaren. Equimaxtabs Vet tillhandahålls via recept från veterinär och finns i en förpackning med 8 tabletter, vilket räcker för att avmaska en häst med en kroppsvikt på 800 kg.


Equimaxtabs Vet innehåller två aktiva substanser - ivermektin och prazikvantel. Eqimaxtabs Vet ger därmed ett effektivt skydd mot alla vanligt förekommande hästparasiter som finns i Sverige, exempelvis blodmask, spolmask, bandmask och styngflugelarver. Equimaxtabs Vet kan används för strategisk avmaskning av hästar men bör även kombineras med betesplanering, beteshygien samt träckprovstagning."

det här är nog det smartaste någonsing inom hästvärlden! varför har dem inte tänkt på det tidigare?! Jag ska nog ta och prova det när jag ska avmaska Rille och Calle. Mycket mycket smidigare. Rille är ju grym på att spotta ut den äckliga pastan och jag är verkligen superdålig på att avmaska!

Kommentarer
Postat av: Emma

Fin blogg header :)

2009-11-04 @ 11:14:26
URL: http://eheartdp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

OBS! Godkänner INTE anonyma kommentarer!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback